Stari rodičia a zanedbávanie detí
Casto sledujem na detskych ihriskach babky, ktore su tam s detmi. Pozakazuju im vsetko co sa da, a kukaju do mobilu alebo do blba. To je ich predstava pomoci s detmi.
Mate to aj vy takto doma? Silou mocou chcu mat na starosti vnucata a potom sa im nevenuju?
Sice mame ihrisko doma. Ale veru ked maju staro rodicia na starosti vnucata. Tak sa in olne venuju a vsetko ostatne ide bokom. Pre nich je to extra velka zodpovednost.
Moje nervy, tak čo riešiš??? Čo ty vieš akú majú starí rodičia zdravotnú situáciu? Či majú kolena na to, aby si šli prisadnúť do pieskoviska, alebo slapali pomedzi kamienky okolo preliezok? Čo ty vieš akú majú dohodu s rodičmi, čo dieťa môže a nemôže vonku robiť? Čo ty vieš, či to nie je babka, ktorá je unavená z každodenného stráženia dieťaťa a ešte mu pravdepodovne musí aj navarit, keď ho stráži? Že si možno konečne na ihrisku chce posedieť? Akože 5 ročnému dieťaťu musí babka na ihrisku vymýšľať zábavu??? To ako vazne? Je to dieťa nejak choré, že sa na ihrisku nevie zabaviť, resp nabehnúť k iným deťom? Deti sa na ihrisku hrajú s deťmi, nie s babkami 😅
@mamutka V jednom pripade aj hra s inymi detmi bola zakazana. Predpokladam, ze kvoli tomu, ze slo o ukrajinske deti, ale to je jedno. Tak co tam malo to dieta potom robit?
Mám 2 ročného, čo veľa toho nenahovorí. Ale ak by mal stáť na ihrisku a nič by nerobil len pozeral, tak sa vypýta určite radšej domov. Neverím, že 5 ročné dieťa by len tak stálo ako tĺk na ihrisku bez pohybu, kým babka sedí na mobile
@drianaa Aj mna samu prekvapilo, ake poslusne deti to boli. Dievcata. Ozaj aj prehnane poslusne.
to ako vazne? babka ma navrhovat ako sa ma dieta hrat? Nerobte neustalych animatorov detom.
@1ryba Chces byt do dovtipna detektivka, no priznaj si, ze sem chodi vela ludi, ktori kladu rozne otazky.
Co ma to dieta robit? Ucit sa samostatnosti, socializacie. Zavisi od veku dietata. Stari rodicia vychovali aj nas
Ak sa nejedna o tvoje dieta nechapem co riesis, a preco ta to tak velmi "zasiahlo". Nevies ake hranice rodicia nastavili dietatu a tomu staremu rodicovi. Dieta mohlo mat zdravotny problem, ktory nevidno. Mohlo mat zakazane cinnosti kvoli nevhodnemu spravaniu na ihrisku.Alebo precitliveho rodica ktory robi sceny pre kazdu modrinku ci skrabanec. A ani sa necudujem ked vidim aky stres mozu napriklad ucitelkam sposobit roztrhane silonky dietata,ci piesok vo vlasoch, ci obite topanky
Bud rada, ze deti zoberu na ihrisko. Nase babicky neboli ani raz kocikovat. Ked nepridem ja na navstevu, tak nemaju zaujem
@1ryba Mam moznost opytat sa, tak sa opytam. Prepac, ale vadi ti, ze tu mam podla Teba 5 tem? Ty mas zas desiatky komentarov a nevycitam Ti to.
Ja som také babky ešte nestretla. Skôr naopak
autorka, nechapem co ti vadi, babky zakazali hru, dievcata boli poslusne, lepsie ako mamicky, co nechju dieta robit kadejake vylomeniny a este ich hecuju, ze nech robia co chcu, ved su len zive
Tak miesto babky choďte na to ihrisko s dieťaťom Vy😉😉😉
Áno pozorujem to aj ja. A paradoxne u mladších starých rodičov veková kategória medzi 50 až 60 rokov. Deťom pomaly zakazujú pohnúť sa z miesta. Je to smutné. Práve mladší starí rodičia by mali mať viac trpezlivosti, energie a nie ešte toľko zdravotných problemov a modernejší prístup k výchove.

Mám 2 ročného, čo veľa toho nenahovorí. Ale ak by mal stáť na ihrisku a nič by nerobil len pozeral, tak sa vypýta určite radšej domov. Neverím, že 5 ročné dieťa by len tak stálo ako tĺk na ihrisku bez pohybu, kým babka sedí na mobile