icon

Som v koncoch a prosím o pochopenie

16. sep 2023

Pred rokmi som bola vo vzťahu, ktorý nemal budúcnosť. Nechcel svadbu, deti, spoločné bývanie prišlo až pod mojím nátlakom. Dokázal len hrať PC hry. V tej dobe som stretla v práci muža, staršieho o 15 rokov, zamilovali sme sa, prežívala som niečo čo nikdy predtým. Bol už dlho rozvedený, deti dospelé, partnerka len tak na vikend. On mal síce oveľa dlhší vzťah než ja, ale ukončil ho a ja svoj tiež. Dali sme sa dokopy, po mesiacoch sa bez okolkov spýtal aké prstene sa mi páčia, niečo sme si ukázali, dal mi urobiť snubák, bol naklonený deťom, presne ako ja, keďže prvé manželstvo skončilo rozvodom a s druhou partnerkou nemali ambíciu mať deti, keďže obaja už mali, tak chcel novú úspešnú rodinu. Medzičasom prišli hádky. Kvôli hlúpostiam. Snubák bol, ale nedal mi ho. Neriešila som to. Otehotnela som a snubák mi dal pretože som nesúhlasila s krstom dieťaťa (nie som veriaca). Dieťa sme teda pokrstili. Snubák mi vzal keď som si ho položila lebo som išla pracovať do záhrady. Mesiace mi tvrdil, že som bordelarka a stratila som ho. Druhé dieťa sme mali naplánované keď prvé bude mať rok. Potom začali ďalšie podmienky. Ďalšie hádky žiadne dieťa. Bola som človek, čo miloval jogu, hudbu svojho vkusu a cestovanie. Vzal mi všetko. Cvičiť som mala doma, hudba bola úbohá a trápna, cestovanie ho nezaujímalo. Ostala som bez ničoho, len práca a domov, nulové sociálne vzťahy a záľuby. Narodil sa syn a po mesiacoch som začala od nešťastia popíjať. Upadla som do depresií a úzkostí, aké som nikdy v živote nemala. Žiadne lieky mi nepomáhajú. Som v koncoch, môj syn je úžasný, nechcem mu zobrať tatinka ale ja už nevládzem. Chcem byť niekoho milovaná manželka. Chcem mať 2 deti.

Strana
z5
babulkomale
16. sep 2023

Chyba uz na zaciatku, takito opouzivani chlapi su nanic. Svoje chyby si nosia zo vztahu do vztahu.
Manipulator riadny...drzim palce.

autor
16. sep 2023

Som úplne zlomená, že musím riešiť rozchod alebo ďalej trpieť. Samozrejme teraz mi vyčíta popíjanie. Ale to je len ďalšia výhovorka. Predtým mal iné výhovorky, prečo porušiť sľuby. Nikdy ma naozaj nechcel. Dieťa mi chce vziať, ďalší deň chce druhé. Nie som psychicky stabilná, naozaj trpím tými panikami odmala a myslím že nikdy som nemusela byť v depresiách a úzkostiach ako teraz, nebyť tohto. Som v kontakte so sociálkou, psychiatrom aj psychológom. Napriek tomu som bezradná. Nemám kamarátky, ktoré by ma trochu podržali.

melanta
16. sep 2023

Nezoberieš synovi otca. Zoberieš mu manipulátora, ktorý mu do života prináša iba zlý vzor. Takže vzchop sa a odíď od neho. Požiadaj okamžite o predbežné opatrenie na starostlivosť o dieťa a výživné. Požiadaj taktiež na súde o zverejnenie dieťaťa do starostlivosti a o výživné. Máš len jeden život, teraz si aj navyše zodpovedná za život dieťaťa. Tak v rámci lásky ho zober preč z tohto prostredia. Hneď. Držím ti palce. Nebude to jednoduché, ale bude to správne a budeš môcť začať aj so synom normálne žiť.

autor
16. sep 2023

@babulkomale hovorí mi to aj psychologička. Ale čo s tým...

majlo1234
16. sep 2023

Prosis o pochopenie, to je mi tazko dat. Sucitim s tebou, ale nechapem, ako ti mohol vsetko vziat? Aku taktiku k tomu pouzil, ze ta obral o priatelstva a zaluby? Ak si paychicky labilna, musis sa dat dokopy, takto ti dieta nebude moct vziat.

