icon

Som v strese, lebo nemám peniaze

1. nov 2025

Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.

casavina
1. nov 2025
@cyneric

@casavina Toto mi pripomenulo diskusiu spred pár dní, veď potrat je predsa “vražda” a každé dieťa má právo na život, peniaze sa nájdu, interupcia je hriech, ono bude nakoniec lepšie, boh zariadi… a potom tie isté moralistky (česť výnimkám, nemyslím tým priamo teba) idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať. 🫠

@cyneric my sme ako pár bezdetní, napriek tomu že sme deti chceli, mali zázemie, prácu, bývanie a dodnes veľmi veľa lásky, no žiaľ, neboli nám dopriate, ale to neznamená že nedoprajem druhím. Len mi je potom smutno a ľúto týchto detí, ktoré za nič nemôžu ☹️
Tu hľa MAMA nechce žiť 😢 smutné.

anonym_b23df1
1. nov 2025

Ty si tá so 7 deťmi, však? Nuž, máš čo si chcela. Kŕdeľ deti a neschopného muža. Ale hlavný problém sú určite tvoji rodičia, ktorí vám odmietajú ďalej požičiavať, keďže nikdy nevrátite a boli proti tomu, aby si rodila jedno za druhým.
Tu neexistuje rada ani pomoc. Prinajhoršom daj deti do centra pre rodinu a vy dvaja si robte, čo chcete. Len nerobte ďalšie deti!!!

maca1984
1. nov 2025
@anonym_b23df1

Ty si tá so 7 deťmi, však? Nuž, máš čo si chcela. Kŕdeľ deti a neschopného muža. Ale hlavný problém sú určite tvoji rodičia, ktorí vám odmietajú ďalej požičiavať, keďže nikdy nevrátite a boli proti tomu, aby si rodila jedno za druhým.
Tu neexistuje rada ani pomoc. Prinajhoršom daj deti do centra pre rodinu a vy dvaja si robte, čo chcete. Len nerobte ďalšie deti!!!

@anonym_b23df1 7 a život v tomto stave ? Wtf 🙈

anonym_941700
1. nov 2025
@anonym_35789b

@anonym_941700 veď ma viac deti, čo píše aj v komentároch. Tipujem že 3-5ks už doma má 🙈.

@anonym_35789b v každej diskusii figuruje iný počet, či zámerne, či sama nevie koľko má deti nevedno

laskonka_lasky
Autor odpoveď zmazal
anonym_15aac4
1. nov 2025

Spamataj sa!! Mas deti,pre ktore sa oplati zit..a k veci..moja mama so mnou ostala sama,robila po krcmach,upratovala kancelarie,drhla hajzle..aby sme sa nejako vedeli postavit na nohy. Zaklad je CHCIET a nevyplakavat!! Zacni na sebe sakra makat a nehladaj vyhovorky

anonym_b23df1
1. nov 2025
@maca1984

@anonym_b23df1 7 a život v tomto stave ? Wtf 🙈

@maca1984 Taká jedna tragédka tu píše. Hneď mi napadlo, že to je ona. A za posledné decko sa hanbil aj ten chlap a aj jej rodičia. Decká rodí rok čo rok, nikdy nepracovala, chlap má nulový záujem o rodinu, žijú doslova z ruky do úst, ale ona je veriaca a najmä šťastná, keď je tehotná.
Podľa mňa tam je nejaká duševná porucha, pretože normálna žena nerodí vedome deti do takýchto pomerov. Táto len rodí a narieka. A vinní sú všetci, len ona nie.

anonym_75ecde
1. nov 2025
@cyneric

@casavina Toto mi pripomenulo diskusiu spred pár dní, veď potrat je predsa “vražda” a každé dieťa má právo na život, peniaze sa nájdu, interupcia je hriech, ono bude nakoniec lepšie, boh zariadi… a potom tie isté moralistky (česť výnimkám, nemyslím tým priamo teba) idú lynčovať prečo má žena toľko detí a nevie sa s partnerom postarať. 🫠

@cyneric veď to dieta môže dať na adopciu, nemusí ísť na potrat a ani ho vychovávať, keď to nezvládne

anonym_15aac4
1. nov 2025

Este mi napadlo,mam v okoli dost blizku kamosku ma 3 prace!!prosim pekne 3 prace..aby dala malej vsetko po com tuzi,vylety,darceky..ty budes mat v hlave nasrate, nedokazes robit nic len sexovat,rodit a vyplakavat.

maca1984
1. nov 2025
@anonym_b23df1

@maca1984 Taká jedna tragédka tu píše. Hneď mi napadlo, že to je ona. A za posledné decko sa hanbil aj ten chlap a aj jej rodičia. Decká rodí rok čo rok, nikdy nepracovala, chlap má nulový záujem o rodinu, žijú doslova z ruky do úst, ale ona je veriaca a najmä šťastná, keď je tehotná.
Podľa mňa tam je nejaká duševná porucha, pretože normálna žena nerodí vedome deti do takýchto pomerov. Táto len rodí a narieka. A vinní sú všetci, len ona nie.

