icon

Spolunažívanie so svokrou - napäté vzťahy

7. aug 2025

Idem sa sem s takou malou dušou vyspovedať a získať nejaké rady alebo aspoň pochopenie. Žijeme u svokrovcov, zo začiatku bolo všetko super ešte keď som sem neprišla bývať, potom to začalo. Stále nejaké rýpanie hranie na city vydieranie,chodenie do našich priestorov neustála kontrola. Zakazovanie zamykania v určitých izbách, všetko je ich svokry a svokra aj napriek tomu ze sme tu už dosť investovali. Milovala som ten super vzťah medzi nami keď som sem len chodila na návštevy. To boli stále srandy, mala som ich radšej jednu chvíľu ako mojich rodičov. Ale teraz , neprešiel ani polrok spoločného bývania a ja už som v koncoch. Neviem sa udržať kľudná, bez nervov. Inu možnosť momentálne nemáme do budúcna však plánujeme. Muž to nejako nevníma, zastať si ma zastane ale tým ze on to nezaživa tak jemu to nepríde asi také vážne. Ja som typ ktorý neznáša hádky a mam rešpekt voči starším ľuďom takže mi moja výchova nedovolí nejako hnusne im odpovedať. No už mi to pretvarovanie nejde. Mam pocit ze nám totálne narušili súkromie a vlastne už aj my s mužom mam pocit ze to medzi sebou mame trochu vychladnuté aj keď on tvrdí opak...

Strana
z3
martyzpp
7. aug 2025

@anonym_autor to je presne ten problem spoluzitia so svokrovcami. Castokrat sa aj tie najlepsie vztahy spolocnym zitim narusia. Neostava vam ine, len sa snazit co najviac, aby ste sa mohli odstahovat. A do ich domu uz neinsvestujte. Budujte si vlastne. Ked uz budes mat vidinu nejakeho ciela (napr. ze za rok sa mozno budete stahovat do svojho bytu), bude sa Ti to lahsie znasat. Musis si uvedomit, ze ani oni mozno nie su najstastnejsi, ze s nimi byvate aj ked mozno zozaciatku to bol aj pre nich dobry napad. Kazda kuchyna ma mat jednu gazdinu.

anna777115
7. aug 2025

Autorka, porozmýšľaj, kto komu narušil súkromie. Odíď do podnájmu, alebo k svojim rodičom a problém vyriešený.

ika02
7. aug 2025

Ahoj, najlepšie by bolo odsťahovať sa. Ak by to nebolo možné, slušne sa dohodnúť na pravidlách spolunažívania. Napr. horné poschodie je naše, aby tam nechodili, nekontrolovali, neotravovali každé 2 hodiny. Rovnako aj Ty s mužom rešpektuj ich pravidlá. Inak to nepôjde.

gribka1
7. aug 2025

To sa dalo čakať, zákonite. Ste u nich, vrážate tam peniaze, uvedomuješ si, že pravdepodobne tvoj muž sa nikam inam nechystá? Bodaj by som sa mýlila. Asi ste sa nedohodli ani na pravidlách a podmienkach. Tú pomôže len odísť.

autor
7. aug 2025

No pravda je taká že do bývania nás tlačili práve svokrovci. Ze je zbytočné teraz riešiť niečo vlastne keď je všetko drahé ze im stačí iba jedna izba , svokor vravel ze bude rad ze vyskúša aj inú kuchyňu moju atď.. a zrazu z ničoho nič to prišlo proste chápem zmena a tak. Ale my sme tu už investovali a nie malý peniaz. Dávali sme dokopy dom ešte predtým ako som sem prišla, strechu atď. A nič sme nepýtali od nikoho urobili sme to na vlastné náklady mysleli sme si ze to bude fajn. Bola som riadne hlúpa a asi aj som keď som tomu uverila.. teraz žiaľ neviem ako z tohto von k mojim rodičom ísť nemôžem keďže ich nemám, nájom tiež nepripadá do úvahy keďže skoro nikde nechcú domáce zvieratko ktoré my máme. A hypo riešiť momentálne tiež nemôžme. Neviem ci sa s nimi mame nejako vazne porozprávať alebo ako to riesit

deti95060810
7. aug 2025

asi budeš veľmi mladá keď si uverila tomu že bude všetko Ok ale najmä tomu že ste do cudzieho domu investovali. väčšiu hlúposť ste urobiť nemohli. 🙄

autor
7. aug 2025

No nepovedala by som ze mladá skôr tým ze ja nemám rodičov a muž hovoril ze by bol rad s nimi aby dožili pri nás pri ňom ja som takú možnosť nemala tak som ho v tom chápala. Nuž bola to asi chyba a veľká..

