Som tehotná s gemblerom
Ahojte . Ja som uz zufala neviem ako dalej som v 10tt a uz mam z predchadzajuceho vztahu 7rocneho syna.Zijem s priatelom v prenajatom 3i byte babatko sme chceli obaja.Ale teraz by som bola najradsej keby som tehotna nebola.Samozrejme ze uz teraz to male lubim ale vsetko sa len pokazilo.Teraz co by mi mal byt oporou a pomahat mi tak on co zarobi prehra uz teraz sme dlzni na najomnom bojim sa aby som mala vlastne este kde byvat .. Poradte co spravit ? Ostat v takom vztahu dat tomu sancu s tym ze sa da liecit alebo radsej ostat sama ? Bojim sa ci to zvladnem s 2 detmi a jasne ze este stale ho lubim len toto co robi ma strasne ubija ...
Ked je clovek zamilovany ne vidi nic,proste nic zle na tom druhom.Poznam pripad;Zili v manzelstve v ktorom on bol narkoman.Cakala,dufala ze sa zmeni.Nevedela ze je narkoman zistila onedlho po svadbe.Prislo dieta,nezmenil sa.Bol casty host v Pezinku.Prisiel domov a zacal znova.ona vsetko ticho trpela a dufala ze sa zmeni.Nepracoval ale vsetko minal.Do zalozne nosil vsetko co mohol,abysa dostal k peniazom klamal ze je smrtelne chora ona alebo uz dve deti.Bol dlzny tolko ze ona sa hanbila chodit co len do obchodu.Jeden den po dlhych rokoch podala ziadost o rozvod.Nemohla zniest ze jej zobral poslednych 20 euro z penazenky.Ten den mala 35.narodeniny a povedala dost.Ked podala o rozvod dostala facku.Ked sa ukludnil povedal ze sa teraz naozaj pojde liecit ze konci a nechce stratit rodinu.Bola nemilosrdna,srdce ju bolelo lebo ho naozaj milovala ale nechcela ustupit.In akoze odisiel.Nebolo ho desat dni doma,a ona ho stretala par krat po meste.Raz ked nasadal do taxika raz utiekol za pivaren.Ona sa robila ze ho nevidi.Den pred Valentinom ju zbil a ona utiekla z bytu.Odisla na pohotovost a potom na policiu.Skoncil v base
Kym bol v base ona pobrala deti a odisla.Dostala odstupne v robote a zacala novy zivot.Jeho tatinko vybavil z basy,zaplatil dobreho pravnika a bolo.Teraz su rozvedeny,za tri roky dva krat videl deti,alimenty posiela raz za tri mes a vraj pracuje niekde vonku.Ona?Aj ked stratila 13 rokov zivota teraz je stastna,milovana inym muzom,ktori prijal aj jej dve deti a nic jej nechyba.
Ked nieco chces dosiahnut aj goru otocis naopak.Misli na seba a svoje deti.
@lila8686 ak ma on svoj vlastny prijem a ty svoj tak mu nic nedavaj. Všetko maj v banke na svojom učte a doma ani cent!! Ber to ako radu niekoho kto to zažil. Taky človek prehlada cely byt pre par drobnych. ( ja som napr. Zbierala euro m8nce z roznych krajin s roznym obrazkom. Bavilo ma to až kym mi nezmizlo 25 eur v 1 eurovych minciach. Nemaš rodinu u ktoej by ste mohli byt s deťmi ??
@lila8686 Ahoj. Po dobu co s nim budes existovat nech ti dava celu vyplatu. Pochop on je zavisly, potrebuje peniaze aby mohol hrat. Pokial nebude chciet spolupracovat to znamena ze nechce pomoct. Povedz to rodine a aj jeho znamym. Nech sa hneva kolko chce je to pre jeho dobro. Povieš im nech mu nedavaju ziadne peniaze ak by pytal nech ti hned volaju. Peniaze mu budes davat len na cestovne do prace s tym že ti donesie listok, nakupy robte spolu. A nech si najde ineho konicka, napr.sport. Takto mu das sancu na lepsi zivot, nebudes riskovat svoj prijem, kedze budes mat v rukach ten jeho a ak ta zradi aj tak, tak mu ozaj nie je pomoci.
skvelé materiály, ktoré mne pomohli veľa vecí pochopiť :
https://www.youtube.com/watch?v=DUeznDNpXLI
a toto odporúčam prečítať.. určite niekde nájdeš aj pdf či txt verziu: https://docplayer.cz/228456-Uz-jsem-prohral-dos...
