Som v úplne toxickom manželstve
Ani neviem kde začať.. Môj muž je doslova upír, ktorý mi cicia energiu.. Má stále nejaký problém, všetci sú debili,len on je niekto.. Stále kričí, stále je nervózny..Uvediem príklad z dneška.Dala som si s maminou vytetovať spoločné tetovanie, maličké srdiečko na prstenník, ozaj nič hrozné, miniatúrne srdiečko..Bolo to tak z rozmaru,pri prechádzke mestom sme sa pristavili pri tetovacom štúdiu,mrkli sme s mamou na seba a už to bolo..Neradila som sa s manželom, či áno, či nie,je to moje telo,a fakt to nieje ani vidieť, ešte na tom tetovaní po zahojeni budem nosiť obrúčku, takže to vôbec nebude vidieť..Doma som mu to s radosťou ukázala a povedal,že som chorá na hlavu,že to nosia basisti,že neviem čo so sebou.No úplný randal za milimetrove srdce 🤔 tak som mu povedala, že je stále nervózny a nič sa mu nepáči,jeho odpoveď,že za to môžem ja.Toto je iba maličkosť, no celkovo tých situácii je viac.Nema rád moju mamu, nemá rád môjho otca,v podstate nemá rád ani svojho otca ani svoju mamu, pritom svokra je super.. Nechodí somnou ani s našimi deťmi nikam,ale ak ho niekam zavolá kamarát,to ide rád.. Finančne sa postará o všetko, nemám žiadny problém a to je kameň úrazu, čím ďalej tým viac si začínam uvedomovať,že som s ním iba kvôli peniazom.. Máme dve malé deti z toho jedno ešte nedovŕšilo ani dva roky..Dnes som mu povedala,že ak bude v tejto depresívnej nálade pokračovať a brať mi aj tú poslednú energiu, ktorá mi pri dvoch deťoch ešte ostáva,tak požiadam o rozvod..Povedal,nech si idem ale od neho na deti nedostanem do súdu ani cent.Takze si môžem pískať..Mamina žije mimo Slovenska, môj otec v prenájme s frajerkou a ja neviem kam by som z tejto slávnej materskej šla.. Strašné bludisko,som z neho na nervy a začína sa to odzrkadľovať aj na mojom správaní..Bola som veselá kopa,milovala som spoločnosť,no posledný rok je to hrozné, úplne má tou svojou hnusnou náladou stiahol a začínam mať pocit, že som ako on... Nič má nebaví, nič sa mi nechce.. Vstávam nahnevaná na celý svet a aj tak chodím spávať.. Začínam na sebe badať aj strach, že mu poviem niečo,čo sa mu nebude páčiť a zas bude krik a zlá nálada doma..Neviem čo sa deje,ale viem,že nemôžem ostať v tomto manželstve..Keď sa s ním chcem o Tom rozprávať,smeje sa že som vadna a namyslam si,a ako inak,jeho správanie je moja chyba.. Nebaví ma sa s ním o Tom baviť...Byt je jeho,nadobudol ho dedicskym konaním..Je tu niekto,kto odišiel s dvoma malými deťmi,postavil sa na nohy a neľutuje,že tak spravil? Bojím sa, mám strach odísť,že sa o svoje deti nebudem vedieť finančne postarať 😔.
@zmrzlinka2021 ved všetko máš pravdu, čo si napísala. My aj tak nevieme úplnú pravdu, ako to vlastne je u tejto pani. Možno je iba teraz nahnevaná na manzela a chce sa vyrozprávať. Možno inokedy fungujú v pohode. Ja som za záchranu rodiny, no musia to chcieť obaja. Keď jeden nechce na sebe zapracovať, tak to nemá význam, žena bude dotrapena celý život. Nech sa s ním pani poriadne porozpráva, nech mu povie co sa jej na nom nepáči, čo by chcela na nom zlepšiť. A keď to nepomôže, nech idú do manželskej poradne. Proste nie hneď myslieť na rozvod, skúsiť zabojovať.
@mimi2018 z tvojich riadkov vidim, ze nemas najmensiu skusenost s toxickymi ludmi, absolutne netusis ako funguju a pre terapie a pre koho nie su vhodne. Pises, ze: " Ja som za záchranu rodiny, no musia to chcieť obaja." Zda sa ti, ze jej manzel chce na vztahu pracovat ked je to u nich takto? "Keď sa s ním chcem o Tom rozprávať,smeje sa že som vadna a namyslam si,a ako inak,jeho správanie je moja chyba."
@makova333 tak nech mu povie, prosím ta nesmej sa, bud aspoň teraz vážny, potrebujem sa s tebou porozprávať. Je to úplne jednoduché 😊 Ísť na neho tak, aby to pochopil a dali sa s ním vysvetliť veci. A možno pani nech si z neho tiež spraví srandu, nech mu to sama vráti, nie? Aby vedel aké to je. Na vzťahu sa treba aj dotahovat, to je na tom najkrajšie 😊 Nie hneď maľovať čerta na stenu.
