Vnučka odmieta starú mamu

13. sep 2023

Ahojte . Trápi ma taká vec . Dcéra mala v júni 2 roky . A za posledné obdobie plače keď prídeme ku starkej nechce vystúpiť z autá alebo z kočíka či zo sedačky bicykla . K mojej mame teda . Na dvore ma domček pieskovisko hračky elektrické autíčko za plotom našich psov proste aj susedove deti sa tam zbožňujú hrať . Lenže malá začne byt nervózna umrnčaná už keď zabočime na ulicu ku ním . Teraz najhoršie aj keď Starka príde ku nám domov plače a nechce ju ako keby . Veľmi ma to trápi lebo viem že moju mamu to trápi viac . Je to jej jedine vnúča strašne ju na rozdiel od mužovej matky miluje a dala by jej všetko . Mamina behom dvoch rokov prišla o svojho otca aj manžela, chodí do prace ale vidíme sa snou takmer každý deň na hodinu dve . Ťažko mi je z toho . Je to len dcérine obdobie ? Čo mám robiť ?

pribinak
13. sep 2023

Dajte si pauzu na 2-3 mesiace. Veľa deti má takéto obdobie. Netreba to siliť

anjelicek26
13. sep 2023

Deti maju niekedy take obdobie...chod k mame bez nej alebo s nou a nenut ju nechaj nech sa hra a vy sa bavte s babkou, dajte si kolac, kavu, ty si jej najblizsia osoba, vnucka je az za tym... ked dcerka uvidi, ze si s babkou rozumies, zacne postupne otacat... ale nehrotit to... chce to len cas.

mimi3008
13. sep 2023

Malo by ti byt tazsie z toho, co trapi dceru, nie mamu...podla mna nie je normalne byt s babkami a dedkami denno-denne hodinu az dve. Co na to tvoj manzel? Dcere to evidentne uz ide na nervy.

hanaxxx
13. sep 2023

@mimi3008 podla teba to nie je normalne, ale fakt je, ze to je normalne.

jenn7
13. sep 2023

@mimi3008 ty si spadla z akej planety?

mimi3008
13. sep 2023

Akoze denno denne byts rodicmi alebo svokrovcami a este k tomu 1-2 hodiny si neviem predstavit...cista psychiatria

mimi3008
13. sep 2023

@jenn7 z Gurunu, moja

zuzinka888
13. sep 2023

Urcite sa nieco stalo. Nezlakla sa psov? Alebo babka mohla na niekoho zakricat, nueco jej mohlo spadnut a mala sa zlakla a spojila si to s babkou. Mne spadla na dlazbu pokrievka od hrnca- to bolo rachotu. Maly19 m sa tak zlakol, ze ked vidi ako ju vyberam z mycky ci policky rozplace sa a uteka🙈. Mozno je to nieco podobne. Nesil to, daj tomu cas. Urcite si najdu k sebe cestu.

mikimauz88
13. sep 2023

@mimi3008 babicka vie najlepsie co je dobre pre to dieta, je to tiez mama. Dcera bude musiet chciet naspat k babicke.

zuzinka888
13. sep 2023

@mimi3008 ale nechat dieta v jasliach ci skolke 5-6- 8 hodin je ok. Ale byt s rodicmi 2 hodiny je psycho?🙉🙉

mimi3008
13. sep 2023

@mikimauz88 presne😅😅😅babicky tie vedia najlepsie. A spojenie "bude musiet chciet" je za 100 bodov

mimi3008
13. sep 2023

@zuzinka888 Miesas hrusky s jablkami, ale nevadi. To tak byva, ked dojdu racionalne argumenty

zuzinka888
13. sep 2023

@mimi3008 a ten tvoj racionalny argument je..?

mimi3008
13. sep 2023

@zuzinka888 Ze som dospela, mam vlastneho manzela a deti, ked sme sa vzali a zacali zit vo svojom, od rodicov sme sa oddelili, tzn.ze s nimi uz nezdielam vsetko, prvorada je mi moja najuzsia rodina (manzel a deti), volneho casu je malo, tak sa snazim to malo travit s manzelom a detmi a nie denno denne sa stretavat s jednymi alebo druhymi rodicmi. Neviem, ako tebe, ale mne, aj mojmu muzovi pri narodeni pupocnu snuru prestrihli.

luccija
13. sep 2023

@mimi3008 ona ten čas ma tak ho trávi s mamou.Mozno má muža na tyzdnovkach, chodí domov neskoro.

mimi3008
13. sep 2023

@luccija no, mozne je vsetko

melanta
13. sep 2023

Ja sa prikláňam k názoru obmedziť kontakt. Obmedziť, nie zrušiť. Pretože nechápem významu, aby dieťa bolo s babkou každý deň, ak plače len keď sa k nej blížia. To dieťaťu nijak nepomôže, skôr naopak. A pre matku by mal byť dôležitejší kľud dieťaťa ako babka. Babka ak má vnučku rada by sama mala iniciovať menej častý kontakt ak vidí, že to dieťaťu nerobí dobre.

