Stojí dieťa veľa?
Ťažko sa o tom hovorí, mali sme kolaudáciu bytu, naktorú som sa tešila, ale zvrtla sa tam reč na deti. Niektorí známí hovorili, ak sa manželia rozídu a je dieťa, že tozvedený muž musí dať na dieťa aj štvrtinu z platu, ak sa bývalá vydá tak sa to zvyšuje pri každej vyživovacej povinnosti, ktorá jej pribudne, čo muž nemôže ovplyviť, o stiedavej starostlivosti nemôže byť ani reč, ak žena nechce, behať po súdoch a psychologoch, ak žena bráni stretávať sa s dieťaťom a nakoniec niektoré dokážu dieťa zmanipulovať tak, že sa ani nechce stretávať s otcom. Viem, že aj muži sú všelijakí, ale mnohé ženy to robia aj preto, lebo chcú mať pokoj v novom manželstve, alebo z pomsty. A tak vraj otec len platí a žiadne práva, preto sa aj boja mať dieťa. Potom som sa pýtala manžela, čo on na to, len povedal, že na tom niečo je. Ja by som deti chcela, ale neodvážila som sa ho spýtať, či aj on. Deti sme plánovali, teraz, keď budeme mať byt. Na všetko si zarábame sami.
Teraz nechapem. Teraz ste skolaudovali byt a riesis co ked sa manzelia rozidu? Nechces mat diefa lebo za bojis ze za rozidete alebo ako? My nemame vlastne byvanie. Sme u rodicov, mame dieta a nikdy som nerozmyslal tak ako ty. Keby som si mala dat otazku ci mam na to mat dieta tak ho asi nemam nikdy ...
stoji.Stoji to straaaaaaaaaaaaaasne vela laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasky ale navratnost okamzita a bez konca
@gabi1234 Neviem, či si sa len stratila vo svojom príspevku, alebo ťa skutočne zaujíma finančné vyrovnanie a starostlivosť o dieťa po rozvode ? Pokiaľ je to to prvé, tak dieťa finančne zvládne každý, skôr by som povedala, že dieťa "stojí" veľa trpezlivosti, sebaobetovania atď. Pokiaľ je to to druhé, tak radím, počkaj s deťmi, keďže už teraz uvažuješ ako to bude po rozvode, bez detí určite ľahšie.
@gabi1234 nechapem ze byvate spolu s priatelom v spolocnom byte, zdielate jednu postel a ty sa ho neodvazis opytat kedy planuje mat s tebou deti a ci vobec??????????? Z tvojho prispevku je evidentne ze tak na 80percent planujes mat deti a potom sa rozviest, ci ako to mam chapat.
,,Deti stoja vsetko co mas,lebo ich tak budes lubit ze im das vsetko co potrebuju a aj navyse.Stoji vsetok tvoj cas,ktory im velmi rada das a ked budes najviac unavena tak budu extremne hnevat a nenechaju ta oddychnut,ale si mama tak sa pojdes hrat,alebo ta prehovoria na ihrisko.Deti su chore,mrzute a potrebuju mamu 24hodin.........Som s starym mojim od sedemnastich a nemali sme nic,dom ??? nemali sme ani tanier ked som bola tehotna.....dlha a tazka cesta k domu.... 😀
@gabi1234 detia si určite môže dovoliť každý, no dieťa stojí veľa sebaobetovania, trpezlivosti a hlavne veľa veľa lásky 🙂 a prepáč, ale nechápem prečo uvažuješ nad tým čo bude po rozvode? Tým sa vôbec nezaťažuj, teraz ste skolavdovali byt, tak si užívajte jeden druhého a nemysli na rozvod a "sprostosti", ktoré vám narozprávali vaši známi...