@mimi2018 verte, že to vôbec nie je jednoduché a ani tak ako by ste si predstavovali. Taký človek nepochopí, taký človek si nevaži Vaše pocity, nerešpektuje to, s čímkoľvek prídete, otočí to na Vás, obviní Vás. Zdravý a milujúci partner si vypočuje čo mu poviete, ak je to niečo čo Vás napr. urazilo, zabolelo z jeho strany, a vy mu to normálne vysvetlíte, že práve toto alebo hento mi nerobí dobre, nie je mi to príjemné - ospravedlní sa, pokúsi sa to napraviť alebo sa tomu aspon do budúcna vyhnúť. Toxický človek Vás nenechá ani dokončiť vaše myšlienky čo mu chcete povedať. Dám Vám z miliona aspoň jeden príklad.... presťahovali sme sa, menila som prácu a mala som toho vyše hlavy, behačky, práca, vybavovačky, majstri, od rána do večera. Nikdy sa sám od seba neponúkol pomôcť. Keď už som padala na hubu, prišla som za ním a milo som ho poprosila, či by mi pomohol s niektorými vecami, lebo je toho ozaj veľa a ja som už unavená a nestíham všetko sama - mal vtedy ešte aj dovolenku. Jeho reakcia: Takže chceš povedať že ja ti s ničím nepomáham? Čiže som podľa teba lenivý k...t? No pekne a už som bola obvinená z niečoho čo ma ani v mysli nenapadlo, ani som nič také nevyslovila a bol oheň na streche, krik, hádka, dusno... snažila som sa vysvetliť ... nie... takému človeku nevysvetlíte, každý pokus o vysvetlenie je len dalším polenom do ohňa.. Takto je to pri toxickom človeku časom pri každej banalite, pri každom milom pokus o komunikáciu ... Po rozchode ma rozniesol - naríklad aj to ako som mu vraj nadávala do lenivých k... .. ničila ho a podobne.. spravil zo seba obeť a vštkých o tom presvedčil . Ale kým nezažijete toxického človeka, nepochopíte. Taký boj nikdy nevyhráte a zničí to len Vás.
@mimi2018 prepac, ale vies, aky je to toxicky clovek? Taky clovek vas nebude ani pocuvat, lebo ho nezaujimate, nieto s vami diskutovat a hladat riesenia
@zmrzlinka2021 asi máme rovnakú skúsenosť, no nevysvetlíte nikomu... pochopí len ten, kto to zažil alebo zažíva.
Zazila som nieco podobne priam identicke a som rada ze som na ceste von
@mimi2018 na jednej strane je strašne sympatické, ze si žiješ vo svojej ružovej bubline, kde ľuďom stačí sa spoločne porozprávať a budú žiť spolu šťastne až do smrti, na strane druhej, realita takto žiaľ nefunguje. To by neboli žiadne rozvody alebo len minimálne. Buď šťastná za svoju ružovú bublinu 😊
Ja som zila 4 roky s debilom .. najprv bolo vsetko pekne, romanticke a potom ukazal svoju pravu tvar .. za kazdu hadku som mohla, za to, ze on chlasta som mohla tiez ja .. co z toho, ze on pije viac ako 20 rokov, ked uvarila nieco nove, tak bol znovu ohen na streche, lebo som si dovolila urobit experiment .. nakoniec to vyustilo do prvej facky, neskor sme sa pri kazdej hadke az bili a az sa to zakoncilo tak, ze som skoncila s rozbitym nosom a on v base .. skoda, ze len na 20 dni.. a to co nasledovalo ked sa vratil z vazenia .. najprv to bolo prosikanie, plakanie az som si miestami myslela, ze mu dam druhu sancu, ale nepovolila som, tak zacali urazky, vyhrazky na moju osobu a osobu mojho terajsieho priatela ... bola som dokonca ja na policii s tym, ze ak sa to bude stupnovat, tak mam prist podat oficialne trestne oznamenie na neho ... "uzila" som si tak ako vo vztahu s nim, tak aj po .. nedavno som sa dozvedela, ze sa debil vratil do NL.. vsetky nahravky, fotky a ine dokumenty mam ulozene na USB kluci .. ak bude vyskakovat, tak to pouzijem proti nemu ... musela som zmenit cislo kvoli nemu, zablokovat ho kde sa len dalo.. ked sa nemohol skontaktovat so mnou, tak zavolal dokonca aj mojej rodine na Slovensku.. to som myslela, ze ma slak trafi .. Uz chceli volat na SK ambasadu v Haagu .. ukradol mi totiz stary telefon .. samozrejme, ze uz ho nikdy spät nedostanem.. prilis vela skody narobil .. viac skod ako uzitku ..
