Stojí dieťa veľa?
Ťažko sa o tom hovorí, mali sme kolaudáciu bytu, naktorú som sa tešila, ale zvrtla sa tam reč na deti. Niektorí známí hovorili, ak sa manželia rozídu a je dieťa, že tozvedený muž musí dať na dieťa aj štvrtinu z platu, ak sa bývalá vydá tak sa to zvyšuje pri každej vyživovacej povinnosti, ktorá jej pribudne, čo muž nemôže ovplyviť, o stiedavej starostlivosti nemôže byť ani reč, ak žena nechce, behať po súdoch a psychologoch, ak žena bráni stretávať sa s dieťaťom a nakoniec niektoré dokážu dieťa zmanipulovať tak, že sa ani nechce stretávať s otcom. Viem, že aj muži sú všelijakí, ale mnohé ženy to robia aj preto, lebo chcú mať pokoj v novom manželstve, alebo z pomsty. A tak vraj otec len platí a žiadne práva, preto sa aj boja mať dieťa. Potom som sa pýtala manžela, čo on na to, len povedal, že na tom niečo je. Ja by som deti chcela, ale neodvážila som sa ho spýtať, či aj on. Deti sme plánovali, teraz, keď budeme mať byt. Na všetko si zarábame sami.
@katrin21 ja si dovolím s tebou nesúhlasit že porozvodové obdobie je v 90 % v rukách matky 🙂 .
Áno sú matky , ktoré bránia otcom v stretávaní sa s deťmi , liečia si svoje urazené ego ,ale je množstvo mužov a je ich skutočne veľa, ktorí jednoducho rozvodom odchádzaju od manželky ale aj od detí . Často túto kapitolu postupne uzatváraju , stretávania rednú a nakoniec to zostane iba o platení alimentov. ˇAk si muži nájdu druhu partnerku , omnoho viac sa starajú o jej deti a spoločné deti ako o svoje vlastné . Často druhé partnerky postupne začínaju vytláčať deti z prvého vzťahu do úzadia... nemusím ani hádam viac písat , tém je tu do aleluja na temu " neznášam jeho deti .... " .
@maminuska ine je ked zena pise" neznasam jeho deti" a ine je, co citi chlap k svojim detom.. Ja tu neriesim vztah k detom expartnera z pohladu zeny, alebo muza.....
Ale ked je otec normalny, tak ho nikto neovplyvni v jeho citoch a naopak, rozide sa so zenou, co ho hucka proti jeho vlastnym detom... tomu ver.
Jasne, ze su aj otcovia, co nemaju ziadny vztah k detom, ale tych je malo... vacsina zaujem o dieta ma, ale matka im to tak okorení, ze sa im nechce bojovať s vlastnym dietatom, povedia si, ze si pockaju, kym deti podrastu a budu mat svoj rozum a veci mozno pochopia inak a upnu sa na dieta, ktore mozno mozu mat , alebo aj maju s dalsou partnerkou... Lebo tym, ze dieta nemaju pri sebe, trpia.. aj otcovia vedia trpiet, nie len mamy, ked su bez dietata.... vidim to aj na svojom partnerovi.. Tkaze jasne, ze keby mal dieta aj so mnou, bol by rad, ze ma aj aj on svoje dieta doma, nie len ja moje...
No a moje dieta urcite nema radsej ako svoje. Vobec nie.. to nehrozi... Svoje je svoje . a je jedno, ci ide o muza, alebo o zenu. Postara sa, lebo treba, ale viem, ze cit k vlastnej dcere je uplne niekde inde. Aj to vidno. a je to pochopitelne a normalne v podstate.. Krv nie je voda.
