icon

Som zúfala a neviem čo robiť

havedka
5. mar 2013

mamicky je mi velmi tazko,mam uz 18rocneho syna,s ktorym mam uz asi od 14rokov velke vychovne problemy,posledny rok sa jeho spravanie dost zhorsilo,bere travu,a ine drogy,vela úpije,fajci,nikam nechodi do skoly ani nepracuje,chodi si domov ako sa mu chce,mam este dve deti,jedno postihnute,velmi zle prospieva rodine,peniaze na neho uz ziadne nedostavam,mam sto chuti ho vyhodit z domu,ale ako matke boli ma s toho pocitu srdce,ale nemozem dalej,povedat si neda,ma svoj zivot nepocuva ma,co mam robit???

dorenika
8. mar 2013

@elen3 1,pride pred dvere bytu nema sa ako dostat dnu
2,kedze ma na drogy a pod ma peniaze aj na ubytovnu pre bezdomovcov kde jedina podmienka je byt triezvy alebo ak ma na kokain tak aj na normalnu ubytovnu
3,ide tam a spi alebo robi co chce,ked sa zobudi pride do tesca a spy ta na pracu hocijaku,ak mu nedaju ide na urad prace a povie ze je bezdomova na ubytovni a ze potrebuje pracu
4,oni ho poslu na niekolko prac kde pojde a hociktoru zoberie
5,bude zit na ubytovni a pracovat kedze ma na drogy ma aj naprvy mesiac,a ked nebude hrat doleziteho tak si pracu najde,kazdy 4mlady je fajnovy robit pracu"po uroven"
Tak zase nedramatizujete prosim ze sa to neda,neda sa to len ked dotycny rezignuje a radsej sa spolieha na vsetkych ostatnych

meloa
8. mar 2013

@elen3 ...viacerí tu obhajujú, že nie je správne ho poslať na ulicu...A je podľa vás správne, aby 18 ročný mladý človek s nezáujmom o dôstojný, normálny život systematicky ničil život svojej mamy a svojich súrodencov???? A ak je pravda, že naozaj droguje, tak ako pardón, to ona má doma čakať kedy príde jej deň?????
Áno, matka má pomôcť, podržať....ale musí myslieť aj na svoj život a život druhých detí....veľa matiek to neurobilo, ochraňovali svoje deti až do posledného dychu....žiaľ,

jfd
8. mar 2013

@elen3 neni to pravda s tou prací. Kdejaká agentura schání nekvalifikovaný roboše na pomocné dělnické práce různě po evropě. Stačí jen chtít.

jfd
8. mar 2013

@havedka nevim teta, dlouho už nevidim do mozku 18 letýho smrada ale buď je fakt tak hloupej, nebo tak strašně lže. To co tu píšeš je fakt jak z americkýho filmu.

juliana77
8. mar 2013

@elen3 bolo by načase uzatvoriť túto tému. Nikto nechce mladého vyhodiť na ulicu zo dňa na deň. Dostane tri mesiace na to aby si našiel prácu aj s ubytovnou, ked nemieni zmeniť spôsob život, a nech to už akokoľvek bez práce nie sú koláče a je vo veku kedy by si už mal zarobiť sám na seba. Do troch mesiacov by to mal zvládnuť, čomu ja neverím, lebo mladý slovíčka matka a rešpekt nestotožňuje, vymením zámok, zruším mu trvalý pobyt a raz zaklope volám policajtov. Ak si prečítate iné témy, kde majú ženy problémy s vlastnými manželmi, tak je to detto táto téma, zohráva tu úlohu materinská láska a niake precitlivé ženské pudy. žiaľ tie musia ísť bokom, ja sa ani nečudujem že dospelýímuži zametajú so ženami, ked to už zvládnu vlastnýísynovia a viem takých prípadov viac. Tie isté dámy sa snažia to tu vyriešiť, ale je to len v rukách matky. a mimochodom toto je taký kolotoč, mlad ľudia nerešpektujú školu, spoločnosť, vlastnú rodinu, nemusia proste nič, výhovorky typu nemá otca, je z rozvedenej rodiny, neakceptujem, mladý je spôsobom života kanditát na kriminál, ktoré sú už dnes preplnené vdaka takýmto benevolentným prístupom a ja nebudem svoje deti vychovávať preto, aby v buducnosti robili na takýchto ignorantov, ktorý sa budú priživovať. Takže mamička havedka treba sa rozhýbať je to vo vašich rukách.

havedka
autor
8. mar 2013

dakujem vam vsetkym za rady

jfd
19. mar 2013

@havedka
Ahoj, tak jak válčíte?

