icon

Starí rodičia a ich vzťah k vnúčatám

jara24
31. okt 2012

Ahojte. Zaujímalo by ma, ako fungujú starí rodičia (vaši rodičia) vo vzťahu k ich vnúčatám (vašim deťom).

Ako často sa vídavajú starí rodičia s vnúčatami? Prídu na návštevu sami, alebo ich treba vždy pozvať?

Pomáhajú s vyzdvihovaním detí zo škôlky, školy, odvedú ich na krúžok - alebo si tieto veci zabezpečujete ako rodičia sami?

Vedia, aké robia vaše deti pokroky, zaujímajú sa o to, chcú ich vidieť napr. bicyklovať, korčuľovať, vystupovať v hudobnej, tanečnej, spevokole? Alebo ich informujete len slovne ale nikdy to na vlastné oči nevideli?

Prespia niekedy vaše deti u starých rodičov? Majú nejaké aktivity, ktoré robia len so starými rodičmi (chodia spolu do lesa, dedko učí vyrezávať, babka piecť)?
Boli ste niekedy na dovolenke bez detí (tie ostali u starých rodičov) alebo boli vaše deti na dovolenke so starými rodičmi?

Zaujíma ma to, lebo veľa starých rodičov dnes vo veku 45-60 rokov stále chodí do práce. Sú to aktívni ľudia,ktorí majú svoje záľuby, predstavy o trávení voľného času, ktorého tiež nemajú častokrát nazvyš.

Strana
z3
xstelinka
19. máj 2017

@evka1009 Iba tolko, ze moji svokrovci, napriek tomu, ze deti maju obmedzenia co sa tyka stravy(zo zdravotych dovodov, a nie preto lebo by som bola eko-bio maniacka), im daju jest aj to co nemozu. Pripadne im odmietaju davat probiotika/lieky. A samozrejme sa ich zdravotny stav zhorsi. Ja nemam problem im ich dat, pokial su oni ochotni respektovat 3 zakladne veci. Stravu, dieta priputane v autosedacke a podavanie liekov/kremov. Nemyslim si, ze od nich ziadam privela. A reci typu "za nasich cias autosedacky neboli....", "nasim detom sme davali vsetko jest..." si mozu strcit viete kam... .

evka1009
19. máj 2017

@xstelinka súhlasím s Vami, aj naši mladí obmedzujú malej sladkostí, ja to rešpektujem a malá si ani to ani nevynucuje. Samozrejme, že raz za deň môže, je zlatučka, pretože keď ich má viac, ďalšie is dá odložiť na zajtra. Už sme si ju vychovali.

evka1009
19. máj 2017

@evka1009
ešte k tým sedačkám, sami sme si ju kupovali, keďže sme chceli, aby sme ju mohli voziť autom. Je pravda, že dnes je na cestách omnoho viac áut, ako za čias, keď naše deti boli malé. 🙂

evka1009
15. feb 2018

@maznacik007 Nehnevajte sa, ale sa vam ani necudujem, ze ju nepovazujete za svoju matku, babku. Z daleka sa jej vyhybajte, raz pride cas, ked vas bude potrebovat, ale to uz bude neskoro. Vasa matka sa jednoducho nesprava ako normalna zena, matka, babka, nie je to ani dobry vzor pre vase deti. Ako moze mat jedna zena manzela aj milenca? Nech sa nehneva, co to je za rodinu? Bud sa rozvediem a zijem si svoj zivot, alebo sa prisposobim manzelovi. A nie viest dvojaky zivot.

Strana
z3