Som vyhorená z manžela
Už nevladzem. Môj manzel je presne ten typ, ktorý ma matku “nechaj tak, ja to urobím”. Nebol vychovaný ani k tomu, že keď dojedol, tak po sebe upratal, však mama urobila. Veľa vecí na sebe zmenil, naučil sa v 28-mich rokoch ako sa perie a zapína práčka, atď… len niekedy ma jeho povaha ničí. Je veľmi neempatický a keď mu poviem, čo mi vadí, jeho reakcia je útok. To by sa aj dalo pochopiť, sú aj takí ľudia, ale on útočí vždy na tie najcitlivejšie miesta, ktoré ma citovo zasiahnu. Kvôli nemu som zrušila napríklad celé vianočné fotenie, na ktoré som sa tešila mesiac, deťom objednala za dobrý peniaz oblečenie, nech sú zladené. Mužovi hovorím veci už naschval dopredu, kvôli nemu som upravovala termín a on mi pár dni predtým povie či nie je možné sa stretnúť až tam u fotografky a prečo to nie je až v decembri to fotenie a bla bla bla…až som mu povedala, ze nevidím teda význam sa hrať na niečo, čo nie je. Čokoľvek urobim a mám z toho radosť, on mi ju zničí. Koláče už nepečiem, pritom ma to bavilo, každému chutí, iba muž opindá a nezje. Z minulosti som mu povedala aj o svojom ťažkom detstve, aj to dokázal otočiť proti mne a manipulovať. V poslednej dobe si už pripadam ako uplna neschopáčka, ktorá nič nezvláda. Ja toto obdivujem na mužovi, že on nikdy na seba, aj keď niečo dobabre, nepovie žiadnu kritiku, keď sa mu niečo nepodarí v práci, nedozviem sa to. Príde z prace a iba sa vždy chvali ako mu šéf povedal, ze pracuje na 120%, že už ani nevie, ako by ho pochválil. Áno, muž sa realizuje v praci, ale je to na ukor rodiny. Ja som na materskej s dvojičkami, on taha v praci nadčasy. A sviatky, všetko som na deti sama. Naposledy robili v praci gallup testy, masírovanie ega, kde sa hovoria iba pozitívne vlastnosti a od vtedy už nad neho už nie je, od dnes sa s ním už ani nerozprávam. Už podľa neho som to a to a hento, lebo partneri si vraj hľadajú svoj protiklad, samozrejme, som “tá blbšia”. Dnes som si už povedala, že nepotrebujem už nikomu nič dokazovať. Neviem či to je problém, ale keď je už toho na mna veľa, nezvladam to, nemala som problém to povedať. Môj muž je workoholik, vyšlo mu to sj v tých testoch, v podstate všetko, čo dávno viem a nepotrebujem na to odpovede z testov. Lenže kvôli nemu som ja potom “workoholik” v domácnosti a tlačená som už bola neraz vdaka nemu do takých situácií, ktoré boli nad moje limity, lebo však on musel byť v praci - ako sťahovanie s malým dieťaťom, kedy som 80% prace urobila ja. Čo mi príde veľký paradox, v praci je workoholik, ale doma chaotik, vadí mi, že veci rieši, až keď úplne vyhnijú, vo svojom aute má taký bordel, že spolucestujúci by si ani nemali kam sadnúť. Ja mám zas rada vo veciach poriadok, všetko musí mat svoje miesto. Pritom aj do tej prace, nehovorim, ze na to nemal, ale ohľadom angličtiny som mu na pohovor všetko prekladala ja, aj čo má povedať, taktiež jeden projekt, ktorý v práci prezentoval. Pripadam si už úplne vyžmýkaná . A dalsia vec, muž pochytil od svokry neempatické spravanie, ktorého štýlom je, že vždy musí byt “víťaz” či v hádke, ked oprávnene poviem s čím nie som spokojná, jednoducho ponížiť alebo znemožniť a to takým spôsobom, že na to neraz ani nemám čo povedať, len mám usta otvorene, odkiaľ sa toľko sebaistoty berie, aj keď očividne tu vec dodrbal.