@tilda Ja som ten názov asi domotala. Maminy si to vysvetlovali rôzne. Ja sa nebojím mať dieťa, bála som sa toho, že tie mužské reči ovplyvnia aj manžela. Skôr sa to malo volať "Prečo chcú byť muži single alebo tak nejak. V okolí je veľa mužov, ktorí chcú byť single aj po tridsiatke. Bola reč okolegovi, ktorý tiež v zahraničí pracoval a žena s dieťaťom ho opustila pre iného a ešte pri majetkovom vyrovnaní aj o peniaze. No ale sú ajopačné prípady. Bála som sa, že muž nebude chcieť mať deti, ale mi sme sa o tom už porozprávali a nie je to tak. Takže je všetko v poriadku.
@gabi1234 Podla toho co pises sa mi zda, ze sa AUTOMATICKY priradujes ku skupine tych zien, ktore sa rozvedu a budu robit svojmu muzovi peklo na zemi......
Dalsia vec - preco chcu byt muzi single? Ani to nedava zmysel.......ved vy dvaja ste uz zobrati, manzelia....
Hadam nemas za manzela dementa, ktory sa po jednej vecernej diskusii s kamosmi s tebou rozvedie
Myslim, ze ani nevies, co sa vlastne chces spytat...... 😀 😀 😀
A dieta stoji vela...velmi vela.........a nie je to iba vela lasky.
Napr. ja som sa poriadne nevyspala uz 8 rokov...........do svateho ! 😠 😀
@gabi1234 juj, zarazili dve veci, ze: "Ja by som deti chcela, ale neodvážila som sa ho spýtať, či aj on." No ako manzelia by ste v tom mali mat jasno. Pride mi ta formulacia divna. Add 2: ze este ste len skolaudovali byt, deti este nemate a uz sa zaoberas tym, ze ake by to asi bolo, keby vlastne uz nebolo 😀 ... ano dieta stoji vela a vsetkeho. a to doslova. a suhlasim s tilda, normalnu mamu stoji vsetko. obcas plati, ze po rozchode partnerov aj ocina jeho dieta stojí vela... tu vsetko vsak zalezi podla mna - zhrniem to - od charakteru ľudí
jejda, vobec nedaj na nejake reci, aj tak mnoho chlapov neplati ani cent nieze stvrtinu☹,popripade sa nezaujima o vlastne dieta.....dieta stoji tolko ,kolko do neho" investujes"...mozes kupit lacny kocik, drahy kocik,z druhej roky, lacnejsie oblecenie, drahe znackove,mozes ho dokonca dostat do daru,atd..asi tak...a porozpravaj sa s tvojim o dietatku vopred,aby nahodou si nezistla neskoro,ze nechce vobec a zasa na druhej strane, mozno chce,ale citi to podobne,ze este mate ten start(hypoteka?) tazky...planovat predsa mozete,nie??🙂
@katrin21 ja som nenapísala že ich maju radšej ale že sa omnoho viac staraju o svoje nevlastné deti ako o " staré" . A to že je ovela viac mužov čo odchádzaju od ženy ako aj od detí , že veľmi často poďlahnu tlaku novej partnerky , ako žien ktoré bránia v styku , tak za tým si stojím , teda aspon v mojom okolí .
Tak ako hodnotíš ty situáciu zo svojho uhla a zo svojich skuseností , tak aj ja. Máš veľké množstov neplatičov mužov, ktorých absolutne nezaujíma že matka nezvláda uživit spoločné deti , mužov ktorí prepisuju majetok na sestru , druhu manželku , matku ... len aby deti nič nezdedili , mužov ktorých jedinou povinnostou je si raz za mesiac íst na poštu a poslat zloženku alebo ist raz do banky a zraidit trvalý príkaz a je vystaráno , často ignoruju aj tuto povinnosť... . Ja sa nezastávam žien ktoré su tak tupé a bránia bez objektívnych príčin v styku , ale nikto ma nepresvedčí že porozvodovú situáciu má v 90 % v rukách žena, to by som nemohla byt rozvedená a osobne si tým neprejsť.
