Som zúfala a neviem čo robiť
mamicky je mi velmi tazko,mam uz 18rocneho syna,s ktorym mam uz asi od 14rokov velke vychovne problemy,posledny rok sa jeho spravanie dost zhorsilo,bere travu,a ine drogy,vela úpije,fajci,nikam nechodi do skoly ani nepracuje,chodi si domov ako sa mu chce,mam este dve deti,jedno postihnute,velmi zle prospieva rodine,peniaze na neho uz ziadne nedostavam,mam sto chuti ho vyhodit z domu,ale ako matke boli ma s toho pocitu srdce,ale nemozem dalej,povedat si neda,ma svoj zivot nepocuva ma,co mam robit???
@cecil36 no dobre teda dajme tomu že mu dá vybrať a ak neprestane tak ho vyhodí.......čo ďalej urobí?.....pôjde pod most, prepadne niekoho, atď..... udiví ho v správach 🤐 ..........alebo si sám vstúpi do svedomia........on si to v prvom rade musí uvedomiť a či si to uvedomí je to fakt individuálne..........je dospelý.......fakt držím jeho mame palce........my tu iba môžme polemizovať...... 😕 keby bol mladší ho šupneš do reedukačného zariadenia.........
@sendy182 posledne co by som spravila decku, ze by som ho supla do reedukacneho domova. Bola si uz niekedy v takom domove? Vies, ako to tam chodi? Poznas decko, ktoremu to pomohlo? Ja bohuzial nepoznam, prave naopak 😒 Ja tiez drzim mamine palce, ale naozaj ak sa nechce liecit, ine ako vymenit zamky nepomoze. Mala som tu "cest" stretnut viacerych fetakov. Ti co ostali doma, uz maju pekny hrob na cintorine (jeden z nich zomrel manzelke doma ked dojcila dvojmesacne dieta), tych co rodina vyhodila sa velka cast dala neskor na liecenie, velka cast skoncila v base a odtial sla na liecenie (niekomu pomohlo prve niekomu tretie). A ano, nejaka cas to na ulici aj neprezila. Takze tolko z mojho maleho vyzkumu 😉
@havedka ahoj ja len tolko k tomu poviem musis ho nechat spustit na uplne dno zakmi dvere nepust ho do bytu nech sa stane bezdomovcom aj ked ta bude prosit nesmies ustupit ignoruj ho sadni si s nim ked bude pri vedomí a povedz mu synček môj zlatý snažila som sa ti dohovoriť lenže nič na teba neplatí neviem si stebou rady a nechcem ta v takýcto veciach podporovat ktore robís ze mas dost starostí so súrodencami povedz mu ze ho lubis a toto čo urobís bude len pre jeho dobro aby pochopil ze takto sa zit neda a sú aj iné hodnoty v zivote ako je trava drogy alebo alkohol...odovzdaj mi kluče ešte pred tým mu pobal veci do tasky aspon niečo nemusis vsetko postav sa ku dverám a pozeraj sa mu priamo do očí už nevládzem a preto odíd z môjho bytu budem ta čakať môžes sa vratit ale az vtedy ked si povieš dosť chcem žit normálny život mat priatelku rodinu pracu zázemie vybral si si zlu cestu..snad na to prídes neskôr otvor dvere poloz mu tasku pred dvere a trvaj na tom aby odišiel ak sa vrati neotvor mu ak bude robit bordel zavolaj policajtov inú možnosť nemáš..
@sendy182 ja som bola, ale nastastie nie ako chovanec 😀 😀 😀 😀 takze mam predstavu, aspon aku taku 😉 Jasne, ze by mu liecenie pomohlo, ale musi chciet, a kedze nechce, je to v haji. Ak ma ist z donutenia, zdrhne odtial, ma 18 moze liecbu prerusit a nemusi sa nikomu spovedat. Liecenie je bezplatne ak mas kartu poistenca 😉
syn sa odvcera vecera nevratil,kluce od bytu uz nema,mate pravdu maminy asi to budem musiet naozaj riesit vyhadzovom z domu,musi pochopit o com je zivot,ked mal rozum zacat erobit somatriny mal by mat rozum pochopit co je zivot
@havedka protože jednak je to strašně drahý a za pak, je to nedostatkový zboží v kruzích kolem Rytmusa někde v Praze, né na sidlišti v Blavě. To máš jako se šatama od Diora nebo kabelkou od Chanelu. Když už je seženeš, stejně na ně nemáš. A lidi, co maj k těmhle věcem přístup jednak nebývaj 18letý ucha a za pak si dávaj hodně velkej pozor s kým se baví.
@havedka to samo heroin. Denně by potřeboval aspoň 80 Euri a to by jsi už dávno na něm poznala, nehledě na to, že by jsi měla vybílenej byt. Závislost na heroinu se "léčí" právě tim Metadonem. Což ale je z louže pod okap, protože je to jen jiná forma opiátu na které je závislej taky jen to není tak devastující. Proto, pokud na něj máš mít nějakej ještě snad vliv, určitě bych ho nebrala na detox, páč mu bude jasný, že vůbec nevíš o co jde a bude z tebe mít srandu ještě větší. Vyhoď ho a doufej, že z tohodle telecího věku vyroste.