Chod prosim ta na to fotenie s detmi, nic mu nepovedz, az ked budu hotové fotky, hrdo ich vystav na policke alebo zaves na stenu. On ta podvedome chce zranit, nahnevat, je pasivne agresivny, tvoja najlepsia obrana bude ak sa nenechas vytocit a budes nad vecou. Mozno ho to po case prestane bavit taketo spravanie. Kolace napec, ale rovno mu povedz, ze ich robis len pre deti, ze im chutili, respektujes ze mu nechutilo. Ak bude kritizovat jedlo, tak sa zasmej a povedz, ze tebe to chuti a ak jemu nie, nech je hladny alebo nech si navari sam. Neukracuj seba a deti o kolaciky a fotky zato ze on ta nahneval. A zacni si robit program bez neho aj ked bude doma z prace, aspon sa nebude citit taky vynimocny.
Tvoj muz je pasivne agresivny clovek. Daj do googlu. Vo vela veciach ho tam spoznas.
Ja ti neporadim co s manzelom, ale chcem teba pochvalit. Tiez mam 3 deti, je to narocne, viem, co to obnasa.
A podla tvojho pisania, citit, ze si rozumna zena, v ramci detskych obmedzeni nezavisla. Drzim ti palce.
Niekedy mam tiez pocit nedocenenia, nikto nik nepochopi, co to je behat okolo 3 malych krkov (myslim, to v pozitivnom zmysle). Vzdy si spomeniem na pesnicku od Nely Pociskovej, vsetko co das, sa raz vrati vcas ❤️
Najlepsie je, ze frflu chlapi, ktori by nezvladli ani tyzden v nasom rezime a tempe 🙈
Vidis, a ja robim vianocne fotenia kvoli detom, aby mali na pamiatku pekne fotky. Tak uz len kvoli detom si sa mohla premoct.
Ahoj. Tu pravdepodobne pomôže len manželská poradňa. Na jednej strane je doma chaotik a s ničím ti nepomáha, na druhej strane máš veci rada na poriadku. Sťahovanie nezvládam? "Prepáč miláčik, nezvládam to. Áno, máš pravdu, som nemožná." A nohy vyložiť a chváliť pána dokonalého, ako to sťahovanie perfektne zmanažoval na poslednú chvíľu. Si v jeho očiach nemožná? Ok, ja by som sa prestala snažiť. Navarím, operiem, nech deti nie sú hladné a špinavé a končím. Vypočuješ si aká si neschopná? Pokojne mu pritakaj, áno, som.... Nech mi to ukáže on, ako sa to správne robí. U nás som celkom rada, že som taká neschopná, manžel už vysáva, umýva podlahy, čistí wc a kúpeľňu, vešia prádlo (lebo ja to zle vešiam), uvidíme, čo ešte časom pribudne. Nesťažujem sa 😉. Mám robotu, kde moc nezarobím, kde by som sa na neho hrabala, ale som tam spokojná a chodím tam rada. A keď mi povie že som lenivá? No - áno, som 🤷🤷🤷. Nemôžem byť predsa taká dokonalá ako on... Ak ale nie si taká povaha ako ja, tak potom by som skúsila tú manželskú poradňu a ak ani to nepomôže, zvážila by som rozchod.
V ziadnom pripade od neho neodchadzaj. Ste jedna rodina. Citim tu,ze chlapec je uspesny v praci, doma ma rodinu a deti...vsetko tak ako ma mat uspesny clovek. Ma vysoke ego. Zrejme mu unika,ze tak ako je perfektny v praci, ma byt aj perfektny doma.
Nauc sa s nim zit. Naucte sa zit s detmi. Spolocne straveny cas je škola zivota. Problemy sa maju riesit. Nie ukoncit ich odchodom. Ber ho jednym uchom dnu,druhym von. Nevsimaj si jeho stavy,ze nechce,ze šomre. Mudra zena vzdy vsetko urobi tak,ze chlap ani len netusi,ze robi co ona povie. Vztahy sa buduju..Buduj svoju rodinu. Buduj a bojuj,ked si sa rozhodla milovat na cely zivot.
Autorka obdivujem ťa ako to zvládaš s 3mi deťmi a veľmi ti držím palce, aby sa ti to podarilo ako si si predsavzala, je to dobrá cesta
Mame take nieco v rodine...je to manipulator,mamanek a tyran ten tvoj muž...
A bude horsie...
Myslím, že by si mala v dobrom otvoriť oči a priznať si, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou NEZMENÍ. Je mi to ľúto, ale som presvedčená, že je to tak. Ty si ten človek, ktorý všetko ťahá. Buď nebudes mat veci tak, ako si zelas, ako by si chcela alebo budeš cim ďalej tým viac vyhorena a nešťastná z toho, aký je.
Môžeš sa ty sama zamerať len na tie dobre veci a stránky, ktoré tvoj muž ma, ale zmeniť ho nijako nezmeníš.