Stačí ak je čo len jedna strana primitívnejšia a nedohodneš sa ani keby si sa na hlavu postavila. Muži neodchádzaju od žie len kvôli milenkám , ženy sa často rozvádzaju kvôli alkoholizmu , povaľačstvu , gemblérstvu , domácemu násiliu .. a urazené mužské ego je takým hnacím motorom pre mužov že až. Na deti si nespomenú dva, tri mesiace a potom roky a zrazu sa zjavia ....som otec a som tu .
A čo mám ja skusenosti čím menej brániš v styku , tak tým otec často stráca záujem , lebo nemôže veľakrát poukázat na to že aha svina , nechce mi dávat deti . Deti sú ľahko dostupné , mám k ním prístup kedykolvek a ejha ono sa treba o ne aj starať, záujem postupne klesá až úplne že uhasne.
Ja si veľmi vážim mužov ktorí sa o svoje deti staraju a nezabudnu na ne ani v druhom manželstve /partnerstve, vážim si aj ich druhých manželiek ktoré takéto deti príjmu bez výhrad a pomáhaju s výchovou . Rovnako apelujem na ženy aby nebránili v styku s otcom , pokial ich nejak neohrozuje.. ale že 90 % o rozvode má v rukách žena ..tak to teda nie 🙂 , ja takýto názor teda nemám .
Nad detmi sa nerozmysla.Ak deti chcete,tak ich budete mat,nech to stoji cokolvek.Ak ich nechcete,ale tlaci vas do toho rodina,tak nad tym budete tak dlho rozmyslat,az sa vam ich ani nebude dat mat😀
@gabi1234 vidis, a ja to vidim inak ako ti chlapi na vasej oslave. Ja mam len povinnosti a ex prava. Vysvetlim. Ja mam povinnost starat sa o svoje dieta (je v mojej starostlivosti), zivit, satit, vychovavat. Ex ma povinnost platit vyzivne co nerobi a na vyzivnom mi dlzi 3000 eciek. Napriek tomu, ze ma na krku exekutora (nie je co exekuovat)aj je pravoplatne odsudeny, po xy rokoch som na tom istom- ja ziadne peniaze ex si beha po slobode. Mam vsak aj povinnost mu davat dieta. A na to si on zaklada a chce ju mat vzdy ked to ma v rozsudku. Ak by som mu ju jeden krat nedala v urcenom case, do par hodin mam na krku socialku aj policajtov. Ked mala dcera obdobie, ze k otcovi nechcela chodit, tak som volala na socialku co s tym a pani mi milo vysvetlila, ze aj ked ocko neplati vyzivne, ja som povinna dieta po psychickej stranke pripravit tak, aby sa na ocka tesilo!!!!! Tak kto ma doprdele mensie prava??
@gabi1234 Nerozumiem síce tvojmu príspevku, nechápem ani prečo sa svojho muža bojíš opýtať, či chce dieťa ? Ani na čo sa vlastne pýtaš.....Či chceš vedieť, koľko stojí dieťa v "manželstve" alebo koľko ťa bude stáť po "rozvode".......Jedno je isté, ak chcem dieťa, tak ho mám, nech to stojí čo to stojí. Koľko peňazí máš a môžeš investovať do dieťaťa, je len tvoja vec a tvojho manžela a to musíte vedieť najlepšie vy dvaja. A ako by ste sa navzájom chovali v prípade rozvodu, a ako by to ovplyvnilo vaše deti, aj tak nebudeš vedieť skôr, než sa to stane, pretože to dopredu nevie nik 🙂 Takže nebuď pesimista hneď na začiatku, hlavu hore a skúste s návštevami rozoberať radšej veselšie témy, je ich dosť 🙂
ked uz teraz rozmyslas, ze co ak by to nevyslo, tak to nie je dobre. Si vsetci musite nechavat zadne vratka? Pre nas to je, ze budeme spolu naveky...ani vlastny byt, lebo na neho nemame a sme u svokrovcov, lebo podnajom bol o nicom. Mame 2 deti a sme stastni, bez nich by sme si zivot nevedeli predstavit...ale to je stale len o prioritach.
