icon

Starý otec a jeho nevšímavosť k vnúčatám

fatima30
8. aug 2022

Kocky už dlho ma trápi svokor, ktorý totálne ignoruje naše deti. Keď prídeme, tak si ide po svojom, bud leží, rieši sudoku, tablet alebo sa spakuje do pivnice, ci trávi vonku. Starší syn si zvykol, už to toľko nerieši ale dcéra má rok a pol ta po ňom vykrikuje sede a on sa tvari, ze je hluchý, nevidí, nepočuje. Trápi ma to kvôli deťom. Už som sa s ním aj po vadila a vytkla mu to. Nepohla fi, nepostiskaMate to niektorá takto?

Strana
z2
0silvia0
8. aug 2022

@fatima30 nema vztah k detom, otravuju ho.
A svokra si deti vsima?

fatima30
autor
8. aug 2022

@0silvia0 svokra je uzasna, ta je aj zanho

januska12323
8. aug 2022

On sa zbadá keď bude potrebovať pomoc, lenže to už bude neskoro.

viestta
8. aug 2022

@fatima30 spýtaj sa muža aký mal k nemu vzťah. Niektorí chlapi žijú v tom, že deti sú záležitosťou žien. Aj vlastné, aj vnúčatá aj akékoľvek ine

0silvia0
8. aug 2022

@fatima30 ja by som to neriesila. Povedz dcerke, dedko teraz rozmysla, ma vela roboty, mozes mu nakreslit obrazok a nechaj mu ho na stole.
Nasilu ho nedonutis venovat sa detom, bud rada, ze svokra je fajn.

andreatytler
9. aug 2022

@fatima30 Zial nezmenis to. Velmi smutne, hlavne koli svokrovi. Nevie o co prichadza. Ja by som detom ani neklamala a ak sa opytaju, na rovinu im povedala ze dedko s nimi nechce byt. Oni tie deti to totizto velmi dobre vedia a chapu a ked im zacnes vysvetlovat nejake vyhovorky, aj tvoja pravdomluvnost chyti sram.
Mala som takeho starkeho. V zivote sa na mna ani pekne nepozrel. Moja mama (jeho dcera) ho neustale obhajovala a zastavala sa ho. Az na stare kolena mi s trpkostou povedala ze ani ju nikdy nemal rad.
Aspon ze svokra je skvela.

miadi
9. aug 2022

Nema zmysel mu nieco hovorit laska a zaujem sa neda vynutit. Ber fo tak ze tam chodis za svokrou - babkou ktora je dobra za 2.. deti nie su hlupe zvykne si aj ta mala Ze dedko ju ignoruje. To je zivot nie kazdy nas mà rad nie kazdy je kamarat ..

0silvia0
9. aug 2022

@fatima30 vlastne ma @andreatytler pravdu, fakt dcere povedz, ze dedkovi sa nechce rozpravat a hrat s malymi detmi, dedka to nebavi a nevie to. Naco dedka ospravedlnovat a pchat sa mu niekam?

negymama
9. aug 2022

aj ja mam takeho svokra, a deti uz mam velke, najstarsia uz zachvilu 18 rokov a nezmenilo sa to. Tiez mi trhalo srdce, ked dcerka v tom veku ako tvoja alebo starsia za nim chodila, chytala mu ruky, a on jej strhol ruky dole a zaplesoval jej dvere pred tvarou...😲

deti maju k nemu vztah, nula cela nula nic, nikdy mu nesedeli na kolenach, nikdy s nim nesli za ruku, nikdy nepolozil ruku na ich hlavu, na rucku kociara ze by pohojdal ci nedajboze povozil, nemaju s nim ZIADNU foto, este aj na prve sv. prijmanie svokor odisiel pri foteni, na dalsie ani neprisiel...
U nas ani svokra to neprehana s nejakou laskavostou, ona je tak na jedlo, navarit a nukat, tiez ine hmotne veci da, aj im da peniaze obcas na vianoce na narodky, ale zeby k nim mala nejake vrele citenie tak to nie. Deti s nimi prakticky nemaju ziadne pozitivne zazitky. Bud rada , ze tvoje aspon babku maju dobru a laskavu.

azurova99
9. aug 2022

@fatima30 buď rada že aspoň svokra, moja nemala záujem doteraz o vnúčatá, už keď sa narodilo prvé a spony potrebovala postrážiť alebo ísť do doktorka povedala kto si spravil nech sa stara

mandzula
9. aug 2022

Moj otec ma vnucata tiez viac-menej na haku, ked niekde vidim, aki vedia byt dedovia z vnucat nateseni, je mi to luto, ale beriem to ako fakt. Nechce, nechce, nic s tym nespravim.

evica17
9. aug 2022

@negymama ja mám podobnú svokru, jedlo,hmotné veci ale vzťahy nie,tie nepestuje. Má staršie vnúčatá a atie ju majú už v paži.

evica17
9. aug 2022

Kto nechce, jeho problém, neospravedlnuj ho pred deťmi. Nie každý má také cítenie a chce pestovať vzťahy.