anonym_271c80
7. aug 2025

Ešte pred svadbou svokra nástojila na tom aby aby sme po svadbe bývali u nich, hoci už dva roky predtým sme žili spolu s mužom inde. Hneď ako som tú milú ponuku odmietla stala som sa nepriateľom č1. Ale na rozdiel od tvojho môj sa ma zastál, proti jasným dôkazom nepomohol žiaden argument

anonym_352e62
7. aug 2025

@anonym_autor tak v prvom rade ste narušili súkromie vy im. A za ďalšie, žiadne iné riešenie neexistuje, len vlastné bývanie

anna777115
7. aug 2025

Momentálne, treba riešiť vlastné spoločné bývanie. Ste, manželia a koľko máte rokov? Zvieratko, nezvieratko treba riešiť vlastnú strechu nad hlavou.

gribka1
7. aug 2025
@anonym_autor

No pravda je taká že do bývania nás tlačili práve svokrovci. Ze je zbytočné teraz riešiť niečo vlastne keď je všetko drahé ze im stačí iba jedna izba , svokor vravel ze bude rad ze vyskúša aj inú kuchyňu moju atď.. a zrazu z ničoho nič to prišlo proste chápem zmena a tak. Ale my sme tu už investovali a nie malý peniaz. Dávali sme dokopy dom ešte predtým ako som sem prišla, strechu atď. A nič sme nepýtali od nikoho urobili sme to na vlastné náklady mysleli sme si ze to bude fajn. Bola som riadne hlúpa a asi aj som keď som tomu uverila.. teraz žiaľ neviem ako z tohto von k mojim rodičom ísť nemôžem keďže ich nemám, nájom tiež nepripadá do úvahy keďže skoro nikde nechcú domáce zvieratko ktoré my máme. A hypo riešiť momentálne tiež nemôžme. Neviem ci sa s nimi mame nejako vazne porozprávať alebo ako to riesit

@anonym_autor To sa ani nedá čítať, taká naivita. Toto vyriešiš jedine s mužom spoločne. Či odísť alebo spoločne sa porozprávať s jeho rodičmi. Nič iné.

tom_i
Autor odpoveď zmazal
anonym_352e62
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty nemáš rodičov, nemá kam ísť a ty si neobstaráš vlastné bývanie a investuješ aj tvoje (vaše) peniaze do cudzieho domu? A rozum si kde nechala. Keď sa s tebou rozvedie, kam pôjdeš?

mimikarol
7. aug 2025

Každý robíme chyby, bohužial si bola naivná a doplatila si na to. Neviem či máte deti, ale ak nie tak potom to bude ešte horšie.
Ozaj asi jedna z najvačších sprostostí je investovať do domu svokrovcov svoje peniaze.

rozculena
7. aug 2025
@tom_i
Odpoveď bola zmazaná

@anna777115
@anonym_352e62
@tom_i
oni im narušili súkromie? veď svokrovci ich tam sami volali.....ale vrážať peniaze do ich baráku,to už svokrovcom nevadilo,že??

rozculena
7. aug 2025

@anonym_autor
by som to asi nevydržala a šplechla im do očí,že tvoje peniaze vrazené do baráku im boli dobré............
Povedz im,nech ti tie prachy vyplatia a ty pôjdeš preč a nebudeš im tam zavadzať...

vler
7. aug 2025
@anonym_autor

No nepovedala by som ze mladá skôr tým ze ja nemám rodičov a muž hovoril ze by bol rad s nimi aby dožili pri nás pri ňom ja som takú možnosť nemala tak som ho v tom chápala. Nuž bola to asi chyba a veľká..