havedka
autor
20. mar 2013

dakujem syna som vyhodila a tula sa

samara1609
20. mar 2013

@havedka tak vydrz a nepolav.

havedka
autor
21. mar 2013

no viem musim vydrzat aj ked je to tazke ale syn sa nechce zmenit s nim rozpravam ale nevidim ziadnu ochotu ,nic

simca06022011
21. mar 2013

Az teraz som nasla tuto temu, ja mam takuto sestru, rodicia to nezvladali... vykradala nam pravidelne veci, peniaze, vsetko... jedneho dna mi napr. neostala ani jedna kniha doma, cize aj uplne nezmysli... nemala 18, takze skoncila v reedukacnom... po navrate to iste... v ruzovom, uz mala 18 rodicia ju k sebe uz nepustili nikdy, chodila max. na navstevy... pomohlo... nasla frajera, zacala pracovat, neskor som ju zamestnala ja... a teraz nas vykradla (ma 26);) z firmy mi odniesla penizae a kto vie ako dlho tu takto kradla (teraz to bolo cca3000EUR).. to uz je asi nejaka porucha aj ina okrem zavislosti... CIze odporucam nepovolit, nechat tak a vydrzat, aj ked casom zacnete doverovat, tak radsej nikdy nie uplne... spravaju sa ako hyeny ku svojej rodine... je to smutne :( najhorsie ze nik nevie co sa naozaj deje, aspon u nas nikto nevie s kym sa sestra stykala, z kade co berie a kam davala peniaze... a ona to ani nepovie, darmo som ju nahlasila na policii, vyhodila z roboty, dala trestne oznamenie... Prajem pevne nervy, moji rodicia sa tiez strasne trapia.. mamina co myslela, ze uz je tomu koniec a konecne je klud, zase nespava pol roka aj ked sa hra na silnu pred okolim... a ked mne to dievca pride pod ruku tak ju asi dolamem ;)

simca06022011
21. mar 2013

@elen3 na to mal mlady pan mysliet skor ako nieco vyviedol, ze ano? tomu sa hovori zodpovednost.. moze odist sam na liecenie, moze odist pracovat aj do zahranicia a moze sa pridat aj ku bezdomovcom a spat vonku.. za chvilku bude teplo... a este moze ist ku kamaratom ktori ho na drogy naviedli, alebo k svojmu dilerovi....dospeleho clvoeka nedostanes na odvykacku len tak, dieta tam das zavriet a hotovo.. lenze ked vyde von bude to zase to iste dookola pokym ten clovek sam nechce

juliana77
21. mar 2013

@havedka a čom sa s ním ešte rozprávaš? To vydržať znamená, byť aj trošku zlá a počkať si nech príde on sám a ON začne rozprávať ako si to predstavuje ďalej. Ak mu občas telefonuješ, tak to tulanie je zbytočné.
@simca06022011 Táto žena to pekne vylíčila a uviedla aj tu časť ako by to pokračovalo.

havedka
autor
22. mar 2013

ano on sam sa ozval na pc ze pride a porozprava sa a ked prisiel syn stacil jeden telefonat od akoze kamarata a bol tam kde bol,totalne ma ignoroval,a vlastne sa nic nevyriesilo,hra sa na frajera,neviem a asi ani nechcem vediet ake on ma akoze ksefty,kazdy den cakam ze pridu policajti a oznamia mi ze daco vykradol alebo nebodaj je mrtvy

havedka
autor
22. mar 2013

@simca06022011 citam ze ste mali skoro rovnaky pripad,mozem vediet ako si to prezivala, ako dieta?sestrine problemy?ja mam este dve deti,16r.dcerku a 10postihnute dieta syna,a dost zle to znasaju,tvoja sestra brala aj tvrde drogy?ma aspon skolu vychodenu?

vefi89
22. mar 2013

@havedka jeden takýto prípad bol aj u nás, skončilo to tak, že chlapec vyskočil nahý z okna pod vplyvom drog. Takže či to bolí, či to nebolí, radikálne seknúť, ja by som bola schopná (v rámci pomoci samozrejme) aj ho udať na PZ už len preto, že ak s tým nič nechce robiť sám, tam mu s tým budú musieť pomôcť. a radšej nech sa niekde trápi dva roky za to, čo si mu spravila, a že nemôže robiť to čo chce, akoby mal zničiť teba, súrodencov a nakoniec aj seba

juliana77
22. mar 2013

@havedka nevieš a ani nechceš vedieť aké má kšefty. no ak by ozaj niečo prasklo, asi budeš prvá zainteresovaná osoba, ktorá bude zaujímať policajtov. No neviem neviem, keby som mala niekoho blízkeho z rodiny policajta, či by som mu toto nedala prečítať. To ťa nenapadlo. My sa tu bavíme o Drogách.
@vefi89 a táto sympatická mamina má pravdu. Pre dobre vlastného syna, treba urobiť aj taký podraz ako je udanie. Napokon toho syna si už stratila či nie??? Je to tvoje dieťa, ale určite sa nebúchaš do prs, že toto je môj syn.

