Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
A keby svokrovci prisli strazit k vam? My to tak robime, maly je doma spokojnejsi.
19 mesacna ma dva spanky?
Co ti brani byt doma na vychode pri rodine a kamaratoch aj dva tyzdne kazdy mesiac?
@janinah Keď mate deti,tak viete aká je to zábava cestovať s nimi v aute. Neviem si predstavit 6hodinovu cestu,ako mi hučí v aute a ja sa musím sústrediť na šoférovanie.
19 mesacna ma dva spanky?
@anonym_f9ce6b Áno,ma 2 spanky. Nevidím na tom nič zlé....aj ja by som bola najradšej keby ma už len 1...ale vidím,že to nedáva...pretože po 9 ráno je už KO.
A keby svokrovci prisli strazit k vam? My to tak robime, maly je doma spokojnejsi.
@andrea_82 Aj to je riešenie, ďakujem. Len asi nie som naucena požiadať o pomoc.... Malú planujeme dat do jaslí postupne od apríla, tak verim,že si postupne začne zvykať....
Dieťa bez otca, zdeptana matka, ale hlavne, že sú prasule zo zahraničia. Gratulujem
Asi si dobrovolne otehotnela, isla zit na zapad a muz do zahranicia. Muz nech si najde pracu doma a nech sa sprava ako otec rodiny, zdielajte vychovu. Alebo daj decko do jasli a chod do prace, hned ta prejdu sprostosti a samota
Najdi si mamicku s dietatkom v dedine. My sme s kamoskou chodili na celodnovky von, do parku. Isli sme kolo 10h a vracali sa domov kolo 16h. Obed aj spanok v meste. Spanok ked boli malicki-v nosici, ked vacsi-v kociku. Nepoznam dieta, ktore by od unavy nezaspalo v kociku. Na to obdobie rada spominam. Uzasne obdobie na materskej. Nikam sa neponahlat, len uzivat. Najdi si spriaznenu dusu na okoli. Ona moze k Vam, vy k nej.. Ani svagrinu nemas? Ci odmietas ju ako ta moja mna? A potom to nedava, bo odmieta pomoc, rodinu ma daleko.. Chodili sme na muzikantov, cvicit, hrat sa do kutikov, ved tam nejaku maminu na kocikovanie stretnes.. abo na fcb su skupiny.. hladaju si kamky. Zavolaj svokrovcov k Vam, ale asi nechces, ci? Abo k nim mozes chodit castejsie, nech mate zmenu. No, zena by mala byt v blizkosti svojej rodiny.. Ja by som chodila domov k nasim, aj na mesiac, ved muz moze prist aj tam.. odkial si? Tiez som zapad.. 🙂
@janinah Keď mate deti,tak viete aká je to zábava cestovať s nimi v aute. Neviem si predstavit 6hodinovu cestu,ako mi hučí v aute a ja sa musím sústrediť na šoférovanie.
@anonym_autor tak chod vlakom.
Nenam problem, vyrobim si?
Alebo sa zoznam v kutiku na ihrisku s inymi mamickami.
Dieťa bez otca, zdeptana matka, ale hlavne, že sú prasule zo zahraničia. Gratulujem
@anonym_2ac3d3 a co sa staras.zavidis?niektori to maju tak..aj moj muz bol par mesiacov mimo, ale vdaka bohu ja mala kamosku a rodinu poruke..
Nemáš nejakú kamarátku, susedu s malými deťmi ? Spoločne vám čas ubehne rýchlejšie. Ak si dobrodružnejšia povaha, aj malé výlety po okolí ako sa oteplí by ti mohli pomôcť.
Ja som sa takto stratená cítila vo veľkom meste. Keď sme sa presťahovali do zapadákova, veľmi rýchlo som sa zoznámila s maminami s deťmi - boli sme tu len 4.
Vyhovorky.....6 hodin odkial kam? Dam presov brno za 5 hodin,ak idem v sobotu zrana a nie v naj špičke.Dva spanky denne a v aute by nezaspala ani na sekundu? Jedna ochotna babka jw k vam ako casto pozvana? Postrazi dieta a ty vies ist medzi ludi. V zahranici v mieste muzovej prace stw uz boli? Treba sa rozhybat,nielen sa stazovat....
@anonym_2ac3d3 Boze môj,waw,tlieskam za príspevok, ozaj 🤣🤣🤣🤣
Asi si dobrovolne otehotnela, isla zit na zapad a muz do zahranicia. Muz nech si najde pracu doma a nech sa sprava ako otec rodiny, zdielajte vychovu. Alebo daj decko do jasli a chod do prace, hned ta prejdu sprostosti a samota
@anonym_f9ce6b ďakujem za užitočnú radu,presne to mam v plane o par mesiacov....
Vyhovorky.....6 hodin odkial kam? Dam presov brno za 5 hodin,ak idem v sobotu zrana a nie v naj špičke.Dva spanky denne a v aute by nezaspala ani na sekundu? Jedna ochotna babka jw k vam ako casto pozvana? Postrazi dieta a ty vies ist medzi ludi. V zahranici v mieste muzovej prace stw uz boli? Treba sa rozhybat,nielen sa stazovat....
@janinah Predstav si,že sme boli s mazelom na cely mesiac v zahraničí.
@anonym_f9ce6b ďakujem za užitočnú radu,presne to mam v plane o par mesiacov....