@anonym_b23df1 toto mi niečo hovorí. Len ja teda vypnem mk a zabudnem čo som dnes čítala 😄 vďaka za ozrejmenie.
Fakt mi je ľúto len tých deciek.

anonym_2a6e06
1. nov 2025

mne je len vtipné že 3/4 komentujú osôb vie presne o každej jednej diskusii 🙈 tu to vidno že ktore su tie čo su v každom príspevku 😂😂

anonym_35789b
1. nov 2025
@anonym_941700

@anonym_35789b v každej diskusii figuruje iný počet, či zámerne, či sama nevie koľko má deti nevedno

@anonym_941700 to už neviem, nepríde mi ako psychicky zdravá osoba.

anonym_75ecde
1. nov 2025
@anonym_autor

Ja nepytam od nikoho peniaze tak načo by som si vymyslala

@anonym_autor neviem, akú radu naozaj čakáš? Alebo iba pochopenie, chceš sa vyrozprávať? Áno, máš to narocne, ak máte toľko deti a žiadne financie. Navyše nemáš oporu v partnerovi. Doterajšie riešenie - požičiavať si už prestalo fungovať. Ty sa trapis, pretože situáciu už sama nezvladas. O pomoc nechces požiadať? Myslis, ze by ti nepomohli? Coho sa bojis?

autor
1. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_autor neviem, akú radu naozaj čakáš? Alebo iba pochopenie, chceš sa vyrozprávať? Áno, máš to narocne, ak máte toľko deti a žiadne financie. Navyše nemáš oporu v partnerovi. Doterajšie riešenie - požičiavať si už prestalo fungovať. Ty sa trapis, pretože situáciu už sama nezvladas. O pomoc nechces požiadať? Myslis, ze by ti nepomohli? Coho sa bojis?

@anonym_75ecde nechce mi už pomôcť nikto. Mužov a rodina nás úplne ignoruje a keď si pýtame od mojej rodiny tak otec je agresívny. Mama už nepracuje má zdravotné komplikácie a nechce aby som ju tým zaťažovala. Lebo potom jej to vyčíta otec, že mi stále dáva peniaze. Nemam už koho žiadať o pomoc.

autor
1. nov 2025

Trápim sa aj preto, že som rozhadnana kôli tomu už s celou rodinou. Mám len jednu kamarátku ale ta to nevie pochopiť lebo si žije dobre.

autor
1. nov 2025

Deti mi stále hovoria, že má ľúbia, že som dobrá mama ale mňa to psychicky nici a začínam ich nenávidieť aj keď za nič nemôžu. A viem, že na to doplácajú.

anonym_941700
1. nov 2025

Napíš aspoň čo pre tie chudence potrebuješ,ide zima,treba im vetrovky, čižmy, teplé oblečenie, verím, že veľa mamin sa rado zbaví veci,z ktorých ich deti vyrástli alebo hračiek, písacích potrieb,sa Neser,deti si s prepáčením nakotila a teraz ich necháš v štichu a ešte ich aj nenávidiš? mňa pične asi,chudence sa na svet nepýtali

enmery
1. nov 2025
@anonym_autor

Deti mi stále hovoria, že má ľúbia, že som dobrá mama ale mňa to psychicky nici a začínam ich nenávidieť aj keď za nič nemôžu. A viem, že na to doplácajú.

@anonym_autor Zaujímavé, že nezačinas nenávidieť toho debila, tvojho muža, ale nevinné deti. Keďže nič z rád ako postupovať, si nepodnikla, hádam sa blíži bod, ze vám deti odoberú. A ty si ofukuj toho magora, ktorý robí dlhy a zožerie deťom poslednú šunku a ide si zapáliť.

maca1984
1. nov 2025
@anonym_autor

Trápim sa aj preto, že som rozhadnana kôli tomu už s celou rodinou. Mám len jednu kamarátku ale ta to nevie pochopiť lebo si žije dobre.

@anonym_autor koľko máš tých detí ? Úprimne odpovedz. A úprimne odpovedz aj na toto - čo mieniš s touto situáciou robiť ?
Nikto, naozaj nikto nie je povinný ti/ vám požičiavať. Všetci majú svojich starostí dosť, a keď aj nie finančných, tak ich zas trápi niečo iné.

anonym_fd5763
1. nov 2025
@cyneric

A kde je tá, ktorá v každej potratovej diskusii ponúka 500 eur, ak si dieťa nechá? Tu sa asi neponúkne

autor
1. nov 2025

Ale nie ja im nedávam najavo, že ich nemám rada ale cítim to tak, kôli tej situácii a výčitkám . Ale nikdy som im to neprejavila. Deti má majú radi stále mi to hovoria, že má ľúbia neublizujem im schválne.

anonym_b23df1
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_75ecde nechce mi už pomôcť nikto. Mužov a rodina nás úplne ignoruje a keď si pýtame od mojej rodiny tak otec je agresívny. Mama už nepracuje má zdravotné komplikácie a nechce aby som ju tým zaťažovala. Lebo potom jej to vyčíta otec, že mi stále dáva peniaze. Nemam už koho žiadať o pomoc.