ella555
22. mar 2013

Len ci jej syn po takom podraze este niekedy nieco povie. Neviem, ci len vazenie niekoho zmeni, to asi musi chciet sam, inak do toho spadne znova. Tazko radit.

juliana77
22. mar 2013

@ella555 Bavíme sa o dospelom chalanovi, v jeho veku už sú, alebo boli niektorí aj otcovia a zodpovedali za ďalší život. On neurobil podraz vlastnej mame, vlastnej rodine? mňa by zaujímalo z čoho žije, za čo sa stravuje a kto mu platí tie kšeftárske telefonáty. Veď on je doteraz kojený.

mpg
22. mar 2013

@havedka ja si myslím, že syna treba dať na liečenie závislovisti - protidrogové, nie policajtom, tí neliečia. Každému takémuto dieťaťu vlastne chýba práca-uplatnenie, láska a viera. Len som si nie celkom istá či terajšie liečenie nasmeruje tieto väčšie deti na takú cestu.

januska37
22. mar 2013

Blahoželám, konečne si urobila to, čo si mala urobitˇ už dávno. Pracujem so závislými takže viem o čom píšem. Ja viem že je ťažké vyhodiť svoje dieťa na ulicu, ale to je to najlepšie čo si mohla v tejto situacií pre neho urobiť. Vydrž v tom nepušťaj ho domov, trvaj na liečbe a až po nej uvažuj či ho domov pustíš alebo nie, ale urči si pravidlá. Bud tvrdá.Nečítala som všetky diskusie, ale niektoré mi vyrážali dych. Pomôcť sa dá len tomu kto chce, ani v liečebniach nevedia robiť zázraky! Ak má niekto takýto problém a myslí si že pomôže dobré slovo hlboko sa mýli. Pokial ho budete vo fetovaní podporovať tým že ma doma kompletný servis nema dôvod s tým prestať .A ešte k tomu čo užíva, je nepravdepodobné aby bral kokain, LSD , alebo heroin / čo sa týka toho moču ak jedol makovník den pred oberom, bol pozitívny z toho) z toho ako si opisovala jeho spravanie a to že začal s marihuanou, ja viac ako pravdepodobné žeberie pervitín.A ešte odkaz pre ostatné mamičky, marihuana je síce braná ako mäkka droga, na ktoru sa dá samozrejme liečiť, ale velmi často vedie k uživaniu tvrdších drog najčastejšie najdostupnejšiemu a najlacnejšiemu pervitinu

simca06022011
22. mar 2013

@havedka no islo o mladsiu sestru, rodicia rozvedeni.. ja som to znasala zle ale kedze som z tych samostatnych, rozumnejsich, tak som to daako prezila aj ked som jej stale pomahala.. u nas boli problemom rodicia, ktori si nevedeli/nechceli priznat ze robia nieco zle... a mohlo sa diat cokolvek, mohli im psychologovia cokolvek povedat,ked som ja povedala ze zase nie je ok, bola som najsprostejsia a co sa staram, ved ako poslucha a tak.. my nevieme co brala,pri trave to ale neostalo... to je v tejto "dobe" pre 14 rocnych ;) skolu ano, ale aku? od zakladnej problemy, nezaujem o ucenie... flakacky, klamanie.. zakladnu dokoncila, potom ju vyhodili zo strednej, strednu si dokoncila ucnovku v reedukacnom centre bez maturity, taku co jej je v realnom zivote na nic...
Traz som ale toto co spravila brala ovela horsie, ako kedysi...

ella555
22. mar 2013

@juliana77 Myslim, ze peniaze si zhana sam, kseftami ak si spravne pamatam, A nikto nehovori, ze nema niest zodpovednost sam za seba, uplne suhlasim s tym aby ho vyhodila z domu. Bavili sme sa tu o niecom inom, o udani na policiu.

