icon

Starostlivosť o starého človeka a tehotenstvo

livocka21
9. máj 2016

Ahojte, chcela by som od vas, rady, tipy, resp. Vase skusenosti s mojou situaciou. Som na materskej s dva a polrocnym syncekom a zaroven opatrujem svoju nevidiacu 89-rocnu babku, ktora je uz takmer imobilna. S muzom by sme chceli dalsie dieta, no mam obavy, kedze je mozne, ze babka bude postupne imobilna uplne a neprejde mi ani na wc. Neviem ako sklbim tehotenstvo a starostlivost o nu...aby mne, prip. Babatku dvihanie neublizilo a pod. Mate skusenosti??? Dakujem.

Strana
z2
livocka21
autor
10. máj 2016

@jasminka548 krasne a pre mna velmi povzbudive slova...si skvely clovek a verim, ze sa ti vsetka starostlivost vrati, ked ju budes potrebovat 😊 ja mam aspon muza, takze si to mala este horsie ako ja. Mas moj obdiv.

lauricka
10. máj 2016

@livocka21 tak na to ani nemyslite, ze sa budete tehotna starat o babku, ktora je slepa a imobilna. To je vela aj na chlapa, nie to pre zenu. Ako s nou chcete manipulovat? Aj tak vas obdivujem, ze toto zvladate sama 😕 . Takze urychlene hladajte najblizsie zariadenie pre starych ludi, ak to nema kto namiesto vas robit alebo opatrovatelku, stat nieco aj dotuje, ci nie? Zda sa mi, ze moja babka taku mala. A preco urychlene? Lebo tieto veci sa vybavuju spravidla dost dlho.

lauricka
10. máj 2016

@whitecat666 no, to je sice pekne, ale tie opatrovatelky pridu spravidla len na pracovnu dobu, co je tych asi osem hodin denne a kto potiahne zvysok a nocne? To nemoze robit tehotna zena!

livocka21
autor
10. máj 2016

@lauricka ano, chcem sa ist informovat na obecny urad, lebo vraj obec v tomto poskytuje nejaku vypomoc. Keby aspon na styri hodinky, umyt, prebalit a tak...hlavne to kupanie mi robi starosti...musim daco zohnat

lauricka
10. máj 2016

@katarinapekna mne nepripada ako niekto, kto doma zanedbava babku a navonok sa tvari, ze sa akoze stara. Skor naopak, stara sa naozaj a ak ste to niekedy zazili, tak viete, ze to je brutalna zataz aj pre viacerych ludi naraz, nielen jednu zenu s malym dietatom. Ani nechapem, ako to zvlada.

livocka21
autor
10. máj 2016

@lauricka dakujem

lauricka
10. máj 2016

@jasminka548 no, lenze u vas bola imobilna LEN posledny rok a asi ste neboli tehotna, ze? Takze to je ina situacia. A potom aj zavazi, kolko ta osoba napriklad vazi kil a nakolko je imobilna. Lebo manipulovat s takou osobou, heh, to tazko moze tehotna zena. To je vela aj pre zdravych a silnych.

whitecat666
10. máj 2016

@lauricka samozrejme myslela som taku opatrovatelku co s nou bude nonstop. Vacsinou sa to riesi tak, ze sa zozenu dve opatrovatelky a striedaju sa po dvoch tyzdnoch.

candii
10. máj 2016

@katarinapekna ako mozes byt taka bezcitna pre Boha je to jen babka.. chce ju doopatrovat lebo ju ma rada .. ja by som urobila to iste.. mne by bolo luto dat blizku osobu niekde prec .. vycitala by som si to ..

lauricka
10. máj 2016

@livocka21 ved to pisem, ze pomoc pride len na par hodin, ale vy potrebujete dalsie ruky aj na zvysne hodiny, aj na noc. To je stale malo. Nemate nikoho v rodine. U nas sa starali o imobilnu babku jej styri deti, striedali sa stale dokola, po dvoch, lebo jeden s nou manipulovat nevladal. Okrem toho mali svoje rodiny a svoje zamestnania! Tahali tam nocne, ani nebyvaju vsetci v tom istom meste, ako babka. Ale jednoducho postupne to bolo uz na nich na vsetkych prilis. To je vela zataz. Museli ju dat do zariadenia, bohuzial, clovek nerad, ale kto to pozna, vie, ako velmi to je narocne. Tak isto aj z druhej strany mali taku babku, starali sa o nu dve dcery a zat. Striedali si sluzby, aj nocne, ale nakoniec ju tiez dali do zariadenia. Tam je aj lekarsky dohlad, aj vedia vyzivit, ked uz tazko prijima potravu, zakrocit, ke sa stav zhorsi, vedia, ako manipulovat, ako sa starat. To dlhodobo bezny clovek, ktory ma svoje zamestnanie a rodinu, nemoze zvladat, aj fyzicky, aj psychicky. A tak isto nie tehotna zena. Prajem vela sil!

lauricka
10. máj 2016

@candii az sa s tym stretnete osobne zoci voci, tak pochopite mnohe veci, to su take vzletne reci niekoho, kto si to neskusil. Vzdy zavisi od zdravotneho stavu danej osoby. O niekoho sa da starat, ale o imobilnych a na plienkach....skuste si to, uvidite. Ano, chodia to robit zeny do nemecka, rakuska, ale vtedy su len tam a maju na starosti len to. Ale doma, ked mate rodinu, chodite do prace alebo male deti alebo ste tehotna a popri vsetkom ostatom sa starat o takeho cloveka, to by bol zazrak, aby ste toto dlhodobejsie utiahli.

lauricka
10. máj 2016

@whitecat666 hm, len ci ma na dve narok...

whitecat666
10. máj 2016

@lauricka tak to vobec neviem, to si ale asi musi zohnat sukromne. ja nemam osobnu skusenost, len viem, ze kamoska ma takto dve opatrovatelky, ktore sa pri starkej striedaju.

lauricka
10. máj 2016

@whitecat666 tak to by bola uz nejaka ta pomoc, snad im to vyjde

candii
10. máj 2016

@lauricka existuju aj sestricky ktore pomahaju pri opatrovani ..

lauricka
10. máj 2016

@candii ved hej, ak vam nejaku pridelia na par hodin, aj tak to nie je med lizat. Aspon tolko moje skusenosti s babkami v rodine.

misel0806
10. máj 2016

@livocka21 drzim vam palce aj babicke to dobre co das sa ti vrati dvojnasobne... Veru socialne zariadenie je ine ale pocit domova laska a pocit ze niekto pri tebe stoji ci uz si zdravy chori imobilny je najviac... Klobuk dolu pred tymto tvojim gestom,,,takych ludi je veru malo...tak sa drzte💙💙

Strana
z2