icon

Starý otec a jeho nevšímavosť k vnúčatám

fatima30
8. aug 2022

Kocky už dlho ma trápi svokor, ktorý totálne ignoruje naše deti. Keď prídeme, tak si ide po svojom, bud leží, rieši sudoku, tablet alebo sa spakuje do pivnice, ci trávi vonku. Starší syn si zvykol, už to toľko nerieši ale dcéra má rok a pol ta po ňom vykrikuje sede a on sa tvari, ze je hluchý, nevidí, nepočuje. Trápi ma to kvôli deťom. Už som sa s ním aj po vadila a vytkla mu to. Nepohla fi, nepostiskaMate to niektorá takto?

Strana
z2
vilma7
9. aug 2022

Takíto boli starí rodičia voľakedy.
Ja si nepamätám, že by sa so mnou starký alebo starká niekedy niečo zahrali. Ich povinnosťou bolo nás nachovať a hotovo.

U nás je to podobné, svokor nemá vzťah k deťom, svokra detto...len by ich olizovala a tlačila im jedlo do úst. A to ich vidia len 2x ročne. Ale vyvolávať cez kameru by chceli hádam aj denné. A tiež ma to štve, hlavne keď sa tam moje malé deti teperia cez pol Európy (14 hodín cesta autom) a on pozdraví a za chvíľu sedí v kuchyni za stolom a ťuka do mobilu. Nič som nepovedala, lebo ani by sa nič nezmenilo. Škoda reči.

evica17
9. aug 2022

@negymama to je krásne, že aj takto sa dá nahradit babka/dedko. Niektoré ženy, muži to majú v sebe s tak venovať tým deťom, iný nie. S nami sa babka hrávala vonku s tanierom,kúpala,chodili sme hocikde,vymýšľala aktivity, robila nám karneval. A moja svokra so staršími vnúčatami bol raz na výlete, ale inak keď ich strážila im pustila tv, varila si,zavarala,upratovala.

miadi
9. aug 2022

@fatima30 aha Tak Asi mà taky pristup k zenskemu pohlaviu ze s dievcatkom nema zaujem nevie komunikovat Nechce sa mu. .. alebo celkovo si mysli ze zeny su nieco menej a vie sa len chlapcom venovat Lebo tam si vztah budovat .,ale ked aj tvojho syna ignoruje Mozno mà len jedno oblubene vnuča.

azurova99
9. aug 2022

@fatima30 tak ja mala tez takú z otcovej strany že nemala o nás záujem dobrý sme boli len keď trebalo jej upratovať

negymama
9. aug 2022

@vilma7 ale aj u tych starsich generacii bol vidiet aky ma kto pristup a lasku k vnucat, i ked samozrejme neskladali s nami lego a nehrali monopoly.

ta laska bola v tom, ako chceli aby sme prisli , moja babka a dedko od mamy boli takito...ich laska bola v tom ako nas vsade brali, ukazovali nam prakticke veci, rozpravali nam stare prihody, rozpravky... s nim som v detstve zazila spustu neopakovatelnych chvil... s babkou sme chodili past kravy, na rieku prat koberce, ucila nas zametat, vypustat mak z makovic, luskat fazulu, varit slivkovy lekvar v obrovskom kotli, mutit maslo v drevenej mutelnicke. Dedo takisto so mnou sekal zihlavu, ucil ma ako nabrat krave vodu aby ma nekopla, krmili sme sliepky, dokonca sme oberali perie z obarenej sliepky... oni nas nechali aby sme s nimi zili ich zivot. Hlavne nas neodmietali a neignorovali...plus lasku vyjadrovali svojimi radami a obavami o nas. K tomu patril aj petkorunacik vtlaceny do vrecka na rozlucku a do ruky makovnik...

toto moje deti nikdy so starkymi nezazili, nic z toho. este ani ten makovnik.

vilma7
9. aug 2022

@negymama tak toto som pravdu povediac ani ja nikdy nezažila so starými rodičmi. Babka stála večne v kuchyni a dedo kade tade.

fatima30
autor
9. aug 2022

@negymama to je krásne ja som tiež niečo z toho zazila

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
10. aug 2022

@fatima30 No je to blbec. Ak ma jedno oblubene vnuca a ostatne ignoruje, je to hnus.

because
10. aug 2022

Ja zvyknem môjmu skoro 5r hovoriť. Vieš dedko je uz raz taký, asi to inak nevie, treba to prijať a zmieriť sa s tým. Neznamena to ze ta nemá rad, len je uz starsi a nemá rad ked ho niekto ruší. Toto ale nie je tvoj problém, to je dedkov problém a on sa s tým musí vysporiadať.
Ucim ho tým aby sa netrápil kvôli jeho prístupu, to su dedkove batohy komplexov. Stačí to akceptovať a nejak extra sa vo vnútri s tým netryznit. Aj tak to človek nezmení....

Strana
z2