icon

Spodní susedia nás stále klopkajú

lenka2710
28. nov 2021

Baby idem sa len vyrozprávať alebo možno pocut nejakú radu, od niekoho kto zažíva to co my! Máme dve deti 7 ročnú a 18 mesačneho, problém je v tom, že my v tom byte nesmieme dokopy nič, za všetko aleze za všetko nám susedia vyklopkavaju! Začalo to hneď ako sme sa pred 6 rokmi nasťahovali a trvá to do dnes, deti nemôžu vôbec nič, nedajbože keď staršia náhodou prebehne cez byt, alebo malému dačo spadne a už sa klope! Nemohol byť na brušku na koberci, lebo kopkal nozkami, keď začal stvornozkovat, tak katastrofa sama o sebe! Dali sme koberce do detskej, na chodbu, v obyvke mam dva a na jednom ešte penové puzzle, aby sa malý mal kde aspon hrať, je to na hlavu, nemôžem ho nechať ani chvíľu samého, aby mu náhodou nenapadlo niečo hodiť alebo mu dačo nepadlo z rúk! Som z toho psychicky vyčerpaná, lebo striehnem ako ostriez celý deň! Už ma raz zastavila, či musím vysávať 4krat za deň, alebo co stále presúvame nábytok, nič také sa u nás nedeje! Dokonca raz sme sedeli na gauči, čítali knižku a zase buchala, to teda neviem co také počula! V piatok už muž dostal nervy a išiel tam za ňou a ani dvere mu neotvorila, aby si to vydiskutovali! Čo by ste robili?? Dá sa niečo vôbec robit??

lenka2710
autor
28. nov 2021

Aj susedia pod nimi mali s ňou problémy, raz sa prisla sťažovať domovnicke, že sused pod ňou ma hoblovacku a v noci hobluje, bez srandy 😂😂

zuzuliennka1
28. nov 2021

@lenka2710 vykasli sa na nu. Zbytocne sama seba oberas o energiu. Ignoruj. Pokial dodrziavate nocny klud a nerobite doma extremny hluk, ze by ste den co den zbijacku zapinali, tak nech sa da vypchat.

vanda323
28. nov 2021

@lenka2710 No prepáč, ja by som im povedala či mám deti priviazať, že to sú deti že sa hrajú aj behajú občas ....
Bohužiaľ každý kto býva v byte musí rátať s tým , že občas je susedov počuť...

diewcatqoo
28. nov 2021

Vloz jej do schranky listok, ze jej sustavne stazovanie vam dopomohlo k tomu, ze ste si nasli nove byvanie a od 1.12. davate byt do prenajmu 12 clennej romskej rodine. Ze jej to manzel chcel prist povedat osobne, ale neotvorila...

vanda323
28. nov 2021

@diewcatqoo Poznám aj Neromov mnohodetné rodinky.....ale dobreeeeee 👍

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
diewcatqoo
28. nov 2021

@vanda323 ano, ano, nechcela som sa nikoho dotknut. Poznam aj neromske mnohodetne rodiny, aj slusnych romov, aj neslusnych neromov.. ide len o vystrasenie susedy. Raz to pouzil jeden moj znamy a susedka odvtedy krotka ako baranok 🙂

dzejn80
28. nov 2021

@lenka2710 rozumiem ti velmi dobre, zazila som si nieco podobne, ked boli moji chalani mali, urcite by si tu nasla aj moju temu 😉. Ja som travila s detmi iks hodin vonku a domov chodila so stiahnutym zaludkom, co zas bude a kedy sa pride suseda stazovat. Nerobili sme nic hrozne, kvoli nej sme investovali do kobercov a vyhadzali parkety. Deti nemali povolene ziadne “tvrde” hracky, ktore by mohli buchat. Povlacila nas po uradoch a nakoniec ked sme sa odstahovali a byt zostal prazdny, dozvedela som sa, ze sa stazuje dalej, ze vraj su tam najomcovia, co buchaju … to ma len utvrdilo, ze bola na hlavu. Aj tu mi baby vtedy poradili, ako tebe, aby som sa neobmedzovala vo vlastnom byte, ale ja som bola z toho tak psychicky zdeptana, ze to sa nedalo. Odstahovanie pomohlo. Teraz mame pod nami rodinku so 4 detickami a ti dupu jak besni 😂, kolkokrat kricim na mojich, ze co do kelu robia a oni potichu, ze mami my sedime 😂.