@gabi1234 Ak som správne pochopila tak si sa tešila z dlho očakávaného dňa a už si sa videla ako po novom príbytku naháňaš drobca a tie reči ťa znechutili. Počkaj pár dní a tie chmúrne myšlienky ťa snáď prejdú. 🙂 Veď predsa máte slušné šance, že práve vám to spolu vyjde a budete sa vodiť za ruky až do smrti. 🙂 Treba na tom každý deň pracovať, veľa sa smiať a tešiť sa, že máte jeden druhého. 🙂
my sme sa do vlastneho byvania prestahovali teraz, par mesiacov pred mojim tretim porodom 😉
dovtedy sme 7 rokov striedali prenajmy v Ba, dokopy 4 miesta. a tu som.
deti sme chceli mat kvoli nim samotnym, neriesim, co ak by sme sa rozisli, lebo nie preto sme sa brali, aby sme sa rozvadzali. stat sa moze vselico, ale len ak to ti dvaja vobec pripustaju.
dieta stoji straaaasne vela, nevyspanych noci, stresu, strachu, starostlivosti, nervov atd atd.
Ale rozhodne to stoji zato, inak by som do toho nesla dobrovolne po tolky krat, nie? 😉
Dieťa stojí veľa... peňazí toľko koľko dáš, ale viac je určitá strata pohodlia, investovaného času a z toho sú potom manželia viac na nervy :P Podľa mňa čím skôr tým lepšie... A k tvojmu problému, podľa mňa riešiš dopredu nepodstatné veci... Mali by ste sa radovať, máte byt, jeden druheho a môžete sa vrhnúť na babatko 🙂))) Skôr by ma trápilo ako niekto môže šťastne žiť v manželstve a pritom myslieť na rozvod.
@gabi1234 sa bojis opytat manzela ci chce mat dieta? 😀
toto mate mat hadam prediskutovane. a ze rozvod a pod... co ta trapi dieta, nech ta trapi byt 😀
taky vtip je:
hovori chlapcek otcovi, oci az raz budem velky kupim si kona a budem sa na nom vozit, a aj deti z celej dediny povozim. a otec mu vylepi , si sa zblaznil ved mu chrbat znicis 😎
tvoje myslienkove pochody nemaju chybu.. od kolaudacie bytu, az po rozchod, vyzivne...psychologov... a este ani dieta nemas, . Si s partnerov ktoreho sa bojis spýtať ci nejake chce...kedy..a ci s tebou....
Ano dieťa stoji presne tolko, kolko mu možeš dať a chceš dať.
@stefka33 Ďakujem, tvoja odpoveď sa mi páčila. Sme manželia už dlhší čas, na všetko sme si sami zarobili-v zahraničí. Ja samozrejme deti veľmi chcem a tie reči som brala trochu so strachom preto, že som sa bála, že znechutia môjho manžela. Chlapi sa na oslave sťažovali na svoj osud po rozvode a myslím že nie všetci tak dopadli vlastnou vinou. Bála som sa, aby to neovplyvnilo aj môjho
manžela. Veď ja nikým nechcem manipulovať a snažím sa aby nám to vychádzalo. Možno to bol taký spoločenský stres z oslavy, kde sa mnohí sťažovali a viem, že to všetci nemajú dnes jednoduché.
Inak k tomúto príspevky sa chcem vyjadriť aj keď trochu odbočiť od témy lebo vidím že v dnešnej dobe každý kto sa ide brat automatický myslí už aj na rozvod .....jasné treba mať určené nejaké hranice a čo bude ak náhodou to nikdy nie je na škodu ale zasa aby už aj farar na náukach rozprával budúcim manželom že si maju rozdeliť majetok pred manželstvom že tu nie je nie čo v poriadku ja síce nie som na také tie cirkevné záležitosti ale neplatí v cirkvi že manželstvo až kým nás smrť nerozdelí ? no jasne ja viem takto to nefunguje ale pobúrila ma takáto praktika farára 😀 a k tomu dieťaťu ako tu už bolo napísane záleži od finančných možností rodičov niekto može minuť viac niekto menej ale jedno viem určite ľúúúbiť svoje dieťa môžete ci máte miliony alebo prázdny účet 😀
