icon

Ste tu niektorá bezdetná po 30tke?

3. jan 2023

Je tu niekto po 30tke a nema deti a ani nie je tehotny?

Strana
z2
h2
3. jan 2023

Nie som bezdetná, ani nie som po 30-tke (teda, som, ale medzičasom som už aj dávno po 40-tke 😁), ale ešte dlho po 30-tke som bezdetná bola. V dnešnej dobe nič neobvyklé.

tyrkysova_kobyla
3. jan 2023

Ja tiez nesplnam podmienky, ale v okoli mam kopec zien, co splnaju

gypsomilka
3. jan 2023

Ja som bola dlho po 30netehotna bezdetna. Aj po 35 este 🙈

autor
3. jan 2023

Ja mam 34 a pocitujem kazdym rokom vacsi tlak okolia. Plus vianoce novy rok bol v znameni zasnub, tehotenslyfj oznameni, tak som sa zase zamyslela ci som cudna alebo co

tyrkysova_kobyla
3. jan 2023

Citis len tlak okolia, ci sama si nespokojna s aktualnym stavom? Ak si ty s tym vyrovnana, tak super a okolie je okolie 🙂

s_o_n_i_k_e
3. jan 2023

Som bezdetná a mám 36, tlak brutálny och joj to by som tiež vedela rozprávať, je to brutalne.

h2
3. jan 2023

Nie si čudná. Mám 3 kamošky bezdetné staré dievky, dokonca bez partnerov. Majú 47 rokov, šanca na dieťa už nie je. U teba ešte je.

gypsomilka
3. jan 2023

Ano to je taka klasika. Mala som rovnako. A kedy uz budete mat babo? Kedy sa uz vezmete? Vy nemozete mat deti? A vies co henta Mara uz caka babo. Vy este nic. Je to dost na hlavu.
Potom zrarzu zostanes tehotna a vsetci zacnu kedy to bude,co to bude. Ked to je chlapec vsetci jooooj to je skoda ze nie dievcatko. Aj ti to je luto ze. Potom porodis a hned zacnu a kedy bude druhe. Mal by mat surodenca. Ked otehotnies znova a nahodou to bude zase chlapec tak vsetci zas riesia ze koda ze nie dievcatko lebo by to mal byt parik 😂😂😂.
No a potom porodis a uz si nezaujimava. Ale tak medzi tym bude este vela zaujimavych otazok

s_o_n_i_k_e
3. jan 2023

Naposledy moja mama, rok po svadba, že načo čakáme, že ona mladšia nebude, že ona chce vnúčatá a tak, takže asi každá to tak máme. Gynda po 30ke, kedy chcem deti. Sype sa to odvšadiaľ :D.

autor
3. jan 2023

Ja ani neviem len ma to otravuje. Deti raz chcem mat ale teraz po covide uzivam cestovanie a ine veci

s_o_n_i_k_e
3. jan 2023

Jasné, chápem no ved ja tiež vždy dumam ako ich konečne umlčím a nech ma nechajú žiť, fakt asi poviem, deti nechcem a nech mi už dajú pokoj.

tyrkysova_kobyla
3. jan 2023

@s_o_n_i_k_e to by bolo zase tlacenky, ze preco nechces, to si asi nepomozes 😃😃

maranta_leuconeura
3. jan 2023

Cim som starsia tym si to menej beriem. Mam 30, som s tym ovela vyrovnanejsia, ako ked som mala 20-25, to boli uplne depky (podotykam deti chcem a zatial nemame) a ano, presla som si aj obdobim kazdomesacneho dufania. Teraz konecne dokazem ocenit to, ze dojdem domov, vylozim nohy, cez vikendy oddychujem, nemusim nikoho obsluhovat, nic nemusim. A nervovat sa s chorobami deti a nestihackami ako moje kolegyne.

gypsomilka
3. jan 2023

Tak este chvilu mas cas aj na cestovanie. Aj ked ja osobne by som to asi nechala plynut len tak. Lebo ono teraz si povies ze ved teda uzijem si rok dva tri a potom ze podme nato a zrazu zistis ze to neni take jednoduche otehotniet a bude tlak este viac.

s_o_n_i_k_e
3. jan 2023

@tyrkysova_kobyla no ved to tak býva, bez svadby, kedy bude svadba.
Bez detí, kedy budú deti.
Po prvom, kedy bude druhé a furt riešia títo ľudia.