@anonym_autor tak vydrz tych par mesiavov a samota bude to posledne na co sa budes stazovat popri praci a dietati. Vyriesene
@anonym_2ac3d3 Boze môj,waw,tlieskam za príspevok, ozaj 🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor tak sama si môžeš za situáciu, v ktorej si. Čo iné chceš počuť?
@janinah Predstav si,že sme boli s mazelom na cely mesiac v zahraničí.
@anonym_autor Inak,ak som išla sama,ajnja som bola za 5 hodín zo západu na východe. S dieťaťom potrebuješ viac prestávok, dat mu najesť....to sú fakty,že sa sa čas naťahuje....
@anonym_autor tak sama si môžeš za situáciu, v ktorej si. Čo iné chceš počuť?
@anonym_2ac3d3 Od Teba už asi nič,keďže nič k veci nepíšeš, len utocis a s takými ľuďmi nebudem strácať čas.
Ja sa necudujem ze si sama a nemas ziadne kamosky po tom ako sa vyjadrujes
@anonym_2ac3d3 Od Teba už asi nič,keďže nič k veci nepíšeš, len utocis a s takými ľuďmi nebudem strácať čas.
@anonym_autor ... Mužík nevidí, že si v keli? Nehovoris s ním o tom? Nezáujem? Veď plán už máš, tak vydržať. Ale sama keď budeš na to, tak budeš padať na hubu aj po tom. Nebude tá síce trápiť samota ale iné problemy
@anonym_autor
zmenu tohto stavu máš len vo svojich rukách.
@anonym_autor
Ahoj, tak ja ta viem pochopit. Ja mam deti 2 a az teraz spätne si uvedomujem, ake to bolo tazke a ako sama som sa citila. Sebavedomie na nule, normalne som sa obcas citila nervozna, ked som sa mala niekde rozpravat s dospelymi. Ale casom to preslo a vsetko sa vratilo do normalu.
Jasle su dobry napad. Dovtedy by som sa proste snazila viac zapojit tych svokrovcov, nech ti malu postrazia apson raz do tyzdna na poldna nech mas pokoj. Alebo mam z vychodu nemoze prist na tyzden k tebe trosku pomoct, postrazit, ze ty si aj sama niekam vybehnes?
Hlavu hore, coskoro to bude prec 😊
No uplne chapem, ja by som sa takto zblaznila. V prvom rade by som riesila aby si muz nasiel pracu na slovensku. O com je rodina ked je chlap stale prec? Druha vec, ako daleko byvate od mesta? Lebo urcite su tam rozne aktivity pre deti, cvicenie, plavanie, kruzky…mozte byt aj kazdy den niekde a tam sa pozoznamujes a mas program vzdy na pol dna.
Dobry napd je aj ten ist kludne na dva tyzdne za tvojou rodinou. Chapem ze cestovanie je tazke ale keby si sla na noc? 5-6 hodin odsoferujes a dieta to prespi.
@anonym_autor Ahoj, pises,ze od aprila ide mala do jasli, ved to je za rohom. Ten cca mesiac ubehne ako voda🙂 Mas nejake najblizsie mesto z vasej dediny daleko? Lebo byvaju rozne materske centra, kde chodia mamicky s detmi a tam kym by sa mala pohrala s inymi detmi, ty by si sa mohla porozpravat s mamickami a takato socializacia je dobra nielen pre teba, ale aj pre malu, moze potom ked pojde do jasli/skolky zvladat nastup troska lahsie, lebo uz bude zvyknuta na deticky, nebude aa upinat len na teba🙂 Vyskusaj, za to nedas nic.
myslím si že nie je problém až tak samota ale to že cely tvoj život sa kruti teraz len okolo dietata - to máme mali sme viaceré ...
ked spi čo robíš ? prečitaj si knihu, daj si kupel, uč sa jazyk alebo niečo, pestuj rastliny , začni hrat pc hru kde su hrači , na dc si pokecaš -
jasle + april je za chvilu, ten spanok asi aj tak budeš musiet upravovat neviem či spavaju 2x deti v jasliach ,neviem len predpokladam že nie
čo ti pišu že vrat sa na slovensko, uprimne aj tu ti bude cely den muž v praci a donesie domov almužnu
v podstate dva mesiace a potom nastupiš do práce ?
v nejakom kutiku, obchode si sa nezoznamila s nikym . na fb nie je nejaká skupina ? musi to byt nutne sk ?
No uplne chapem, ja by som sa takto zblaznila. V prvom rade by som riesila aby si muz nasiel pracu na slovensku. O com je rodina ked je chlap stale prec? Druha vec, ako daleko byvate od mesta? Lebo urcite su tam rozne aktivity pre deti, cvicenie, plavanie, kruzky…mozte byt aj kazdy den niekde a tam sa pozoznamujes a mas program vzdy na pol dna.
Dobry napd je aj ten ist kludne na dva tyzdne za tvojou rodinou. Chapem ze cestovanie je tazke ale keby si sla na noc? 5-6 hodin odsoferujes a dieta to prespi.
@michaelam2 to pišeš ako keby tu chlapi robili 4 dni v tyždni na 6 hodin a potom boli len doma
navrat na sk nič nevyrieši, aj tu bude sama doma ako xy sk bab
Manžel chodí na turnusy? Tak nech ťa odvezie k vašim na mesiac, alebo neviem na koľko chodí, keď má ísť preč a príde po vás, keď sa vráti domov, pokiaľ nechceš ísť sama autom. Prípadne ako tu radili, vlak je dobrý prostriedok na prepravu.

Co ti brani byt doma na vychode pri rodine a kamaratoch aj dva tyzdne kazdy mesiac?