icon

Starí rodičia a návštevy u nich

26. aug 2022

Ahojte, ako riesite navstevy u svojich rodicov s detmi v tom pripade, ak byvaju dalej od vas (tak, ze sa neda ist "na obed na otocku" ale na vikend resp niekolko dni) a byvaju v panelaku? Vela terajsich mladych rodin uz nema ten klasicky model - stari rodicia na dedine v dome so zahradou, ale skor v bytovkach. Ste potom v "detskych izbach"? Netlacite sa / nevadite si? Alebo riesite stretavky inak?

pribinak
•
26. aug 2022

Tak pár dni snáď každý vydrží. Potom zas stari rodičia môžu prísť k Vám

gladys_07
•
26. aug 2022

Sme v detskych, podaktori aj v obyvacke. Je to o drzku (chodime na tyzden) ale vieme do coho ideme 😂 tlacime sa, lezieme si mierne na nervy ale snazime sa brat maximalne ohlady a potom si chybame. A to vravim o aj surodencoch a synovcoch/neteriach, sme velka a po svete rozlezena rodina.

cyberk
•
26. aug 2022

nikde nie je pisane, ze musite byt zavrety furt medzi 4mi stenami 🙂 pred prichodom si naplanujte aktivity, co budete robit 🙂 ..ale ja to mam asi lahsie kedze starkovci byvaju v 3izbaku a deti maju uz odrastene/odstahovane, pochopitelne, takze 1 izba je vzdy volna 🙂

boldo87
•
Odpoveď bola odstránená
•
bu1bu
•
26. aug 2022

Je to o drzku… rodičia bývajú v 3i byte, chodíme k ním cca 1x za mesiac, niekedy aj 1x za 2 mesiace na týždeň. Vždy sa snažím to naplánovať tak aby tam nebola sestra s rodinou, lebo to je uz čisté psycho. Sme v našej starej detskej izbe. Najhoršie sú Vianoce a Veľka noc, to vždy príde aj sestra. Na jednej strane si chybame, a tešíme sa na seba a na druhej strane sa teším kedy to psycho pominie. Chce to neskutočnú dávku trpezlivosti na všetkých stranách…

euka210
•
26. aug 2022

ja pochadzam z mesta, zijem 100km od mamy. Sme piati, deti 6-11r. V byte byva mama a este brat. Predstav si, ze my 5 sa napchame do obyvacky...roztahovaci gauc a deti na matracoch, mama im dokonca kupila nafukovaci teraz. Takze prespatie v pohode, ale cely den v byte nevydrzime, lebo uz sme zvyknuty na dom a dedinu. Brat sa s detmi pohra a stale si urobime aj nejaky program na von.

pharma
•
Odpoveď bola odstránená
•
maris5
•
26. aug 2022

Mozno pouvazovat, ze si svoju staru detsku zariadite novym nabytkom, ktory bude funkcny pre vase aktualne potreby.

petamich
•
26. aug 2022

svokrovci maju 3-izbovy byt, ked tam ideme spim ja s malym v detskej a muz na gauci alebo naopak (maly sa casto budi a na striedacku sa chceme vyspat), nemam pocit, ze by sme sa tlacili 🙂 ked pride svagor, tak tam vacsinou spi len jeden z nas bud oni alebo my, lebo mame rocne dieta a tym padom je to trosku obmedzujuce bud pre nas alebo pre nich (nas maly spi a je mi trapne im hovorit, aby boli ticho alebo nespi, lebo cela rodina huci 😂), kazdopadne ked treba, tak sa pomestime, tych par dni to vsetci zvladnu

ked sme tam sami, len my a svokrovci, tak nemozem povedat krive slovo aj tak sme cely den vonku s malym alebo my ideme so svokrou kamsi...

nasi maju rodinny dom, tam ale paradoxne chodime menej z viacerych dovodov

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
tykat
•
26. aug 2022

Tak svokrovci maju nastastie velky dom, na sviatky nas tam je aj 12-13 kusov, aj tyzden 😁. A inak chodime so svokrovcami k moru, cize sme spolu tam.
Ak by nemali velky dom a nebolo by miesto na spanie tak by sme si prenajali nieco cez airbnb.

vilma7
•
26. aug 2022

My chodíme na Slovensko zhruba 2x ročne. Minimálne na týždeň, maxim.okolo 10-12 dni.
Svokra má rodinný dom, tak vtedy idú oni spať do obývačky, ja som s deťmi v bývalej mužovej izbe a manžel v rodičovskej spálni.
Moja mama býva sama v 3-izbovom. Ja s deťmi spím v detskej, manžel v obývačke, mama v spálni
Niekedy je tam aj sestra s dcérou, vtedy je manžel s nami v detskej, mama v obývačke a sestra s dcérou v spálni.
Nie, na nervy si nelezieme, vedia presne na koľko prídeme a doma sme len kedy spíme alebo jeme.
A niekedy chodíme v rámci dovolenky na chaty po Slovensku. A babka ide s nami (moja mama).
So svokrovcami sa nedá, lebo by ani nešli. Majú doma zverinec.

mikadooo
•
26. aug 2022

Máme tri deti. Chodíme max. na jednu noc. Naposledy sme spali my rodičia na takých nafukovacích matracoch - posteliach na zemi, dve deti v klasických posteliach, jedno dieťa na gauči v obývačke. Neriešim. Tú jednu noc prežijem aj na zemi a starí rodičia sú radi, že vidia vnúčatá (nechodíme veľmi často, asi raz za mesiac).

katkami123
•
27. aug 2022

A vybaviť si ubytovanie blízko nich a spojiť to cez leto s nejakým kupaliskom v rámci dovolenky? Veď nemusíte sedieť na byte, starí rodicia môžu byt s deťmi aj na kúpalisku a aj oni aspoň prídu na iné myšlienky, než celé dni medzi 4 stenami sedieť.