Som zlý a nešťastný človek
Ani neviem ako zacat...moja sestra, s ktorou sme mali super vztah ma pred rokom velmi sklamala - prestala sa so mnou bavit. Ja som ju mala ako NAJ kamaratku aj sestru v jednom a toto odstrihnutie z jej strany mi sposobilo psychicke problemy, uz rok strasne zle spavam, busi mi srece, nedokazem zastavit myslienky...cele dni ju mam v mysli a trapi ma ako sa to nase puto pretalo (kvoli mojim peniazom), ktore neboli dedicstvo. Mna to vnutorne zozieralo, ze absolutne prestala komunikovat a predtym denne sme volavali a stretavali s detmi. Ja uz v stave zufalstva som jej zavidela, ze jej mala ma starych rodicov,zatail co my sme.na nase deti uplne sami bez akejkovek pomoci...proste ma tesilo, ze maju uz vyssi vek a ze uz neuvladzu jej dcerku tolko brat, bola som proste zavistila a v duchum. Vzdy ma prosye zmohne v tejto mojej rane smutok (preco nase deti su bez starkyc) a zaroven hnev a zavist na tych, ktory starkych maju. Tesila som, ak jej nieco nevyslo podla planov, ja som cifila o ro sku bezmocnost, moja psychika je na dne. Som zly clobek, teraz sa uz bztahy zlepsili a.mna velmi trapi, co so jej priala (nie moc pekne veci), bolo to tym mojim zufalstvom. No a otazka je, ak ste niekomi zelali nieco zle vrati sa vam to automaticky ako karma? Ja to trest, ktory si uz odpykam?
Ak to lutujem a je zo seba zle, da sa to napravit? Bojim sa, ze ta karma sa prejavi skor ku mne. Vdakz
Tak buď dobrá a budeš šťastná. 🙂 Takto v noci už ťažšie chápem súvislosti. Prečo sa s Tebou prestala sestra baviť? Prečo Tvoje deti nemajú starých rodičov? Prečo ich nenavštívite? Urobila si niečo zlé? Hnevajú sa na Teba? Či? nerozumiem.
Nepochopim. Ako si mohla sestre zavidiet ze jej dieta mà este starych rodicov a hnevat sa na život ze tvoje deti nemaju a ze vam nikto nepomaha snimi. Ved ste manzelia a rodicia to je to Hlavne co tie vase deti potrebuju. A sestra este k tomu naj kamoska a ty si jej nedopriala taku obyc ludsku radost starych rodicov pre jej dieta ? . Chapem to tak ze sestry muza rodicia ziju a venuju sa vnucke Ved to je krasne Aj ked ty take nieco nemas. Nemozes mat sestru rada ked jej Taketo nieco vies zavidiet a nedopriat .. to ze ty si z nejakeho dovodu nestastna a zufala za to tvoja sestra nemoze a jej dieta uz vobec nie. Tak ano Uz si potrestana za to zle co si jej zelala . Lebo sestra to citila a odstrihla ta. Tvoj trest je ze uz nemas ten vztah ktory ste mali. No nic horsie sa ti nestane. Iba to ze ked budes takto pokracovat nikto ta nebude mat rad. Skodis sama sebe .
Ten kto zavidi, nepraje, ohovara a podobne, nerobi zle inemu, ale sebe. Co davas, dostanes. Da sa to napravit.
Skus motlitbu aj realne prianie: Milujem preto lutujem, milujem preto odpúšťam, milujem a v tom je moj pokoj.
Namiesto zavisti si opakuj toto a aj sa tak spravaj a bude vsetko OK.
A ty sa chceš so sestrou uzmierit, lebo sa bojíš karmy? Uff, to je dosť zvláštne rozmýšľanie, také vypočítavé
nerozumiem ako mali jej deti starkych a tvoje nie? ved ste sestry, tak asi mate jednych rodicov,ci ?
máš pocit viny? karma aj ked je zdarma to nevyrieš, možno časom... nie si zlá a nešťastná si len preto, že nevieš kam z konopí momentálne... sestra prestala komunikovať, hľadala si príčinu jej chovania? bud jej na tebe niečo vadí alebo má možno ona sama nejaké problémy...
a vlastne ked sa Ťa takto ozaj trápi (čo je nadmieru sympatické), nevypytuj sa a konaj.... ak nechceš byť zlý človek ako sa pýtaš, rodina je len jedna....
Takže sa defacto netrápis preto že ti sestra chýba, ale preto že sa bojíš karmy?
Neviem či sa všetko vracia, to by som si nedovolila tvrdiť ako funguju takéto princípy.. ale mala by si si odpustiť to, že si mala také zle myšlienky, zbytočne sa teraz zožieras, hoci si priala zle, to už nijako nezmenís, je to minulost a ty máš šancu aby si v budúcnosti bola lepší človek..
Ak máš sestru rada, tak sa pokus vzťahy aspoň ako tak napraviť.. nemusíte byť najlepšie kamarátky, ale krv nie je voda a aspoň mať korektne vzťahy s rodinou je potrebné.. vysvetlite si nevysvetlene, porozpravajte sa úprimne a vzťah môže fungovať ďalej.. bola by obrovska škoda zahodiť vzťah so sestrou kvôli malichernosti..
Ja mám dve sestry a jedného brata, rodičia už umreli.. dlhé roky sme si dosť rozumeli, sú premna dôležití a veľmi.. avšak posledné roky korony naše vzťahy zmenili, ochladli, odcudzili sme sa mierne.. mne je to veľmi ľúto, síce udržujeme kontakt, je to už iné ako predtým.. ale som vďačná aj za to ako to je.. stále sú, pre maličkosti čo si nerozumieme by som nevedela vzťahy úplne zničit..
