icon

Som tehotná a priateľ má psychické problémy. Ako ďalej?

konik123_
2. júl 2019

Ahojte. Musím to sem napísať a len by som potrebovala počuť Váš názor, pretože už mi naozaj začína šibať z toho, čo sa mi deje v živote.
Bola som s priateľom 8 mesiacov (ja 21, on 23) veľká láska. Otehotnela som a momentálne som v 7. mesiaci. S priateľom už 2 mesiace nie sme. Alebo aby som to presnejšie povedala píšeme si ale nestretávame sa, keďže býva ďalej.
No ale pekne po poriadku. Láska medzi nami bola aj stále je. Avšak od začiatku vzťahu, bol agresívnejší a ten typ človeka, ktorý musí mať vždy pravdu. Ja som bola taká, že som si rada povedala svoj názor, a preto sme sa na začiatku vzťahu aj veľmi hádali. Nakoniec som však ustúpila, dala som mu vždy za pravdu, počúvala som ho na slovo ako psík, obskakovala som ho. Nejako mi to nevadilo, zvykla som si byť v takom vzťahu, ako vyvolávať konflikty a potom lietali veci okolo.
Keď sme sa dozvedeli, že budeme mať bábätko, ja som sa veľmi tešila. On ma zo začiatku posielal na potrat ale nakoniec sa tešil aj on. Teda tešil ako tešil. Tvrdil, že sa teší ale nechcel ísť so mnou ani do detského oddelenia v obchode, lebo on sa hanbí a pod.. Ale potom neskôr už aj kamarátom povedal a tak som myslela, že všetko bude ok.
Zabudla som povedať, že som bývala u neho, kde bývala aj jeho mama. Jeho mama sa na jednej strane veľmi tešila na malé a na druhej strane obidvaja fajčili vnútri, priateľ dokonca aj v jeho izbe. Viac krát som ho na to upozornila, ale nič sa nezmenilo.
Takisto priateľ bol 8 mesiacov doma na maródke, kvôli stresu a ja som chodila do roboty na bicykli 5km tam a 5km naspat tehotna. A ked som chcela ist autobusom, tak mi povedal, ze su to len vyhodene peniaze..
Pred 2 mesiacmi sme išli na víkend k mojim rodičom. Prvý deň bolo všetko fajn, druhý deň boli naši ráno v kostole a jemu z ničoho nič preplo a začal si baliť veci, že ide domov a ja tu mám zostať. A on je typ človeka za ktorým musím utekať, lebo ináč by sa na mňa urazil, že sa o neho nezaujímam. Doteraz sa hanbím, že toto museli nejakí susedia vidieť. Nakoniec samozrejme nikam neišiel, čo som vedela hneď, že nepojde. Poobede sme išli na nákupy aj s mojou maminou a bratom. Ja som chodila po obchodoch s maminou a on s bratom sa išli najesť a také "chlapské" veci. Normálne mi to je až trápne napísať, ale taká je pravda. Ani nie za hodinu mi volá brat, že priateľovi je zle, leží na parkovisku na zemi bez trička.. potom uteká okolo nákupného centra bez trička. Hneď som vedela, čo sa deje keďže toto som s ním už zažila- panický záchvat. Snažila som sa ho ukludnit tym, ze mu nic nie je. Nakoniec sme aj tak museli volat sanitku. Ja ho za toto neodsudzujem, ale dufam ze si viete predstavit ake to je pre mna tazke, ked som tehotna a on zacne toto robit.
Čo nasledovalo potom bolo, že celý čas volal s jeho mamou, pretože ja som vraj pri ňom nestála, ale to, že som ho tehotná naháňala okolo nákupného centra už nikto nevidí😭. V noci volal s mamou 3 hodiny, aby mohol zaspať. Celú cestu domov s ňou telefonoval.. vôbec sme spolu nekomunikovali.
Nasledujúci týždeň bolo všetko zlé.. on tvrdí, že ja som nestála týždeň potom na jeho strane, čo je asi aj pravda. Ale pravda je aj taká, že ja ako tehotná potrebujem oporu v chlapovi! A nie vidieť hk každých 5 minút ako sa chytá za srdce, meria si tep.. jednoducho ma to všetko vyčerpalo. A ja veŕím, že aj jeho. Nehádali sme sa ale. Až na jedno ráno, normálne sme sa vedľa seba zobudili, všetko bolo v poriadku. Priateľ niekedy rozpráva zo spánku a ja som si z toho spravila srandu, ale normálne ako kedykoľvek predtým a obaja sme sa vtedy na tom zasmiali. Tentokrat sa však veľmi nahneval a chytil ma pod krkom a videla som tú nenávist v jeho očiach. Asi aj kvôli tomu celému týždňu.. povedala som mu, že toto trochu prehnal a on mi na to povedal, ked som to prehnal tak vypadni a zacal mi vyhadzovat veci zo skrine. Potom isiel s mamou k lekarovi a ja som strasne plakala. Volala som bratovi a nakoniec som sa zbalila a bez jedineho slova odisla. Zablokovala som si vsetko v telefone, aby ma nemohli kontaktovat. Asi to nebolo najlepsie rozhodnutie, no v tej chvili som nevedela co mam robit..
Potom sme samozrejme začali spolu komunikovať. Raz tvrdí, že ma miluje, potom ma zase nenávidí.
Tvrdí, že som ho opustila keď on bol na tom najhoršie s jeho stresom. Nemôže vidieť ako mi rastie brucho a pôrod. Naozaj neviem, či to myslí vážne alebo nie.. Vraj som ho s tým, že som odišla strašne zničila, schudol 5 kíl, nemôže vychádzať z domu kvôli panickým záchvatom.. za všetko môžem ja😔 a toto mi píše každý deň a už ja sama mám z toho stres, lebo sa začínam za všetko obviňovať..
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.

