Som vyhorená
Ahojte, píšem anonymne, aby ma nikto nepoznal. Mám 2 deti, muž je v zahraničí, som sama na dve deti, starší autista (je to s ním náročné) a ja som na všetko sama, domácnosť, deti, všetko. Nemám žiadnu pomoc, je toho zo všetkých strán veľa na mňa v poslednom čase nie som psychicky v pohode a musím si priznať, že som vyhorená z rodinného života. Čo s tým? Ako bojovať s týmto stavom vyhorenia? Čo by mi pomohlo v mojom "stave"? Milujem nadovšetko svoje deti, ale už fakt nevládzem.
V prvom rade veľké ocenenie pre Vás ako maminu. Veľmi statočne sa snažíte ,aby všetko išlo a klapalo. Nepíšete či ste na materskej ,alebo ešte aj pracujete. Máte dve detičky a všetko musíte zvládať sama.
Sa nečudujem ,že ste vyhoreta . Nevieme v akom rozsahu je Vaša ťažkosť,ale je potrebné vyhľadať lekársku pomoc.Ist psychiatrovi , napíše Vám lieky , antidepresíva, potrebujete serotonín. Malo by sa to upraviť . Ak pracujete ,choďte na PN a zostaňte doma. Syndróm vyhorenia Sa lieči tak isto ako depresia ,necakajte, snažte sa byť proaktivna voči sebe, lebo keď budete čakať návrat bude zdĺhavý a bolestivý. Čím skôr k MUDr.
Neviem z kade pochádzate a či mali sú škôlkari,alebo chodía na ZŠ.
Určite by ste mala mať odbornú pomoc ,čo sa týka Vášho synčeka ,kt má autizmus, podpora zariadenia,kt. sa špecializuje na autizmus , aby sa zaoberali malým, či tam kde bývate máte také centrum, denné centrum ,je tam u Vás niečo také?
Na to,aby ste fungovala,potrebujete aj Vy oddych,viete si ho nájsť nejako, kým sú deti v ms, ZŠ?
Prípadne dalo by sa zredukovať niečo z toho čo robíte v starostlivosti o domácnosť, by ste si zaplatila cleanerku? Zdravie máte iba jedno .
@lulaby1982 Starší je druhák, chodí do školy a menší mal teraz 3 roky nezobrali ho do škôlky pre nedostatok miest.
@lulaby1982 Chodili sme do jeho 6.rokov do centra včasnej intervencie, ale teraz keď už chodí do školy, už nechodíme nikam.
Treba chodiť niekam , čiže starší má ťažkosti autistického spektra hej a menší nemá škôlku ,čiže je s Vami doma. A súkromná škôlka to by asi nešlo kvôli peniazom že?
Pomohlo by, keby si na to nebola sama. Neviem kvoli comu je muz v zahranici ci naozaj neexistuje praca, ktoru by si nasiel tu a bol ti oporou? Nemate moznost mladsieho umiestnit do sukromnej skolky, ty pojdes do prace?
Kto tu má pomáhať ak nie manžel? Keby mi žena bola súca na psychiatra z detí a bežneho života,tak mi je dáke zahraničie ukradnuté,nájdem si robotu doma a uskromníme sa.

kamarátka, opatrovateľka? niekam musíš vypadnúť a zrelaxovať sa