icon

Starostlivosť o partnera po vážnom úraze

24. máj 2025

Nechali by ste partnera v staroslivosti u sestry po dost vaznom uraze, kedze nechcete stratit dobre platenu pracu? Mam vycitky svedomia...

Strana
z2
janinah
24. máj 2025

Keby to bol manzel,tak mas pravo na ocr aj dlhodobu...
Inak sa to asi ani neda riesit,bez ohladu na pracu.

sense
24. máj 2025

A čo na to vraví partner a čo jeho sestra?

autor
24. máj 2025
@sense

A čo na to vraví partner a čo jeho sestra?

@sense je to moja sestra

sense
24. máj 2025

A ona je s tým v poriadku? Aj partner?

autor
24. máj 2025
@sense

A ona je s tým v poriadku? Aj partner?

@sense ona viac ako on

januska12323
24. máj 2025

Tvoja sestra sa stará o tvojho partnera? Zvláštne ale keď im to vyhovuje.

michaela329
24. máj 2025

Tak ak ide o miesto a sestra je zodpovedná a obaja to zvládnu, prečo nie. Zas aj žiť z niečoho treba, to musí aj partner chápať.

sense
24. máj 2025

Tak potom je to ok. Faktúry treba z niečoho platiť. Úprimne tiež by som neriskovala prísť o prácu ktorá má živí ale hľadala moznosti

alickapusinka
24. máj 2025

A aký mal uraz vrati sa ešte do práce či zostane na ID.

earlgrey
24. máj 2025
@januska12323

Tvoja sestra sa stará o tvojho partnera? Zvláštne ale keď im to vyhovuje.

@januska12323 prečo je to zvláštne? 🤔

januska12323
24. máj 2025
@earlgrey

@januska12323 prečo je to zvláštne? 🤔

@earlgrey lebo väčšinou sa stará partner alebo rodič, nie druhá strana rodiny.

autor
24. máj 2025
@alickapusinka

@alickapusinka uraz po pade. v oblasti panvoveho dna a perinea

autor
24. máj 2025
@januska12323

@januska12323 ano, to je aj trochu ten kamen urazu. rodicia su uz starsi a najma daleko, surodencov on nema.

autor
24. máj 2025
@alickapusinka

@alickapusinka urcite vrati, len to moze trvat este 3 mesiace

michaela329
24. máj 2025
@januska12323

@januska12323 no už ani nie, čo vidím v okolí, stará sa kto môže a už aj stará sa, komu sa zaplatí. Lebo bez príjmu si ľudia nemôžu dovoliť byť. O susedu sa starala nevesta jej brata napríklad, o manžela maminej kamarátky - po porážke, sa stará nevesta 🤷

earlgrey
24. máj 2025
@januska12323

@januska12323 Tak pre mňa to zvláštne vôbec nie je...teda ak to vyhovuje všetkým zúčastneným

janinah
24. máj 2025

Sestra nemusi ppracovat? Platite jej za to ? Len ma situacia zaujima.robte tak ako vyhovuje vsetkym.

20erika07
24. máj 2025

Ty nemôžeš na predĺženú očr? Ja by som si to nevedela predstaviť ale to preto, lebo vždy sa starám ja o všetkých ako je to len možné. Určite by som riešila v práci tú 3mesačnú očrku a ak by bolo treba ďalej, riesenie by sa našlo . Ak by sa mal starat o neho niekto iný a to je jedno ci sestra ,brat alebo rodicia , mala by som vycitky ale ak by som videla , ze je to fajn a funguje to, upokojila by som sa. Asi treba vyskúšať a uvidíš ako sa budeš citit so svedomím. Myslím, ze ked budeš teraz ťahať a riešiť všetko ty tak nebudeš mat čas premýšľať nad výčitkami svedomia.

autor
24. máj 2025
@janinah

Sestra nemusi ppracovat? Platite jej za to ? Len ma situacia zaujima.robte tak ako vyhovuje vsetkym.