Máš len jeden život. Môžeš s ním ostávať kvôli deťom, nie je na tom nič zle, len si to otvorene sama sebe priznať. Vtedy to môžeš zvládnuť.Myslím si však, že skôr či neskôr to dospeje k tomu, že už ďalej fakt nebudes vladat, stratíš akúkoľvek motiváciu, že takého partnera ani život nedokážeš ďalej mat a odídeš.
On je preto obetavy otec, lebo ma dost casu na seba. Skus ho na tyzden zavriet s detmi v byte a prisla by si na to, ze ani nie je taky dobry ocko ako sa zda.
@scorpionflower1 Áno, tu terapia sokom by mohla zabrať. A vyslovene byt na neho tvrdá až nepríjemná. Som za dohody a spoluprácu. No pokial sa on k tomu nemá, žiadna zhovievavosť, ústretovosť až dokym on SAM neprejaví iniciatívu, snahu a záujem niečo zmeniť.
Narcisticka porucha osobnosti ako vysita 🙈
Potrebujete pomoc obaja...
Zasnem ale ako sa konik za tych 15rokov co tu som, zmenil...Už nie je snaha poradit ale zaútočit, vyvrsit sa, vysmiat...vyplut zlost, kopnut, ulavit si a ist dalej
Prakticky mi je líto každej jednej ktora si mysli ze taketo spravanie chlapa je ok
@miadi ilsa som písať ale napísala si všetko ...tak to nemá význam....
Bojujete,mocenský boj.ty s ním a on s tebou...aký to má zmysel?tak nech si myslí že je najlepší?komunsa má pochváliť ak nie žene ktorú ľúbi,svojej manželke? Mňa to nebavilo čítať,prepáč.neobhajujem to,ale ty nie ideš bez viny...pozri sa prečo?a kde robia chyby ty?ja keď som už unavená z toho že večne muž niečo rieši,útočí,či si robí zo mňa srandu až za hranicu(sme ľudia niekedy to proste neodhadne)proste obrazne buchnem ponstole,výletom a mám zas na dlho pokoj 🤣 tiež držím jak hlúpa určitú dobu a potom to vybuchne....neviem no...
@pink_lady oni ale túto poruchu podľa mňa majú obaja
Sociopat
Skús robiť všetko úplne inak. Napríklad ak ti niečo vadí, nevrav nič, načo, aj tak vieš, že ako to dopadne. Povedz si niečo ako...je to aké to je, nie je to moje, nebudem to riešiť....veci sú aké sú, nebudem im dávať nálepku negatívne...nebudem sa babrať v hovne, potom smrdí :D S chlapom ako je on nevyhráš, ak chceš ostať, budeš musieť zmeniť uhol pohľadu.
Vela chlapov, i ten tvoj, zabuda, ze prislovie, za vsetkym hladaj zenu, je pravdive.
On ma karieru preto, lebo si mu to umoznila. Ma rodinu preto, lebo ty sa o nu staras. Ma deti, lebo si ich ty vynosila a vacsina prace je na tebe.
Suhlasim s komentom vyssie, ze on ma vsetko, prave vdaka tebe. Aj rodinu, aj pracu, aj uspech, aj zazemie. Vyskrabal sa po tvojom chrbte. Toto by som mu pripomenula.
Ja na tvojom mieste si tu opatrovateľku zabezpečím.
Ja som mala len jedno ale takého extrémistu náročného. Večný rev, nespalo, nejedlo. Na hubu som padala.
Ja som normálne vyčlenila prachy na opatrovateľku pri druhom, že ja už nedopustím, aby som takto na hubu padala. Bol muž proti? Bol. A bolo mi to úplne jedno. Teda dala som mu na výber, že mne je jedno kto. Ak bude každý deň k dispozícii od 16.00 na 2, 3 hodiny, nemám problém.
Odpoveď: to ti nemôžem sľúbiť. A bolo rozhodnuté
Dieťa bolo dobré, opatrovateľku som potrebovala až o rok neskôr a len párkrát do týždňa na také 2hodinky.
A čuduj sa svete, všetci sme boli spokojní.
Takže pekne si ty opatrovateľku zajednaj. Muž nech sa rozhodne či on pomôže alebo cudzí. A nech si hovorí čo chce. To ešte neznamená, že má pravdu.
Oddýchneš si. Získaš nadhľad a sily.
...to nesedí, vynikajúci a obetavý otec ktory vlastne nie je doma....lebo nadčasy lebo ....