precitaj si knihu 5 jazykov lasky, neber detom otca, to ako sa sprava moze byt dosledkom toho ze mu neprejavujes lasku sposobom ktorym potrebuje, a rovnako to moze byt aj naopak. Ale verim tomu ze keby sa komunikacia zlepsila ( vid kniha) , zmenilo by sa aj jeho spravanie. Laska sa neprejavuje len slovami, ale aj skutkami sluzby, slovami uistenia, dotykom… kazdy ma nieco ine po com sa citi byt milovany 🙂 drzim palce
Akoby som citala o mojom ex. Zvlášť ešte keď som si prečítala niektoré tvoje odpovede. Hlavne tu kde píšeš ze manžel pracoval dlhé roky mimo SR a zmenil sa keď sa vrátil na Slovensko. Ja som prežila detto. Rovnaky scenár. Deje sa to z jedného dôvodu. A to ze muž si veľmi rýchlo zvykne na život mimo domu, v zahranici... Tam ma svoj život, riesi len robotu, kolegov, pošle peniaze, občas príde domov, pohra sa s detmi a to je všetko. A keď sa na stalo vráti k rodine, všetko je v háji. Deti placu, vyžadujú pozornosť, riešia sa problémy, žena, škola, škôlka. A to už nieje pre muža ktorý bol mimo domu taku dlhú dobu. Je nervny, podráždený, uz nemá svoj režim... Netvrdím ze vsetci muži co pracujú v zahraničí sú rovnakí...
Mne keď sa manžel vrátil na Slovensko, začalo rovnaké peklo. Neustále hádky, vadilo mu co varim,ako varim, kedy upratujem, ako sa deti hrajú. Navyše sa mu začalo pracovne oveľa viac dariť takže mu do hlavy stúpli aj peniaze... A to bol začiatok konca. Z fajn chlapa sa stal tyran. A to nielen psychický ale aj fyzický. Rovnako ako tebe, aj mne sa vyhrážal ze ak odídem tak jedine s holou riťou, že mi nič nedá.... A tak som si začala odkladať peniaze.trapila som sa takto cely jeden rok. Nasetrila som si presne 1200 eur(tiež len z rodičáku a mini brigadiek) zbalila som deťom dve tašky vecí, kocik a odišla som do nájmu.sama s dvoma deťmi. Našťastie som v tej dobe začala pracovať tak sa mi hneď lepšie dýchalo ale tiež mi nemal kto pomôcť s drobcami. Prvé mesiace nechcel vidieť ani ich. Myslel si ze tým vytresta mňa. Neposlal mi ani jedno euro. Kratko po rozvode som si vzala hypoteku a teraz žijeme spokojný život. Znovu som sa vydala a to co som. Si prežila ma len posilnilo. takze ja svoje rozhodnutie neľutujem. Viem sa živo vcítiť do tvojej kože a veľmi ti držím palce
@zmrzlinka2021 to už dnešná doba vymýšľa všelijaké názvy, že toxický človek..ved keby bol taky zlý na nevydrzanie, tak pani by si takého ani nevzala za muža. Musela sa do neho zamilovať. Kde je ta láska? Stratila sa? Keď prídu deti, áno veľa sa toho zmení, no vtedy musí človek ešte viac zamakať na vzťahu, lebo nemusí vydržať. A čo má pani spraviť? Odísť od manžela s dvoma deťmi? Co by akože vyriešila? Bude ešte viac dotrapena a potom si niekoho nového nájde? Zase dookola to isté. Treba nájsť chyby aj v sebe a skúsiť sa zmeniť, potom hľadať chyby na iných. Sú tu deti a brat ohľad v prvom rade na ne.
Čo ťa rýchlo napadne, to rýchlo nepovedz. A čo rýchlo napíšeš, rýchlo neodošli. Neviem, či máš PMS, či čo, ale z tvojho úvodného príspevku cítiť tvoje emócie poriadne. 🙂 Ak sem príde žena s hocijakou prkotinou, najčastejšie dostane rady: odsťahuj sa, rozveď sa, vyhoď ho. A vec vybavená. Ukľudni sa a nerob z komára somára. 🙂 Chceš vidieť problémy, tak vidíš problémy. Pozeraj na jeho dobré vlastnosti a budeš ho milovať za jeho dobré vlastnosti.