majlo1234
16. sep 2023

@babulkomale moj opotrebovany je super, predosla manzelka ho naucila viac vazit si, co ma doma teraz😀 inak mas ale pravdu v tom, ze sa ludia nemenia

babulkomale
16. sep 2023

@majlo1234 nuz pre mna by to bola stopka, preto keby som zostala bez muza, neplanujem dalsie vztahy.
Tym vsak nemyslim, ze nikomu rozvedenemu nikdy nevysiel vztah.
Jasne ze su vynimky. Ale napr.v mojej a manzelovej rodine su rozvedeni viaceri dvakrat.

stanulienkat
16. sep 2023

Prečo by si musela mať dve deti?

zuzanka.zuzu
16. sep 2023

on ti nič nevzal, ty si si to nechala zobrať. čo ti bráni chodiť na jogu a počúvať hudbu? nič. a hlavne - PRESTAŇ CHĽASTAŤ !!! lebo piješ ty, nie on.

majlo1234
16. sep 2023

@babulkomale ja tiez uz neplanujem dalsie vztahy, ale cisto z racionalnych dovodov, rodinu(deti) uz mam, a na stare kolena ny som si nezavesila na krk chlapa. Muui to maju podla mna trochu inak nastavene,im vztah so zenou v kazdom veku prinasa zpravidla viac pozitiv ako negativ😄

panonia
16. sep 2023

V prvom rade vyhod všetok chlast lebo si úplne zničis život. Keď teraz piješ tak ma nad Tebou ešte väčšiu moc, spamätaj sa lebo zle dopadneš. Vyrieš seba a až potom vzťah a prestaň sa ľutovať.

0silvia0
16. sep 2023

Spytaj sa prvej manzelky ako sa jej podarilo zbavit sa debila. Daj si poradit a nasleduj ju. A neutapaj sa v alkohole, zavislost tvoj problem nevyriesi, iba vsetko zhorsis.

babulkomale
16. sep 2023

@majlo1234 suhlasim, tiez az na vynimky, panovacne vyuzivacne mrchane 😃 ale ano, vacsinou sa zena dobrovolne stara.

autor
16. sep 2023

@majlo1234 pretože je ťažké ísť na koncert z ktorého nakoniec odídete lebo on nonstop pinda aké je to úbohé. Nonstop hučí že mám cvičiť doma. Ja viem že to znie zvládnuteľne ale roky sa to vydržať nedá

januska12323
16. sep 2023

Potrebuješ od neho v prvom rade odísť. Zverenie dieťaťa do opatery, výživné a podobne. Vôbec nerieš čo si on o tebe myslí. Nemáš žiadnu rodinu, kamarátov na obnovenie vzťahov?

autor
16. sep 2023

@stanulienkat vždy to bola moja túžba mat 2 detičky. Minimalne. On s tým súhlasil. Nakoniec ma posielal na potrat aj s prvým.

@zuzanka.zuzu ďakujem za názor, možno som nechala ale prečo zastavas jeho čo berie? Ja nepijem denne ani týždenne, len keď som úplne zúfalá

luckabj82
16. sep 2023

Škoda,že si s ním mala aj druhé dieťa v takých podmienkach,na alkohol čím skôr zabudni,ani kvapku,lebo prídeš aj o deti

autor
16. sep 2023

@panonia ja som uplne sama. Úplne sama. Naozaj chcem vidieť ako niekto úplne bez pomoci zvláda manipulátora, klamára.

autor
16. sep 2023

@januska12323 naozaj nemám. Jedine otca. Ale v tej lokalite zas nenajdem prácu

autor
16. sep 2023

@januska12323 ale ja som sa pod jeho nátlakom dala liečiť na alkohol. Pritom sama psychologička tvrdí, že nie som alkoholička, len nezvládam situáciu. Ktorú by asi nikto ...

