Som tehotná a priateľ ma udrel
Ahojte som na začiatku tehotenstva a priateľ mi dal pri hádke facku..+ ma z nervov priškrtil na posteli len preto aby som ho počúvala a upriamila na neho pohľad..nie som s nim momentálne v nejakom kontakte, ale cez víkend sa chce so mnou porozprávať čo a ako ďalej.. dosť ma to zobralo, pretože by som o ňom nikdy v živote nepovedala, že niečo takéto spraví ešte k tomu tehotnej 😔
@syslik81 napísala si ze poznáš ženy co by si podľa teba zaslúžili, ja ti píšem že nikto si nikdy nezaslúži, že je to primitívne a neľudské a vobec nie je vhodné takýmto spôsobom reagovať keď tehotná napíše že ju priateľ udrel a skrtil. Pred tým sa pýtaš co tomu predchádzalo, potom dodávas že poznáš ženy co by si zaslúžili, síce si tam dala vetu že nemá právo udrieť ženu, ale z tvojho vyjadrenia je jasne, ze u teba existujú situácie kedy je toto oprávnené. Práve preto ta otázka co tomu predchádzalo. Ja mam IQ dosť vysoké na to aby som pochopila co si napísala a to, že síce nemá legálne právo, čo priznávaš, aj tak podľa teba existuje situácia kedy si pravdepodobne aj zákonom chránená tehotná žena zaslúži. Smutné
@viestta áno dno ... Taký si nezasluzi byť otcom
Nestretla by som sa viac. Ak máš nejaké veci u neho, išla by som tam s otcom, bratom, alebo tak. A viac by ma nevidel. Ak.sa nechceš štát v huducnosti boxerské vrecom a kopkou nervov, tak urobíš všetko preto aby si ho dostala od seba preč..
Inak ak to je preňho normálne môže sa stať že to má v sebe takú agresivitu a spraví časom niečo aj dieťaťu .ver tomu že su aj vychovaný muži ktorí ženy a deti neskrtia
Je jedno kvoli comu, skrtenie je jednym zo zavaznych prejavov vystupnovaneho nasilia, a je podla vyzkumov jasnou predzvestou toho, ze chlap zenu zabije.
Link je na popularny clanok:
https://www.dailypress.net/life/features/2023/0...
Toto je vazny stav, a aj ked sa ti to mozno nezda, uz teraz ti ide o zivot.
Uz sa s nim nestretaj, iba ak musis - na sude, na policii, a aj to vzdy s doprovodom. Nedaj mu dalsiu moznost ublizit ti.
Ci podas oznamenie na policii je len na tebe.
Ale do buducna uz doporucujem sa s nim nestretavat, nedat mu moznost ti ublizit a nebodaj ta zabit.
S ním by som si nemala už čo povedať
Facku a skrtenie za to ze si nechcela ísť skôr z dovolenky? Ak s ním ostaneš nabudúce bude čo kopance za to ze si sa na neho pozrela inak ako si on predstavoval ?
Toto by bola u mňa konečná... Do takéhoto vzťahu by som dieťa nepriviedla
On sa chce cez víkend porozprávať?
A čo keď ty nechceš ?
Podrží ti hlavu a upriami na seba?
Fakt mám nervy,že si ešte niečo diktuje.
Aj keby plakal a sľuboval,že ti nechcel ublížiť,čo podľa mna asi bude predvádzať..nech to rieši s psychológom, že nevie ovládať svoje správanie,ale nemôže chcieť pochopenie od teba.
To je ľudský odpad, nie chlap. Zariad sa ako uznas za vhodné.
@joesvk su dve moznosti. Bude slubovat, bude vyplakavat, bude sa vyhovarat, ze on to tak nemyslel. Druhy je, ze pri tom vokendovom rozhovore zas hodi vinu na nu, ze ona ho vyprovokovala, ze ona bola neposlusna a on to musel spravit, pretoze ona ma posluchat. Jeden horsi ako druhy.