@anonym_autor Rodičia ti nie sú povinní stále pomáhať. Si už dospelá, máš vlastné deti a s mužom ste povinní sa o je starať, kým nevyrastú. Ani tí nikto z rodiny nie je povinný každý mesiac požičiavať peniaze. Čo na tom nerozumieš? Deti má mať človek, keď je schopný ich uživiť, má ich mať toľko, koľko vládze uživiť a vychovať a má sa snažiť zarábať, nie chodiť žobrať po príbuzných a ešte ich ohovárať, keď nepožičajú. Oni majú svoje starosti.
Rád si tu dostala stovky, ty si akurát porodila ďalšie decko a kvičíš ďalej.

autor
1. nov 2025

Ale už s tým nemôžem nič spraviť deti už sú tu a ja by som do práce ísť chcela ale na muža nie je spoľahnutie on aj keď ich strážili dve hodiny tak som prišla a plakali keď na zbadali boli hladné precikane a smadne a on ležal na gauči tak potom som lietala okolo nich a viac som ich nenechala samé. Takže nehrozí aby som mu ich nechala keď pôjdem do práce. A dve tie malinke 2 roky a 10 mesiacov.

doriiis
1. nov 2025

Čo chces počuť? Môžeš si zato sama a zaslúžiš si to. Narobila si si decká s luzrom a čakáš, že sa NIEKTO o vás postará. Mala si mať rozum, ked si tie deti plodila a nie teraz nariekať.

anonym_75ecde
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Presne ako píšeš, deti už sú. Takze týmto spôsobom už veci riesit nevies, a z rodiny ti už nepozicaju peniaze. Napada ti niečo iné, čo by si mohla urobit alebo na koho by si sa obratila?

a0
1. nov 2025
@anonym_autor

Ale už s tým nemôžem nič spraviť deti už sú tu a ja by som do práce ísť chcela ale na muža nie je spoľahnutie on aj keď ich strážili dve hodiny tak som prišla a plakali keď na zbadali boli hladné precikane a smadne a on ležal na gauči tak potom som lietala okolo nich a viac som ich nenechala samé. Takže nehrozí aby som mu ich nechala keď pôjdem do práce. A dve tie malinke 2 roky a 10 mesiacov.

@anonym_autor super, 1. O deti sa môžu postarať aj starší súrodenci (veľmi zlá možnosť ale radšej to, ako nejesť) 2. O deti sa ti môže postarať mama, kým budeš v práci, keďže nepracuje. Aj keby si brala len pomocnú silu v kuchyni v reštaurácii ( od cca 11-15 ťa vezmú snáď všade, vtedy aj deti prespia 1-2h). Ty ale nechceš vidieť žiadne východisko z tejto situácie, len sa opúšťať a fňukať nad sebou. Pomedzi to sa stíhaš zbaviť idiota, čo ti robí deti, budeš dostavať aj výživné - buď od neho ak by neplatil, tak od štátu.

tiika
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak chceš, napis mi. V diskusiách nenájdeš asi podporu, skôr odsúdenie.

autor
1. nov 2025

Najstaršia bude mať 11 a mama je po porážke a bohužiaľ stále mi píše, že chce mať od nás kľud, že jej máme dať pokoj. Že narobili ste si deti tak sa starajte. Ale doteraz nam pomahala ale otec ju hucka proti nám tak už ani ona nechce. To nie sú výhovorky ja by som hneď išla aby sme mohli mať lepší život.

anonym_5e6983
1. nov 2025
@tiika

@anonym_autor ak chceš, napis mi. V diskusiách nenájdeš asi podporu, skôr odsúdenie.

@tiika Ona tej podpory dostala až až. Niektoré baby jej doslova bod po bode napísali, čo si vyhľadať a vybaviť online, kam ísť, načo konkrétne sa pýtať. A nič. A hovoriť jej, moja zlatá, máš to ťažké jej nijako nepomôže ani situáciu nevyrieši. Ale tak uvidíš sama.

anonym_941700
1. nov 2025
@anonym_2a6e06

mne je len vtipné že 3/4 komentujú osôb vie presne o každej jednej diskusii 🙈 tu to vidno že ktore su tie čo su v každom príspevku 😂😂

@anonym_2a6e06 a 1/4 vie aj to kde presne si prispela ty
Hahahahahahaha
Na teba nemá nikto
Hahahahahaha