Ako sa vraví: "Ráno múdrejšie večera"
Teraz sa zhlboka nadýchni, vydýchni, zamysli sa... a skús to napísať ešte raz a zrozumiteľne. 😉
Ak si tieto veci uvedomujes, znamena to, ze mas svedomie a sebareflexiu. Cize nie si az taka zla, len zavistliva. A s tym sa da pracovat. Mozes zacat tym, ze poprosis sestru o odpustenie a zacni k nej byt uprimna. A neries tolko tych starkych. Ked ti zmakne srdce, mozes sa zacat kamosit s nejakou osamelou babickou a navzajom si mozete vynahradit, co vam chyba...
Podľa mňa nie si zlý človek. Priznala si si chybu. Ešte stále to môžeš napraviť. Poprosiť sestru o odpustenie. Dôležité je, že to ľutuješ. Hlavne sa v tom stále neutápaj a netráp. Každý prežíva niečo ťažké v živote. To neznamená, že je to trest.
@bloger zeny, teraz citam a je to total nezrozumitelne. Pisala som to v noci v aute, ked sme isli z navstevy. Napisem to vecer este raz.
Pointa bola, ze ja ju strasne lubim a bola som zufala, ked sa s nami nebavila...trapila som sa strasne rok, to trapenie prerastalo od zufalstva do hnevu a v navale zlosti som jej zapriala sama v duchu aj zle veci. Ze ja sa mozem kvoli nej trapit, tak som bola sprosta a v duchu sa tesila, ked sa jej nieco nepodarilo.
Vztahy sa uz napravili a mna to strasne mrzi, nastastie sa jej nic zle nedeje, len sa bojim, ci som to tym svojim spravanim nemohla privolat 😞 alebo na svoju rodinu.
Ale nezelam nikomu prezivat tie stresy, nespavost, rozmyslanie.
Asi to mala byt lekcia pre mna nejaka, neviem.
Splietala som tam starych rodicov, jej dieta ma z muzovej strany babku a nase deti nikoho. Ja to neviem stale spracovat a pocas tej korony to na mna uplnedolahlo...ze vsetci kamarati maju kam s detmi ist, aj sestra a my stale ako prsty sami. Ja viem, ze zavist je zla, snazim sa s tym bojovat a byt lepsim clovekom. Snad sa mi to podari 🙏 paradoxne nezavidim hmotne statky, ale proste pricjadzaju na mna take chvile niekedy, ze mi z toho sibe...strasne mi chybaju rodicia, muz uz tiez nema.
Zlé veci treba oľutovať a snažiť sa žiť dobre a správne. Tešiť sa z tých ľudí, ktorých tu ešte máme. Možno by ste mohli "adoptovať " nejakú osamelú babku, ktorú máte niekde nablízku.
Rozkmotrilis ste sa pre tvoje peniaze, ktore sestru pre nieco nahnevali.
Takyto hnev byva casto zakladom zelania kadecoho a zlych myslienok na niekoho, takze sa neboj, na 99% ti v duchu sestra tiez nieco nepekne parkrat pozelala, resp. mala na teba zle myslienky. Takmer urcite ste si obe v tomto kvit.
A zle si uz zazila, ked si sa trapila a hnevala, ze ta sestra zasklila. Takze zacni si uzivat, ze sa vracia to dobre. Nechci byt ako ten knaz, co sa v nebi stazuje, ze sa pri povodni utopil, aj ked prosil o boziu pomoc. A dostalo sa mu odpovede, ze ked odmietol kus plavajuceho dreva, cln s ludmi, co sa plavil okolo i vrtulnik so zachranarmi, tak sa nema co cudovat.
Ty si tuzila po navrate dobrych casov a tie sa vracaju. Tak si ich uzi. Nekaz si to. Dobre casy zase odidu a ty budes lutovat, ze ich premarnila.
Navyse, nie si az taky zly vlovek, ked ta to trapi. Zlych to netrapi. Naopak, su presvedceni, ze robili po prave a este sa vidia ako ti dobri a cestni.
@moonlight1210 dakujem pekne za mily prispevok ♥️ snad mi to odpusti 🙏 dnes cely den placem ako som mohla mat take myslienky, hambim sa za seba a mrzi ma to velmi. Ale prezila som si peklo, kolko noci som sa natrapila a nespala, ked sa nam otocila chrbtom a hnevala sa na nas (vsetci zainteresovani povedali, ze nepravom sa na nas hnevala, ze nemala nato najmensi dovod). Uz si to uvedomila aj ona, ze sme nemohli splnit, co ocakavala.
Som strasne stastna, ze s nami opat normlane komunikuje a snad si odpustim tie zle myslienky, co som pocas toho zufaleho roku mala.
Bol to pre mna najhorsi rok zivota, psychicky som sa znicila, ale verim, ze ma to malo nieco naucit a posunut dalej.
Oh chúďatko tak sa trápiť kvôli myšlienkam. Potrebuješ zmeniť svoj obraz o sebe. Máš predsa právo urobiť chyby. Závisť aj prianie zlého majú niektorí v dennom režime a vôbec sa tým netrápia a spia ako bábätká. Najprv MUSÍŠ prestať obviňovať samu seba a odpustiť si. Súčasne sa snaž nemyslieť. Trenuj to a uč sa to. Skús najprv 10 sekund. Keď ti to pôjde skús viac. Keď vydržíš minútu tak si vyliečena z úzkostí a zlých myslienok.

Nejak som sa v tom stratila,ona ta sklamala,ze sa s tebou prestala bavit a ty si jej zavidela a priala zle veci? Ako prepac za otazku,ak som to zle pochopila,ale ty sa cudujes,ze sa s tebou nebavi?