Nie je zivot moc kratky na to, aby si ho nestastne zila po boku manipulatora? Tiez som zila s takym psychopatom, odchadzala som od neho na niekolkokrat, aj z toho si uz potom robil srandu, ze ci sa s nim zas rozchadzam. Nuz po rokoch som nesmierne vdacna, ze som nakoniec odisla, moj zivot je tisickrat krajsi
Na fotenie choď ty a deti.
Koláčiky napeč pre deti a pre ľudí, ktorých to poteší. Mne to príde, že za každú cenu chceš od neho uznanie, drží ťa strašný pocit krivdy. To úplne chápem. Moja rada? Čo najviac sa usmievaj, pusti si hudbu k pečeniu, vrť si ritkou, nespoliehaj sa na neho. A keď bude chcieť koláčik, s úsmevom mu povedz: ,, miláčik, prepáč, pre teba nie sú dosť dobré " a nič mu nerob. A popravde? Ak bude takýto stále a neuvedomí sa, plánuj pomaličky ústup.
Ak ho máš rada, a chceš pokračovať vo vzťahu nastav si hranice, a rieš seba a svoje potreby. Daj si to ako prioritu. Uvidíš ako sa to začne celé hýbať, veľa 🍀
Problem je ze on nechápe teba, aky zahul mas s detmi a ty cele dni zijes unavena a v nervoch, co ovplyvňuje vas vztah… nemozes ho nechat niekedy samého s detmi, nech vidi ake to je? Alebo potom uz len cakat ked pojdu do skolky a ty do roboty…
Chápem ťa ...ale nevšímaj si ho .keď vieš aký je neries ho .presne fotenie sama s deťmi ,koláče normálne môžeš piecť ,choď si za svojim cieľom môj to nebude čo ti pomôže a pochváli .bohužiaľ .možno občas bude dobre ale potom ťa znova zhodí len aby on bol ten víťaz
Nečítam diskusiu, len úvod..máš to ťažké, veru máš a dosť...poradím ti čo pomohlo mne, tiež som-asi ako každá -zazila horšie a zlé obdobie v manželstve. Obijmi svoj kríž, svojho muža a všetko okolo neho....v modlidbe, daj to tomu, ktorý s tým môže niečo urobiť...nechaj to na Ňom a ty sa len divaj, modli a prijmaj. Napr. Keď na mňa muž vyletel štýlom som neschopná, nič neviem a na čo mu vlastne som...moja reakcia-prirodzene ženská - rev a ľútosť. Ale bola som ticho a všetko čo ma bolelo a trápilo som vravela Bohu, o ňom, o sebe aká som nazloatena, ako môj muž nič nevidí...nie je to rýchla a ľahká cesta. Je to na dlhé trate ale vydim ovocie, v prvom rade u seba, niektoré veci ohľadom muža,nás, vnímam a vidím inak a inak aj reagujem. Ale vidím aj určitú zmenu na mužovi ..len stále m čo robiť 😘
Popravde ja by som to nedala to čo dávaš ty.
My ti nemôžeme povedať rozveď sa ani ostaň s nim. Len ti môžeme dať náš pohľad na situáciu.
Rob ako to cítiš......
My s mužom nemáme takéto problémy ako vy, my máme niečo iné ale tiež sa to zvrhava do bodu kto koho preští.
Otvorené som mu povedala, že tak fungovať nechcem a nebudem. Radšej sa rozvediem.
Sme spolu.
Muži síce majú dve gule ale nie sú to veštecke. Takže ak ťa niečo trápi na rovinu to povedz.
Jemu asi ( v tvojom prípade) nedocvakne ale čo tam po tom...... Teba sa uľaví a môžeš žiť ďalej.
Tak ako ti tu písali, zameraj sa na seba a svoje deti.Najdi si dobre kamarátky ktorým sa vyžaluješ aby sa ti uľavilo na duši.
Pre mňa taká vec... Udialo sa to pred pár dňami.
Mladá žena zomrela na rakovinu, zanechala dve deti v predškôlkárskom veku. Veľmi chcela žiť, veľmi milovala svoje deti aj muža.
Hovorím si, nikdy nevieš kedy príde tvoj čas tak nerieš blbosti ale zameraj sa na to pekne čo sa ti stalo v živote a ďalej to rozvíjaj. Čo bolo zlé nechaj za sebou, viac to nerieš!

@liljana Ona ma.dvojicky..nie tri deti po sebe! Ako si vies naplanovat, ze budes mat jedno dieta, ze sa ti nenarodia dvojicky??? To sa neda!