Starí rodičia sú na to, aby rozmaznávali
Čo u vas znamená tato veta? Čo majú vaše deti dovolené u starých rodičov? Lebo ti naši si to vysvetľujú tak, že deti môžu bez zábran naozaj všetko 🤷🏻♀️
ano presne tak, najmensia ked pride od nich je ako z divych vajec, 2 dni trva kym ju dam naspat do laty, ked tam ostava na 1 noc. nastastie teraz ma obdobie, ze ani na krok z domu, takze v tomto problem nemame momentalne. Inak toto pravidla plati 100% u vsetkych starych rodicoch. Svokrovci si dokonca kupili tabulku na vchodove dvere s textom "tu sa rozmaznavaju vnučata" no co ti bude hovorit
Že ja s touto vetou nesúhlasím a nestotožňujem sa… A starým rodičom som povedala, že pravidlá ohľadom výchovy sa budú dodržiavať aj u nich. Samozrejme, u starých rodičov je iný režim ako doma, ale pravidlá sa dodržiavať musia, napr. sladkosti sa pred obedom/večerou nedávajú, potom môžu.
tak ja s tou vetou súhlasím a ako decko som si to riadne užívala u babky . Dodnes mám na ňu krásne spomienky. Rovnako tak je to u mojich rodičov, neriešim čo tam robia, čo deti jedia , čo im je dovolené a čo nie je . Príchodom domov platia naše pravidlá.
U nás to znamená, že dedo nakúpi najšialenejšie sladkosti, aké nájde (typu želé škorpión 😂 a potom sa ma s takým nezbedným kukučom môj otec pýta, či jej to môže dať 😁) a babka týždeň pred naším príchodom nezbiera jahody a hrášok, aby bolo dosť pre vnúča 🙂. A má u nich oveľa viac telky ako doma.
ALE babka s ňou číta, kreslí, berie ju pomáhať do záhrady, polievajú spolu, s dedom čistí rybu, ak chytí niečo, kŕmia psíka spolu, aj pozerajú rozprávky spolu 😀… A určite nemá povolené všetko. Len možno trochu iné veci, ako doma.
Uplne vsetko nie, ale ovela viac ako s rodicmi. Na druhej strane jedna babka vie dat mladeho tak do laty, ze sa to ani mne nepodarilo ale zas sa mu stara o take zazitky, ze mu obcas aj zavidim.
Moj svokra tuto vetu rada pouziva ale v praxi to znamena nove auticko, dve zmrzliny, ist neskor spat a pod. hranice sme si nastavili velmi jasne 🙂
Všetko čo nespôsobí bolesť a zdravotne ťažkosti
ja som asi divna babka, ale ako pride vnucka k nam, z prveho dña, ked je ako z divokych vajec sa z nej postupne stane kludne dieta. U nas neexistuju lacne sladkosti plne svinstiev, lebo to nejeme ani my, a nebudem dietatu robit falosnu (medvediu) sluzbu, ze mu to budem ponukat a tym mu davat klince do truhly, len preto, ze som tupa, alebo aby som bola za dobru a peknu. Vrchol sladkosti u nas su piskoty, ktore kupujem kvoli dezertom co robim do prace, aj tie dostane len vynimocne.Na rozdiel od mojej dcery nehucim na vnucku za kazdu blbost, ale v klude s ñou veci preberiem a nejako sa dohodneme (bavime sa o 4-rocnom dietati). Ak ideme na plaz, venujem sa jej, ak na preliezky, tak kontrolujem a obcas s niecim pomozem, ale nechavam, nech sa zahra sama, tiez sa nejdem pretrhnut a zblaznit. Svoje deti som uz vychovala, vnucku si uzivam na chvilu bez toho, aby som ju rozmaznavala a podkopavala autoritu jej mamy/mojej dcery.....
