icon

Som v strese, lebo nemám peniaze

1. nov 2025

Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.

Strana
z8
anonym_1f06ae
1. nov 2025

@anonym_autor píšeš tu už opakovane, ak sa nemýlim. Rád si dostala dosť, že sa nimi neriadiš, je tvoje rozhodnutie.

anonym_2d265c
1. nov 2025

Píšeš, že máš výčitky kvôli deťom, ale uvedom si, že strata matky im pravdepodobne ublíži viac ako čokoľvek iné. Určite sa neboj požiadať o pomoc...

doriiis
1. nov 2025

Ty pracuješ? Manžel pracuje?

anonym_989162
1. nov 2025

Ťažko sa toto číta. Chudence deti. Kde tvoj muž pominal tie peniaze. Vždy máš možnosť od toho chlapa odísť. To by bolo najlepšie riešenie. Ty pracuješ?? Tvoj chlap pracuje ???

a0
1. nov 2025

Jedine čo mi je ľúto sú deti. Dvaja neschopní ľudia ničia životy ďalším. 500€ mesačne je úplne bežná splátka v takmer každej domácnosti, aj ďaleko vyššie (my máme 1100€).
Ale vieš, že môžeš od muža odísť? Neviem či ti to niekto povedal. zamestnáš sa, nemusíš dávať mobil do záložne ani požičiavať od rodiny a s troškou normálneho hospodárenia a skromnosti viete normálne žiť.

autor
1. nov 2025

Mám doma dve malé deti jedno 2 roky druhé ani rok nezvládneme platiť jasle pre dve deti

a0
1. nov 2025
@anonym_autor

Mám doma dve malé deti jedno 2 roky druhé ani rok nezvládneme platiť jasle pre dve deti

@anonym_autor jedno môže ísť do škôlky druhé do jaslí, prečo máte 2 deti, ked ich nezvládate? Starí rodičia v tomto smere nevedia byť nápomocní? S mužom sa neviete striedať pri prácach na zmeny, pripadne s niekým v rodine? Problém sa vyriešiť dá vždy, len treba chcieť.

doriiis
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor .. striedať sa s mužom pri deťoch. Keď jeden bude doma, druhý pracuje

anonym_989162
1. nov 2025

Myslela som,že deti už chodia do školy veď si písala že sa s nima musíš učiť a nevladzes sa učiť s nima.

a0
1. nov 2025
@anonym_989162

Myslela som,že deti už chodia do školy veď si písala že sa s nima musíš učiť a nevladzes sa učiť s nima.

@anonym_989162 tak očividne tu máme zas pekný srdcervúci výlev, ktorý nemal domyslené detaily 😂

autor
1. nov 2025

Máme viac detí písala som o tých dvoch ktoré nie sú v zariadeniach na otázku prečo nie som v práci

maca1984
1. nov 2025

Nuda v sobotu či ako ?

anonym_75ecde
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skúšala si sa obrátiť na niekoho s prosbou o pomoc? Mestský urad, tiesňovú linka, krízové centrum? Určite ti niekto poradi, pomôže. Viem, že teraz sa rozbieha nejaká pomoc pre rodičov samozivitelov.

autor
1. nov 2025

Nechcela som písať počet aby ma ľudia neodcudzovali a nevymýšľam si nič aj keď ma viac x nahlásili už v minulosti nevymyslam si nič.

autor
1. nov 2025

Ja nepytam od nikoho peniaze tak načo by som si vymyslala

enmery
1. nov 2025

A tvoj manžel žozerie aj to posledné deťom? Ty si sem už písala. Dostala si bodový postup čo máš robiť, kam ísť. Nič.

maca1984
1. nov 2025
@anonym_autor

Nechcela som písať počet aby ma ľudia neodcudzovali a nevymýšľam si nič aj keď ma viac x nahlásili už v minulosti nevymyslam si nič.