@gabi1234 No ono trošku to mužov ovplyvní. Môj pracuje vo veľkom mužskom kolektíve a má trošku traumu z toho, že sa mu neustále rozvádzajú kolegovia. Má dosť špecifické povolanie, a naozaj tam dochádza k rozvodom častejšie ako je priemer. On sa ukľudňuje tým, že ak sa niekto zas rozvedie, tak sa ma pýta, že či som šťastná, či mi nič nechýba, či som spokojná a tak. 🙂 Takže pochybnosti môže mať, ale treba sa navzájom podržať, upokojiť. Ale mám pocit, že teba sa to dotklo viac ako jeho. 😉
@denisafono toto mna tiez zarazilo :D
btw. kolko dieta stoji, zavisi priamo od toho, co zarobis...je to ako so zivotnym standardom, ak zarobis viac, vies si sice aj viac usetrit, ale zaroven minas na ine statky, predtym odlozenu spotrebu riesis a podobne, cize aj minas viac
mozem povedat, ze financne dieta viac pocitis, ked uz je skolopovinne, ale dovtedy ma vacsina parov zrovnany a nastaveny prijem tak, aby to zvladli
ak abstrahujeme od osob vyslovene s existencnymi problemami, naozaj do rozhodnutia mat dieta treba ist viac srdcom ako penazenkou, nastavit priority, vediet co od zivota ocakavame a co je pre nas podstatne do buducna
vacsina parov ma hypoteky a je vela rodin, ktori maju skromnejsi prijem a pritom viac deti.....a este podotknem, ti, co zarobia viac sa v nejednom pripade dokazu aj viac stazovat na hocijaky nedostatok
Ja sa vyjadrim len k teme, ci dieta stoji vela. Ako tu baby pisali, velmi zalezi od toho, co chces dietatu dopriat. Samo o sebe (bez niektorych veci, ktore povazujem za luxus) dieta nestoji vela. Ja som celu zakladnu vybavu kupila za prispevok od statu pri narodeni dietata. Ak by si kupovala z druhej ruky, alebo mala po niekom, tak si este usetris. Do toho roka na strave minies minimum. Kozemtika, ktoru jednorazovo kupis ti vydrzi hrozne dlho. A jedine, co sa v podstate kupuje pravidelne su plienky - na to treba mat rozpocet nejakych 30-40 EUR mesacne. Ja mam oblecenie odlozene este po sebe ked som bola mala (a div sa je omnoho kvalitnejsie ako to dnesne), bodycka a pod. kupujemv tescu alebo kiku v akcii, a ak chcem modne vychytavky, nakupim tu na bazari za par eur. Tie plienky sledujem kde je akcia, a vtedy kupim viac. Stravu varim malej ja, a to je podstatne lacnejsie a castokrat aj chutnejsie.
Ano kupili sme malej aj drahsie veci, ktore teoreticky nemusela mat ako vibracne lehatko, hraciu deku, penove puzzle, okrem sportoveho kocika aj golfovy. A chodili sme s nou na plavanie a teraz aj na hudobnu - ale to su zase vsetko veci, ktore byt nemusia, svet sa nezruti. A pripadne si viete taketo veci popytat napr. od babky a dedka na vianoce alebo narodeniny pre malu.
Bez toho, aby som to vsak mala vopred spocitane, by som do toho nesla. Nemam rada typi ludi, ktori si ani nezrataju, ci im to bude vychadzat a potom placu nad rozliatym mliekom. Je dobre, vzdy mat v zalohe aj financnu rezervu, lebo nikdy nevies, co sa moze stat.
@gabi1234 tak co satyka financii.. nas drobec nas " priemerne stál " cca 200 € mesacne... do 2 rokov.. potom uz asi menej nachvilkuz.. teda ma 2,5 roka, nema plienky , nepije uz tolko mlieka / inak ked tak tak sunar obcas, alebo kozie nie krabicove kravske / a zas zacne chodit do skolky, viac oblecka bude treba kupovat, mozno nejaky zaujimovy kruzok , sportove aktivity, viac na kulturu, kedze to nie je na skodu zacat v skolkarskom veku..
ake zovseobecnit to mozme aj tak, ze kazda SCHOPNA matka da dietatu to maximum, co moze dat vzhladom na jej zivotnu situaciu a socialne zazemie. niektorej je 500 € malo na nieta, inej stac 50 € mesacne pre mrnuska...