no tak tí vaši to majú trošku pomýlené. U nás v širšej rodine a okolí detto:
1. Mikulášsky balíček - rozumej 2 igelitky sladkostí Jednota, pre 3-4 ročné dieťa napriek zákazu rodičov
2. Pozeranie seriálu Kosti o 23:00 so 4 ročným vnukom, lebo on ten seriál u babky miluje.
3. Kúpa psa pre vnúča na tajňáša, lebo ono chcelo.
4. Množstvo vianočných darčekov, že na fotke pomaly ani dieťa nie je vidno.
5. Nakladanie extrémneho množstva jedla na tanier dieťaťu s morbídnou obezitou a poruchou príjmu potravy po vyvrátení jedla záchvatového jedenia-Lebo mu tak chutí 🤦
6. Rožteky na raňajky, lebo vnúčik ich tak ľúbi- dieťa bezlepkáč
7. Olizovanie peny z piva a vymetanie terás s dedom
8. Uplácanie peniazmi a podpora klamstva, v štýle nehovor mame, tatovi...
9. Skákanie po sedačke s ovládač v ruke, lebo on si u nás môže robiť čo chce, ty dcéra moja sa nestaraj, lebo? Starí rodičia sú na to, aby rozmaznávali👆
Úprimne? Ani sa omladine nečudujem, keď toto rodičia predvádzajú, že ich prestanú navštevovať 🤔
no tak tí vaši to majú trošku pomýlené. U nás v širšej rodine a okolí detto:
1. Mikulášsky balíček - rozumej 2 igelitky sladkostí Jednota, pre 3-4 ročné dieťa napriek zákazu rodičov
2. Pozeranie seriálu Kosti o 23:00 so 4 ročným vnukom, lebo on ten seriál u babky miluje.
3. Kúpa psa pre vnúča na tajňáša, lebo ono chcelo.
4. Množstvo vianočných darčekov, že na fotke pomaly ani dieťa nie je vidno.
5. Nakladanie extrémneho množstva jedla na tanier dieťaťu s morbídnou obezitou a poruchou príjmu potravy po vyvrátení jedla záchvatového jedenia-Lebo mu tak chutí 🤦
6. Rožteky na raňajky, lebo vnúčik ich tak ľúbi- dieťa bezlepkáč
7. Olizovanie peny z piva a vymetanie terás s dedom
8. Uplácanie peniazmi a podpora klamstva, v štýle nehovor mame, tatovi...
9. Skákanie po sedačke s ovládač v ruke, lebo on si u nás môže robiť čo chce, ty dcéra moja sa nestaraj, lebo? Starí rodičia sú na to, aby rozmaznávali👆
Úprimne? Ani sa omladine nečudujem, keď toto rodičia predvádzajú, že ich prestanú navštevovať 🤔
@jamimo tak pravdepodobne tam u tych dedkovcov chyba zakladna gramotnost...ved toto uz hranici s tupostou🙄
@jamimo tak pravdepodobne tam u tych dedkovcov chyba zakladna gramotnost...ved toto uz hranici s tupostou🙄
@tenerifka pre mňa je to tiež nepochopiteľné. Niektorí majú aj VŠ. Skôr taká sedliacko-malomeštiacka zakomplexovanosť, ego- ja som 4 deti vychovala, ty mi dcéra nerozprávaj čo mám robiť- vzorce a modely správania časov minulých 🤦 Alebo som ešte taký argument počula - My sme nemali, tak aspoň vnúčaťu doprajem a dobehnem aj to, čo som pri vlastných deťoch nestihla 🤷♀️
@tenerifka pre mňa je to tiež nepochopiteľné. Niektorí majú aj VŠ. Skôr taká sedliacko-malomeštiacka zakomplexovanosť, ego- ja som 4 deti vychovala, ty mi dcéra nerozprávaj čo mám robiť- vzorce a modely správania časov minulých 🤦 Alebo som ešte taký argument počula - My sme nemali, tak aspoň vnúčaťu doprajem a dobehnem aj to, čo som pri vlastných deťoch nestihla 🤷♀️
@jamimo ach😒
Tak moj nemoze pri basuch vsetko, maju svoje hranice, ale tie su dost posunute oproti mojmu detstvu 🙂 Ale nevadi mi to vobec, je mi jasne, aky mali s nami kolotoc a pocit zodpovednosti, s vnucatami uz toto nie je a je to o inom. Tesim sa, ze ho chcu.
U Nas to znamena viac pozornosti, hraciek a sladkeho. Ale kedze mlady pan Vela sladkosti nelubi, nemaju moc rozsiahly vyber😂
U nas stari rodicia z oboch stran davaju deti vecer spat neskôr, viac sladkeho ako doma, chodia po vyletoch cez prázdniny, maju povoleny PC (videa na YT). Deti si nastastie vedia povedat, ked maju dost a koľkokrát sladke same od seba odmietnu, vypytaju sa spinkat, idu si kresliť. Je to teda vramci normy 😊

Aaaaano aj u nás je to tak