Spoločná domácnosť so svokrou, mám nervy v koncoch
Ahojte...
S manželom žijeme s jeho matkou v jednej domácnosti. Stavia sa nám dom, moja matka žije ďaleko a keďže má odtiaľto aj bližšie prácu, výber bol jasný.
Trápi ma však jedna vec. Nič si tu nemôžem urobiť sama. Špinavé prádlo mám radšej v taške u nás v spálni nech ho nedáva prať, chápete je mi to nepríjemné aby mi dávala prať gaťky a podprsenky... Okrem iného, natisne toho do práčky veľa, riadne sa to nevyperie a ja, náchylná na mykózy, zbytočne trpím... To isté čo sa týka skladania prádla, ešte ani riadne neuschne a už ho má v paprčiach že ho ide skladať a dávať do skríň. Prosím pochopte, že je to vec, ktorú chcem mať pre seba. Doma som bola zvyknutá upratovať, tu zrazu nič netreba a potom plače, že jej nikto nepomáha a aká je dorobena, pritom fakt nemusí robiť veci spojené so mnou a neznášam, keď ma obsluhuje... Proste, budem sa opakovať, chcem to pre seba 😔 a aj to, že nám to potom uloží do skríň no prídem si ako pubertiačka čo nič nevie... Fakt mi je nepríjemné keď mi chytá spodné prádlo.... Ja keď vidím že má veci na sušiaku tak jej ich áno poskladám lebo toho má veľa ale mám aspoň toľko slušnosti že jej to nechám na posteli, nie že jej pôjdem do skrine.... Chápem že je to jej domácnosť ale proste toto nie.... Už nech máme vlastný domček 😔
@evalin88 áno platíme aj navyše
Cize ak by argumentovala tym, ze sa minie viac vody, ved ju platite aj vy, vyskusaj, vysvetli ze si chces prat sama a uvidis ako to vyjde, predtym to skus prebrat s muzom, hech je v obraze, povedaka si jej ze ti to vadi ????
@evalin88 periem si už sama, viete, fakt som na tie mykózy náchylná a keď je zle vypraté, hneď to na mňa príde... Tak preto si to radšej urobím po svojom, aj keď niekedy frfle že zapínam druhýkrát práčku, ale tak nech si to skúsi 🙂 hej hovoril jej to muž, od neho by to vzala asi lepšie, ako odo mňa... Mňa skôr niekedy viac vytočí to skladanie a ukladanie, proste mi to je nepríjemné, len čo z toho, keď to nerešpektuje.
ok ak mate susicku - vynechaj avivaz a vyriesene.. poper si hned osus a nieje co riesit ..ak mas mikozy aj tak ti avivaz nerobi dobre a radsej pouzi ocot alebo nic.... ju nezmneis ..je to jej domacnost a jej byt a robi tak ako xy rokov... a ty hold musis sa prisposobit ... az budes mat vlastnu domacnost pochopis
ja som videla, ze staviate, to ale neznamena, ze musite byt nasackovani u svokry. Existuje aj podnajom, ked uz nic svoje nemate. A ked odmietate podnajom, tak potom si to uzivajte so svokrou.
@syslik81 áno, už som to skúšala aj takto, že do sušičky... Počula som, že bol koniec programu, pip, vravím si okej, dopijem čaj alebo hocičo čo som robila a vezmem si to... Prišla som o pár minút neskôr, prádlo poskladané v koši 😂 nechápem ako to stíha, ale skoro som dostala infarkt. 🙂 A prízvukujem, že to nebola polhodina ale maximálne 10 minút 😂 to isté s práčkou, doprala, prádlo na sušiaku 🙏😂 viete, fakt sa mi nie vždy dá bežať tam v tej minúte, nehovorím že to tak je stále (minule som 5 minút pozerala točiaci sa bubon), ale má jednak dosť svojej roboty a nechcem aby furt behala kvôli mojim veciam hore dole, (potom sa všetkým sťažuje, aká je dorobena a vyznie to fakt úžasne, keď som tam aj ja a snažím sa jej pomáhať) chcem aby chvíľu posedela a jednak aj to, že mi to prekáža ...
@dskjhfdlkdjhl svoje o podnájme som povedala vyššie
Tak sa potom nestazuj. Nechces platit podnajom, tak trp svokru. Kazdy si je strojcom svojho stastia.