evaachesa
28. nov 2021

@lenka2710 mne by nervy dávno pretiekli. Obuj si vysoké štekle, deťom dreváky, zroluj do kúta koberce a fungujte takto zo dva dni nech má skutočne dôvod sa sťažovať. Potom keď sa ti príde osobne vyžalovať, opýtaj sa jej či bude v poriadku ak budete fungovať ako predtým alebo máš pokračovať v tomto štýle. Lebo keď už, tak poriadne.🤷

prasiatko30
28. nov 2021

Zapisat starsiu na husle a mladeho na tubu a este len uvidi co to je zivot 😂😂😂

kinderzwillinge
28. nov 2021

My sme mali takychto susedov dochodcov a byt sme predali a kupili dom. Nic ine sa nedalo robit

sara07
28. nov 2021

zatrieskala by som jej vždy naspäť poriadne mäsovym tlčikom zakaždym ked by buchala

janakuul
28. nov 2021

@lenka2710 ach jaj,taki susedia su na facku...nuz v bytovke nebyvaju iba oni. Povedz im nech podaju podnet na hygienu a nechaju si autorizovanou firmou zmerat hluk a prepocitat na hodiny medzi nocnym kludom....hygiena sa max.chyti za hlavu (ale veru aj take veci riesi) ked im to tak vadi,a ste faaaakt tak hlucni nech to maju aj na papieri,a zainvestuju, aj ked som si viac ako ista,ze by tam ziadny hluk nevysiel. Viac by som ich ignorovala a neriesila,ked im to vadi,nech idu do domu...ci tam sa budu stazovat,ze v sobotu sa pili drevo,kikirijakju sliepky...🤦‍♀️?

lenka2710
autor
28. nov 2021

@janakuul veru aj takí sú, sesterka ma dom a ma problémy tiež, lebo pes steká, kohút kikirika, deti behajú po záhrade jak besne a vrieskaju! Takže keď máš smolu na susedov ani dom nieje výhra

annm81
28. nov 2021

My sme si kvôli tomuto schválne hľadali byt tak, aby sme pod nami nemali susedov. Hluční susedia mi strašne lezú na nervy, ale príde mi, že sa snažíš problém riešiť (napr. pomocou kobercov). Ak človek žije v byte, musi rátať s istou mierou hluku. Do toho spadajú aj bežné detské činnosti. Deti nechaj vybehať najmä vonku, ale ak občas prebehnú cez byt, tak to jednoducho nerieš. Príde mi dosť cez čiaru, keď rodičia nechajú dennodenne dieťa jazdiť na odrážadle s plastovými kolesami po drevenej podlahe, ale aby suseda riešila že bábätko na brušku dupe nohami, to už je iný extrém. Nenechaj zo seba spraviť vynervačenú matku, čo hneď kričí po deťoch, keď im niečo spadne. Neprospeje to tebe, ani deťom a ani to neuspokojí susedu. Až bude nabudúce klopať, choďte za ňou a slušne to riešte. Ak neotvorí, jej problém. Ak otvorí a bude mať snahu o riešenie, skúste sa pozvať k nej domov, aby ste ten hluk počuli aj sami. Stále je možnosť, že vám niekde škrípe podlaha a dole sa to strašne ozýva, alebo že sa nejaké konkrétne u vás slabé zvuky prenášajú v nepríjemnej frekvencii k nej dole. Až budete vedieť, kde je problém, môžte ho riešiť. Ak uvidíte, že ide o bežný hluk, môžete mať kľudné svedomie. Ale na tom musia najmä chcieť spolupracovať susedia.