ja teda tiež nechapem že na čo ssa vlastne pýtaš ? 🙂 ano ej na tom niečo pravdy ale ved to nevieeš dopreduuuu....asi ked ste si kupovali byt taka si budete mat časom aj deti a prečo by ste sa mali potom rozvádzať alebo čo ?? no nechapem o čo tu ide 🙂
@gabi1234 dieťa stoji nekonečne veľa lásky, nádherných spoločných chvíľ, veľa sĺz šťastia, dojatia, vrátenie sa do detstva, množstvo výrobkov, výkresov, kamienkov kvietkov po celom dome, neskutočne veľa pohladení, prebdelých noci (či je to len tak ako krásne spinká alebo ked je chore) ale hlavne prideš o svoje srdce pretože to bude navždy patriť dieťatku. dieťa stoji za všetko na svete 🙂 a vždy niečo počas života bude raz pôžička raz iný problém raz to raz hento nikdy nie je vhodný čas na dieťa, ale dieťatko presne vie kedy pride aj ked sa nám to bude zdať nevhodne ale časom sa to vyrieši a vieme že prišlo v hodných chvilach 🙂
@gabi1234 trochu ma zarazilo, že si sa neodvážila vlastného manžela opýtať, či aj on chce dieťa... na to ste v manželstve dvaja, aby ste vedeli, čo od života chcete a nie čo hovoria známi atď. Neprivolávaj si situácie, ktoré ešte nenastali, hoci sú pravdepodobné, vy si zariaďte život tak, ako vy chcete, aby ste vy boli šťastní... a jediné najväčšie šťastie pre manželov sú ich deti... predstav si, že jedného dňa ti tvoj syn alebo dcérka povie: maminka, ja ťa tak ľúbim... potom ťa ani nenapadne si zisťovať, koľko stojí dieťa... naše deti "nejazdili" v kočíkoch za 1000 eur, ani sa neobliekajú do vecí od Versačeho... no majú nás, milujúcich rodičov... takže šup do toho, na koníkovi kúpiš veci za babku a najmä veľa zdaru pri "výrobe", pretože dnes mnohé páry stojí splodenie viac ako samotné dieťa... veľa šťastia... 🙂
mne tak jedna moja kámoška radila, že nech sa vydám, lebo keby sme sa rozviedli, tak budem mať nárok na polovicu majetku plus výživné na manželku atď. a takto nebudem mať nič. Tak som si povedala, že "výhodný rozvod" pre mňa nie je ten pravý orechový dôvod na vydaj. 😉
p.s. ja som už 15 rokov šťastne nevydatá, kámoška je už dávno rozvedená 😝 😀 😀 😀.
tým nechcem rozvádzať výhody či nevýhody manželstva, len skrátka riešiť na začiatku vzťahu či manželstva potenciálny rozvod mi pripadá trochu predčasné 🙂
tak toto ta bude urcite zaujimat.....
http://spravy.pozri.sk/clanok/Najlepsie-je-byt-...
Najlepším miestom na svete, kde sa stať matkou, je Fínsko...
Rakúsko na 12. mieste, Česká republika (24.), Kuba 35. a Slovensko ??? Je na tom oveľa horšie.... ☹ ☹ ☹

@hanatom nie kazdy otec, co ma milenku, musi byt zly otec.. ANo, je zly manzel, kedze mal milenku, ale otec nemusi byt zly... tak to bolo aj u nas.. Muz si sice nasiel inu, ale ako otec bol skvely a nemala som dovod sa hrať na ohrdnutu chuderku a kydat na otca dietata a branit dcere, aby svojho ocka , ktoreho lubila nadalej videla.... ( hoci som bola na MD a tak som ani penazi nemala, ale pozbierala som sa , nelutovala som sa, hladala som riesenia, pracu vsetko) ..
nie vsetko je cierno biele... anie vsetci otcovia sa len " hraju na otcov " po rozvode.. a hlavne, ak ti to tvrdí len jedna strana..... 😉 to je dolezity fakt. ci vidis obe strany, alebo mas info len jednostranne.... 😉 .