Sťahovať sa znovu alebo ostať?

29. mar 2020

Ahojte maminky.
Chcela by som sa vám vyrozprávať a možno aj poradiť.Mám úžasného chlapa a dcéru s ktorou som na materskej.minulý rok sme dostali ponuku od našich že by sme u nich bývať a po materskej by sme stavali dom u nich na záhrade. Tak sme sa rozhodli že sa prestahujeme k nim, síce nám srdce radilo nie keďže sme tu nechali všetko ale rozum radil choďte však budete mat svoj dom za pár rokov. Drahý mohol prestúpiť v práci do mesta blízko našej dediny. Po pár mesiacov sme došli na to že to nebude fungovať, samé hádky, žiadne súkromie keďže sme tri rodiny bývali v jednej domácnosti tak sme sa rozhodli že sa prestahujeme do mesta vedľa dediny. býva sa nám dobre zas sme v starých koľají a žijeme si ako predtým s tou výnimkou že nie sme tam kde sme predtým bývali v meste co je od nás 100km.a to je to čo má trápi, chýba to mesto, kamaráti, to okolie. S drahým som o tom rozprávala a aj jemu chyba ale keďže tam by boli vysoké najmy a ťažšie vybavovanie škôlky tak sme si povedali že musíme si zvyknúť.Po materskej čiže za dva roky ideme si vybavovať hypotéku. Len sa bojím či si tu zvyknem áno poznám mesto keďže to je blízko našej dediny ale nemáme tu nikoho, drahý nemá taký dobrý kolektív ako predtým.Ostat tu a dúfať ze si zvykneme v budúcnosti nájdeme kamarátov alebo si risknut a odísť naspäť kde nám bolo super ale s rizikom ci tam nájdeme cenovo výhodné bývanie.Boli ste už niektoré v takejto situácii? Ak áno ako ste to riešili.
Prepáčte za moju gramatiku, áno som dospela žena pred 30kou tak prosím aby ste blbé komentáre si nechali, chcela som sa len vyrozprávať a možno si poradiť.

lussyl5
29. mar 2020

Ak máte tam kde ste teraz šancu na stabilnú prácu pre manžela a lacnejšie bývanie ostaňte tam kde ste teraz.Nevieme ako to bude po korone,môže byť kríza,môže sa pritrafiť druhé bábo.Zase 100 km nie je tak veľa,nie až taký problém sa stretnúť sa s priateľmi z predošlého bydliska.A že v tomto meste nemáte nikoho, veď to nevadí niekoho nájdete časom.Ale zvážiť treba cenový rozdiel v hypotéke ale aj pracovné príležitosti do budúcna.Po deťoch sa bude treba aj tebe zamestnať.Ale ak by predošlé mesto bolo výrazne drahšie asi by som ostala tam kde ste teraz.

lujza123
29. mar 2020

Ja sa nikdy neriadim peniazmi. Sú dôležité, ale nikdy nie na prvom mieste pokiaľ sa mam koli niecomu rozhodnúť. Nemyslím si ze robia ľudí šťastnejšími, sú aj iné hodnoty ako ušetriť pár eur. Treba na ne prihliadať, ale nie byť otrokom. Nebola by som v práci ktorú neznášam koli vyššej výplate a nebyvala v meste kde nechcem koli lacným bytom. Clovek sa koľkokrát boji urobiť čokoľvek keď ho v hlave straší mamon, istoty, šetrenie, čo keď nebudú peniaze, čo keď ich bude malo, chce ich stale viac a viac. Slovensko je malá krajina, tie rozdiely v životnej úrovni a cenách niesu tak obrovske aby sa nedalo žiť tam kde chce. Obrazne povedané nerozhodujete sa medzi Somálskom a Kanadou.
Teda na vasom mieste by som šla žiť tam kde vás srdce ťahá, aj za cenu vyšších cien nehnuteľností. Tak to býva v každom meste, viac dáš za nájom, menej za cestovanie, potraviny možno lacnejšie, platy vyssie.