77daniela77
28. nov 2021

Mate koberce?Tie stlmia hluk.....Ale aj tak to zjavne prehana,vykaslala by som sa na to a zila dalej normalne bez obmedzovania,lebo toto vobec nevyzera na to ze by ste nieco porusovali🤔To buchanie na radiator urcite pocuju aj ini susedia,tak by ste sa prave vy ostatni mohli stazovat na nu.

simca06022011
28. nov 2021

@lenka2710 ja sa divim, ze si to nechate... ja by som vypeckovala cez den radio, telku po tom ako by zacala buchat a moze si piskat. Keby rpisla ku dveram sa stazovat, tak by som jej povedala, ze takto to bude, vzdy ked zacne trieskat, kvoli tomu, ze "zijete". A nech uteka predvolavat koho chce, kam chce... :D Viac by som sa s takymi susedmi nebavila. Rusite nocny klud? nerusite... urobili ste co sa dalo, max co viete urobit ak mate plavacku, pozriet aku foliu pod tym mate a ak sa vam bude chciet, dat tak tu "tichu". Vybavene. To ze doma niekomu nieco spadne,a lebo deti sa hraju a duplom to ze batola kopka nohami (to ani nemoze robit hluk preboha :DD ), je uplne normlane.

nam len jedna suseda chodila klopat, neviem preco si nas vyhliadla, kvoli vytahu/umyvaniu chodieb atd... raz to vymakol chlap, poslal ju do p***, s tym nech predstane obtazovat (to zhodou nahod bolo, ze my cele poobedie doma, bolo po 20tej vecer a niekto nechal otvoreny vytah, a vraj my :D ) , tresol jej dvere pred nosom este skor ako dopovedala a viac neprisla. A to on je fakt kludas. Ale toto ho vytocilo vtedy neskutocne uz.

eeffka
28. nov 2021

@lenka2710 obula by som si ihlicky a detom drevaky a odtiahla koberce. Nech ju rozdrapi, niektorym nevysvetlis.

matenka
28. nov 2021

Jezisi, ale toto je fakt moc, je mile ze sa snazis a vyzeras ako super susedka, akurat to zjavne nema ziaden vyznam, prestan okrikovat deti a nechaj ich kludne aj behat, toto nie je normalne, o 20,00 by to utala, vtedy uz nech su tichsie, ale dovtedy kludne aj nech z postele skacu, nam o 22,00 pravidelne suseda behala na beziacom pase nad nami, neriesila som, deti nezobudila, teraz uz byvame v dome, ale v byte musia byt kompromisy, ale nielen z jednej(vasej) strany

simca06022011
28. nov 2021

@lucka114 morzeovku mozu trenovat :D

kitycat
28. nov 2021

Uz len fakt, ze vam neotvori dvere aby ste si veci vydiskutovali znaci, ze to nema uplne v poriadku. Ja mam nad hlavou rodinu s 2mi malymi chlapcami. Obcas dupu, obcas sa asi jeden z nich vozi v nejakom auticku a myslim, ze dostali nedavno aj nejaku loptu. Takze podupu, poharju sa s loptou, obcas aj viskaju. Asi 2x som si musela zakricat a raz pobuchat o radiator, co uz to bolo naozaj neznesitelne ale inak ich nechavam zit ich zivotom a nehadzem sa ozem pri kazdom buchnuti. Pokial vam. Len bucha tak ono to je take to upozornenie, mozete zmenit aktivitu ale nerobit v byte vobec nic tak to asi tazko

sense
28. nov 2021

@lenka2710 nabudúce jej povedz ze ešte raz a nahlási ty ju, a ze ak ma problém môže sa odsťahovať na smaotu tam jju nikto rušiť nebude

