icon

Som zlá dcéra?

ivivaiveta
20. mar 2015

Baby, nemenim si nick, uz som tu dlhsie a vlastne som uz v inej teme spomenula, ze nemam s mamou dobry vztah..ak ste tu uz starsie, tiez maminy dospelých dcer, tak mi povedzte, co je toto..
Co mi pamat siaha, ja si nepamatm, ze by ma mama pochvalila,alebo mi povedala nieco pekne..vzdy boli surodenci prednejsi,ja som najstarsia...vzdy som dostala za nich, nazyvala ma k...vou, nikdy nemala cas," lebo pracovala, aby sme mali co jest"..nikdy sa so mnou nehrala, vlastne ani so surodencami....nasi sa rozviedli,ked som mala 10..odvtedy samozrejme mala znamosti, ved to je normalne, bola este mlada...ked som mala 16, tak ma jej frajer isiel odprevadit na vlak do skoly..ju skoro jeblo, ze som ho vzala pod pazuchu... stale mi ako najstarsej hovorila, ze nebyt jej, sme v domove(som tiez matka a toto by som z ust nevypustila)...aby som sa jej zapacila a zasluzila si jej lasku, tak som isla na najlepsiu strednu, aka v kraji bola, ked som potrebovala na nieco v skole, ukratila som si z vreckového, nikdy som od nej nepytala, lutovala som ju...v dospelosti mi povedala, ze ked som sa narodila, otec sa otocil pod oknom pôrodnice, lebo sa narodila dcera a bla bla, chuderka...teraz otec uz nezije, nemozem povedat, ze bol idealny otec, ale teraz, v dospelosti mi nenormalne chyba...roky isli a ja s nou vôbec nie som v kontakte...velakrat ma zhodila, zranila...ked urobi chybu, tak povie, ze ona sa ale svojmu hovnu ospravedlnovat nebude...je cela divna...naposledy som s nou bola pred polrokom, podala mi ruku "mrtva ryba"., pouziva moje výroky, doslova, ktore som kedy pouzila, kupila si najnovsie auto uplne podobne môjmu, nastupila som do skoly a ona vraj hovori, ze naco komu je vyska...pritom ked tu naposledy bola, pozerala na hrbu knih a hovori, ze "mat tak ten rozum".....ja ju nechapem...ked mi je lepsie ako jej(ale to je len jej pohlad), tak sa snazi poukazat na to, co je na mne zle..co s nou?..ja ju uz ani neriesim tak za seba, ibaze mam syna, ktory takto nevie, co je to babka, lebo ona je cely jej svet a vsetci su suvix..mama vykopla posledného frajera, zije sama, nudi sa, klebeti, ale nezavola mi, ze dievca moje, ako sa mas, neprides?.kamos mi povedal, ze on by jej vnuka prosto nasackoval, ked si ide na svoje wellness a hotovo...ja jej nedokazem ani zavolat...

ivivaiveta
autor
20. mar 2015

@borievka111 uplne zabudni na vysku..to s celym tymto nerma nic...aspon u mna...moja mam je jedna sebecka osoba, ktorej deti su jej hovna a hotovo...ja som len chcela veciet, ci to ide zmenit...nenapisala mi tu ziadna zena,ktora sa mozno chovala ako debilka v mladosti,alebo jej matka a potom sa zmenila...holt, ja uz asi moju mati nezmenim..a este sa poom musim vystahovat, lebo v tomto malom meste "pani dolezitu" budem stretat..

ivivaiveta
autor
20. mar 2015

@borievka111 co ty urobis so svojou mamou?

miadi
20. mar 2015

@ivivaiveta to by ti mohlo byt jasne ze tvoja mama sa nezmeni..poznas niekoho co sa zmenil o 180stupnov?
ludia ked sa menia tak len k horsiemu lebo to je lahke..
pod vplyvom alkoholu zavislosti ziarlivosti atd..preco stale veris ze sa stane zazrak a osvieti ju?
ona je so sebou spokojna ina byt nevie..ked ti tak velmi vadi tak sa odstahuj a nebudes ju musiet stretat..aj zabudnes ze je..

ivivaiveta
autor
20. mar 2015

@miadi mne je jasne, ze sa nezmeni..ale vies, hladas kazdu cestu k mame...ta je len jedna...