@mimi2018 "Treba nájsť chyby aj v sebe a skúsiť sa zmeniť, potom hľadať chyby na iných. Sú tu deti a brat ohľad v prvom rade na ne." Katarina Hatrakova si to ty? 😀 Dobre srandy bokom. Toxicky clovek (zahrna manipulatrora, narcisticku poruchu osobnosti, histrionsku, hranicnu...atd) nie je pojem novy, ak by si sa pohybovala co i len laicky v oblasti psychologie, vedela by si, ze niektore z nich su zaradene do MKCH10, teda je to normalna diagnoza. Ine su sposobene povahovymi vlastnostami, prostredim v ktorom vyrastali atd. A teraz k tej laske: Na zaciatku vztahu byva zvycajne lovebombing- nie nema to nic spolocne s laskou, to len narcista chce obet chytit. Takze ano, tu niekde sa obet zamiluje. Ale zamiluje sa do dobre zahranej role, nie do jeho skutocnych citov a osobnosti. Narcista vie dokonale vycitit, co obet chce pocut, koho ocakava a tak to zahra. Obet si mysli, ze nasla svoju druhu polovicu, idealny partner do zivota, vela spolocneho bla bla bla. Tato faza moze pokojne trvat od par mesiacov az po pokojne dva roky. A zacina "varenie zaby". Teda faza devalvacie. Ty na svojom ruzovom oblaku stale predpokladas, ze ludia su dobri a chcu na vztahu pracovat, zalezi im na tom druhom atd. Mylis sa, ludia su aj dobri aj zli aj uplne hyeny, ktore sa tesia ked ublizuju (napriklad aj psychicky). Cloveku, ktoreho tesi, ked je jeho zena nestastna (lebo jeho to dobija energiou) asi dobrym slovom nevysvetlis, ze nech to nerobi, ze ti to ublizuje, lebo jedine co ziskas, je jeho myslienka "Jupii tak tuto staci zatlacit a bude mi fajn." Ja neviem ci jej muz je toxicky clovek, znaky by tam boli, ale malo informacii mam. Kazdopadne, ona v tom vztahu nie je stastna a jeho jej pocity vobec nezaujimaju, hovori jej, ze je vadna, nechce s nou diskutovat o problemoch v ich vztahu, vsetko obrati na nu, nechodi s nimi nikam a obera ju o energiu. Za mna dost dobry dovod sestrit si peniaze pre pripad odchodu, ist do prace, navstivit dobreho psychologa a pripustit, ze aj odchod je riesenie.
Skus mladsie dieta umiestnit do kolektivu a najst sk nejaku pracu, uvidis, co to spravi, ked budes aj ty mimo domu, skusis nieco usetrit, obzri sa na zaciatok po socialnych bytoch. Rozpravala si sa s nim? Ze ho nespoznavas, ze je iny? To odcudzenie bude podla mna vzajomne, stekate po sebe uz z principu.
@senta_sofia socialne byty v BA nie su. Teda oficialne ich par je, ale je nerealne sa do nich dostat.
Mozno by si sa mala skusit pozriet aj trocha na seba, ci je u teba vsetko v poriadku, lebo ako prepac, no z toho co si o nom napisala, nemam moc pocit, ze by to bol nejak toxicky clovek
@makova333 ja ani netvrdim, ze musi nevyhnutne ostat v BA, pre matku zivitelku je to dost odveci miesto na zivot 😉
@senta_sofia nemyslim si. Kazdopadne v meste ked sa da ako ta slusne vyzit nie su socialne byty a v meste/dedine kde su socialne byty casto nie je praca.
Inak dievčatá, je zbytočné to tu za autorku celé riešiť, ved ona sama nemá záujem, ani k diskusii nič nepíše. Radšej sa starajme o seba, ako aj autorka 😀 Možno sa iba z toho smeje, ako to všetky prežívame 😄 A to vo viacerých diskusiách sa idú ženy pretrhnut, ktorá povie múdrejšie slová, no pre autorku je to aj tak zbytočne, má nás viete kde 😄
Skúste si obaja nasadiť Persen forte a magnézium. Myslím, že to môže byť aj z tejto doby. Vidím to aj v iných rodinách, že to je teraz také napätejšie, je toho na ľudí veľa a dá to zabrať sa s tým v pohode vysporiadavať.

@mimi2018 ked obaja chcu, to ano. Ale clovek, ktory vedome ublizuje, posmieva sa, je negativny, a vedome podkopava hodnotu partnera a to dlhodobo - ten zaujem proste nema.
Mozem ti povedat, ze som z rozvedenej rodiny, a nasi sa rozvadzali, ked uz som bola dospela. Cele velky omyl. Bolo by lepsie, kebyze moja mama odide so mnou, este kym som bola male dieta. Mam z toho na cely zivot traumy, psychicke problemy...
Raz ked ten druhy partner je psychopat, sebec, narcista, egoista a celkovo zly clovek, mozes sa aj posrat, nezmeni sa to, prave naopak - vekom to bude gradovat a zo zeny sa stane proste troska. A deti ani nehovorim... to su chudata, buduci adepti na lieky proti uzkosti, mnohe deti skoncia obdobne