Stal sa z neho konšpirátor
Ahojte, idem si k vám po radu ale aj vyzalovat sa, mame v rodine člena, ktorý bol pred koronou úplne obyčajný, s bežnými podobnými názormi bežného ľudu, aspoň sa tak zdalo, ale za posledného 2,5 roka ako by otočil o 180 stupňov, sleduje hádam všetky konšpiračné weby aj zahraničné, rebeluje proti všetkému co sa dá, odmieta všetky opačne názory je anti-covid-vax pritom všetky povinné aj par dobrovoľných očkovaní ma a aj jeho deti, okrem toho toto všetko podsuva aj zvyšku rodiny, daný člen rodiny ma tesne pred 50 a 3 deti od 5 do 20, zvyšok rodiny ktorú ovplyvňuje sú rodičia a súrodenci ktorí sú starší a ľahko ovplyvnitelni, ja mam vlastnú rodinu, momentálne vlastne starostli a malé dieťa, nebaví ma a nevládzem už dávať na všetko proti argumenty, plus ešte byť aj dourazana za ne, daná osoba tým doslova žije, je schopná vyhladavat info aj o 3 v noci, keď sme vonku (stretávame sa každý deň aj kvôli mladsim deťom) tak vždy ma o všetkom informuje a podsuva nove informácie, ja už nič na to nevravim len navonok pritakavam ( som si vedomá, že aj pasivita je zla, ale je mi milsie mat kľud ako sa hádať a mat spory), ak sme niekde na káve vonku len dúfam, ze tie reči nikto nepočuje...a k podstate, myslíte, že by to mohol byť aj počiatok nejakej psychickej poruchy z toho všetkého, šli by ste to konzultovať niekde s odborníkom bez člena rodiny? Lebo počúvať o tom ako slnko vlastne nie je slnko ale umelá guľa, včerajsie oblaky vlastne neboli výtvorom prírody, o adrenochromoch ( ani netuším ci to píšem správne,) o tom ze GB kráľovná už 2 roky nežije, a J.F.K mladsi nezomrel ani Lady D.ani Michael J, že M.Zeman nie skutocny ani A.Babis,ani papez ani J.Biden , že su reptiliani proste klony, že si mám pozriet co zn.systém DARPA,HAARP,co sa dialo a koho dovazali na ostrov Epsteina,preco Putin znicil laboratoria na Ukajine, kto bola v skutocnosti matka Tereza. Doporučené mi bolo sledovat infovojnu,slobodny vysielac,Pavla Zitka,Libora Malého,Danny Kollar,televizia Slovan,kulturblog s p.Hudom Rudolfa Huliaka a porovnavat si informácie, že mám skusit menej platit kartou skor hotovosťou (v skratke vycuc z sms správ ktoré dostávam 5krat za deň) ... Pride mi to cele cez... Ako by tomu človeku doslova preplo z toho všetkého.... A pritom daná osoba bola vtipná, pohodova, plná života, mam s nou krásne spomienky z dovoleniek aj z detstva, vekový rozdiel medzi nami 20 rokov... Ako sa proti tomu brániť, určite ju nechcem vylúčiť zo života aj kvôli deťom...co by ste robili na mojom mieste, pretrhali by ste kontakty, alebo mavli rukou nech si rozpráva (často aj deti to počúvajú), či sa na to vykaslat celé, neviem ci už aj ja sama nad tým moc nerozmýšľam a jej život prenechať jej a žiť si môj. Ďakujem každému kto dočítal až dokonca ( dúfam ze to ma akú takú hlavu a patu, kedze je pokročilá hodina už, ale potrebovala som to dat zo seba von, keďže ma to trápi)
A kto bola Matka Tereza? S tým som sa ešte nestretla, že aj ona je súčasťou konšpirácie. Ja by som týchto ľudí aj ľutovala, keby nemali prístup k volebným hlasom. Sú to smutné existencie bez pre nich dostatku peňazí a ocenenia spoločnosťou. Poväčšine sú to obyčajní, jednoduchší ľudia.
Ja som takto musela zmeniť veterinára, tiež takéto veci hovoril.
