Som tehotná a s partnerom sme sa pohádali

tulipanik_
28. okt 2022

Ahojte. S priateľkou čakáme dcéru. Nedávno sme sa dosť pohádali. Mala dlhý monológ na ktorý som jej, ja povedal svoj názor aby som dal veci na pravú mieru. Jej keď niekto niečo povie ako čo robí správa sa atď. , tak je zle ale ona mi môže 30 min kričať a myslieť si, že to bude bez odozvy? Momentálne sa týždeň nebavíme. Z jej strany čistá ignorácia. Ľudia sa pohádajú, ale treba sa vedieť aj ospravedlniť a napraviť veci. Ostali by ste s niekým takým? Ona si nikdy nevie priznať chybu a ospravedlniť sa tiež nie. Mám pocit, že ten vzťah látam iba ja a už s odretými ušami.

joesvk
28. okt 2022

@tulipanik_ Každý má inú hranicu, ktorú má. A koľko je ochotný tolerovať. Ale keď už čakáte malú, tak by ste to ešte mohli skúsiť nejako ustáť .
Na jej obranu len toľko. Hormóny teraz určite ovplyvňujú jej správanie.Určite sa aj ona "zmení "po pôrode.

sense
28. okt 2022

Bola taka aj pred tehitenstvom alebo len teraz pocas? AK bola tak j predtym naco ste plodili dieta? Ak je taka len odkedy je tehitna tak su to hormony

tulipanik_
autor
28. okt 2022

@sense Každé tehotenstvo na svete je plánované. Ďakujem, že si mi to ozrejmila. Ty radšej nepíš nikde s takýmito názormi.

sense
28. okt 2022

@tulipanik_ ak bola taka aj predtym tak co si sa s nou nerozisiel predtym, ci ti to zacalo vadit az teraz ked zrazu neplanovane otehotnela, ze je vztahovacna?

lulaby1982
28. okt 2022

Poradíme . Z Vašich riadkov mi vyplýva ,že Vaša komunikácia je postavená skôr na dualno individuálnej komunikácii. Každý z Vás niečo hovorí a nikto nikomu nerozumie a nastáva vákuum krivdy, obviňovania , a každý sa cíti zranený , lebo to ten druhý,šak ja pekne sa rozprávam. .Kazdy z Vás sa obsadil do role, ktoré sú ale nedobrovoľne .Ste si rovnocenní.Dokazovat si,kto má väčšie dysfunkcne esá v rukáve nikam nevedú . Rusite sa navzájom tým, že Vy sa snažíte Vašu partnerku upratať a otcovsky ju instruujete, čo robí zle, naklep,šak ona robí zlotu, šak ja môžem , šak ju musím socializovat na obraz svoj a ona potom ako ohrozené dieťa na Vás kričí pol hodinu ,lebo ste ju zahnal do kúta . Opakovanie je matka múdrosti, slovenský jazyk - príslovie a porekadlá ,ako do hory volá,tak z nej vysielajú dymové signaly.Sme svedkami komunikacie tzv.sakali jazyk , útočný ,agresívny ,ohrozujúci.My však poznáme aj žirafi jazyk ,kt. práve pomáha uspokojiť potreby bez násilia.

Ja Vám odporúčam kúpiť si knihu Nenásilna komunikácia , kt. vznikla ako efektívny nástroj komunikácie pre gangy v Amerike v slamoch . No keď to zabralo na vražedné gangy, tak to musí zabrať na slovenský pospolitý ľud v bežných domácnostiach,kt. rieši aktuálne plyn a elektrinu. Ukáže Vám ako efektívne komunikovať ,ako vyjadriť čo vidím,čo cítim,čo potrebujem,ako to sa to bude robiť , kedy bude spokojnosť . Podpori Vás v komunikácii . Neutocnym spôsobom sa naučíte ako vyjadriť myšlienku ,potrebu ,čo Vás trápi. A takto sa dá žiť po stáročia.

tulipanik_
autor
28. okt 2022

@lulaby1982 Ďakujem za vaše ezoterické rady. No nemáme problémy s komunikáciou. Vieme sa baviť normálne a dopĺňať sa, ja tu riešim konkrétny problém. Vy idete pekne od veci. Vy ste sa vsadila do role ezoterickej matky prírody a k tomu vám radšej viac nepoviem.

zmrzlinka2021
28. okt 2022

@tulipanik_
Neviem ako dlho spolu uz chodite, ale ak vnimas, ze si nerozumiete, tak nema zmysel pokracovat v takom vztahu.