@dskjhfdlkdjhl čítala som viaceré vaše komentáre inde k skupinách, vy málokedy nájdete pekného slova a také že trošku milšie správanie vám tiež moc nehovorí 👌s vami to musí byť veľmi ťažké vyjsť, pretože fakt neviem, čo je také hrozné na tom, že si chcem niektoré veci urobiť sama , dokonca platíme nadrámec takmer ako nájom a stále frflete 🤭 keby vám niekto položil zlatú tehlu pred nos, asi aj tú ofrflete.
Autorka absolutne netusi co su ozajstne problemy v zivote. Jej vadi ze jej niekto chyta vyprate(aj nevyprate) oblecenie. Bodaj by toto boli jedine problemy v zivote! A to ako svokra umyva riad ti nevadi? Fakt sa odstahujte a nemusis riesit svokru. Ak jej ajtak platite tak si platte namiesto toho podnajom. Ona to bez vas zvladne aj financne, aj celkovo. A ze zmluva na rok? No a co, ajtak sa vam stabva pretiahne, cize este vam to aj pride vhod.
ja sice neviem ake ma ona komentare inde ale suhlasim,ze ak sa nechces prisposobit k svokrinmu chodu hold podnajom je jedine riesenie.. kedze vyjde rovnako o moc neprides a budes kludnejsia... lepsie ako sa rozculovat a jedneho dna vybuchnes a pohadate sa tak,ze sa uz nebudete bavit ..to neprospeje ani tebe,muzovi a uz vobec nie pripadnym detom ... 2 zenske v jednej domacnosti nikdy nebudu fungovat ... mozes sa snazit ako chces..a tu nejde len o to pradlo .. isto je tam vela inych veci ...
autorke len tolko ze tu netreba pisat a stazovat sa na nic na toto forum..lebo sa tu hned zbehnu premudrele straky ktore namiesto toho aby podporili poradili tak na teba vybehnu a donutia ta ešte aj olutovat ze vobec dychas..si uvedomte uz ze toto forum je vytvorene aj na to aby sa tu mohli zeny vyzalovat ked doma nemaju komu..a to je uplne jedno s cim sem pridu..kazda mame svoje starosti niekto vacsie niekto mensie..treba poradit popripade podporit a nie sa tu odbavovat a liecit si komplexy..
@zooeynka ste si priveľmi istá tým, že neviem čo sú ozajstné problémy. Predstavte si, áno vadí mi to, aj to som jej povedala. Dokonca nechcem, aby mi nakladala obed ako decku v školskej jedálni. O tom, či by to finančne zvládla zase viete priveľa, až nič. Aj tým, že sa stavba predĺži. Neviem, kde beriete takú istotu?
Ak by si poznala ozajstne problemy, tak by si neriesila pradlo!!! Najma ak vies ze toto byvanie je iba docasne! Vazila by si si ze vas niekto vzal k sebe a aspon chvilu suchala nohami. A ver mi ze kazda stavba sa pretiahne, tvoja nebude vynimkou!
@sandra1910 všimla som si, potom že nás majú chlapi za sliepky 🙂 pretože tu je zle, keď nevesta v domácnosti nerobí nič, je zle, keď si chce niečo urobiť sama, je zle, keď chcú finančne aj fyzicky pomôcť v domácnosti....😂 Ale pani svokry sú vo všetkom najlepšie 🙏 netvrdím, že som bez chyby, ani to, že jej nemáme byť za čo vďační, ale tu si všetko vyložíte podľa seba , aby ste mohli niekoho zdrbať. Vidím, ako si to poniektoré domýšľate, vraj máme deti, alebo už čakám, že bývame zadarmo 😂 no konečná, a že ženy ..
@sandra1910 ale obcas treba zenam oci otvorit aby sa pozreli na situaciu z ineho uhla! Lebo tu fakt zeny riesia vazne veci, ale obcas je to na smiech..."svokra mi paprcami chyta pradlo..." Autorka je zjavne nasrana na vela veci u svokry, ale odstahovat sa nechce.
@zooeynka ste nejaká podráždená, skúste sa chvíľku prejsť vonku a možno vás to prejde. Áno, pretiahne, ale určite sa naša nemá šancu pretiahnuť o rok.
@zooeynka ale joj, už stačí vašich výkričníkov
Jediny, kto frfle si Ty, autorka😉Ja len konstatujem, ze ked nevyhovuje byvanie so svokrou, tak si treba najst vyhoujuce. Ja podrazdena nie som a pisem to, co si myslim, ak si chcela, aby Ta tu lutovali, tak si to mala rovno napisat, pravda Ti nevonia a to je Tvoj hlavny problem.
