icon

Spoločné raňajky - robíte viac alternatív?

4. nov 2019

Ahojte, rada by som si vypocula nazor tych, ktore maju male deti (teda same si nevedia spravit jedlo), ako to u vas funguje, na ranajky pripravite jednu vec (napr. nejaku pomazanku) a kazdy si da z nej, alebo sa spytate kto si co prosi a podla toho pripravite 3 ci 4 rozne jedla. Takisto, ak varite obed/veceru a viete, ze niekto z rodiny to nema rad, tak spravite aj alternativu? (tu by som chcela dodat, ze nie raz za cas ale 2x 3x tyzdenne ci ste ochotne uvarit alternativu). dakujem.

Strana
z3
yellow28
4. nov 2019

V inej teme si pisala, ze deti nemas a si asi na zeny???

halienka
4. nov 2019

@yellow28 to nie je ona teraz hocikto, aj ty, si môžeš založiť diskusiu a označiť, že chceš byť anonym. čiže to že tu vidíš "anonym" neznamená, že je to stále tá istá osoba, iba sa niekto so svojim nickom nechce zverejniť, tak je tu nová možnosť to zadať ako anonym.

yellow28
4. nov 2019

@halienka ano, uz som to pochopila 🙂 ospravedlnujem sa

vroni
4. nov 2019

Ja sa deti pýtam, čo chcú na večeru (moje deti by najradšej žili na rizote a bolognskych spagetach), potom mierne skorigujem a to na večeru mame. Chlap ma smolu, v čase otázky ešte doma nebýva, takže na večeru ma to, čo my. Sic

vroni
4. nov 2019

Síce občas vzdycha, že je raz do týždňa vždy rizoto, ale spasie ho aj tak. Raz za čas varím dve jedla, keď si deti vyberajú niečo, čo súrodenec nedá do úst ani omylom (brokolicová polievka versus Lasagne), ale to je výnimočné. Cez víkend varíme to, čo máme radi všetci, ale i tak väčšinou varím raz ja a raz muž....

jankapepe
4. nov 2019

Hmmmm rozmaznala svokra.....a ty v tom rozmaznavani prečo pokračujes ďalej?
Veď mu normálne povedz....dnes je granadír......stak bude vo štvrtok ( deti môžu dojest od stredy ak to neľúbia)...... Okrem teplého obeda si prosíš aj teplú večeru? Ok rada vyber si či dnes robíš večeru alebo obed. Ja oboje nestihnem.

stankadu
4. nov 2019

aj môj mužík zo začiatku vymýšlal, že teplá večera. Lebo jemu mamička vyvárala. Najlepšia bola fráza " ale moja mama to robí takto". Ej ale som ho rýchlo posielala k jeho mame 😉 sa najesť. Ako fajn, uvarím aj večeru, ale zase každý deň? Tak som to rýchlo zatrhla, že u nás to takto fungovať nebude, ved mám doma aj inú robotu. Musel jesť čo bolo, bud z obeda alebo suchá večera. Zvykol si. Teraz občas aj večeru uvarím, ale večer si každý dá to, čo mu chutí, lebo staršia dcéra je hrozne vyberavá. Treba sa len o tom porozprávať.

karolinakr
4. nov 2019

Vies co takto ti poviem.Ked som byvala v zahranici s mojim lanlordom a jeho zenou on isiel do prace rano o 5.00 vracal sa vecer o 20.00 tak jeho zena nepracovala a stala aj 4 hodiny denne pri sporaku.Normalne obed pre nu pre syna a vzdy vecer polievku, maso, zeleninove salaty, placky.Vzdy cerstve prave uvarene upecene.Lenze bola cely den doma .A ty ked chodis do prace kazdy den pripravit 4 menu- tak ked si to mozte dovolit, zavolaj si nejaku dochodkynu na par hodin tyzdenne, co ti navari alebo ozehli a operie zakial ty varis.A poznam ludi, co maju vypomoc.Nestoji to az tak vela a teba to odbremeni.Lebo fakt pre pracujucu zenu to je cez ciaru.A to si clovek uvedomi, az ked sa sam za tie hrnce postavi.U nas varila mama pre x ludi sobotne menu az kym som to ja nerobila sama a zabila 3 hodiny pri hrncoch, zjedlo sa to za 10 minut a na veceru nezostalo tak zas ten isty kolotoc a som myslela, ze ma porazi.Vies ne ze by som muzovi tvojmu tie steaky nedopriala ale nech sa raz postavi za tie hrnce na 3 dni a bude plakat.Snazte sa spravit nejaky kompromis.Pokial ta zena neni gazdinka celou dusou , a nema nic ine na robote, je to hrozny zabijak casu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
namornicka
4. nov 2019

Vzdy je doma chlieb, sunka, syry a zelenina alebo nejaka natierka. Cize ak je niekto hladny nech sa paci, vobec by ma netrapilo ze nie je navarene ked pride muz z prace a ani on to v zivote neriesil. V praci ma teply obed a my nie sme vzdy doma, som s detmi na kruzkoch a tak. Napr. ked nam cez tyzden vecer navarene a niekto nema na to chut alebo chce len chlieb s niecim tak ok. Cez vikend obedujeme spolocne, vari sa co mame vsetci radi ale ak niekto protestuje tak su to skor decka.

ukulela
4. nov 2019

Skús variť väčší objem a do mrazáku. Soté,perkelt,segedín či Stroganov a maďarský guláš v pohode zamrazis. A budeš varit len jedno jedlo. A hlavne na viac dní. Naša snažím aspoň na dva dni.

katulienkax
4. nov 2019

Moja svokra dlho nevedela predýchať ze nejedavame varenú veceru lebo ona im varila, naštastie moj muz nepotrebuje varenú veceru nepriek tomu ze svokra varila. Kokos veď robím v robote potom sa učím s dcérou do obchodu skacem a este mam po večeroch vytvárať? Takú figu borovú.

lula313
4. nov 2019

@katulienkax a čo jete na večeru, keď nie varene?

ivkazba
5. nov 2019

Ja nemám malé deti, ale na raňajky robím 2-3 veci zakaždým, lebo partner rád papká rôzne. A varím denne čerstvé (sama nerada jem zohriate) a viac krát do týždňa varím 2 rôzne jedlá nakoľko partnerove deti (stredoškoláci) jedia všelijako (ale mám pre to pochopenie, nakoľko sama mám kopec veci ktoré nezjem). Ale ja rada varím, takže mi to neprekáža a organizujem si veci tak aby som.v kuchyni nebola pol dňa.

Strana
z3