icon

Starí rodičia a nespokojné dieťa

laura42779329
28. nov 2016

Ahoj maminy, chcela by som od vás názor,radu na situáciu ktorou momentálne prechádzame.Mam malú dcérku, bude mať 2 roky.Od malička chodieva ku svokrovcom, niekedy aj prespať na nov.Vacsinou sme s ňou aj my, ale výnimočne ostane aj sama.Do teraz nebol v podstate žiadny problém, bola u nich síce trošku viac trucovitejsia, trošku to preháňali s maznanim, ale to nie je vec ktorú by som chcela, alebo som riešila.Problem je ten, že keď sme s malou u nich teraz je to hotová katastrofa.Od kedy prídeme, alebo keď sme tam aj na noc a malá vstane non stop len plače.A teraz naozaj neprehanam.Preplace 90% návštevy u nich.Ked prídeme hodí sa svokrovi okolo krku a teší sa mu No potom už len plač.Postavi sa do stredu izby a z ničoho nič záchvat revu, povieme jej poď papať, hneď sa hodí o zem a rev.Place úplne za všetko, stačí že povieme jej meno a znovu plač a takto je to celý deň jednoducho sa jej nikto nemôže ani prihovoriť je celý deň nervózna, všetko hádže o zem.Ked prídeme domov, väčšinou je hneď pokojnejšia, alebo sa ešte takto nervaci ale od ďalšieho dňa je znovu úplne v pohode, dá sa s ňou normálne fungovať.U našich doma je taká istá ako doma, nie je snou žiadny problém.Jej správanie je také isté bez ohľadu na to či sme s ňou alebo nie.Z jednej strany je vidieť, že svokrovcov rada, ale netuším dôvod prečo je jednoducho taká nespokojná stále.Za hodinu je schopná sa rozplakať aj 20x a to neprehanam.Teda dostať záchvat.Samozrejme svokrovci nam neveria. Že malá je doma dobrá a vinu zato dávajú nám,ze ju zlé vychovávame.Dakujem za názory

michi200
Autor odpoveď zmazal
laura42779329
autor
28. nov 2016

@michi200 nemyslím, že by sa niečo stať mohlo :/ Oni sú taký prehnane starostlivi práveže.Presne som to tak aj chcela riešiť, ale problém je že muž ju tam ťahá každý víkend.Ja chápem, že ju chcú aj oni vidieť, ale je mi to až nepríjemné keď vidím aká tam je.Je mi jej už ľúto, pretože inak je to usmievavé šťastné dieťa s muchami ako každé iné

katka253111
28. nov 2016

Aj mne napada ci sa nieco nestalo alebo sa niecoho nenaplasila... moj maly chodieva k mamine a raz tam bola jej sestra aj s muzom a potom mal mesiac take stavy, ze nie a nie ist dnu...reval... a zistili sme, ze sa bal maminho svagra aj ked ten tam uz daaavno nebol...potom ho to preslo

michi200
Autor odpoveď zmazal
timea7
29. nov 2016

@laura42779329 myslím, že sa iba snaží na seba pútať pozornosť. Nejaký čas by som ju tam nebrala, aspoň tri, štyri týždne, ak by to pokračovalo, ignorácia. Na noc by som ju tam nenechávala, ste tam s ňou, nemá dôvod revať, ak chce, tak nech reve. Nie je obecenstvo, nie je pre koho robiť divadlo. Je teraz v zložitom období, tak sa priprav na všeličo 😉, to však neznamená, že sa poskladá celá rodina z toho, že sa ona rozplače. Určite má podobné prejavy aj doma, ale v miernejšej forme, snaží sa presadiť svoje, má na to vek, ale u starých rodičov je väčšie obecenstvo, tak treba robiť väčšie divadlo. Ak by bolo vnúčat päť, situácia by bola iná.