@anonym_autor keď si tu už písala, prečo s touto situáciou nič nerobíš ?
Nedá sa donekonečna si požičiavať od niekoho peniaze, ani od rodiny.

anonym_989162
1. nov 2025

Ale prečo si neurobila to čo ti tu zeny poradili. ? To vážne si stále peniaze požičiavas od rodiny ? To nie je riešenie.

a0
1. nov 2025
@anonym_autor

Ja nepytam od nikoho peniaze tak načo by som si vymyslala

@anonym_autor dostala si návrhy minule aj dnes, nik tu za teba nič nevybaví, tak láskavo zdvihni zadok a choď do roboty - striedať sa s mužom, alebo využi možnosti, ktoré odzneli v minulosti.

anonym_1f06ae
1. nov 2025

myslím, že je zbytočné tu písať, neurobí nič, iba o mesiac tu bude rovnaký výlev, je mi ľúto tých detí

anonym_1810a8
1. nov 2025

Môžem poprosiť tú predošlú tému, nech som v obraze, ďakujem.

domka222
1. nov 2025

Nič sa nezmenilo,ani ty. Tak do mesiaca sa vidíme znova...

anonym_d30819
1. nov 2025

@anonym_autor človek čo je rozhoduty zomrieť ( z akýchkoľvek dôvodov ) to spraví a nebude nikde o tom vypisovať

anonym_941700
1. nov 2025

Ľúto mi je jedine detí.
Malé bezvýznamné + máš iba za to, že si upustila myšlienku na tretie dieťa, dúfam

anonym_35789b
1. nov 2025
@anonym_941700

Ľúto mi je jedine detí.
Malé bezvýznamné + máš iba za to, že si upustila myšlienku na tretie dieťa, dúfam

@anonym_941700 veď ma viac deti, čo píše aj v komentároch. Tipujem že 3-5ks už doma má 🙈.

januska12323
1. nov 2025

Minimálne 4 deti, raz za pár mesiacov napíše srdcervúci výlev, dostane konkrétne rady a nič z nich nezoberie. Len dve slová ľutujem tie deti! Oni si sprostých rodičov nevybrali ale žiť s nimi musia.

casavina
1. nov 2025

Prečo si robíte deti keď ich neviete uživiť? Zomrieť či zutekať je to najľahšie pre teba ale nie pre tie chudata deti. Treba sa obracať, veľakrát odoprieť sebe a dopriať im a hlavne nezakladať rodinu s nevyzretym a nezodpovedným človekom. A nedajbože ak sú takí obaja 😢
@anonym_autor

cyneric
1. nov 2025
@casavina

Prečo si robíte deti keď ich neviete uživiť? Zomrieť či zutekať je to najľahšie pre teba ale nie pre tie chudata deti. Treba sa obracať, veľakrát odoprieť sebe a dopriať im a hlavne nezakladať rodinu s nevyzretym a nezodpovedným človekom. A nedajbože ak sú takí obaja 😢
@anonym_autor

@casavina Toto mi pripomenulo diskusiu spred pár dní, veď potrat je predsa “vražda” a každé dieťa má právo na život, peniaze sa nájdu, interupcia je hriech, ono bude nakoniec lepšie, boh zariadi… a potom tie isté moralistky (česť výnimkám, nemyslím tým priamo teba) idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať. 🫠

koniarova
1. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor .. striedať sa s mužom pri deťoch. Keď jeden bude doma, druhý pracuje

@doriiis muž je debil.S ním dohoda nebude žiadna.. Rodina mu je ukradnutá. Musí si pomôcť jedine sama. Ja by som sa šla poradiť do krízového centra.

maca1984
1. nov 2025
@cyneric

@casavina Toto mi pripomenulo diskusiu spred pár dní, veď potrat je predsa “vražda” a každé dieťa má právo na život, peniaze sa nájdu, interupcia je hriech, ono bude nakoniec lepšie, boh zariadi… a potom tie isté moralistky (česť výnimkám, nemyslím tým priamo teba) idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať. 🫠

@cyneric ver či nie, mne napadlo presne to isté. Vždy mi pri takýchto témach napadnú tie, čo sú proti potratom. Zázrakom sa nikdy v týchto diskusiách nezjavia s ochotou pomôcť.

Strana
z8