majarobo
2. júl 2019

to je riadne psycho, a žiadne udávanie otcovstva tie 20 eur čo by ti platil nestojí zato aby mal rodičovské práva . a hlavne si predstav svoje dieťa v rukách toho psychopata a jeho matky. snad bude dieťa zdravé .

akecheta
2. júl 2019

@konik123_ wow wow wow dievča...on je ťažko chorý v hlave...keď ty chceš ostať psychicky zdravá a chceš aby aj tvoje dieťa bolo, určite už viac nič nerieš s tým chalanom, normálne zakonč kontakt tak, aby o tebe nič nevedel..ale že vôbec niť, inak ti môže zničiť život aj dieťaťu...ak nevieš si poradiť, vyhľadaj si psychológa a ja ti radím, žiadne sms, žiaden FB, žiadne telefonáty, žiaden email...nič...a je smutné, že jeho matka ho nerieši s odborníkmi keď má takéto prepínáky..toto nie je že debil ...on mal byť už dávno liečený psychiatrom...dávaj si na seba veľký pozor 🍀

moonlight1210
2. júl 2019

@konik123_
viac ako vsetko co tu ty riesis ako pupok sveta, by ta mal teraz trapil fakt, ze taketo problemy su dedicne a je tu pravdepodobnost, ze raz budes nahanat okolo nakupneho centra svoje vlastne dieta, ktore sa bude v zachvate vyzliekat a valat po zemi.

na otca dietata by som sa srdecne vykaslala, nech si svoje problemy riesi ako chce, ako vie a ako je schopny. drzala by som sa od neho na kilometre daleko a obmedzila kontakt na nulu.

znie to hnusne - ale pre teba je to teraz jedine rozumene riesenie, lebo si decko, absolutne nedozreta a neschopna zvladnut niekoho ako on.
mozno casom, az podrasties a dospejes, nadobudnes schopnost pomoct cloveku ako je on.
zatial si akurat na obtiaz, zbytocna a zavadzias. akurat co pchas do popredia seba, tam kde sa mas drzat vzadu.
chod sa starat o seba, svoje tehotenstvo, dieta a staraj sa len o to, aby si bola dobra mama. to je teraz pre teba najdolezitejsia povinnost, ktoru mas zvladnut.

na cely ten zvysok okolo naruseneho frajera mas cas.
a ked sa tam budes pchat, strasne dolezita, ze ty si jeho frajerka a mas od neho brucho, tak akurat pokazis vsetko, na co siahnes.
takze daj si povedat, ostan doma u rodicov a zariad si samostatny zivot tak, aby si sa vedela sama postarat o dieta.
velmi vela ta to nauci. ak to budes robit naozaj sama.

a zrus teraz na nejaku dobu komunikaciu s nim uplne, lebo si slabej vole a za mesiac uz zas u neho budes trcat (lebo ze odpustenie, druha sanca, atd, atp) a rucat do vankusa, ako mohol toto a hento urobit tebe tehotnej.

derdia
2. júl 2019

Vies čo si myslim ja?Od neho len preč...ako prepáč...nechcem odsudzovať chorých ľudí...absolútne...ale dobrovoľne by som s takýmto človekom určite nechodila a ani si ho nezavesila na krk...iné je keď sa toto stane v manželstve,že človek ochorie na hocičo...to neriešim....ale tebe je taký chlap na nič...bohvie ako žil,čo prežíva ale určiť enie je v poriadku...nechcem tu písať viac so svojho súkromia ale tvoj opis mi je dosť známy....a ak je chlap psychicky nevysporiadany a po slovensky povedané slahnuty a nevie sa ovládať...taký chlap stojí za nič....predstáv si aký stres prinesie do života dieťa...veď by ho mohol vyhodiť von oknom....najlepšie spravis ak si to sama uvedomis budeš sa postupne dištancovať...neboj sama to zvládneš....omnoho lepšie ako s ním....môžem tvrdiť,že som si istá...on ti bude len na obtiaž....a prosím ťa nesprávne svojmu dieťaťu,že ho bude vychovávať taký blázon .