@anonym_autor "muz" je manzel? Kto je vlastnikom domu?

simca06022011
7. aug 2025

@anonym_autor nevsimla som si, ale mate deti? AK nie, tak proste sa odstahujte. Odstahuj. Nestoji to za to, viac casu tam zabijat. POkym si neviete dupnut, ze ak tu budeme byvat, bude aj toto platit, inak dovi, tak zbytocne sa tam nervovat.

domkakvet
7. aug 2025

@anonym_autor chcete ist do vlastneho a investujete peniaze do rodicovskeho domu? Asi to nechces pocut, ked ze pre teba nepripada do uvahy ani hypoteka, ani najom a vlastne nic, ale tvoj priatel ta okabatil a nikdy sa odtial ani nepohne a co je horsie, ze ak nepojdes odtial prec bude este horsie a len horsie. To ze chce byvat v rodicovskom dome znamena, ze je mamickar a teraz sa to mozno este ako tak snazi skryvat, aj ked uz teraz ignoruje tvoje pocity, tak ze uz teraz ma prve prejavy.

gribka1
7. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor chcete ist do vlastneho a investujete peniaze do rodicovskeho domu? Asi to nechces pocut, ked ze pre teba nepripada do uvahy ani hypoteka, ani najom a vlastne nic, ale tvoj priatel ta okabatil a nikdy sa odtial ani nepohne a co je horsie, ze ak nepojdes odtial prec bude este horsie a len horsie. To ze chce byvat v rodicovskom dome znamena, ze je mamickar a teraz sa to mozno este ako tak snazi skryvat, aj ked uz teraz ignoruje tvoje pocity, tak ze uz teraz ma prve prejavy.

@domkakvet Presne, už som to naznačila, ale on nemal v pláne nikam ísť.

autor
7. aug 2025

No tým ze som prišla dosť skoro o svojich rodičov muž mi vynahradil to prázdne miesto. Bývala som v podnájme sama predtym a ako hovorím mame psov (predtym som nemala ziadne zviera) a všade kam som volala je s tým jednoducho problém. Ja som niečo také nečakala keďže niesme s mužom par rokov spolu ale už to bude 10 rokov. A za celých 10 rokov nebol žiadny problém s jeho rodičmi a dokonca nás oni nie raz tam volali. Ja som tam investovala spoločne s mužom väčšiu časť ja. Muž tam podiel má no s nim sa nedá otvoriť ani ta debata nech nás vyplatia a ze pôjdeme do vlastného. Jemu vyhovuje platiť jeho rodičom menej peňazí a je proste doma. Ja som skromná žena, a tým ze fakt som prišla skoro o rodičov ja mam proste uctu k jeho rodičom. Nikdy som im nijak nevzdorovala, ale po toľkých incidentoch sa to vo mne proste nakopilo a neviem ako ďalej.. :(

anna777115
7. aug 2025
@rozculena

@anna777115
@anonym_352e62
@tom_i
oni im narušili súkromie? veď svokrovci ich tam sami volali.....ale vrážať peniaze do ich baráku,to už svokrovcom nevadilo,že??

@rozculena Tak, sadnúť si so svokrovcami a prebrať situáciu, ktorá je tažško zvladatelna pre obe strany.

autor
7. aug 2025

A co sa týka investovania , najprv to bolo tak ze tam prídeme bez investícií maximálne si kúpime to čo potrebujeme alebo prerobime to najnutnejšie. Zrazu začala strecha zamákať tak už ma prehovoril na to ze to dáme jednoducho urobiť. Stále mi tvrdil ze preto aby keď ho budú vyplácať alebo zdedí celý dom on (ma ešte sestru) tak ze to bude vyššia suma. Avšak keď mu to poviem ja ze nech ho proste vyplatia alebo aspoň mňa z mojich investícií síce tam priamy podiel nemám ale bločky faktúry mam. Tak je oheň na streche ze co chcem keď sú už chudáci na dôchodku. Ja to beriem, ale potom nemali tvrdiť ze im stačí jedna izba a ze sa tešia na nás hlavne namna a ze to bude super...