Autorka, v kazdom pripade na ten rozhovor nechod sama, vezmi si so sebou niekoho kto ta podrzi, kto ti da istotu a bude svedkom toho co z neho vypadne. U mna by ten rozhovor bol len o termine kedy si pojdem pre svoje veci a ktore si vezmem. S takym clovekom o nicom inom bavit netreba.
@gleep1 myslím si, ze
@syslik81 ma pravdu a sú situácie, kedy si niekto po tej papuli naozaj zaslúži, v rýchlosti ma napadá príklad, keď matka týra svoje dieťa alebo peniaze radšej minie na cigarety/alkohol/drogy a dieťa je hladné... Myslím si, ze v týchto prípadoch by si žena naozaj zaslúžila po papuli, aj keď netvrdím, ze je to správne a určite si to nezasluzila autorka tejto temy
Autorka, dúfam, ze toto koniec vášho vzťahu... Váž si seba a svoje nenarodené dieťa... Chceš, aby toto robil v budúcnosti aj tvojmu dieťatku? Myslíš, ze je to správne? To co spravil, dokáže urobiť len ľudský odpad, nie chlap svojej tehotnej partnerke... Ak chceš, aby ta zmlátil po zvyšok tvojho života, tak sa kľudne vráť, ale ber na vedomie, ze tvoj život môže skončiť tragicky, dúfam, ze sa rozhodneš spravne
Pises to akoby sa nic nestalo a pritom sa stala velmi vazna vec
@mamusa123456789 ja chápem ze môžeš mať pocit ze facku si niekto zaslúži, teoreticky môžeme povedať ze aj tento muž si po tomto cine zaslúžil po papuli, ale predsa, sú efektívnejšie a ľudskejsie nástroje akými sa dajú situácie riešiť, napríklad situácie ktoré opisujes by podľa mňa žiadali skôr odobratie dieťaťa a nie facku, facka by takú ženu v tom správaní nezastavila, práve naopak, tu facku co by dostala by potom odnieslo to dieťa navyše niekoľkonasobne. Násilie plodí násilie a kto násilie vykonáva, tak podľa štatistík bolo násilie páchané na ňom, hlavne teda v detstve a facka nikoho nič nenaučí, práve naopak, zaseje doňho semienko hnevu ktore vyklici niekde inde v inú agresiu. Ak nechceš vo svete násilie, nevrav že je nejaké násilie opodstatnené, aj keď naozaj to co vravíš chápem, človek má veľa krát pocit ze niekto si teoreticky zaslúži, ale prakticky to dlhodobo dobre riešenie nie je, práve naopak. A pre boha už vôbec to nie dobre riešenie pre ženy a deti, ved muži keď sa chcú bit nech sa bijú, ale bit ženy? A bitie ženy mužom? Véd keď je žena suka, tak nech muž zdrhne a nájde si inú pri ktorej nebude mať pocit ze ju treba bit.
Ale to sme mimo témy takže... Sorry za to
Dievca,ty si mimo,ale vazne! Ja uz vidim,ako sa k nemu vratis…akoze pravdu mas v jednom,ze nestalo sa nic take vazne,no aj napriek tomu zareagoval na tak “nie vaznu vec” uplne od veci. Uplny chuj,mne je v podstate jedno,ako si sa chovala ty,ale svihnut tehotnej partnerke po papuli a skrtit ju pre to,aby sa sla zbalit,to je uz uplne “no go” zona. Vobec si nedokazem predstavit,coho je schopny,ak sa medzi vami vyskytne vacsi problem,nez jedna pokafrana dovolenka. Ak sa k nemu vratis,teba mi luto nebude,ale babatka ano a velmi…
@veselo_neveselo tento článok je najlepšia odpoveď akú si jej mohla dat a nikto jej už lepšiu odpoveď nedá, dúfam ze vie po anglicky 👏👌
Ahoj. Dávaj si pozor, viem, si v ťažkej situácii.