timea7
29. nov 2016

@laura42779329 ešte som chcela dodať, že určitý a dosť veľký podieľ na správaní sa tvojej dcérky u svokrovcov bude mať aj tvoj vzťah k nim, písala si o tom v inej téme. Dieťa má veľmi citlivé senzory, vníma napätie medzi vami, aj to, že by si bola najradšej, keby ste k nim chodili čo najmenej. No toto si musíš vyriešiť s manželom, písala som ti to v inej téme pred polrokom, ale asi ste ďaleko nepokročili...

erickatt
29. nov 2016

Nech dojdu ony k vám.. či to bude robiť.. a skúste si ju tam nevšímať, nebude jesť, neumre.. ale zas isto to starí rodičia nedokážu...

mirtill
29. nov 2016

@laura42779329 Ja už mám vnučku,zo skúsenosti viem,že keď je u nás aj s rodičmi,tak ju nespoznávame,správa sa uplne inak,je zavesená na mamu a na otca aj si poplače.Keď je sama tak chvíľku sa mračí,ja tomu hovorím aklimatizácia,potom sa premení a je bezstarostné,hravé dievčatko,ktoré stále vymýšla 🙂 Keď moje deti prespávali u starých rodičov tiež to hovorievala moja svokra,keď sme tam aj my,tak sú úplne iní,ako keď sú u nich samy.

jankalukasova
29. nov 2016

tak nech jeden weekend prídu svokrovci k Vám. Ak bude zas plakať, tak vieš, že sa asi niečo udialo. Hoci ako jej mamina asi poznáš, kedy ide o plač z trucu alebo je reálne nejaký problém... Ak je to len také trucovité, tak keď spustí rev, treba sa z obývačky zobrať aj so svokrovcami a ísť preč do inej izby... keď príde za Vami a bude revať, opäť... nechať ju tam, a presunúť sa. Neprihovárať sa.. nehnevať sa.. ísť preč.

veronika_e
29. nov 2016

Podla mna spoznas plac ze aky to je presne ako pisu mamicky ze existuje viac druhov placu a urcite sa da zistit kedy dieta len trucuje a kedy je to tak ze mu nieco je alebo ze sa nieco udialo. Nemyslim ze by mu stari rodicia nieco spravili ale treba zistit ze ako to je ked len place ze preco alebo skus experiment ze by ster tam par tyzdnov nesli a uvidis ci sa bude pytat na nich alebo ako sa bude spravat

alaguema
29. nov 2016

@laura42779329 váš vzťah k svokrovcom/rodičom je aký? Také malé dieťa vníma do detailov vzťahy ľudí okolo seba. Ak je tam nejaké napätie, dieťa je nervózne, uplakané.

tinqua
29. nov 2016

Myslim, ze pokojne moze ist o ich prehnanu starostlivost. Mame to podobne, akurat ta nasa sa pri svokrovcoch a mojej babke meni na diktatora. Jednoducho ludi, ktori sa z nej idu pokakat a samou laskou by ju zjedli nerespektuje, pokojne im capne po hlave alebo aj povie "čuč už, ticho buď"...a darmo ja okriknem ked oni sa zasmeju a ešte do mna skocia...takze podla mna skusa ci jej z tych vystupov nieco nekvapne. Samozrejme ak sa vyluci zavaznejsi dovod tohto spravania.

bratislavcankanm
29. nov 2016

@laura42779329 a co naopak, ked pridu oni ku vam domov ?? Aj vtedy place ??

elenka.k
29. nov 2016

ja by som ju nedávala k ním, /keby sa náhodou aj niečo stalo - by aspoň zabudla/ Ti napíšem zase, ak ja vezmem deti od svokrovcov mám taký pocit, že ma nepočúvajú - hneď to musím dávať do poriadku, ale oni ich celkovo všetko povolia. /aj skákanie po ich hlavách 😀 / Zase ak prídu od mojej mamine - sú takí pokojní, počúvajú, pomáhajú .... no radosť!!!! ♥
A ak Ti svokrovci nechcú povedať, čo sa u nich vtedy a vtedy stalo - tak im vysvetlí, že prosto k ním nepôjde, kým sa neupokojí ..... Nemusíš im povedať, že: aby zabudla na to strašné, čo u Vás prežila 😉