@kassandra25 myslim, ze tomu nerozumies. Autorka hlada sposob ako s takym clovekom udrzat vztah, lebo ho zda sa mali a bol velmi pekny. Tu nejde o to, ze ho mozes poslat niekde s tymi jeho nazormi, ale o to, ze ona chce spat cloveka, ktorym kedysi bol. Lebo je to ako ten stary zomrel a tento novy ju nezaujima. Ale co s tym ? Ma oplakat toho kym bol a odstrihnut terajsieho ? Alebo sa pokusit toho stareho v nom zobudit ?
O to podla mna autorke ide. Nie o to, ze sa nevie odstrihnut.
Tento problem nastal aj u mna s kamaratkou. nejde na to nereagovat a odsuvat temu - je tam citit to dusno. Nam nakoniec pomohlo sa stretavat menej.
Povedz vždy keď začne alebo premosti, že ty máš dosť svojich starosti a o tomto sa odmietas baviť. Povedz zakaždým, keď začne "toto nemienim počúvať, sorry" "o tomto sa nebavím" "z tohto mi je zle, mením tému" "prepáč, mam iné názory, odteraz urcujem témy ja" skus, aj keď to bude 5x za 10minut a vyznie to drzo. Ja som musela počúvať iné témy dokolečka dokola vrámci rodiny, trvalo to dlho, ale praskli mi nervy. Jednoduchá oznamovacia veta "počula som to vela krát, ale už roky čakám, kedy sa spýtaš ty mňa, ako sa mam, čo deti, čo práca... A nič." toto som pár krát vysvetlila a malo to účinok, vidím ze si hryzie do jazyka, ale aspoň sa snaží hovoriť normálne.
U vás to je veľmi komplikované a podla mňa fakt psychicka porucha, ale na to musíš osloviť odborníka.
Podľa mňa, potrebuješ veľmi asertívne tomu človeku vždy zavrieť ústa. To je jedno aké spomienky máš, aky ste mali vzťah a pod, musíš teraz vyhradiť priestor a hranice. Tak povedz "niečo sa s tebou deje, a co sa týka názorov, maj aké chceš, len mi o tom nehovor" "spôsobujes mi úzkosť, nepohodu a depresiu tými rečami, skus týždeň mlčať, si ako akustický smog"
Ja som minule počula od tety, že to videla na FB, že Putinova dcéra a Zelynski su milenci. 😂 Úplne vážne to hovorila. Že jeho dcéra modelka. 😂
ako povedala by som, ze jeho psychika nie je v poriadku, neviem co to sposobuje, no najhorsie, je , ked tomu clovek zacne po case verit a zije takymito konspiraciami, tam uz by som sa mala teda na pozore
Odstrihni sa, kym nedostane zase rozum. Chces si nechat vyciciavat energiu pocuvanim nezmyslov? Pripadne, vzdy ked zacne o tomto povies, ze toto nechces preberat, nemas cas ani nervy na to. Na to ma kamaratov.