mimi3008
13. sep 2023

@melanta V mojom okoli zial nie je az tak vela babiek, ktorym ide najprv o dobro vnucata a az tak o svoje😌vacsinou, co poznam, potrebuju si naplnit svoje "materinske pudy" na vnucatach

zuzinka888
13. sep 2023

@mimi3008 prestrihli snuru a hned ste dostali studeny odchov. By ma zaujimalo ci tento nazor budes mat ked budu tvoje deti dospele. A ano, niekto to ma tak,ze ma casu malo. A niekto si ho vie vyclenit na ludi ktorych lubi a do tejto kategorie vacsinou patria aj rodicia aspon u mna a asi aj autorky.

basulaak
13. sep 2023

Aj moj syn to ma podobne. V roku s babinou v pohode teraz pred a okolo 2 rokov absolutne. Doslova nam pride ze ju nemusi. Je to z casti aj chyba samotnej nasej babky (robila iste veci co maleho doslova srali) ale tiez si vravim, ze ked utichne vzdor tak sa to snad zlepsi same. Babku vidi raz za cas a zatial sa to nezlepsilo 😁

mimi3008
13. sep 2023

@zuzinka888 praveze ziaden studeny odchov, ale az moc presladly, to mas ako s kavou, presladena kava sa ti sprotivi. Veru, ze si dam echt dobry pozor, aby som na tento nazor nezabudla, ked budu moje deti dospele, ze nemam byt vlezla a neodbitna babicka, lebo ked az velmi tlacis na pilu, ma to pakovy efekt

janetinka27
13. sep 2023

Ahoj, tvoja mamina preziva velku stratu a urcite sa trapi aj v tejto veci. Neprerusuj s nou kontakt, potrebuje vas nablizku. ak nemusis, neber malu alebo ju zober, ked vas bude viac naraz spolu. Je to len obdobie, vydrzte.
Kolegyna ma vnuka, ten dokonca jedno obdobie pri zaspavani zdesene rozpraval, ze nechce ist k tete xy. Pritom mu nic zle neurobila. Nemohli ho okrem toho ani dostat z auta, reval ako tur, ked chceli ist k pradedkovi. Potom to preslo.

siska53
13. sep 2023

Vies co? Moj, ked mal tiez tak po 2.roku cca 2,5 roka, zacal odmietat moju mamu. Presne v tom obdobi, kedy uz k nam nechodila denne, ale uz len 2x do tyzdna, lebo ked sa narodila dcera, tak prve dva mesiace chodila moja mama 5x do tyzdna. Syn ju zacal vyhadzovat z bytu, plakal, rozculoval sa.. s mojim otcom ci s druhymi starymi rodicmi nemal problem. Neskor sa upokojil, aj sa hrali a tak.. ale.. Tiez ma to trapilo, ale prisla som na sposob, ako to zmenit. Povedala som mame, ze aj ja ju budem akoze vyhadzovat. Tak ked som vedela, ze ma prist, vravim malemu, ze pod, pojdeme vyhodit babku. A po par razoch sa uz maly smial a mali sme to istu dobu ako uvitaci ritual.
Cize prosto to prejde.. mozno najdete nejaky sposob, ako to vyriesit u nas. Postrehla som inak, ze ak dieta povzbudzujem v cinnosti, ktoru nechcem, aby robilo, zvacsa ju prestane robit..

roja01
13. sep 2023

Moze sa aj niecoho v jej byte bat. Napriklad nas sa (od veku, kedy si zacal uvedomovat kde je) boji v obyvacej izbe na chate. Je tmavsia, ma mensie okno a plafon je oblozeny drevom. Ani za nic sa neda ulozit na poobednajsie spanie, pricom doma sam pekne zaspi.

lilitela
14. sep 2023

Dcerka sa jej boji, z nejakeho dovodu, treba pockat, kym to prejde a zatial sa s babkou nestretavat. Ci keby sa bala slona, tak ju budes aj tak brat do ZOO? Staris ludia su nemotorni, maju inu chodzu, su vraskavi, cokolvek z toho, je mohlo zacat vadit. Mohol ju niekto postrasit, v skolke, kdekolvek, mohla sa niecoho zlaknut a dala to do spojenia so starymi ludmi.

mrva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
14. sep 2023

Treba tomu iba nechat cas.

0silvia0
14. sep 2023

Mozno babka vyzaruje nejaky smutok, atmosferu, ktora je pre dceru rusiva. Male deti niektore zalezitosti vnimaju inak ako my, dospeli. A kedze sa asi nevie verbalne este vyjadrit, co je pre nu na babke rusive, tak place, ako to ma inak vyjadrit?
Ja osobne by som to respektovala a obmedzila nacas kontakt, ono sa to samo utrasie.

sashabb
15. sep 2023

Môže to mať súvis aj so stratou otca a manžela. Nebudem to tu rozpisovať aby som nebola za blázna, niekto verí niekto nie. Ono deti majú iné vnímanie.
Treba ale vysvetliť mame, že malej nerobia momentálne návštevy s ňou dobre, a treba ich preto obmedziť, aby sa ukľudnila. Ak sa ti dá, navštevuj mamu chvíľu sama.