Správanie sa babky
Chcela by som pocut aj ine nazory situacia v skratke
Babka ohovara vnucku (uz dospelu studujucu na VS) ze si dala botox a plastiku pred clenmi rodiny (vnucke to povedal jeden clen rodiny)
Babka vnucku nikdy nepochvali povzbudi atd (nijako) je to typ babky co nahanala frajerov(este ked dedko zil) potom priatelov taky ten typ chcela stara mladou byt
Viem ze vnucku to trapi nechce s babkou udrziavat kontakt (babka na nu v podstate kasle len ju ohovara)
Ako sa k tomu postavit z pozicie rodica tej vnucky je mi nesmierne luto mojej dcery ktora je smutna z toho ohovarania a celkovo zo spravania babky ale neviem co urobit
A co je ohovaranie ?Ved len hovori pravdu !ma botox? ma!nepaci sa to starsej generaaacii ?To ma !A teraz co ?Ja by som sa dcery opytala ze kolko m a usetrene peniaze v banke .Urcite nic @starsie generacie pracovali stavali dvojgeneracne domy a mladez teraz sa ide napichat ku doktorovi aby bola jak Murfusa .
Takze vnucka nema ziadnu plastiku a babla rozprava,ze je vyumelkovana? To je teda babka roka. Babke by som poriadne vycistila zaludok.
@mackamizjedlaskrec autorka píše že jej dcéra nemá žiadne úpravy.
Ako sa babka dozvedela o botoxe? Botox vidieť nie je? Má aj výplne ( pery ) alebo iné viditeľné zákroky? Ak sa to babke nepáči, tak s jej to nepáči, mne to ako ohováranie nepríde.
@katkami123 nie neospravedlnila sa nikdy ona povie ze ona sa nema za co ospravedlnovat (a pritom mne a mojim surodencom ublizovala dost) dakujem ti za to co si napisala postavila som sa za dceru
@nikolka1986 dcera nema ziadne upravy je to klamstvo vymysel. Dcera mala pred par rokmi v puberte problem s prijatim samej seba (riesili sme s psychologom) a babka to vie a napriek tomu takto utoci ale uz som jej napisala svoje a prerusila kontakt
Ja som ako 10 ročná prestala navštevovať maminu matku ...aj tak som k nej často nechodila, ale vždy keď sme tam prišli, tak mi nadávala, že som tučná ako sviňa...vždy mi strkala modlitebnú knižku do ruky, nech sa modlím...túto vetu pamätám do dnes..."Ty si taká pi*a, že sa ani modliť nevieš." ....mamina jej svoje povedala...nikdy ma tam nenútila chodiť...potom zomrela keď som mala 23 rokov...na pohrebe som bola...ale ani slza zo mňa nevyšla...ak tvoja mama chce docieliť to, že jej vlastné vnúča za ňou nebude smútiť, keď už tu nebude, tak len nech takto ďalej pokračuje.
Tak v potom prípade by som aj prehodnotila stretávanie s vlastnou matkou. Keď je to žena bez svedomia. Tam treba pri takých veľmi pevne hranice.
A nemôže trochu za to dcérine neprijatie samej seba z minulosti aj spravanie jej babky? Dávali ste ju ako dieťa ku nej? Dieťa tak nevie posudzovať ako dospelý človek, stačí pár nevhodných poznámok od babky a bude tomu veriť.
Povedať dcére nech si to nepripúšťa k srdcu, ľudia čo ju poznajú a majú ju radi vedia aká je. A ak sa dcéra nechce stretávať kvôli tomu s babkou tak to treba akceptovať
Nerozumiem, ved aj keby mala ten botox, je to jej vec, nie je to normalne z pozície babky riešiť s inými členmi rodiny 👌🏼 aj ja mam a moje babky to v zivote neokomentovali. Podla mna to je len ticha závisť, ako pise autorka, chcela stara mladou byt 🫶🏼
Dcere vysvetlit, ze babka je toxicky clovek, ktory vedome ublizuje inym. Ty vsak stojis za nou a budes ju vzdy chranit a podporovat. A s matkou zvazit ukoncenie kontaktu (kedze pises, ze ani k vam ako detom to nebolo ok).