miadi
9. aug 2022

Mne svokor povedal minuly September ze mu nemam volat ani mna a deti nechce vidiet nech k nemu nechodim .. kym nieco s cim Ja nic nemam nic spolocne nie je to v mojej moci - je po jeho.. este pred tym mi vratil vsetky fotky v ramcekoch vnucat co mal od nas. Ze on to nepotrebuje.. ., tak za bolelo to ale ok jeho volba jeho škoda ked mà take krasne mile vnucata co cudzi ludia obdivuju no on nema zaujem jeho strata. A oni o moc neprisli. Potom na vianoce k nam dosiel ze mu je smutno samoska detom nic … nemala som chut ho vidiet ale tak slusna som.. a potom na velku noc na rodinnej party vravel svagrovi ale je to super ked je cela rodina spolu Ze treba to robit castejsie., mam na haku a zivot je krajsi.

andreatytler
9. aug 2022

@miadi Ten tvoj svokor ma riadne pomotanu hlavu.

negymama
9. aug 2022

@miadi to su dake sebecke tvory, spomenu si na rodinu na starobu, ked ich bude treba opatrovat, ci budu citit samotu...to zacnu knucat ake maju "zle" deti a vnucata, co ich chudakov ani pozriet nepridu, nepomozu.

negymama
9. aug 2022

@evica17 nase takisto, ked mozu, tak sa navsteve vyhnu. svokrovci mohli mat vagony lasky od zlatych srdecnych deti ...ale ako hovori moj muz :Kto ma nechce, ten si ma nezasluzi...

paradoxne cudzi ludia k nim mali lepsi vztah, krstna deti, moja kamoska kym bola slobodna a byvala so svojou mamou v domceku, tam vodila nase deti na prazdniny...a nase deti jej mamu volali "babka" ...teta im mala rada, vyvarala, brala na vylety, vecer s nimi "babka" bavila karty, spolocenske hry, ucila ich varit....tak si cudzi zena uzila "vnucatka".

alebo syn ma kamarata jedinacika, - a jeho rodicia nasho syna beru kazde leto na chalupu, kde byva ich starka, a tam ma svoju druhu "babku" , ktora ho ma rada a sprava sa k nemu ako k vnukovi.

miadi
9. aug 2022

@negymama on uz mà starobu 88r ale ani na druhe dospele vnucata nikdy nemali moc “ čas” . Oni si Proste zili so svokrou sami pre seba. Robit zarabat dovolenkovat to bolo jedine co ich bavilo, medzi synmi 11r rozdiel Takze ten starsi prakticky vychovaval mojho muza. A potom aj tie vztahy su take. Ale vidno ze su Taliani bo na mamku nedaju dopustit ze fantasticka zena… ale trochu sa to bije stym ze mm casto vravi ze by chcel taku mamu mat ako som ja . ( ked mal nehodu a klinec v nohe tak len vybrali a obviazali 3dni az ked mu v skole krv tiekla z tenisky a zavolali ju nech ho zoberie k dr…)

fatima30
autor
9. aug 2022

@miadi katastrofa.

fatima30
autor
9. aug 2022

@evica17 staršiemu som povedala pravdu.

fatima30
autor
9. aug 2022

@mandzula presne aj mne je ľúto ale vidím, ze nie som v tom sama.

fatima30
autor
9. aug 2022

@azurova99 ty kokos, bože keď si predstavím moje babky tak nechápem v akej dobe som sa ocitla.

miadi
9. aug 2022

@fatima30 pred rokom este o sebe svokor povedal ze je najlepsi dedo na svete. 😀Proste niektori ludia su so sebou mega spokojni a nepotrebuju k tomu druhych. Jedine co mozes urobit je tesit sa ze ty taka nie si a nikdy taka nebudes ze si raz uzijes svoje vnucata.

fatima30
autor
9. aug 2022

@andreatytler moja svokra ho tak obhajuje a zástava sa ho, ale sama vidí, ze to nie je v poriadku.

fatima30
autor
9. aug 2022

@januska12323 odo mňa ani pohár vody nedostane.

miadi
9. aug 2022

@fatima30 uz by som to neriesila nech sa svokra netrapi ona za to nemoze ze je taky. Asi nemal moc vztah ani k svojim detom..

fatima30
autor
9. aug 2022

@miadi však nemal a nechápem načo mal 4 deti. Svoje som mu povedala, dych som mu vyrazila, som spokojná.

miadi
9. aug 2022

@fatima30 tak vies Asi ich mal lebo … sa nechranili .. veriaci.. zena chcela.. nemozes ho nutit aby lubil svoje vnucata ci sa im venoval . To clovek Bud chce alebo nie. Zo psa slanina nebude. Nezmenis ho. Mozes to len prijat ze je to len jeho škoda a nauc aj deti to brat tak aby im z toho Nebolo smutno , sustredit sa na to ze svokra je super babka aj za dedka a jeho si nevsimaj nech si robi krizovky atd .

fatima30
autor
9. aug 2022

@miadi však ono ale s vnucatom, chlapcom od švagra problém nemá. Ďakujem za radu, viem, ze to tak mam urobiť, vnucovať sa mu nebudeme.

fatima30
autor
9. aug 2022

@fatima30 ale s vnučkou od švagra to isté, nezáujem.

Strana
z2