kvetinka4
20. mar 2015

@ivivaiveta ako si to opisala, tak nie si zla dcera. tvoja mama vsak nikdy nedospela pripadne mozno mala aj nejake mindraky. Tiez by som nasili sa netlacila so synom za nou. ja mam takeho otca, ktory sa nikdy nezaujimal, iba tak okrajovo. viac sme ho otravovali ako tesili my deti. ani na svadbe mi nebol a svorktovcov nikdy v zivote nevidel, lebo sa hneva s mojou mamou stale. ani sa neciti byt sucastou rodiny, ako mi to minule vysvetlil. bola som z toho velmi smutna a dufala som, ze sa to zmeni prichodom deti, ale nezmenilo. trapilo ma to, ale uvedomila som si, ze ludia sa nemenia. odpustila som mu v duchu a detom ho velmi nespominam, ved ani nie je preco, raz do roka ho idem pozriet s detmi, ja osobne aj viac krat. jemu to nechyba a je to ok. tak to je a tak to bude. pred detmi sa o nom ale vyjadrujem pekne.

alaguema
20. mar 2015

@ivivaiveta ja mám svoje deti. Dve. A kde berieš predstavu, že mám super rodičov? Alebo mamu..Mám mamu, ktorá má ma rada a je hrozne fajn, áno. O otcovi radšej nepíšem. Ale často som za nich riešila problémy, ktoré by som nemusela mať. A prečo vôbec otázka, či si zlá dcéra? Vysporiadaj si vzťahy s rodičmi a budeš žiť lepšie. Vlastná skúsenosť.

lucinkaboz
20. mar 2015

neviem...ked si mala take cele detstvo....asi sa to už nezmeni..musis sa s tym zmierit..tvoja mama je akoby ubitá životom a sustredila sa akurát tak na seba

panidia
21. mar 2015

@ivivaiveta Zi tak ako to tebe vyhovuje,nerieš ju,ona sa už nezmení.Je to sice tvoja mama,ale v tomto pripade by som zrušila kontakt uplne a sustredila sa na svoju rodinku.Inak normálne to nechápem,lebo ja mám najlepšiu mamu na svete,ale ludia su rozni takže asi iba neriešit a nevšímat si 🙂.

natalym
21. mar 2015

@ivivaiveta Nie si s mamou podobné? Myslím vzhľadom alebo správaním, zvykmi?

kacena4
21. mar 2015

@ivivaiveta presne tak nic s tym nenarobis, tak sa s tym musis zmierit a prijat to vyrovnat sa s tym a ist dalej... 😝 drzim palceky

peneloppe
21. mar 2015

Si dobra dcera a je mi ta luto ze si musela vyrastat s takouto mamou. Ja si myslim ze ked bude starsia a mozno pridu nejake zdravotne problemy a bude ta potrebovat tak sa ozve a mozno si aj uvedomi ako sa cely zivot spravala. Ale tvojmu synovi je asi lepsie bez babky ako s takou babkou. Neviem.
Suhlasim s tym ze sa s tym musis vysporiadat sama. Rodicov si nevyberame, narodila si sa takej mame, stale bude tvoja mama a je velka skoda ze sa k tebe sprava takto.

ivivaiveta
autor
21. mar 2015

@natalym absolutne.podobam sa na otca a povahou som uplne ine...viem, co myslis, ze ci sa netrieme preto, ze sme rovnake povahy...vôbec nie..ved potom by som ju chapala, lenze ja ju nechapem a ona zase vôbec nevidi ,ze je nieco zle a vonkoncom, ze ma to trapi...ked som sa jej na to raz pytala, povedala mi len tolko, ze ved ja som nebola dieta, ktore by sa rado tulilo, tak nemala dovod..ale kto ma mal naucit tulit sa, ked ma v zivote nepomojkala ako malu, len ma bila, ked som doniesla dvojku, si mala vidiet ten vyprask.ja len neviem, ci sa mam nad vsetko povznasat a ist za nou aspon z casu na cas, nech je aka je, alebo ju fakt ignorovat ako ona mna..

tatrankamoja
21. mar 2015

@ivivaiveta to ako by som o svojej čítala....môj názor - nechaj tak, s tým nenarobíš nič, viem presne o čom hovoríš, skúšala som po dobrom, aj po zlom.....
určite nie si zlá dcéra, ale ako som počula "s niektorými ľuďmi sa človek chce porozprávať, ale nedá sa....."