Razne povedz ze ta tento druh info nezaujima, ak neprestane nestretavala by som sa s dotycnou osobou, tento nevyziadany druh infomacii a clovek co ich podava posobi ako energeticky upir, v jeho spolocnosti sa ani nemozes citit dobre 🤷♀️
@kassandra25 ty mi prides taka ista ako tu spominany konspirator, bavis sa s ludmi iba o com ty sama chces 🤣🤣🤣🤣
Tiež poznám.. ale my sme hneď od začiatku (začalo to už voľbami prezidenta) s mužom jasne povedali, že o tom sa baviť nebudeme. Keď aj nadhodia niečo na takúto debatu, tak je to z našej strany bez odozvy, ako by ani nič nepovedali. Proste pokračujeme v bežnom rozhovore. Tých ľudí to takto prestane baviť, pretože oni ako keby potrebovali v sebe živiť strach, zlo a nenávisť. Všetci nás chcú zahubiť, zredukovať, ovládať, ... 🤦. Rozhodne sme na nich nešli so žiadnymi argumentami (aj hrach na stenu hádzať je rozumnejšia aktivita). Ale ani sme nepritakávali. Proste rázne nie, o tom sa nebudeme baviť. Keď pokračovali, tvárili sme sa, že nepočujeme 😂. A veru potom si našli rovnako zmýšľajúcich ľudí a s tými si o všetkom klebetia....a my máme pokoj 🤷
je to ťažké,mať takýchto ľudí v okolí a nie vždy sa bohužiaľ dá odstrihnúť. verím ti že to je ťažké. Ja mám podobný problém, snáď ešte horší, lebo takéto názory šíria moji dvaja šéfovia v práci (majitelia firmy) plus kolegyňa. Som jediná, čo tomu nepodľahla, čiže som taká čierna ovca firmy. Už sme sa aj dohodli so šéfmi, že sa zhodneme, že sa nezhodneme, že tieto témy nebudeme vyťahovať. Čiže okrem bežných pracovných vecí sa bavíme len o počasí, záhrade, deťoch a tak podobne. Ale pokazilo to vzťahy, ak vojdem do kancelárie, kde oni toto rozoberajú (napr. o vojne na Ukrajine), tak všetci stíchnu, málokto sa so mnou baví, kolegyňa mi doslova robí pracovný mobing, Napr. keď som sa bola očkovať proti covidu, tak som musela týždeň byť doma a dorábať si prácu po večeroch, lebo kolegyňa bola presvedčená, že svojim očkovaním ju môžem nakaziť nejako. Šéf mi len povedal, že ju mám rešpektovať. (jednak má rovnaké názory, za druhé je to jeho dcéra). A takýchto praktických problémov je viac. Inak všetko to sú vysokoškolskí vzdelaní slušní ľudia, kedysi sme mali dobré vzťahy. Mám slušnú prácu, dobre tam zarobím a som na ňu dosť odkázaná - na tú prácu - som samoživiteľka a živím 3 deti. Ale občas je to v práci čistá psychiatria 😝
@bodka70
Na druhej strane mozes byt svetlom pre tych ludi v kolektive, a oni si vsimaju, ze myslis inak, si silna, nedas sa zahnat do kuta strachom. Ti ludia sa fakt boja, pretoze konspiracne media ich absolutne znicili, zdeptali. Tiez mam taku jednu kolegynu z inej casti firmy. Mlada, vzdelana, sikovna zena - za posledne dva roky sa z nej stala troska - psychicka troska, veri vsetkym tymto bludom. Mame sa rady, ale zial vybrala si svoju cestu.
@lucky_k ano a to jej radia aj ostatne. Ku cudnym a konspirativnym veciam sa nevyjadrovat, odvraciat sa. Velmi sa cudujem, ze vyzreta a dospela zena napise o blizkom cloveku lajster problemov na mk a hra jeho hru, ako mu pritaka a sama nema tolko v sebe sa mu vyhnut. Mna tu nazve agresivnou, ale radsej pobezi za agresivnym neviem akym blizkym clovekom ,ktory patri do blazinca pomaly a tam by ho mozno radi pocuvali ostatni pacienti, lebo pri oponovani jemu a jeho štúdiám, ktoré nie sú agresivne, ale su asertivne a prijemne, velmi rozumne a rozvazne, potom ani neviem, kde ma autorka vlastne problem, kto a co je agresivne a normalne a preco tu pise lajstre, ze ked si to precitam, si myslim, ze to moze pisat asi 14 ročná, ktora sa ozaj bude zaoberat zmenou kazdeho mozneho cloveka, lebo ludia sa zmenit nemozu, k tomu este nedospela.
Ano, nebav sa, mozes dalej s tym ujom ci strykom ci co to je a nadalej pouzi tvoju taktiku, ze mu odkyves ako (tela) aby nevznikol konflikt a len si mysli svoje a stretaj sa. A plac. Poplac si. Pomoze ti.

Tiez mam clenov rodiny, ktori veria blbostiam, nebavime sa o tom, neargumentujem, uz ma to nezaujima. Mame opacne nazory takmer na vsetko, bohuzial, ja si radsej pomyslim svoje, zahryznem do jazyka.