domkakvet
7. aug 2025
@anonym_autor

No tým ze som prišla dosť skoro o svojich rodičov muž mi vynahradil to prázdne miesto. Bývala som v podnájme sama predtym a ako hovorím mame psov (predtym som nemala ziadne zviera) a všade kam som volala je s tým jednoducho problém. Ja som niečo také nečakala keďže niesme s mužom par rokov spolu ale už to bude 10 rokov. A za celých 10 rokov nebol žiadny problém s jeho rodičmi a dokonca nás oni nie raz tam volali. Ja som tam investovala spoločne s mužom väčšiu časť ja. Muž tam podiel má no s nim sa nedá otvoriť ani ta debata nech nás vyplatia a ze pôjdeme do vlastného. Jemu vyhovuje platiť jeho rodičom menej peňazí a je proste doma. Ja som skromná žena, a tým ze fakt som prišla skoro o rodičov ja mam proste uctu k jeho rodičom. Nikdy som im nijak nevzdorovala, ale po toľkých incidentoch sa to vo mne proste nakopilo a neviem ako ďalej.. :(

@anonym_autor este som zabudla dopisat, ze psika mu daruj z lasky a chod do podnajmu, nebud naivna za to, ze nemas rodicov, ak tam zostanes toto nedopadne dobre.

gribka1
7. aug 2025
@anonym_autor

A co sa týka investovania , najprv to bolo tak ze tam prídeme bez investícií maximálne si kúpime to čo potrebujeme alebo prerobime to najnutnejšie. Zrazu začala strecha zamákať tak už ma prehovoril na to ze to dáme jednoducho urobiť. Stále mi tvrdil ze preto aby keď ho budú vyplácať alebo zdedí celý dom on (ma ešte sestru) tak ze to bude vyššia suma. Avšak keď mu to poviem ja ze nech ho proste vyplatia alebo aspoň mňa z mojich investícií síce tam priamy podiel nemám ale bločky faktúry mam. Tak je oheň na streche ze co chcem keď sú už chudáci na dôchodku. Ja to beriem, ale potom nemali tvrdiť ze im stačí jedna izba a ze sa tešia na nás hlavne namna a ze to bude super...

@anonym_autor Juj, ale ťa obabrali. Tak už len pchať peniažky tajne inde, aby si raz mala ešte kde bývať. Ešte keby bol jedináčik, ale toto? To nie je dobré.

rozculena
7. aug 2025
@anonym_autor

nuž,čo dodať,pekne ťa "ojebali" Vážne s ním chceš po tomto ostať?

anonym_da1848
7. aug 2025

Mne je ta luto, 10 rokov si s muzom, a byvate v muzovej detskej izbe. Neviem, ake rady ocakavas. Ale bud si najdite byvanie s muzom, alebo sa s nim rozved a najdi si normalneho muza s ktorym budete mat svoje byvanie. Podla vsetkeho ani deti nemate, tak nie je o com s tymto panom. Nechaj ho u rodicov.

anonym_352e62
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to ti príde fér aj voči tej jeho sestre, že vy opravíte jednu strechu a už si nárokujete na celý dom?

olimuc
7. aug 2025

“Slusne” sa hovori o.,..a macka vtacka. Vyuzili tvoje volne miesto a € na zveladenie svojho a ty si na konci, kr ostane ako truba s igelitkami. Za dobrotu na zebrotu. Manzela by som nakopala do zadele a dala mu podmienku. Odchod od svokrovcov alebo rozvod. Sprav to kym nemate deti. Tebe nikdy nebude partit ani klucka od zachoda … zacni riesit co najskor, pretoze tu happy End neexistuje. Predstav si, ze manzelovi preskoci … on dom podedi a ty? Ty mas velke kulove … kym si mlada a bezdetna dokazes este chytit vlak … v 50 -60 budes moct ist pod most. Pozbierat faktury a potvrdenia o preco doch €, najdi si pravnika a snaz sa nadobudnut aspon nejake startovne. Je na tebe, co spravis … ale stracas nervy a cas

slecnazkosic
7. aug 2025

@anonym_autor je mi ťa lúto, naozaj si jednoduchá, prepáč. Koľko si investovala do cudzieho domu? Ja prenajímam byt a mala som tam aj psíka s nájomcom. Choď sama do nájmu, stači ti 1 izba na začiatok, to nájdeš za 200-300€.

Strana
z3