Spodní susedia nás stále klopkajú
Baby idem sa len vyrozprávať alebo možno pocut nejakú radu, od niekoho kto zažíva to co my! Máme dve deti 7 ročnú a 18 mesačneho, problém je v tom, že my v tom byte nesmieme dokopy nič, za všetko aleze za všetko nám susedia vyklopkavaju! Začalo to hneď ako sme sa pred 6 rokmi nasťahovali a trvá to do dnes, deti nemôžu vôbec nič, nedajbože keď staršia náhodou prebehne cez byt, alebo malému dačo spadne a už sa klope! Nemohol byť na brušku na koberci, lebo kopkal nozkami, keď začal stvornozkovat, tak katastrofa sama o sebe! Dali sme koberce do detskej, na chodbu, v obyvke mam dva a na jednom ešte penové puzzle, aby sa malý mal kde aspon hrať, je to na hlavu, nemôžem ho nechať ani chvíľu samého, aby mu náhodou nenapadlo niečo hodiť alebo mu dačo nepadlo z rúk! Som z toho psychicky vyčerpaná, lebo striehnem ako ostriez celý deň! Už ma raz zastavila, či musím vysávať 4krat za deň, alebo co stále presúvame nábytok, nič také sa u nás nedeje! Dokonca raz sme sedeli na gauči, čítali knižku a zase buchala, to teda neviem co také počula! V piatok už muž dostal nervy a išiel tam za ňou a ani dvere mu neotvorila, aby si to vydiskutovali! Čo by ste robili?? Dá sa niečo vôbec robit??
@lenka2710 aj ja som mala podobný problém 😃 mne suseda - dôchodkyňa chodila vyklopkávať hneď ako som zapla ventilátor 😬 nuž robím 12-tky a sprchovať sa tiež potrebujem. Prvýkrát sa prišla sťažovať, to som jej otvorila, lebo som nevedela, kvôli čomu prišla, odvtedy jej jednoducho neotvorím a nech stojí pred dverami koľko chce 🤭😃 postupne prestala chodiť 😃 samozrejme, že sa snažím sprchovať v rámci možností tak,aby som nikoho nezobudila/nerušila... Najlepšie bude, keď začneš to vyklopkavanie jednoducho ignorovať, veď deti neuviažeš, je prirodzené, že šantia ...
poslem ti zopar tych sklenenych guliciek z lidlu? Odporucam parkrat denne vysypat a nech sa aj s prepacenim poserie. Ved podla toho, co pises sa snazis dost a problem je v nej.
@mell27 Úprimne, na ventilátor v kúpeľni po desiatej by som sa sťažovala tiež. Chápem, že nie každý má v kúpeľni okno, ale tak po sprchovaní nechám otvorené dvere a paru vyvetrám so zvyškom bytu otvorením okien v ostatných miestnostiach. My sme takto žili v Amerike - drevené domy, kde počuť úplne všetko. Ak sme došli domov o polnoci, jednoducho sme sa opláchli v umývadle - nie veľmi pohodlné, ale chápali sme, že v tom dome nežijeme sami.
No podobneho suseda sme mali,ako študentky. Pod nami bývalí starší manželia,a my 4 študentky nad nimi, čo od rána do vecera v škole,na cvikach,praxi...ani hlasnejsie sa zasmiať, prejsť sa po byte, no hruza. Majiteľka nam hned prvý den povedala,ze on toto robi všetkým jej nájomníkom, lebo by chcel mat nad hlavou prázdny byt. Vrchol všetkého bolo,ked sme sa uz ozaj neskoro vracali z praxe (nemocnica) a pred nasimi dverami dvaja policajti a ten blb😃policajt sa pyta ze kto je este v byte, tak sme pustili len ich,bez toho cvoka dnu,nech vidia ze byt je prázdny,a teda ten randal nesiel od nás, tak mu pred nami na chodbe uz policajti povedali ze este raz bude falosne oznamovať,ze bude riešený on. A aj Ja som mu potom šťavnatou šarištinou povedala,co si to ňom myslim.
Ale tak ako on vraj pocul nás,sme mi poculi susedov vedla nas,aj nad nami.
A ked ti suseda vravela ze byvate v panelaku,tak to isté si jaj mala tiež povedať,ze aj ona tam býva,a ked chce mat ticho,nech ťahá na samotu aj s jej dospelymi detmi.
Ked ta bude chcieť zase raz zastaviť,pri náhodnom stretnutí, normálne ju obijdi,ignoruj.
@nikolka1986 trepať? Budeš asi rovnako utlocitna suseda. Prispôsobiť? Čo ešte má urobiť jedna rodina s dvomi deťmi? A keby na teba suseda dávala udania na bytový úrad,ze tvoje 9 mesačne dieťa sa batoli, bola by si taká hrdinka aj na ňu,ako tu na mňa?