derdia
2. júl 2019

A ešte jedna rada....s rastucim bruchom v psychopatovi rastie aj nenávisť a stres z toho že sa narodí jeho dieťa .takže on ti môže kľudne aj ublížiť..takže sama s ním nikam ani nechoď...keby niečo extra chcel....a naozaj na neho zabudni...ešte môžeš byť za pár rokov šťastná s novými mužom mať ďalšie dieťa a doma vseeeetko čo si len vieš predstaviť...ale s ním budes mať jediné peklo na zemi.a odídeš tak či tak ..ale zdevastovaná a aj dieťa.

annadobsonyova
2. júl 2019

Myslím, že by chlapec znášal veľmi zle príchod bábätka, nedostával by toľko pozornosti ako predtým a zúril by. Prvoradá je bezpečnosť bábätka a maminky, ja by som bola veľmi opatrná. Tehotenstvo je nadherné, ajkeď ťažké obdobie, ale to čo príde po pôrode je mnohonásobne náročnejšie, budeš potrebovať pomoc, oporu, pochopenie. Myslím, že on na rodičovstvo zrelý nie je. Držím palce 🙂

jakubik
2. júl 2019

Vyzera to na schizofreniu,alebo poruchu osobnosti

andi20
2. júl 2019

Ahoj, urcite odist od takeho chlapa, verim ze rodina ti pomoze. Este ma mozno napadla taka vec, neviem ci to tu niekto spominal... skus si po porode vybavit na sude, ze sa moze stretavat s dietatom iba v tvojej pritomnosti. Aby mu nevedel ublizit, ze nie je sposobily. Ak chodi k lekarovi, predpokladam ze nejaku diagnozu ma.

domcci72
2. júl 2019

ako neviem, ci by som s nim ostala. isto nie, cakat potom zas na to, pokial mu rupnu nervy. nebol by to bohvie aky zivot takto. apre male by si tiez asi takyto strach nechcela

alchemilkazltozelena
2. júl 2019

@konik123_ jednym slovom a bez zbytocnych slov.... je to CVOK

skumavka
2. júl 2019

@moonlight1210 keby sa dalo, tak tvoj prvý odstavec zvýrazním hrubou neonovou fixou! Prečo niektore ženy komukoľvek dovolia aby ich oplodnil?!

amelia000
2. júl 2019

@konik123_ vies si predstavit zeby chytil ten svoj zachvat a chybil babatko pod krk?

0silvia0
2. júl 2019

obávam sa však, keďže autorka témy sa neozýva, že bude naďalej riešiť somariny a dávať
x-té šance narušencovi miesto toho, aby riešila podstatné veci. Ona to vidí vo svojej ľudskej nedozretosti iba ako zložitejší vzťah, kde je ochotná poslúchať psychopata ako poslušný psík, sama to písala... miesto toho, aby dala rázny koniec tomuto trápnemu vzťahu sa ona cíti ako najhorší človek na svete kvôli tomu, že psychopat ju zo všetkého obviňuje a ona je na vine jeho psychonáladám...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
akecheta
2. júl 2019

@0silvia0 a čo sme čakali...veď má 21 rokov...ja len rozmýšľam, či doma vôbec má v niekom oporu ak píše na MK...???

majarobo
2. júl 2019

založený nick a autorka sa viac neozýva, pravda je vo hviezdach,ak je príbeh pravdivý chúda dieťa.

haanovajana
2. júl 2019

Dobre si spravila,samej ti bude lepšie aj babätku.

konik123_
autor
2. júl 2019

@majarobo príbeh je pravdivý. Neviem, či by som dokázala niečo takéto vymyslieť a vobec na to mala cas.. Na modrom koníku som normálne zaregistrovaná, ale nebudem písať z môjho účtu.