olimuc
16. sep 2023

Prestan pit a lutovat sa, neviem koho je momentalne byvanie, ale zbalit sa a odist. Inac bude s teba o 20 rokov (mozno skor) alkoholicka troska a to fakt len nejaky bezdacky rumburak o tebe opre bicykel. On Ti zobral, len to, co si mu dovolila … bohuzial si isla zo vztahu do vztahu, bez rozmyslania a aby si bola sama so sebou. Skus sa postavit na vlastne nohy bez toho aby si sa vesala na dalsieho. Dalsie dieta zatial nepotrebujes. Nevies si dat rady s jednym debilom a sama so sebou. Ked sa mu nepaci nejaka hudba, na co ho tahas so sebou? Nech ostane doma … cvicenie mimo? Nechce byt s malym sam? Aupairka alebo babka a ides cvicit … nech frfle kolko chce .:. Pocuvat ho nemusis

autor
16. sep 2023

@olimuc ale vieš aké je to smutné že v ničom nemá pre mňa pochopenie, potom si tie veci vôbec neužijem. Prosím povedz mi narovinu ako na to ísť, ako začať.

0silvia0
16. sep 2023

Nam to tu vysvetlovat nemusis. Necitis sa pri nom dobre, odid. My mu nevieme dohovorit. Zacni planovat odchod.

heleninamama
16. sep 2023

Pozri sa na seba reálne - si psychicky labilná, depresívna začínajúca alkoholička, ktorá má nemanželské dieťa so starým magorom. Pokračuj takto a zničíš život aj tomu dieťaťu, ktoré už máš. Nie si schopná sama normálne fungovať a Ty ešte uvažuješ o druhom decku? Máš nejaké úspory, prácu, bývanie, alebo zas len kalkuluješ s tým, že budeš ďalšie roky sedieť doma a niekto sa o Teba postará?
Od chlapa ihneď odíď, decko si daj súdne zveriť a určiť alimenty. A prestaň chlastať a začni pracovať a nerieš tohoto, ani iných chlapov a už vôbec nie ďalšie deti. Také typy ako Ty totiž idú od jedného debila k druhému.

zuzanka.zuzu
16. sep 2023

však choď SAMA 🙄 prečo ideš na koncert s ním? ty si strašne submisívna a si v tej úlohe aj rada. čo nie je zlé, lenže dlhodobo a s týmto partnerom je to toxické.... nemusíš mať chlapa aby si mala pravdu 😉

mandzula
16. sep 2023

@autor oslov nejake skupiny, zdruzenia, ktore pomahaju zenam pod vplyvom manipulatorov a narcistov, tam ti budu vediet pomoct. Tu sa mozes dockat akurat tak pohrdania, pretoze kto manipulaciu nezazil, nepochopi ju.

autor
16. sep 2023

@heleninamama už pracujem ale on sa mi kvôli liečeniu na ktoré som pod nátlakom išla vyhráža že dieťa už nedostanem. Preto som stále tu. Úspory nemám,.byť mám na hypo ale mám.

bessie12
16. sep 2023

alkohol tvoje problemy nevyriesi. Ja som zila s mojim ex za hranicami. Rodina viac ako 1500 km daleko. Myslis, ze mi niekto pomahal, ked som bola s nim ??? Teda hlavne pred koncom nasho vztahu. Myslis, ze mi niekto prisiel na pomoc, ked bolo zle ??? Prd makovy ... Tiez som pila kvoli debilovi, ale nastastie my sme deti nemali. Tak mysli aspon na syna. Odid od toho blbca. Deti vnimaju viac ako si my dospeli myslime ..

alex49
16. sep 2023

antikoncepcia, odkladaj si peniaze, vyhod alkohol. Porozprávaj sa z otcom, či by si sa k nemu mohla na čas nasťahovať. Aké staré je dieťa? Zameraj sa na seba, nie na neho, nie na váš vzťah, potrebuješ vybudovať sebadôveru a zázemie pre seba a syna. Zbavíš sa chlapa a hned sa ti bude lahšie dýchať, aj syn bude spokojnejší.

lenkasarka
16. sep 2023

On ti nič nevzal vzdala si sa toho všetkého sama a hlavne si sa vzdala sebaucty. Keď máš byt tak už si tam mala byt a nie ostávať s týmto chlapom.

Strana
z5