sticker
rony2255
3. jan 2023

@s_o_n_i_k_e ja som sa pre podobné otázky prestala baviť takmer s celou rodinou a som spokojná. A to mám ďaleko pred 30tkou 😅

tyrkysova_kobyla
3. jan 2023

@s_o_n_i_k_e hej hej. Ja som dlho pocuvala, kedy konecne budeme mat dieta (lebo som este cielene nechcela), ze na co cakame, budeme stari, nebideme vladat, kecy... 😃 Teraz pri prvom, ze kolko deti chcem... 😳

maranta_leuconeura
3. jan 2023

@gypsomilka prosim ta, existuje aj umele oplodnenie. Mne sa paradoxne ulavilo, ked som zistila, ze prirodzene nam to nepojde. Lebo mam pocit, ze to mam vo svojich rukach a ci to bude teraz alebo o 5 rokov uz nezavazi.

gypsomilka
3. jan 2023

@maranta_leuconeura ano existuje. Ale vies ako to byva? Tí co riesia kedy uz bude dieta budu riesit aj to ze ho nemozete mat a ze to bolo umele 🙈🙈. A potom budu otazky vy fakt nemozete mat deti normalne,museli ste ist na umele?

drakaria
3. jan 2023

Ja som bezdetná do 29 som o dieťati nechcela ani počuť..teraz sa nedarí ale aj tak by som svoje rozhodnutie nemenila

rony2255
3. jan 2023

keby sa každý staral len o svoje záležitosti, bolo by na svete veselšie 😅😅 nemám rada výhrady ľudí na môj život. Je to môj život a oni nech si žijú svoj po svojom 😝

littlefiona
3. jan 2023

Ja som bezdetná ešte aj po 40 a čo? Žiaden tlak od okolia necítim, nevnímam. Každého slobodné rozhodnutie.

viky173
3. jan 2023

hlasim sa, mam o 2 mesiace 31 a som bezdetna, netehotna a ani neplanujem byt tehotna v blizkej dobe, mozno ani celkovo... tlak okolia nepocitujem, niekedy sa niekto opyta, hlavne po svadbe bolo tych otazok viac, ale ked som povedala, ze neplanujem deti, tak sa prestali casom pytat...

maranta_leuconeura
3. jan 2023

@gypsomilka ja to s nikym nerozoberam ani s rodinou. To, ze nemame deti a preco ich nemame je nasa vec. Jedine co vedia, ze raz chceme. Ano, padaju hlupe otazky ze kedy, odpovedame, ze ked to bude aktualne, vsimnu si to 🤷

Viem, ze niekomu je lepsie, ked problemy s plodnostou zdiela, ale pre nas su to intimne veci, takze neplanujeme inym povedat ani to ako sme k nim prisli (jedine v pripade adopcie).

11beautygirl11
3. jan 2023

@rony2255 ja som myslela, ze to len ja som taka 😀 z mna to iste

11beautygirl11
3. jan 2023

Ja mam tesne po 30. Nie som vydata a nemam deti a ani tak skoro mat nechcem. Tlak okolia bol pred 30. Partnerova rodina mi dala najavo, ze uz som stara a uz som mala mat deti….v tej dobe som mala len 26. Prestala som sa s nimi stretavat a mam pokoj.

crazy_cat_lady
3. jan 2023

ja mam po 30, 32 konkretne, stastne vydata a deti zatial nemame 🙂 zatial ani neplanujeme, uvidime, co bude. z okolia/rodiny sem tam padne otazka (ale skor z manzelovej strany rodiny), ze kedy bude babo.. ale kedze jedna aj druha strana uz ma vnucata od druhych surodencov :D tak s tym nejak velmi "neotravuju" 🙂

kvetinka75
3. jan 2023

keď ty nemáš potrebu mať dieťa, nerrieš. Ich problém, nie tvoj

liusa82
3. jan 2023

je to síce čudné,alebo mám len šťastie ale na mňa nikto tlak nerobí.Ani z rodiny ani nikde.Dokonca čim častejšie počujem odpovede že ako ti je len dobre aj ja by som tak chcela byť.Alebo do tejto doby? načo.Netreba. A je vybavené😀

vilma7
3. jan 2023

Do 38 som bola slobodná a bezdetná. A veľa kamarátov tiež.
Vydala som sa v 39, po 40.tke mám dve deti. .
Žiaľ skôr som nemala vhodného partnera.
Človek nespraví nič a už vôbec nie, keď je sám.

Strana
z2