Väčšina prvých faciek/útokov od mužov prichádza, keď je žena tehotná alebo keď porodí dieťa. Jednoducho majú pocit, že si zraniteľná, ľahšie im odpustíš a si viac menej na nich závislá...
To, že sa chce porozprávať, s veľkou pravdepodobnosťou znamená, že sa bude ospravedlňovať a zrejme aj s darčekom. No taktiež to ospravedlnenie alebo neskôr v rozhovore ti to bude dávať za vinu, že napr. ak by si sa hneď zbalila, tak by nestratil nervy...
Skús si niečo prečítať o násilí páchanom na ženách a o fázach násilia.
Nie je v poriadku, že ťa udrel, na to nemá právo nikto. A o priškrtení ani nehovorím.
Porozprávaj sa o tom, ak máš s kým.
Kľudne oslov organizácie venujúce sa tejto téme, napr. Fenestra, Aliancia žien Slovenska... Všetky majú min. informácie o násilí na svojich weboch a taktiež telefonické linky.
Zavolaj na:
NÁRODNÁ LINKA PRE ŽENY
0800 212 212
Bezplatná nonstop linka je dôverným a bezpečným priestorom pre ženy, ktoré sú ohrozené alebo zažívajú násilie
Aj keď sa ti môže zdať, že to nie je pre teba, obráť sa na nich, najlepšie zhodnotia riziko pre teba pri rozhovore a usmernia ťa, vysvetlia ti veľa vecí, ktoré by ťa ani nenapadli... A budeš vidieť svoju situáciu inými očami...
Držím palce.
Už si mala dávno sedieť na polícii aj s papierom od lekára že ťa fyzicky napadol a podávať trestné oznámenie. Či čakáš až ťa pri najbližšom amoku doreze nožom alebo zhodí zo schodov. Ach ženy, kde beriete týchto idiotov?
Neviem ako dlho si sním. Keď sa zachoval v takejto situácii takto a v tvojom stave čo urobí keď pôjde o niečo dôležité podstatné. Skrat sa stane ale toto je cez čiaru.
@aaaa1111 Tvoji rodičia museli mať veľmi zlý vzťah, že máš takýto nonšalantný postoj k domácemu násiliu.
@gleep1 ja ta úplne chápem a nevravím, ze by som niekoho bila, ale sú situácie, kedy by si niektorý ľudia zaslúžili, aj keď to správne nie je
Myslím, že odpoveď veľmi dobre poznáš. Utekaj, ak Ti je život milý (a aj svojho dieťaťa)
troll
Ja už nenachádzam na neho slov..
Predtým ako bolo medzi nami všetko v poriadku sa na bábo tešil, teraz keď to je medzi nami takéto po tej facke a škrtení povedal, že najlepšie bude keď si dám bábo vziať.. je mi z neho zle
Myslím si, že náznaky manipulácie a ponižovania tam boli už skôr, ale ty si ich prehliadala z nejakých dôvodov, alebo si ich ani nerozpoznala. Ukončiť vzťah, nekomunikovať s ním je jediná cesta. Nerozoberaj jeho pohnútky, ani ho neospravedlńuj detstvom, matkou a neviem čím. Je to magor a ber to ako fakt. Uvedenie ako otca dieťaťa by som si dobre rozmyslela. Našťastie je to iba priateľ.
@pleja Ďakujem za odpoveď, máš veľkú pravdu ❤️🙏🏻
Ja by som sa odstrihla a už by som ho nechcela nikdy vidieť. S ním Ťa nič pekné necaka. Keď dokáže chlap siahnuť na ženu a ešte k tomu tehotnú ženu, to nie je chlap. Ani človek. Násilie sa bude len stupňovať. Prosím, mysli hlavne na to maličké a už sa s ním nekontaktuj. Máš na viac! Držím palce!

Udrel? Priškrtil? Max by som sa s ním bavila o tom, kedy si mám prísť po zvyšné veci tak, aby sme sa nestretli…