cacianka
28. okt 2022

Že nemáte problém s komunikáciou ,!?
Si riadne vedľa, a tvoje reakcie veľa napovedajú, ty neezoterik...
👏👏👏🤦

slniecko66
28. okt 2022

@tulipanik_ Ja by som dala tomu sancu uz len kvoli babatku. Skus sa s nou porozpravat..vydiskutujte si to. Ako vidite buducnost.. lebo tyzden sa nerozpravat je velmi dlha doba.

deti95060810
28. okt 2022

@tulipanik_ prezentuješ sa tu aký si ty super partner, len akosi tvoje "odpovede" hovoria o niečom inom...
myslím že váš vzťah nebude fungovať ani po párovej terapii...😉
obaja tratíte čas...

dskjhfdlkdjhl
28. okt 2022

Ak ona komunikuje este horsie ako Ty, tak potom vas caka vesely zivot, nakupte si dost tanierov😉

tulipanik_
autor
28. okt 2022

@cacianka Nemáme. Takéto štastiky nebudú, ale toto sa stalo prvý krát. Niečo čo sa stane raz by som nebral ako vyslovený problém za hrob.

tulipanik_
autor
28. okt 2022

@deti95060810 Ty sa radšej neprezentuj nikde. Prišiel som si vypočuť normálne zmysluplné rady a nie počúvať premúdrelé ženy ktorým sa zasekáva deska. Ty medzi ne určite patríš.

tulipanik_
autor
28. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl Myslíš si, že takto spolu komikujeme? Tak to ma mrzí tvoje zmýšlanie. Ja reagujem na "vecné" odpovede bez ktorých by som sa zaobišiel a určite aj celý svet. Aspoň, že tu píšu ženy aj normálne k veci. Všetkým vám ďakujem za pomocné zmysluplné odpovede.

dskjhfdlkdjhl
28. okt 2022

@tulipanik_ ano, vsetkym nam je jasne, ze len Ty mas pravdu a vsetky zavidime matke Tvojho dietata😉

deti95060810
28. okt 2022

@tulipanik_ ja sa prezentujem kde ja chcem. je to fórum do ktorého môže napísať každý. to že sa to nepáči tebe, je vec iná....
Mal si napísať rovno že čakáš len odpovede ktoré budú velebiť tvoje správanie ..... 😀

ropucha6
28. okt 2022

Odpoved na tvoju otazku - neostala. Ale neviem ci tehotenstvo je najvhodnejsi cas na rozchod.

adam453
28. okt 2022

@tulipanik_ Taká istá bola moja priateľka... ale bola taká aj pred tehotenstvom? Ak nie tak buď k nej milý nechaj ju nech vedie monológ dá to so seba von 🙂 a nerob si s toho hlavu... Skús sa viac vcítiť do tej ženy 🙂 že nosí pod srdcom Vaše dieťa všetko sa mení atď.... Každé tehotenstvo je individuálne.. niektoré ženy majú depresie a neviem čo... Si chlap ospravedlní sa jej či ju chceš nechať samú keď je tehotná? Však si nejaký chlap ne

doriiis
28. okt 2022

@tulipanik_ ...není jasné na čom a prečo ste sa pohádali.Tyzden ťa ignoruje úplne? Ani výčitky ani ďalšia hádka.Nic?

queen_mary
28. okt 2022

Ja nechapem, naco si ju nabuchal, ked vam to ocividne nefunguje. A je to poznamka k veci - ako si tu uz niekomu pisal ze nie. Ale teda, ak da ti este ozve, tak si uzite stastne roky.

beata_k
28. okt 2022

@tulipanik_ Chces pomoct? Pracuj na tom aby si sa stale nezdul ked ma niekto iny nazor nez ty. Tvoje odpovede na nepodstatne komentare su velmi agresivne. To je sice pekne, ze mas rad len vecne odpovede, ale zivot je aj o nevyziadanych radach. Nauc sa s tym pracovat. Mohol si ju vypocut jednym uchom dnu a druhym von. Ona spokojna a ty bez hadky.
Aj keby ste spolu ostali. Vies kolko ti dcera bude mliet? Jedna vyvojova faza je aj o tom, ze sa 50x opyta to iste. Co urobis potom? Zdujes sa, ze ti ma dat pokoj?

kitycat
28. okt 2022

Och skoda plytvat dalsimi radami... Mal si radsej davt at bacha kam spliechas svoj geneticky material..