sherynkamalinka
22. mar 2013

mna zaujma zeny odkial mate tolko info o drogach? Nestacim sa cudovat a mam pocit ze som akosi pozadu v tomto 😨

mpg
22. mar 2013

Teraz by tých tridsiatnikov 16-17 ročné deti o drogách asi veľa naučili, ale jedno je isté, že vyhnať dieťa 18 ročné na ulicu je veľké riziko, lebo tam sa pohybujú len HORŠÍ od neho a mladí ľudia potrebujú vzory, ktorými sa im títo stávajú. Preto by som aj v tomto prípade dala syna na liečenie, kde to aspoň nejako vyzerá a pozreli by sa na neho odborníci, ktorí s týmto majú skúsenosti a nevystavovala by som ho tým rizikám ulice, ktoré aj keď poznám len čiastočne sú obrovské. Možno by sa v liečebni stretol aj s podobnými, ktorí skúšajú hľadať cestu zo závislosti. Aj v piesni P. Nagy sa vyskytuje pekná veta - bitý a bez lásky ťažko niekto zmúdrie...
@sherynkamalinka

samara1609
22. mar 2013

mne tu dych vyrazaju niektore damy co sa zapajaju do diskusie a hovoria tu nezmysly a bludy o drogach vedia max z televizie popripade jedna pani povedala..je uplne jasne ze je viac ciest ako z toho von..jedna z nich a samozrejme momentalne najschodnejsia je a to aj
@havedka spravila.teraz len nepolavit lebo mlady pan ma stale pocit podla vsetkeho ze je na koni.samozrejme je aj ta cesta ze ho moze udat.napriklad ze okradol ju samu.v takomto pripade povacsine je nariadena sudna liecba a to je prvymm krokom pretoze mlady potrebuje minimalne 3 mesiace pre prvopociatocne vycistenie hlavy a nejaka popripadna nenavist ide bokom,.kazdopadne vsetky cesty vedu do rima a to je v tomto pripade liecenie.. aj to ze je vonku na ulici a bude sa chciet vratit musi skoncit s tym prislubom..iny nema cenu.kazdy fetak je prvotriedny klamar a ma nacvicenych milion fraz.ale treba si uvedomit ze to je sice vase dieta ale jeho telo i mozog nepatria jemu ale droge.a preto kludne zapreda aj vlastnu rodinu..je to choroba a treba sa k tomu aj tak stavat...ziadny slub ze budem posluchat ale nechas ma doma ..to NEEXISTUJE..

samara1609
22. mar 2013

@mpg ma 18 na liecenie ho uz nikto neda.iba on sam.

havedka
autor
22. mar 2013

samara tvoj clanok ma dojal,napisla asi to dost vystizne,treba si uvedomit ze to je sice vase dieta ale jeho telo i mozog nepatria jemu ale droge.a preto kludne zapreda aj vlastnu rodinu..je to choroba a treba sa k tomu aj tak stavat...ziadny slub ze budem posluchat ale nechas ma doma ..to NEEXISTUJE,to si dobre napisala,presne tak ho vidim aj ja ,ked nanho pozeram co vravi ako reaguje,az sa mi rozum zastavuje,akokeby to ani nebol on,zij v dakom vysnivanom svete,peniaze ma s predaja drog asi,a ako som uz aj pisala stretava sa s muzmi za ucelom sexu,tak aj s toho ma peniaze,teraz je uz druhy tyzdnen na ulici,prespava zatial u otca,kamarata,ma stale u mna dake veci nechce si ich uplne zobrat ,uz dvakrat som mu dala so sebov tasku s vecami a vzdy som tu tasku nakoniec nasla na chodbe pri vytahu,ksefty,drogy ho strasne ovladaju,na ukor rodiny,a najhorsie je ze sa mu neda vobec dohovorit,nepocuva ma,ja uz kaslem na to,nevladzem ,mam aj ine starosti,dve deti,jedno postihnute,a to ze nechcem radsej vediet a vidiet ake riesi ksefty???Tusim a to mi staci,keby som vedela o vsetkych asi by mi srdce puklo.a tomdoslovne,uz toto co robi mam s toho triasku,zle stavy.a takisto ma syn uz varoval ze ak sa budem miesat do jeho kseftov zle dopadnem a to vraj nechce

pogy11
22. mar 2013

havedka odkial si?skus nejaku poradnu ...viem ze v Ba dr Okruhlica...su aj skupiny rodicov .Najlepsie ti poradi niekto kto to zazil na vlastnej kozi plus odbornik.Toto je nie len tvoj problem ale aj problem syna a celej rodiny.Drzim palce

sonickaka
22. mar 2013

@havedka kšeftuje s drogami, berie drogy, robí šlapku, vyhráža sa ti, to smrdí domácim násilím. Bojíš sa ho??