@gabi1234 Dieťatko stojí vela, vela penazí, vela casu, vela energie aj zdravia, mnohé zeny maju trebárs zdravotné problémy po porode na celý život a podobne, ale je to to najkrajšie stvorenie na svete. Všetko to stojí za zmysle života ktorý drobček dáva. Náš má 6 mesiacov ale ked sa usmeje tak je to plne najkrajšia vec na svete 🙂
ano dieta stoji vela penazi ale co dnes je lacne....dieta stoji aj vela pozornosti, nevyspatych noci, ale nie je nic krajsie ako usme dietata a ten si za peniaze nekupis....a co sa tyka vztahu dvoch my sme s chlapom vzdy tvrdili, silny vztah a lasku upevni, slabu rozdeli.......napr. vela chlapom vadi ze zena ked sa stane matkou prestane byt zenou a zenam dost vadi ze chlapi nepomahaju alebo nosia malo penazi domov, vzdy je mat taketo veci vyriesene vopred, materska dovolenka nie je dovolenkou co is vela muzov neuvedomuje, ale zas zena tiez nesmie to brat tak ze chlap chodi do prace oddychovat....a aj ked sa vztah rozpadne vzdy zalezi len na inteligencii dvoch ludi a ochote spravit pre deti vsetko aj ked to medzi nimi nevyslo....
@eeffka dobreee 😀 ja poznam podobny:
Maly cigancik vyjde pred chalupu a nahlas sniva: "Ked budem mat vela penazi, tak si kupim klobasu...aj slaninu...a aj oskvarky...a k tomu kus bocika..." a zrazu jeho otec PLESK mu jednu po papuli. Matka nanho vybehne: "Co ho mlatis?" a otec: "No, uz ho vidim, debila, ako to vsetko zere bez chleba" 😀
Ja sa len tolko opytam, lebo tak som to pochopila z Tvojho prispevku, ze ak sa zena po rozvode znovu vyda a ma dalsie deti, tak ex musi platit aj na tie? A to uz preco? ci zle chapem? 😅
No bola oslava a muži sa začali sťažovať, aký majú život po rozvode, žiadne práva, pokiaľ nebehajú po súdoch a psycologoch, a aj potom nie je isté, či niečo dosiahnu a len povinnosť platiť. A čím viac detí s iným mužom expartnerka má, tým viac oni musia na svoje dieťa platiť, tým viacn sa musia uskromnovať. Tak som sa zľakla, či to neovplyvní môjho manžela a či ešte bude chcieť deti. Upozornila som ho teraz telefonicky, aby si to prečítal na Modrom konikovi. Potom zavolal a zasmial sa, že sipredsa veríme a deti mať chceme. A chmáry boli preč.
Dieťa je jediná investícia, ktorá ti rastie pred očami. 🙂
@gabi1234 no ak by si mala riesit vsetky uskalia ludskych vztahov, tak nemas deti nikdy. Bud obaja spolu deti mat chcete alebo nie. Jedine, ze by ste mali strach priviest ich do tohto sveta. Ako tak clovek kuka, slabo mu je. Ale to tiez musite zvazit nakolko sa nechate znechutit. 😎
A k priamej otazke - ano, deti stoja vela. Co si budeme tahat medove motuzy okolo ust. Stoja kopec penazi. Nuz...kazdy spas nieco stoji. 😀
absurdna tema
"Niektorí známí hovorili, ak sa manželia rozídu a je dieťa, že tozvedený muž musí dať na dieťa aj štvrtinu z platu, ak sa bývalá vydá tak sa to zvyšuje pri každej vyživovacej povinnosti, ktorá jej pribudne, čo muž nemôže ovplyviť..."
Myslim si, ze prehanaju trosku 🙂 Jasne ze sa zena moze zase vydat a mat dalsiu vyzivovaciu povinnost, ale aj prijmy toho noveho partnera sa zohladnuju. Tak isto moze aj muz mat aj dalsie dve deti ked chce, a tiez to sud musi zohladnit. Stvrtina prijmov? No urcite :D Podla mna, ani ten rozvod by nebol taky problematicky, keby ludia boli rozumni. Branit dietatu styk s otcom (alebo s matkou) je blbost, zeny si myslia ze sa tak pomstia, ale najhorsie to robi detom.

Dieta stoji tolko, kolko je clovek ochotny, ale aj schopny do neho investovat a nemat deti koli tomu, ze by som- sme sa snad raz rozviedli, je dost uletene. Deti mame, pretoze chceme... Aspon ja urcite. V osade maju aj po 5 aj 10 a kolko ich to stoji? Tolko kolko dostanu od statu...