sunny8
29. mar 2020

@lujza123 pekne od srdca napísané ❤️

0silvia0
29. mar 2020

daj na intuiciu, hlavne, ze s manzelom mate rovnaky nazor a postoj, to je najdolezitejsie

autor
29. mar 2020

Cenovo nie sú až také veľké rozdieli ale keďže som na materskej tak každú korunku rátame. Predtým sme tam vybavili dobrý najom cez známeho ale ten byt tiež už prenajíma.pracu mám tam ale tiež sa dá vybaviť aby som prestúpila do mesta kde sme teraz. Neviem prečo ma to tam ťahá naspäť možno preto lebo tam som vynosila malú a aj porodila ale čo tu máme? Falošnú rodinu a nechceme veľa kamarátov a aj tých pár sme tam nechali, jedna sa hlavne o malú aby sme vedeli tiež škôlku vybaviť. Nie sme nároční a drahý tiež to ma v robote vseliak a hovorí ze mu tiež chyba ten kolektív.asi to znova preberem s drahým lebo áno vieme ze najlepšie by bolo pre nás ostať tu kvôli financiam ale zas vieme si ubrať so svojho pohodlia.

sissy27
29. mar 2020

Ak sú problém peniaze za vyšší nájom v meste, tak sa môžeš vzdať svojho pohodlia na materskej a ísť pracovať aspoň na pol úväzku. Ja by som nezostávala tam, kde sa nie som spokojná a hlavne vo vašom prípade ste nespokojní obaja.

blunka
29. mar 2020

Vrátila by som sa do toho drahšieho mesta a uskromnila sa tam (napr. menší byt, alebo ísť skôr do práce).

jajka71
29. mar 2020

precitaj si svoje prispevky, myslim, ze si si odpovedala sama, chces byvat tam, kde mas svojich priatelov, tvoj manzel chce pracovat tam, kde mal velmi dobry kolektiv, nech napise niektoremu z byvalych kolegov, ci by o nejakom byvani nevedeli alebo o nejakej skolke, kde by mohla vasa princezna mohla nastupit a ty casom do prace, mozno len na pol uvazku. Naozaj si precitaj svoje prispevky, najdes tam odpoved, chcete obaja byt tam, kde ste byvali, tam, kde ste teraz vas absolutne nic nedrzi ani nelaka. Urcite najdete riesenie, sadnite si, dajte dokopy prijmy a vydaje, co nevyhnutne potrebujete uhradit, ....isto najdete riesenie. Pokial tam mal super kolektiv, isto poradia aj byvali kolegovia.

autor
29. mar 2020

Jajjj babulky take ste zlaté že mi radite a chápete ma. Ani neviete ako to dobre padlo lebo áno mam úžasného chlapa ktorému stále o tomto kecam a nemám sa s kým o tom baviť a dobre bolo sa vyrozprávať. Aj drahy mi povedal ze teraz to musíme riešiť kým mala neide do škôlky lebo potom aj pre ňu by bolo náročné. Tak ideme pozerať najmy a dúfam ze šťastie sa na nás usmeje. Lebo ako píšete obidvaja sme nešťastní síce drahy mi stále hovorí ze to nás prejde ale nechcem tak dopadnúť že by sme tu kúpili lacnejší byt alebo dom a boli by sme nešťastní . Ako píšete áno vieme sa uskromniť a som ochotná tiež robiť len to by bola posledná možnosť nieže by som nechcela robiť ale chcem si užiť s malou tie 3 roky lebo do budúcna neplánujeme ďalšie dieťa a chcem si to vychutnať ale keby som musela ísť skôr do prace nevadilo by mi to. Keď tak rozmýšľam ano nádej umiera naposledy a ďakujem vám ze ste ma nakopli a konečne nerozmýšľam negatívne ale hľadám varianty ako by bolo najlepšie keďže nie sme sebecký a nechceme aby malá na to doplatila ale aby sme boli všetci šťastní, nie ze by sme teraz neboli ale chapete ma

vilma7
29. mar 2020

Už ste opustili od stavby domčeka? Ak áno, určite by som sa radšej vrátila tam,kde som bola šťastná. Má manžel možnosť vrátiť sa do pôvodnej práci?

autor
29. mar 2020

@vilma7 keďže sme odišli od rodičov tak samozrejme sme sa rozhodli že nebudem tam stavať lebo tie vzťahy už nie sú a ani nebudú ako predtým. a od dnes budeme sledovať ceny najmov tam kde sme bývali a drahý bude kontaktovať starých kolegov a verím tomu že nejako to vybavia aby sa tam mohol vrátiť. Dnes sme dlho o tom rozprávali a došli sme na to že áno sme šťastní lebo máme dcérku a všetci sme zdraví ale ak chceme žiť šťastnejší život tak sa vrátime tam kde sme bývali a peniažky sú a aj budú hlavne aby sme boli zdraví😊