Nečítala som vôbec komentáre ale poviem jedno. Toto nepochopí kto to nezažil. My sme mali presne to iste, dokonca na také absurdity sa chodili susedia zdola sťažovať ako ze - posúvame stoličky na balkóne keď ich odťahujeme od stola (podotýkam boli drevené ziadny tazky kov), strngam držiakom WC papiera keď som na záchode, hrkoceme rozkladanim sedačky, dýchame.. Došlo to tak ďaleko že sme kvôli nim dali koberce do CELÉHO! bytu. Pomohlo to na par týždňov a mali sme ich pri dverach zase. Po ulici po nás vykrikovali, ze nás počujú aj kedy sme na WC, a to podotýkam ešte sme nemali deti. Keď prišli deti to už bola záverečná. Manželia boli pravdepodobne psychicky chori, nakoniec to skončilo tak ze sa odsťahovali, potom rok od ich odchodu sme sa presťahovali aj my. Nervy z bytovky sme mali v kybli nadobro. Ešte teraz keď prídem k niekomu do bytu a deti robia lomoz tak sa cítim strasne nesvoja a čakám kedy niekto príde klopat. Takže jedine moje riešenie a rada je-odsťahovať sa. Inak si nepomôžete. Veľa stastia
@nikolka1986 prosím Ťa, prečítaj si znova čo všetko robí autorka,ake kompromisy, ako môžeš napísať, že rodina s malými detmi je neprisposobiva?
Popudilo Ta,len ta moja veta,ze ma ist suseda na samotu? Ak uz rozoberieme tento konkrétny spor, tak to bude tak,ze starsia suseda byva v byte oveľa dlhšie ako autorka,ona si svoje deti (pravdepodobne 2 synov) vychovala určite bez vyklopkavania od inych,a mozno jej deti boli tiež hlučné a uz zabudla na to, a možno, možno...od klopkania po ceny nehnuteľností 👍👍
@nikolka1986 tak si sa nasla na tej druhej strane, je mi to ľúto, a viem ta pochopiť, pozri,kludne sa zhodnime na tom,ze ozaj male deti nemôžu byt uplne ticho a bez pohybu, a samozrejme ak rodičia nedbajú a nechajú deti robiť hluk,nad únosné slušné medze v spolunažívaní,je na mieste sa ohradiť. Ale normálne ako ľudia si povedať.
@nikolka1986 kazdy bol dieťa, deti plaču, kricia, behajú. Aj teba nejaka suseda trpela. Samozrejme su aj extrémy, ale kazdy ma pravo zit a chodiť vo vlastnom byte. Primerane. Deti vyrastú. Neviem na čo sa so susedou obchadzas, pekne sa jej pozdrav a napr. povedz ze ma úžasný hlas ked vrieska po detoch, ale mohla by stisit hlasitosť, lebo okolo ľudia chcu mat kľud. Možno nepomôže, možno pomôže... Nie je teraz lahka doba ked v podstate covid ruší kopec aktivít detom.
Inak k odhlucnenej stene... My sme boli v tehlovom byte zo 60 (?) rokov, spalnova stena spoločná so susedom a on ked v tej izbe normálne telefonoval, alebo mal navstevu tak som ho počula ako keby pri mne stál a do celého bytu.. Čiže ti ludia za to fakt nemôžu, ze ich tak pocut. Ak je niekto na nervy bohužiaľ stuple do usi, alebo cena-necena ine bývanie.
@nikolka1986 Že ešte si nestretla prispôsobivú rodinu s malými deťmi? Nezdá sa ti, že si riadne prestrelila? Bábo na brušku "dupotajúce" po dlážke aj plač uprostred noci je hluk, ktorý v bytovke musíš strpieť. Neexistuje žiadny súd, ktorý by ti dal za pravdu a prikázal by tvojim vraj neprispôsobivým susedom zjednať nápravu. To ty si tá neprispôsobivá, lebo sa nedokážeš prispôsobiť bežnému hluku. Že nemáš peniaze na dom na samote je len tvoj problém.