alchemilkazltozelena
21. mar 2015

mna keby mama nazvala kurvou alebo hovnom, skoncila by som s nou naveky
@ivivaiveta

maminuska
21. mar 2015

@ivivaiveta sú matky ktoré mať deti jednoducho nemali , nie sú na to stavané . A je čistou katastrofou pre tie deti ak také matky majú , katastrofou je to aj pre mňa . Moja mama je jeden studený čumák , nikdy nám neprečítala rozprávku , nebola s nami na žiadnom výlete, napamätám sa že by nás niekedy stískala, dostať dvojku v škole .... no stála na balkone a už len vravela no pod len domov pod a to čo nasledovalo tak to si viete v tomto prípade asi všetky ( remeň v lepšom prípade ) . Keďže som bola najstaršia, často som bola sprostaňou , kravou a aj horšie sa mi ušlo . Mám 40 rokov a dodnes so "nemožná , zakomplexovaná , tučná ... ). Pred 5 rokmi som s tým sekla z mojej strany ani obraz ani zvuk a to bývajú 5 minút cesty odo mňa, nedvíham telefóny, nereagujem na emaily ... deti im odovzdá manžel ( 1 x do mesiaca na hodku ), prehodí s nimi pár slov a koniec.
Zvykla som si už po roku , nehryzie ma svedomie ani zďaleka a môj život ide ďalej . V 39 rokoch sa mi narodila dcérka ,určite boli aj hlúpe reči , ale ked mi aj niekto chcel povedať , hneď som ho zastavila že to počuť nechcem . Takto som to vyriešila ja .

ladyblcha
21. mar 2015

@maminuska suhlasim, nie kazda zena vie byt aj matka. preto sa divim, ked spolocnost tlaci do zien, ze kazda by mala mat deti, myslim tym spolocnost - nas - ked niektora zena povie, ze nechce mat deti, pozeraju na nu ako na odluda, pritom mozno sama vie, ze by nebola dobra matka, mozno by bola na tie deti nervna, alebo si prenasala na ne zlost, ze jej zmenili zivot, mozno nema trpezlivost a obetavost a preto mi pride od nej velmi rozumne sa rozhodnut nemat deti. velmi by som bola rada, keby ludia zacali chapat zeny, ked povedia, ze nechcu mat deti. jednoducho asi tie zeny vedia preco deti nechcu. nie su ziadne chudery, skor su rozumne, ze sa vedia k situacii a materstvu postavit zodpovedne.

janka_mamka
21. mar 2015

jediné čo ma napadá je či si neľúbi aj vypiť :(? možno by to veľa vysvetlilo...

mima4
21. mar 2015

@ivivaiveta

mne je luto, aku mas maminu, podla toho co pises, je to velmi zranena osoba a cely zivot bola zranovana a preto nedokaze davat lasku, iba dalej zranovat. V jej pripade plati asi vyrok z Bačovej zeny "ludia nie su zli, su iba nestastni" ☹

Ju uz nezmenis, aj ked urcite ta to velmi trapi... ale skus sa poucit z jej chyb a chod inou cestou... davat svojim detom maximum lasky, chval ich, rozpravaj sa s nimi vela... bud takou matkou, po akej ty sama tuzis.

janka_mamka
21. mar 2015

teraz čítam celú diskusiu a vidím že som sa zmýlila.... tak sa ospravedlňujem, bol to len taký prvotný pocit z príspevku. maminu už nezmeníš, je to zrejme neštastný človek, celý život nespokojná, taká povaha, charakter, alebo ako to nazvať. Asi to bude ťažke ale budeš sa musiet odosobniť, žit svoj život už bez nej, je to smutné keď sa matky tak správajú a vo väčšine práve k dcéram.. tiež nemám s mamou najlepší vzťah, ale myslím že teraz sa musíš zamerat už len na deti .

nikoleta2210
21. mar 2015

Ked budem mat cas tak ti pisnem IP 😉

natalym
21. mar 2015

@ivivaiveta Ona videla, že Ty si ako ona a ona sama má so sebou problém a vŕši si ho na Tebe. Ty sa musíš s tým zmieriť, že Tvoja mama je taká aká je a už iná nebude. Nevšímať si, ignorovať,usmievať sa cez slzy, dať kúsok lásky čo máš ale zameraj sa na svoju rodinu, odpútaj sa od myšlienok na ňu.
Viem, že to nie je ľahké ale zahoď minulosť a ži prítomnosť.

sono2
21. mar 2015

@ivivaiveta nejdem opisovať vsťah s mojim otcom. Čo ti poviem to čo píšeš ty, plus to, že nie som jeho. Pomaly posledné mesiace života sme nechali robiť genetiku, sme sa s mamou nasrali. A ? Chýba mi. Ľúbim ho, neviem srdce...je môj ocko.

moonlight1210
21. mar 2015

@ivivaiveta svojim sposobom fajn, ze aspon daky darcek posle. Ked da penieze, mas poriesene synove vreckove. Nech si odlozi a uci setrit, ked pride den a ty povies: ak to tak chces, kup si sam (napr. Hracku).