Nemala som čas odpisovať. Ale chcem sa každej z Vás poďakovať za názor. Pretože ja som len názory počúvala od rodičov a kamarátiek a potrebovala som názor nejakej nestrannej osoby. Telefónne číslo mám už zmenené, všetky socialne siete zrusene.
A je netvrdim, je to aj moja chyba, pretoze som mala pozerat na to aky je v prvom rada a nie sa takto zamilovat.. Urcite to bude este tazke, ale musim len dufam ze malinka bude v poriadku..

konik123_
autor
2. júl 2019

@akecheta A ešte som zabudla, od rodičov mám super podporu. Pomáhajú mi so všetkým, po finančnej stránke je to všetko v poriadku tiež. A oni boli tí, čo mi pri ňom otvorili oči. Strašne som im za to vďačná

akecheta
2. júl 2019

@konik123_ Tak ale potom nechápem, na čo potrebuješ ešte rady úplne cudzích žien, keď sama píšeš, že rodičia ti otvorili oči...a pritom píšeš, že sa cítiš vinná za jeho správanie...tak toto mi úplne nesedí...protirečíš si, ale koniec koncov, ty musíš vedieť, kde je pravda...hlavne neklam samú seba. Veľa šťastia 🍀

konik123_
autor
2. júl 2019

@akecheta Potrebovala som rada iných ľudí, pretože on mi stále hovoril, že robím zlé rozhodnutie a ubližujem bábatku keď nie sme s ním. A ja som už bola zúfala

0silvia0
2. júl 2019

@konik123_ ale ako môžeš brat do úvahy dristy co ti on hovorí? Véd to hádam sama vidíš, že on je tu ten, ktorý ubližuje, či nevidíš to? Stále o sebe pochybujes?

barbellka
2. júl 2019

@konik123_ tvoja vina je ze si neodisla skor, nie to ako sa on sprava 🙂 to je zakladny rozdiel

dudos
2. júl 2019

Ahoj, o tvojom ex ti písať nebudem, aký je, čo by mal a nemal. Napíšem ti len toľko, že teraz ťa v živote čaká jedno krásne ale aj veľmi náročné obdobie. Rodičovstvo je naozaj drina. Zo začiatku aj fyzická, no hlavne je to aj psychická a mentálne náročná úloha. Nepotrebuješ pri sebe človeka, ktorý ti v ničom ale naozaj ničom nepomôže a len ťa zaťažuje, ubližuje. Súdim z toho, že ani doteraz ti nepomáhal a nebol oporou. Je samozrejmé, že zo života ho už nevymažeš, je otcom tvojho dieťaťa. Styk s ním by som však dala na minimum. A keď nejaké stretko s ním určite v doprovode tvojich rodičov. Budeš slobodná mamina, nie prvá a ani posledná. Poradím ti len toľko, buď morálnym vzorom pre tvoje dieťa, ako sa to dá zvládnuť bez ponižovania a hádok, ak nie aj fyzického násilia. Myslím si, že ex by aj žiarlil na vaše dieťa, že mu venuješ viac pozornosti ako jemu a jeho problémom. A hlavne si cti svojich rodičov, tým, že svoju dcéru určite neviedli životom a nevychovali pre človeka ako je otec tvojho dieťaťa. Zameraj sa teraz na seba a na potreby tbojhi dieťatka.

konik123_
autor
2. júl 2019

@dudos ďakujem za krásny komentár. Viem, že s pomocou mojim rodičov to zvládneme a urobím všetko preto, aby bola malinká šťastná 😊

opica_skorica
2. júl 2019

@konik123_ Ľahko sa to hovorí. Za chvílu budeš rodiť, tak asi najlepšie nestresovať sa ešte navyše. Rodičia ťa podporujú, čo je super a ostatné sa uvidí časom. Nesiliť nič. Starať sa najma o seba a bábo 😉 držím palce🍀🍀🍀🍀🍀

mariejenka
2. júl 2019

Boze,zlatko. Tazky pribeh ale ozaj ked rodina je ti oporou, kasli na bývalého,lebo verim,ze nim ostane!! Neni asbolutne vhodny do zivota. To ze je chory je jasne,a ty za to nenesies zodpovednosť...manipuluje ta.
Mysli sa babo,na seba.. držím palce 🌷

juliet86
2. júl 2019

je agresivny. je nesvojpravny. je nasilny. nezvlada fungovat a existovat. ma chore psychicke a mentalne zdravie a teba psychicky a fyzicky tyra. je uplne prepnuty. dievca moje. rodicia ti hovoria co na to? ja ti hovorim ze modli sa ze tieto geny neprrsli na babo co mas v bruchu. prec od neho. ja byt tebou tak takehoti sploditela nezapisem ani do rodneho listu. ty nie si zodpovedna za to ako sa on citi. manipuluje ta. je prepnuty. preboha chran seba a dieta a ic prec od neho ze na furt

konik123_
autor
2. júl 2019

@mariejenka ďakujem krásne 😊

konik123_
autor
2. júl 2019

@juliet86 Rodičia ma veľmi podporujú. Tých génov sa veľmi bojím. A on ešte povie, že dúfa, aby bola malá po ňom, lebo ja nemám srdce keď som odišla..
Maminina sestra pracovala s takýmito ľuďmi a povedala, keďže čakám dievčatko je nižšia šanca aby mala aj ona takéto problémy. A že tiež, veľmi záleží na tom v akom prostredí to dieťa vyrastá.
Ale ďakujem za komentár😊