Tak toto dôverne poznám. Keď bol brat malý, mama mi vravela že mával koliky. Suseda pod nami bola zdravotná sestra. Keď prišla z nočnej a on plakal tak večne vyklopkavala. Nedajbože keď prebehol. Mi mama vravela že sa čosi naplakala. Povedala som si, že bývanie na byte je za trest. Postavili sme si chalupu. Mam tri deti a najmenšie ma 14 mesiacov. Nič sme si nepomohli lebo aj keď v dome je kľud tak susedia sú alkoholici. O piatej sa zoberú do krčmy, prídu o ôsmej večer a potom do noci hulakaju vonku. Keď o jedenástej večer pustili fonku subwolfer a nám dunela chalupa tak som vyšla von a slušne a bez kriku som ich upozornila že ak to nestíšia tak volám políciu. Nechci vedieť akými pomenovaniami ma nazvali keď som zatvorila dvere. Nepomohli ani policajti ani sťažnosť na obecnom. A ešte nás aj začali po celej dedine ohovárať ako im imy strašne robíme zle. S debilmi proste nepohneš. To sú takí ľudia. My toto mame už siedmy rok. Keby bola chalupa zápalkova krabička, zoberiem a okamžite sa odsťahujem. A ženy čo ti tu radia, neurazte sa, ale ignorovať sa dá len do určitého času. Pokúšali sme sa o to a čím viac sme si ich nevšímali tak tým bolo horšie.
asi tak treba to ignorovat, hold su to male deti a celkovo je asi normalne ked niekomu nieco spadne na zem. to su taki ludia s tym nic nespravis.
@lenka2710 Skus este opacny pristup, viem ze to chce zaprenie - upec nejaky kolac, a dones jej to a skusila by som este vystriehnut, kedy ona pojde do obchodu, proste von ale niekto zo synov bude doma - chlapi sa na ten kolac ulakomia, aby ta ona s tym neposlala do certa, a hadam, ked si uz odkusne, tak sa dostavi trosku nejaky pocit viny, ze na vas vyklopkavaju. Ale nemusi to vyjst, zavisi, aka je ona povaha, ale ak vam neotvarala, tak to bude strachoprdka a toto by mohlo zabrat, proste sem tam 1x mesacne "uplatok" a nie ze ako ospravedlnenei, to by som ani neuznala, proste len pani susedka, vy ste uz taka starsia pani, tak som si povedala, ze vam trosku pomozem. Alebo ak zvladnes, tak nejaku domacu huspeninku, vsak to uz asi na tych synoch vidis, ci su to sportovci, alebo si radi zapapkaju.
Mozeme prist ku tebe na navstevu? Aby mila pani videla ze co je to hluk ked sa deti hraju? My chvalabohu byvame v dome, lebo z bytu by nás uz davno vystahovali aj keby bol náš... Ja mojim detom dovolim hrat sa ako chcu, samozrejme nie tak aby si ublizili, ale ked chcu hrat na hrncoch, tak nech hraju, ked sa chcu vozit na odrazadle/kolieskovych korculiach v chodbe tak nech sa vozia, samozrejme ny byte by som im to nedovolila, ale aby som cely den striehla ci nerobia hluk, tak to by ma ani nehlo
Neries to vobec moja dcera mala rok a keby si videla čo v byte vsetko mala ... chodila buchala z hračkami .. mala este hrajuce auticko elektricke 😂nikto nic ... my sme respektovali nasich susedov co prislo 7 hodin a tam hurhaj hresili po sebe jak dzivy 😂 klud kychaj na nu vobec to neries zi zivot a neobmedzuj deti.. lebo vam s toho neproskoci ..
Asi tak, všetko je to o tolerancii, raz keď má niekto dieťa tak beriem na vedomie, že v tom byte nebude ticho od rána do večera. A veď skúste si aj vy s nimi čo to zaklopkať 🙂
@nikolka1986 pocuj,ty musis byt tiez mimo. Aky neprisposobivi? Skor susedia pod nimi. Ty asi v byte levitujes a nechodis po zemi 🤦🤦🤦

Jejd, toto som zazivala v Petrzalke, ked sme s kamoskou po vyske byvali v podnajme. Raz nam boli zvonit, ze ten hluk SA neda vydrzat. Obe sme vtedy sedeli, jedna s knizkou a druha notebookom a dokonca sme ani nekecali. A ze niekde v bytovke dake deti poskakovali bolo pocut, ale nedali si vysvetlit, ze to nie my. Ale to Bola bytovka podla.mna z papiera, vecer ked som zaspaval, SA dalo v pohode rozumiet o com susedia hovorila a ani nemuseli kricat. Vtedy sme chceli byt slusne, dnes by som uz asi doraznejsie reagovala.
.teraz mame male dieta a susedia pod nami povedia ze ok, nevadi, vsak jasne ze mi daco padne aj pobehne. Zase ho nenechame doma robit neviem co, ale nie vzdy napr. Kocky trafi Len na podlozku, a kedze SA da po byte behat dokolecka, niekedy to testuje. Ale o 8 SA kupe a spi a vacsinu dna sme.vonku, nech SA vybeha tam.