Mamu nezmenis, to sa neda. Seba mozes, ale otazka je, ci to bude k dacomu.
Mama asi v sebe vlecie kopec komplexpv, sklamania zo zivota, ktory chcela iny...

Nepozname ju a teda konkretny postup ti neporadim. Aplikuj pri nej postoj pesimistu: radsej cakat najhorsie a byt milo prekvapeny, ako cakat najlepsie a byt trpko sklamany. 🙂

Ked zas bude nieco znevazovat, vycitat: Aj ja ta lubim, mama.
Alebo moje o lubene: nerozculuj sa, prdne ti cievka, budes tahat nohu. 🙂

erikaah
21. mar 2015

@ivivaiveta Fúúúha ... No máš to ťažké, dievča. Ja síce takúto mamu nemám (aj keď aj tá moja má svoje "muchy"), ale mala som takúto svokru ... Mamu nezmeníš nikdy. Ak o tvoje dieťa nemá záujem, tak bohužiaľ, ani s tým nespravíš nič. Je to smutné, ale je to tak. Ja mať takúto mamu, tak s ňou určite nie som v kontakte ... načo aj, ak ona sama nemá záujem?

andreasko
22. mar 2015

@ivivaiveta ahoj ty pises o mojej mame? Velmi podobne nasmu vztahu...my sme traja surodenci ja najstarsia potom brat a o 10 rokov druhy brat....nasi rozvedeni otec mamu neustale podvadzal...nikdy nebol rrod.typ ale to sme vedeli vsetci ...vsetko by bolo ok starala sa o nas vychovala do mojej 20 tky ...bola sim ro ja co som jej povedala mama ved mas pravo na zivot najdi si dakoho....a tu sa vsetko zlomilo....nasla ...nasla tak ze doslova zapredala deti vlastne.. Ona ktora denne aj 2 krat do kostola denbe chodila...totalne sa pimibula na rozume uplne podlahla psychopatovi ktory ju zmanipuloval...predala byt iska k nemu aj s bratmi byvat ...tam ich on doslova psichicky tyral...ked som jej vysvetlovala a kazala od neho odist tak som este ja dostala jednu....sila...ani nie po roku sa zbadala...zdrhla od neho...v skratkw ... Kasle na mna a moje dve deti...nikdy nikdy mi s nimi nepomohla nikdy sa neopytala ci nepotrebujem pomoc ci sme zdravi ...je velmi leniva a pohodlna...vydala sa ma dobreho muza prajem jej stastie ...skoda ze ako mama ma neviem preci odpisala. .vzdy vravela tebe netreba ty sa mas dobre mas kde byvat...byt nas spolocny dala bratovi mladsi brat a ja sme prisli skratka....doravodlivost ziadna babka ? Nula bodov ...hanbim sa za noju mamu

ivivaiveta
autor
22. mar 2015

@janka_mamka vôbec nie, on alkohol nevidi, ako je rok dlhy..

ivivaiveta
autor
22. mar 2015

@mima4 hej, zvycajne si prenasame do dspeleho zivota to, co sme vieli doma..ale mne sa to tak priecilo, ze som si povedala, ze ja taka nebudem...az mi moj pubertalny syn zvykne hovorit, ze ho lubim az moc..

ivivaiveta
autor
22. mar 2015

@nikoleta2210 vdaka, budem rada..

ivivaiveta
autor
22. mar 2015

@andreasko ked to podni tu citam, vidim, ze nie som sama s "cudnou mamou"..fakt to boli, ale asi s tym nic neurobim..iba som chcela vediet, ci som zla, ked ju nekontaktujem, ci sa ine dcery viac nepovznasaju nad povahami svojich rodicov, lebo su to rodicia a ti su len jedni..

andreasko
22. mar 2015

@ivivaiveta veru aj mba to trapi...vzdy si hovorim nikdy nebudem ako ona ...moje deti su prvorade ...zial pre moju mamu nie ani ako deti ani vnucence...nikto nechape kto ju pozna...nikdy nas nepostiskala nepamatsm si ze by mi pivedala ze ma lubi...mam byt jej vdacna ze ma nedala do decaku ...to su jej slova....bohuxial...s tatinom mam vyborny vztah tiez donedavna to tak nebolo ale prefsa roky idu uvedomil sa a teraz sme takmer denne spolu a vracia nam mbe a mojim detom strateny cas....paradox...od ocina by som toto nrcakala a mam to ...a od mamy by som cakala pomoc a nedockala by som sa!!!bohuzial!!!vnucence jej nechybaju...