@janinah ona moze pracovat z domu

autor
24. máj 2025

Ono najtazsie je tam to, ze ide aj o pomerne intimnu starostlivost a o to je to tazsie

danniiee8
24. máj 2025

Tak ono to môže byť dosť náročné, najmä keď píšeš, že ide o intímnu starostlivosť. Chlapi sú na seba citliví a keď sa bude o neho starať ,,cudzia ale necudzia" žena, môže mu to byť zvláštne.
Hlavne aby nedostal blok, napríklad keď bude potrebovať na toaletu a bude to držať aby ho nemusela čistiť a podobne, to mu môže narobiť problémy. Poznám to z práce a naozaj to býva bežná prax, že to takto pacienti robia, aby ,,nezaťažovali" alebo pretože im je to nepríjemné, keď im niekto čistí a ošetruje intímne partie. A v tomto tvojom prípade tie partie (prirodzenie aj zadok) bude mať na očiach a v rukách stále. Viem, hnusne napísané, ale musíte vedieť, do čoho idete.
Myslíš, že by si mohla prísť o prácu ak by si šla na 3mesacnu OČR? Je taká možnosť, zamestnávateľ by to mal pochopiť, aj keď samozrejme je to individuálne a nepoznáme tvoje podmienky, pracovné a ani finančné.

autor
24. máj 2025
@danniiee8

Tak ono to môže byť dosť náročné, najmä keď píšeš, že ide o intímnu starostlivosť. Chlapi sú na seba citliví a keď sa bude o neho starať ,,cudzia ale necudzia" žena, môže mu to byť zvláštne.
Hlavne aby nedostal blok, napríklad keď bude potrebovať na toaletu a bude to držať aby ho nemusela čistiť a podobne, to mu môže narobiť problémy. Poznám to z práce a naozaj to býva bežná prax, že to takto pacienti robia, aby ,,nezaťažovali" alebo pretože im je to nepríjemné, keď im niekto čistí a ošetruje intímne partie. A v tomto tvojom prípade tie partie (prirodzenie aj zadok) bude mať na očiach a v rukách stále. Viem, hnusne napísané, ale musíte vedieť, do čoho idete.
Myslíš, že by si mohla prísť o prácu ak by si šla na 3mesacnu OČR? Je taká možnosť, zamestnávateľ by to mal pochopiť, aj keď samozrejme je to individuálne a nepoznáme tvoje podmienky, pracovné a ani finančné.

@danniiee8 no asi triafas dost klinec po hlavicke, len to by bolo radsej asi na sukromnejsiu debatu

danniiee8
24. máj 2025

Toto žiaľ treba mať jasne vykomunikované, všetci musíte vedieť, do čoho idete - aby to nekomplikovalo starostlivosť a zároveň aby to nenarušilo vzťahy, je to predsa len veľmi citlivé. Ak by si sa náhodou niečo chcela poradiť, kľudne napíš.

autor
24. máj 2025
@danniiee8

Toto žiaľ treba mať jasne vykomunikované, všetci musíte vedieť, do čoho idete - aby to nekomplikovalo starostlivosť a zároveň aby to nenarušilo vzťahy, je to predsa len veľmi citlivé. Ak by si sa náhodou niečo chcela poradiť, kľudne napíš.

@danniiee8 dakujem. Mozno napisem, budem mat viac casu vecer po 21

margotka17
24. máj 2025

Pozri sa na to takto, môžete to vyskúšať, ak to nepôjde a nebude to vyhovovať, vždy to môžete zmeniť. Ak to bude fungovať, tak nevidím problém. Veď aj peniaze potrebujete a tvoja výplata príde vhod nie? A po práci si už doma, čiže by to mohlo takto fungovať.

autor
24. máj 2025
@margotka17

Pozri sa na to takto, môžete to vyskúšať, ak to nepôjde a nebude to vyhovovať, vždy to môžete zmeniť. Ak to bude fungovať, tak nevidím problém. Veď aj peniaze potrebujete a tvoja výplata príde vhod nie? A po práci si už doma, čiže by to mohlo takto fungovať.

@margotka17 to je trochu zlozitejsie, lebo ja budem teraz doma tak raz za 2 tyzdne kedze musim za tou novou pracou mimo. Najblizsie budem doma az buduci vikend

karolinakr
24. máj 2025

tvoja sestra sa bude starat o tvojho parnera medzi nohami, no neviem, radšej nejaku dochodkynu si objednajte sestričku, zarobiš dobre, tak čo

juliana1033
24. máj 2025

Mam tiež partnera po tazkom úraze a budem sa o neho starať ja sama

margotka17
24. máj 2025

Jaj, no tak možno švagor by mohol, či nejaký kamarát. Alebo si skús vypozicat zdvihák pre imobilných a ona ho len preloží na wc či do vane. To zvládne, zdvihák je na elektrinu dobijaci.

lucia147852
24. máj 2025

Radšej by som platila profesionála, keď už. V živote by som nechcela aby mi švagor smatral medzi nohami. Úprimne, za mňa je to maximálne divne a nechutne. prepáč. Buď by som sa postarala sama, alebo ak by to ozaj nešlo, využila služby mobilných opatrovateľov.

Strana
z2