Darmo teraz nazyvas priatelkou niekoho, kto bol podla opisu skor trtkacka

marca12
28. okt 2022

@tulipanik_ Nasiel si si riadneho zdutela. Rokmi clovek vie ako ma reagovat a mnohi pre pokoj v rodine radsej sklopia usi a neoponuju,vyhnu sa vybuchu hnevu. To by bolo jedno z rieseni pre vas. A na druhej ak sa uz stane a ste pohadani,mozes byt ty ten,kto za nou pride a ukonci boj. Normalne za nou chod a od srdca sa porozpravajte. Budete rodicia a ziadne taketo zduvacky nesmu byt. Konflikty su normalne,ale treba ich vediet vyriesit a nie sa separovat na niekolko dni. Takto vam zacne pokulhavat komunikacia,ostane vela nedoriesenych veci,ktore sa budu nabalovat a zle to skonci. Takisto aj ona si musi uvedomit a zapracovat na svojom spravani.

joesvk
28. okt 2022

Rokmi sa aj to "zdúvanie" pravdepodobne zmení. Tiež som sa pred 20 rokmi vedela podobne "zduť".Teraz by ma to ani nenapadlo .
Obidvaja máte na čom pracovať. Nehádž flintu do žita. Snaž sa byť čo najlepší partner a otec . Možno teraz ťaháš viac ty.Ale možno príde čas,keď potiahne viac ona...

morgane1975
28. okt 2022

@tulipanik_ keď sa takto ako tapsa správa teraz čo bude neskôr…či chcete mať niekoho takého vo svojom živote? A keď sa narodí dieťa tak čo? Bude sa pozerať na hádajúcich sa rodičov? Radšej koniec ako niekoľkoročné peklo vo vzťahu a potom ten pocit premarnenych rokov s niekým kto si vás nezaslúžil…

miadi
28. okt 2022

No podla tvojich reakcii tu k zenam. Ty nebudes taky svaty ako sa chces prezentovat. Ty si napisal len svoj nazor na vasu hadku a ze ona sa teraz s tebou nebavi a nevie sa ospravedlnit. No na hadku treba dvoch ty si sa jej ospravedlnil? Velmi by som chcela pocut jej verziu toho co sa stalo .., mam tušaka ze tu chybu si urobil ty a ospravedlnit ci priznat chybu si nevies ty. Ved napis presne co sa stalo. Nie len ze ona je taka a taka.Lebo tie jednoduchsie ti na to Mozno skociia a budu ti pritakavat aka je tvoja priatelka “ zla.” Ale to vam nijak nepomoze. Ty ked sa ti nepaci iny nazor tak hnet urazas zhadzujes Takze ocakavam Aj Ja od teba nejaku perlu .. ale si uvedom ze nezaujaty clovek ti moze skor pomoct pochopit co je zle vo vasom vztahu ako ked ti Niekto len pritaka aka je hrozna hoci nevieme preco vlastne reaguje ako reaguje. A najhorsie je ze to nevies ani ty. Chyba ti sebareflexia a aj daka zakladna slusnost, Ty nie si o nic lepsi ako ona. Tak namiesto kydania na zenu co caka tvoje dieta Skus opisat co sa stalo ked uz si tu alebo sa snaz vylepsit sposob akym komunikujes lebo rozhodne prijemneho z teba vela nejde.

shia
29. okt 2022

@tulipanik_ no ak na takejto úrovni, ako tu reagujes na mimochodom trefné komentáre, ktoré ti ale netlieskaju, reagujes aj bežne doma, asi by spravila lepšie, keby ta ani nestretla 😉

mamusa123456789
29. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl snáď dostanú ako svadobný dar ak sa raz zoberú 😀

ayanamirei
29. okt 2022

aky isiel, taku nasiel 😅

lulaby1982
3. nov 2022

@tulipanik_ Aha čiže to čo opisujete nie je komunikácia ,že zlyháva,čiže mám fatamorganu , mám halušky , asi fetujem

Viete čo o máte pravdu , krásne rozprávate keď Vaša partnerka na Vás vrieska 30 min tomu sa hovorí verbálna agresia ,obaja sa správate agresívne ako sakaly,obaja sa správate ako deti a mňa idete poúčať ,že píšem ezoteriku, a čo chcete gerbery ,že Vám poviem ,že je to ok ,to je sebareflexia
Ja som nepovedala,že sa tak vždy správate , Vy ste čítal vôbec porozumením aj Vás príspevok, ak ste nevšimol dala som Vám presne know how a opísala,kde je problém, no zjavne ďalší problém je,že asi nepočúvate vo vzťahu,že nepočúvate? A robíte si po svojom a preto s Vami nechce komunikovať a vrieska.

No dobre akú radu by ste dal svojmu kamarátovi ,kt.ma takýto problém?
Ste ma.rozosmial ezoterika,ja som asi dala veľmi vysoko látku, šak Vy ju poucujte ako jej daddy a ona nech zjape

Vám sa nechce čítať kniha že?