Mne sa páči ako tu takmer každá druhá nadáva na svokru,ale "milé moje" raz svokrami budete tiež 🙂 Tiež nie ste niektoré najlepšie nevesty, keď čítam ako sa vyjadrujete, takže ako svokry budete na .... A teraz k zakladateľke 🙂 Určite to 2x príjemné nie je, čo sa spodného prádla týka, tak už len dať prať a stáť pri práčke 🤷. Zjavne to svokra nemyslí v zlom, chce týmto pomôcť a nič iné ako ju prosiť a dohovárať nepomôže. Prípadne si zamknite izbu ak nechceš, aby tam chodia. Alebo per, keď je v práci. Predsa je staršia, má svoje zaužívané zvyky tak ťažko meniť starú školu. Pokiaľ to je len v tom prádle, ešte to nie je taká katastrofa.
@dskjhfdlkdjhl všimnite si, že tá správa nepatrila vám, milá komentujúca 🙂
Preco podrazdena? Som kludna. Odstahuj sa a mozes si prat sama. Lahke, nie?
A komu asi, ked tam bol moj nick uvedeny? Este citat viem, takze klud a chod si pozbierat pradlo, kym Ta svokra nepredbehne.
Potom je to bezohladna krava. Mna by to vytacalo strasne, take neakceptovanie.. uz len vydrzat kym pojdete so svojho
Toto su argumenty na smiech, ,ze ked byvas u svokry vsetko trp a suchaj nohami? Vsak pomoc sa zide, naco tam perie a veša, ked si to nevesta chce spraviť sama? Nechapem.Co sa na tejto poziadavke neda pochopit a preco clovek musi aj hlinu jesť, aby sa svokre zavdacil? U nas este kedysi byvala sestra s muzom, ale mama sa im nemontovala do nicoho a zeby im nalievala do tanierov- tak to uz je uplne scifi
@katka2602 ahoj, ja sa len musím pozastaviť nad tým, že keď sú tu všetky také úžasné nevesty, ktorým nič nevadí, nikdy nemali žiadne prieky, prečo na každom kroku počuť o nejakých konfliktoch medzi týmito dvoma stranami? Veľmi tu mudrujú, ani nevedia o čom... Vraj mi nevadí, keď po mne umyje riad 🙂 nuž asi to je choré, ale vadí. Dokonca ma nahnevá aj to, že chcem niečo uvariť a ona už o 10 stojí pri sporáku... Fakt jej chcem pomôcť, nemusí všetko robiť ona, aj čo sa toho nešťastného prádla týka, chcem , zopakujem, mať aspoň nejakú činnosť pre seba... Asi som tá najhoršia nevesta na svete teda, kvôli prádlu a aspoň troche samostatnosti
@karolinakr Najlepšie na tom všetkom je, ako tvrdí, že je dorobená... Áno, má to ťažké ale o tom tu nechcem písať, ale potom prečo toto robí? Môže byť rada, že jej to chcem o trochu uľahčiť, že ju tým nechcem zaťažovať, (nejde len o toto ale aj iné práce v domácnosti) , tak na čo je toto dobré... Aj u nás doma býval brat s priateľkou, mama sa im do ich vecí nestarala... Asi je jedna s výnimiek
@zooeynka ano treba ale to sa da aj inak..radami, skusenostami a podobne..a nie utokmi a vycitkami..po pripade vysmechom..myslim ze dospele rozumne zeny vedia ako na to..a uz som tu videla stazovat sa aj s vacsimi blbostami..
Prvá veta bola písaná všeobecne, lebo teda denne tu píšu ženy, čo sa sťažujú na svokry. No málo keby čítam ako sa svokra sťažuje na nevestu 🙂 všetci sme ľudia, každá máme svoje chyby. Treba skúsiť proste vstať, postaviť sa ku sporáku a začať variť, keď tam príde tak ju skúsiť posadiť, nech si vypije kávu, čaj. Koľko má svokra rokov? Treba jej povedať, že teraz varíš ty a hotovo. Že si vážiš, že u nej môžte bývať,ale nejaké spolunažívanie mať treba. Čo sa týkalo prádla, to som písala, že 2x príjemné to nie je.

@katty2012 tak viete, platiť nájom a všetko okolo toho je dosť náročné, rozhodli sme sa prispieť radšej jej, finančne jej to moc nevychádza, na stravu spolu minieme asi 250 , plus jej aj poplatime nejaké účty čiže sme ju chceli aj trochu odbremeniť.. Plus väčšinou keď sme chceli byt, bola nájomná zmluva aspoň rok... To je nám veľa.