A keby mi zabucha na radiátor, tak by som jej odbuchala, a keďže ovládam ešte z mladosti morzeovku tak zrejme by dostala v morzeovku strc sa do riti a nech lusti co som jej chcela povedať

lenka2710
autor
28. nov 2021

@matenka no vidíš, ja som si kúpila steper, ze reku aspoň večerami budem cvičit, rozumej večer akože okolo 18 hodiny, nie po 22 😂 dala som si slúchadlá do uší a cvičila som, keď som skončila, muž len skonštatoval že suseda klopala a viac nič, tak ten steper nerobí žiaden hluk a k tomu bol ešte aj na koberci a ešte aj to doboha jej vadilo! Ja neviem ci ma telku na hlasitosť 1 a už len čaká, kedy môže zabúchať alebo fakt netuším 🤷‍♀️

lenka2710
autor
28. nov 2021

@matenka a o 20 hodine sú už obaja v posteli, to už žiaden hluk nerobia

oblecenie99
28. nov 2021

Koľkokrát by zaklopala, toľkokrát by som jej kopala, buchala a klopala späť. Moja suseda sa raz sťažovala na štrngot kľúčov keď zamykam dvere a na to, že periem (v normálnom čase, dva krát išla práčka do týždňa) . Tak odvtedy som prala vyslovene tesne ráno po šiestej a večer som ju zapinala tak, aby doprala do desiatej. Iba som jej dopriala to, čo údajne počula, aby nemala halucinácie... Už sme odvtedy za dobre, ale vtedy sme sa tam sťahovali ešte mladí, noví, a ona nám chcela ukázať, kto je tu pánom. No lenže ja som taky pasívne agresívny typ, čo priame konflikty neznáša, ale o to radšej to takto vraciam..😁 Odvtedy ma už nad sebou aj nášho syna, a úprimne, vôbec jej nezávidím, samozrejme ho krotime, ale myslím si, že sa jej cnie za starými pokojnými časmi, keď som len strngala kľúčmi..

tribratri
28. nov 2021

@lenka2710 ignorovat alebo odklopkat naspet

janetinka27
28. nov 2021

@lenka2710 u susedy nie je nieco v poriadku. ved tym klepanim po radiatore robi viac hluku ako vy. nebechaj sa zastrasit a nebud kvoli tomu nervozna, netlm deti. pokial sa spravaju normalne,je to v norme.pusti si telku,hudbu,hrajte sa,zite. koberce,puzzle su maximum. my skoro vstavame do prace,ja si.kazde rano susim vlasy. hore aj dolu byvaju dochodcovia. hore maju obcas vnucku,ale ona ma chudatko nejaku poruchu,robi strasne sceny,krik,plac,treskoty. nikdy by mi nenapadlo ich este viac znervoznovat nejakym vyklopkavanim.

vanda323
28. nov 2021

@diewcatqoo Chápem ja som to nemyslela v zlom 😄

kamatopo
28. nov 2021

@lenka2710 som za dobré susedské vzťahy. Ako sa povie ,,dáš pokoj, máš pokoj,, no toto čo prežívate je choré. Pani suseda ma dáku pocukanú psychiku. Absolútne by som ju neriešila. Vy žijete normálny život ako každá rodina, nerobíte žiadne žúrky. A ak jej to vadí tak nech si pozrie hodiny nočného kľudu. Vtedy si môže vyklopkavat. Ale cez deň máte právo na život. Keď si necháte takto so sebou hýbať tak to dopadne tak že deti budú vychovávane v strese a ty tiež budeš mimo. Keď nabudúce zaklope zaklop aj ty!!! A keď príde pred dvere alebo tá zastaví tak sa rob prekvapená že nevieš o čom hovorí.

moze
28. nov 2021

Taketo typy treba ignorovat. Deti by som nechala normalne ZIT. Ziadne okrikovanie. Vyzeras byt mila a mudra osoba, mas urcite nejaku rozumnu mieru, co je v pohode a co nie (ak by ste nemali posahanu susedu). Ak zatrieska na radiator, nevsimaj si to. Ak zareagujes, chyti sa toho. IGNORUJ. Jedine, co by som jej hovorila, ked si ta odchyti, je "Dobry den" a "Neobtazujte nas!" Lebo je to v podstate utok na nu. Doteraz si stale ustupovala, tak utocila a obvinovala. Ak zautocis ty a obvinis ju z obtazovania, ostane minimalne prekvapena. 8 rokov mam taku susedu (byvam v rodinnom dome) a funguje jedine toto.