Co bych ale taky asi zvážila, pokud se hošánek nevzpamatuje, asi bych si zjistila, jak je to se zbavenim způsobilosti k právním úkonům, čili svéprávnosti. Přeci jen, je mu 18 a dneska pujčujou kde komu. Tuhle další noční můru ti tu zatim ještě nikdo nenaservíroval, jak jsem tak zběžně četla, tak ji tu máš ode mě 😎
@havedka
a pusť mu tohle
Je to časosběrnej dokument od jedné české filmařky. Může si vybrat
on mi vravi ze to ma od dakeho bohateho mafiana ,koks a take drahsie drogy,vraj aj vcera u neho bol
@sendy182 ak si pozorne čítala matka píše že má s ním problém od štrnástich, takže v päťnástich už mohol zarezávať v reedukačnom centre, že? No ďalej píše, že už na neho nič neberie žiadne prídavky, tak nevie čo s ním má urobiť. Nejak mi toto nesedí. Takže počas svojich problémov sa mladý nejak prepracoval do dospelosti a ešte stále si neuvedomil čo robí a aké to môže mať následky. Možno je lepšie sa dočítať že niekoho prepadol ako čakať kedy začne vykrádať vlastných, žiaľ realita.
@havedka hele tohle nikam nevede. Ten kluk tě systematickz ničí a ještě z toho má pr.el. Nemůžeš tu sedět aklepat se hrůzou ani další týden, ani dalšího pul roku. Zabíjíš sebe, on tě zabíjí. Seber se, jdi na policajty, řekni jim všechno, co ti on řikal. Jestli kecá, nic se mu nestane. Jestli nekecá, vyžere si následky svejch rozhodnutí. Vypni ten počitač a jdi!
Za 2 tydny budeš vědět, na čem jsi.
@sonickaka
@sendy182
Koukám tety jsou odbornice! Bylo vám vůbec někdy 14? 18? Z kolika psychologama jste se vy bavily??? Já s první - náhodou mi bylo 14 a náhodou mě tam dotáhla mama, který vůbec netušila co se děje, a ta pani se celou dobu dívala na hodinky. Přesně po 30 minutách, kdy jsem ji ujišťovala, že hluboce lituji, kaju se, zjednám nápravu, jsem poučena, nehodlám pokračovat si ta pani zavolala mamu a poradila jí, aby mi vrátila zabavený kapesný.
mama byla ukolíbaná, že udělala maximum a já věděla, že když chci, zmanipuluju i odborníka.
Naša bývalá suseda ho niekoľkokrát vyhodila a vždy aj zobrala po čase späť, kradol jej peniaze a veci, keď ho znova s dcérou vyhodili sľuboval dobrotu, potom naňho volali policajtov nech odíde a dá im pokoj, lebo naňho podajú trestné oznámenie za krádeže... nič nepomohlo, suseda z toho začala piť, asi inú cestu nevidela a jedného dňa skončila v nemocnici a na priepustke domov po ňu raz v noci prišli rovno s kovovou truhlou... A určite bola chyba aj v tom, že chlapec nemal otca a matke sa to nejako vymklo, to sa ale myslím môže stať hocikomu.... Nikto nevie, koho dieťa stretne, čím sa nechá ovplyvniť a či sa to podarí zvrátiť. ☹
@havedka ty nepoznas jeho kamaratov?nemozes sa s niekym z nich stertnut,povyzvedat? ale ja uplne suhlasim s @jfd a @svetllana .inak mne pride cudne ze tebe ako matke len tak oznami ze mama ja fetujem,predavam travu ...tiez si myslim ze o kokse zatial iba pocul,naozaj je velmi drahy. mne to od neho naozaj pridu ako vykriky o pomoc,moja vyborna kamoska je abstinujuci fetak a teda ti poviem ze to obdobie kedy si ficala na piku a podobnych srackach bolo veeeelke peklo,na synovi by si badala aj dojazdy. ja ti odporucam sa ist poradit na hranicnu,ale jeho k nicomu neprinutis pokial sam nebude chciet.aj moja kamoska musela padnut na same dno,teraz je uz 5 rokov cista a zije si krasny zivot,ale kym ona prisla na to ze potrebuje pomoc to trvalo.darmo jej to okolie hovorilo. ak by sa rozhodol ist na hranicnu treba ho tam nechat na detox,potom mu vybavit resocializacne zariadenie,pretoze fetak nevie normalne zit,on to potrebuje naucit atd...
@sendy182 chápem matka bola na deti sama, starosti veľa. Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko, tak nejak to je. Tak sa na to pozri z druhej strany. Chlapec očividne prepadáva drogám, ignoruje zákony, zodpovednosť, matka o tom vie a ešte aj píše. Mám dcéru, ktorá je v takom veku a nedaj bože by ju takýto naťahaný nezvládnuteľný chlapec prepadol, znásilnil lebo by bol pod vplyvom drog a tento stav sa bude u neho len a len zhoršovať, pýtam sa čo myslíte čo by som urobila potom. No asi by som to vyriešila za tú mamičku!!!!

@ajsenz Btw..mlady nestuduje. Nechal skolu. Necitala si pozorne 😉..a asi ani mna, lebo inak by si vedela, ze o tejto problematike viem vela a nie z teorie. A to neber vobec v zlom, to pisem aj pre ostatnych, co budu mat tendenciu poucovat ma 😅 😉.