Ja napíšem niečo čo nebude moc populárne na mamickovskom fóre. Ja by som šla na potrat, ešte to stíhaš. Partnerovi dala ultimátum buďto liečenie alebo rozchod. A zariadila si život po svojom. Mysli na to dieťa co už máš, život s gemblerom ta psychicky aj finančne zruinuje, tie tvoje peniaze patria tebe a dieťaťu, nie dotovať gemblera.
Áno potrat je hrozný, ale uvazuj realisticky, z čoho budeš žiť? Z jedného platu ledva uzivis teraz seba, 1 dieťa ktoré je už väčšie takže môžeš mať aj síce časovo náročnejšiu ale lepšie platenú prácu. Co budeš s dvoma? Materská je len pol roka a aj to nieje bohviečo. S rodičaku nevyzijes, práca a jasle tiež nieje bohvieake riesenie na 8 hodín denne preč od babetka. Kde budeš, z čoho budete žiť? Co spravíš až vás zo dňa na deň vyhodia z bytu, až zistíš ze máš účet vybieleny, elektroniku v záložní, auto ukradnuté? Lebo toto je realita žitia s gemblerom, okradne ta a zničí.
Podľa mňa po svete ešte stále beha dosť mužov s ktorými môžeš založiť rodinu a byť stastna
Najhorsie je ze ani nie ste manzelia a ani nemate vlastne byvanie . Podla mna skutocny chlap ktory to mysli vazne so zalozenim rodiny si zenu najprv vezme...ale aj nemusi,ale predtym ako jej spravi dieta,sa postara o byvanie...myslim si ze cakas dieta s uzom,ktoey este sam je dietatom...
@lila8686 ahoj, ak chces pokecat, napis IP, som natom podobne, len o to horsie ze my sme manzelia uz 5 rokov, viem velmi dobre ako sa citis, prezivam nieco podobne, len naozaj este o par veci horsie
@lila8686 ahoj zriadenie si ešte jeden účet o ktorom on nebude vedieť a odkladaj si tam peniaze. Gemblerstvo je nebezpečné a ty budeš tie peniaze za hvilu moc potrebovať. Ešte nie ste zosobášení a možná do pôrodu máš čas ho dostať na liečenie ale neverím tomu. Šetrí si čo ty neuloxis na tajný účet to on minie a ty budeš s dvoma deťmi úplne nahradiť a nič s tým už nespravia.
@lila8686 zila som v zahranici rok u gamblerov, bol to bezdetny par. v pondelok kupili zradlo pre macku a psa, cigarety a zbytok prehrali.. ja som to dlho netusila len postupne chceli odo mna vyssi najom. oni to tajili, je to zavislost ktoru si nikto neprizna. mozem ti povedat ze to bolo pred10 rokmi no oni to budu splacat do smrti. obaja su uz po rozvode, sami a na dne. on este viackrat od toho zufalstva hral, lebo ked si to uvedomil, stale mal pocit ze vsetko vyhra spat. takze asi tak.
@lila8686 neboj sa odpisat

@lila8686 zvládla si s jedným, zvládneš s dvoma, po čase s troma...Tu je na rady už neskoro.
Nechápem na čo niekto robí dieťa, keď nemá zázemie. Potom to takto dopadne. Načo ste sa vlastne snažili, keď ani vlastné bývanie nebolo, dieťa jedno už bolo, a v podstate si ho ani nepoznala. To sa fakt neviete poučiť z prvého vzťahu?