icon

Správanie detí po návrate z výletu

1. dec 2025

Aj u vas sa deje, ze ked vase mensie deti pridu domov po nejakom vylete s manzelom (najcastejsie viacdnovom), kde su bez mamy, a kde fungovali tam udajne nazvime to "normalne", tak zrazu su umrncane a podobne?
Mam to pripisovat unave? Kedze tam mali volny rezim, slo sa spat neskoro v noci, dlha cesta v aute a podobne?

mandzula
1. dec 2025

@anonym_autor Boli tam v inom režime, v podstate na dovolenke, bez bežných povinností. Po návrate z dovolenky do krutej reality je to zložité aj pre nás dospelých.

januska12323
1. dec 2025

Boli na výlete, bola tam zábava a zrazu sú doma v bežnom režime s povinnosťami, nemá to nič spoločné so starostlivosťou otca.

autor
1. dec 2025
@januska12323

Boli na výlete, bola tam zábava a zrazu sú doma v bežnom režime s povinnosťami, nemá to nič spoločné so starostlivosťou otca.

@januska12323 To som si ani nemyslela. Skor ma zaujima ta psychologia. Ze uvidi mamu a komplet prepne spravanie.

sonicka19983
1. dec 2025
@anonym_autor

@januska12323 To som si ani nemyslela. Skor ma zaujima ta psychologia. Ze uvidi mamu a komplet prepne spravanie.

@anonym_autor pretože pri mame môžu popustiť uzdu svojim pocitom a frustrácii...mne to robia deti po každom ťažšom dni v škole/škôlke...vedia že pri mne môžu tak to robia... môžete si gratulovať lebo podľa mnohých odborníkov je toto znak dôvery a zdravého vzťahu s nimi....toto si ja stále opakujem keď mi po stý krát revu za ušami 😆😆😆

anonym_32629d
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moje deti sa bezne spravaju inak, ked su s niekym inym a inak, ked som tam ja. Ani nemusia ist na vylet, staci, ze ja idem na hodku prec a su z nich anjelici. Ked sa vratim, hned su z nich certi.

petulda333
1. dec 2025
@anonym_32629d

@anonym_autor moje deti sa bezne spravaju inak, ked su s niekym inym a inak, ked som tam ja. Ani nemusia ist na vylet, staci, ze ja idem na hodku prec a su z nich anjelici. Ked sa vratim, hned su z nich certi.

@anonym_32629d aj moje tak isto 😁

a0
1. dec 2025

Áno, ty si bezpečný prístav, kde vyjdu všetky emócie von, takže je to úplne bežné. Ja dni, kedy deti nie sú doma beriem ako prípravu na to, čo príde 😂

biba_18
1. dec 2025

@anonym_32629d @petulda333 nechcem samozrejme porovnávať že je to to isté - ale rovnako sa správajú aj psy napr - s majiteľom tak, bez majiteľa úplne inak 🙂
teda by som povedala, že je to nejaké primárne nastavenie, ako písala hore @sonicka19983 - proste sa správajú prirodzene ...

petulda333
1. dec 2025
@biba_18

@anonym_32629d @petulda333 nechcem samozrejme porovnávať že je to to isté - ale rovnako sa správajú aj psy napr - s majiteľom tak, bez majiteľa úplne inak 🙂
teda by som povedala, že je to nejaké primárne nastavenie, ako písala hore @sonicka19983 - proste sa správajú prirodzene ...

@biba_18 suhlasim. Mala som psika a tiez to tak bolo

nikolka232
1. dec 2025
@sonicka19983

@anonym_autor pretože pri mame môžu popustiť uzdu svojim pocitom a frustrácii...mne to robia deti po každom ťažšom dni v škole/škôlke...vedia že pri mne môžu tak to robia... môžete si gratulovať lebo podľa mnohých odborníkov je toto znak dôvery a zdravého vzťahu s nimi....toto si ja stále opakujem keď mi po stý krát revu za ušami 😆😆😆

@sonicka19983 presne aj mne toto robí dcéra, tiež si to musím opakovať 😂😂 akurát že dakedy by som si porevala aj ja, keď to na mňa “vyfľusne” 🤣

sonicka19983
2. dec 2025

ja si s nimi aj poplacem, nie je nic zle na tom ze ukazeme detom aj svoju zranitelnu tvar ... aj ked ja som presne z takej rodiny ze pred detmi sa musi hrat forma a sila...lenze nie vzdy to ide a tiez sme iba ludia ze jo 🙂 musime to s nimi vydrzat ako sa len da ;)

autor
2. dec 2025

No tak este to natlct do hlavy mojmu muzovi, on si mysli ze je na detoch nieco cudne.