icon

Štart do dospeláckeho života

lajec
29. aug 2021

Ahojte ženy. Mám 25 rokov, bývam stále u rodičov (BA), priateľa nemám. Môj plat je 750€, ale rada by som si našla niečo iné, nakoľko mám VŠ a teda ten plat nič moc 🙄 Chcem sa poradiť s Vami, skúsenými ženami, ako začať? Aké má reálne možnosti mladý slobodný človek, aby sa ako tak zabezpečil do budúcna? Mám ušetrené nejaké peniažky, tak možno si založiť účet v PSS a začať so stavebným sporením? Netvrdím, že chcem ihneď kupovať byt, nakoľko aj tak by mi možno len horko ťažko vyšlo na garsónku... A zase dávať peniaze niekomu do podnájmu mi príde fakt ako zbytočné vyhadzovanie. To by som si ich radšej šetrila ďalej 😒
Máte nejaké rady, čím je najlepšie začať, do čoho sa pustiť? Nechcem si kvôli tomu hľadať nasilu priateľa 😅

Strana
z2
mabenn
29. aug 2021

@lajec v 25tke som si kupovala vlastny 1izbovy byt, bez usetrenych penazi na ucte a tak, aby som z vyplaty dokazala platit hypoteku a zivot...najvacsia investicia je nehnutelnost

liz_lemon
29. aug 2021
darkswan
29. aug 2021

@mabenn ale Uz po novom kde musis mat 20%?pri 100%hypo kedysi to bolo podstatne lahsie

mabenn
29. aug 2021

@darkswan vzdy sa da dofinancovat, ide o mesacne vydavky...cas uz naspat nekupis

darkswan
29. aug 2021

@mabenn Ano len tie podmienky co sme mali kedysi proste uprimne boli dost jednoduchsie, dnes to maju mladi ludia po skole tazsie, to je fakt

lajec
autor
29. aug 2021

@darkswan Svätá pravda 😣 Mam známych ktorí ani ako pár nedostali hypo 😖

mabenn
29. aug 2021

@darkswan ja neviem z akej doby si ty ale kupit vlastny byt nikdy nebolo extra jednoduche, ja len hovorim ako som to urobila ja, pracovala som 2 roky este popri skole dennom studiu a zacinala som na plate pol uvazku, mimo rodicov v cudzom meste

luccija
29. aug 2021

@lajec nič šetri si a ďalej bývaj u rodičov...určite by som nešla do podnájmu ani nekupovala byt.Peniaze v PSS nezhodnotis

elizita
29. aug 2021

@lajec teraz sa orientuj na karieru a zarabanie, zvysovanie platu,aby si mohla zacat aspon garzonkou... akekolvek investovanie mimo nehnutelnost je v tvojej pozicii nezmysel...

darkswan
29. aug 2021

@mabenn kupovala som pred 8 rokmi, tak ja neviem odvtedy ceny isli uplne niekde inde, detto podmienky, z poluvazku pokial nie je 2000;) byt sama nekupis, je to teraz tazke

Strana
z2