icon

Starší partner a moja rodina

15. mar 2022

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor alebo pohľad na môj prípad, prípadne nejakú radu. Mám 23 rokov a som študentkou VŠ (do konca štúdia mi ostáva ešte rok). Doteraz som bývala na byte v prenájme v meste kde študujem ale o mesiac odchádzam a ďalší školský rok už nebudem na žiadnom ubytovaní kvôli škole keďže do školy už reálne chodiť nebudem pretože budem mať už len prax v mieste bydliska. O čo ale ide. Mám priateľa s ktorým som 2 roky. Naši doma o ňom nevedia, vôbec že sa s ním stretávam nakoľko to nemajú odkiaľ vedieť, nepovedala som im to. Väčšinu času som bola na byte v meste kde mám školu a keď som nebola tu tak som chodila za priateľom. Priateľ má však 40 rokov (áno viem, že tam je väčší vekový rozdiel). Domov som chodila tak raz za 2-3 týždne aj to len na víkend, inak som bola väčšinou cca 3 dni v škole a 4 u priateľa (keď sa chodilo prezenčne). Problém je ten, že keď odídem už z tohto bytu v meste kde študujem, neviem ako to "vybaviť" doma. Viem, že naši by boli proti, kebyže im poviem, že mám staršieho priateľa aj keď si perfektne rozumieme a vieme spolu fungovať (boli/sú časy keď som/bola s ním napr. mesiac-dva vkuse - keď sme mali školu online a ja som bola akoby v tom prenajatom byte - akurát sem-tam som išla napr. na 2 dni domov sa ukázať) a keďže ho z časti aj poznajú tak viem, že by nesúhlasili aby som s ním mala čokoľvek spoločné. Otázka je, čo mám robiť keď chcem byť s ním, ale bojím sa toho čo by na to povedali naši doma. Určite by mi zakázali sa s ním stretávať s tým, že dokým žijem pod ich strechou a živia ma tak budem robiť tak ako oni chcú a podobné argumenty.
PS 1: Naši ho nemajú radi kvôli povesti jeho ex manželky - je známa po celom meste a okolí, čiže jeho priezvisko je dosť známe (nebola to práve najlepšia žena, dôvod rozvodu: zistila že je na ženy a s jednou doteraz aj žije).
PS 2: Moji rodičia pracujú na vyšších postoch a majú tiež svoje "meno" tak sa boja aby som im ho nezničila tým, že by som sa nedajbože vydala za neho a bola spojená s menom, o ktorom nekolujú pekné veci. Asi pred rokom som im doma len tak jemne naznačila, že sa bavím s tým a tým chlapom (nehovorila som, že je medzi nami niečo viac) a už vtedy ma odhovárali a "zakazovali" mi sa s ním rozprávať a stretávať pretože by to poničilo ich meno.

Strana
z2
kittykat22
16. mar 2022

takze je to tak, ze ty si zapadas medzi starsich ludi a sama nemas mladost. Vsetko co mas si prisposobila partnerovi. Samozrejme, ze muz je nadseny. Nasiel mlade skvrna, sikovne, hezke mile a on sa ma s cim chvalit. Vnutorne omladol, cvici a snazi sa, pretoze nemoze pri tebe vypadat ako dedek - co ine mu aj ostava. Mozem ti na milion percent povedat, ze ma dni ked mu nie je dobre a fyzicky sa neciti fit a mozno ho aj nieco boli. Ale pred tebou nepovie ani makke f, pretoze bude mat obavu, ze si uvedomis, ze starne a pustis ho k vode. Aby si ta udrzal bude hrat divadlo. Ale co ty? So starsim chlapom - ze ma energie? Po 45.ke energia rapidne klesa. Vidim to v okoli. Chces nejake deti - muz ktory ma 50.ku na krku a doma vrieskajuce deti bude mrzuty. Cim si starsia, tym chces viac klud. Jedna vec je sem tam vidiet vnucata a druha vec je, mat doma vrieskajuce 6, 7, 8 rocne deti. Neviem co budes v 40.ke robit s kamaratmi po 60.ke. Tam az uvidis ten rozdiel.

Je mi uprimne luto, ze to nemozes vidiet ako ja. Ja som tiez bola so starsim muzom ktoreho som prave koli veku opustila. Nasla som si partnera zhodou nahod o par mesiacov starsieho a ten zivot je skvely. mame rovnake nazory, spomienky a skusenosti. Diamentralny rozdiel v kvalite vztahu v prospech mojho sucasneho muza.

danajahotkova
16. mar 2022

Neviem keby som nebývala u rodičov by mi to bolo jedno, ale keď bývaš tak by som to najskôr ozaj prehodnotila. Lebo súhlasiť s tým nebudú a keď tam ešte budeš bývať tak ľahké to nebude.

anna_maria1
16. mar 2022

Pokial by v partnerstve nebol problem konkretne u mna co sa tyka veku aj partnera, tak neriesiem. Je to moj zivot a hotovo 🙂

diankadop
16. mar 2022

Neviem, co by si v tomto pripade chcela pocut. Ty sa musis rozhodnut ci s nim chces byt alebo nie. Zakazovanie v tvojom veku uz podla mna nie je na mieste. A ak ma zlu povest len kvoli svojej ex, tak to je nic

78787878
16. mar 2022

Nuz, problemy malomestskej rodiny. Vsetko ostatne je omacka nabalena okolo toho.

78787878
16. mar 2022

Pardon za preklep: malomestiackej rodiny.

Strana
z2