icon

Strácam vôľu udržiavať vzťah a rodinu, kvôli buzerovaniu partnera

zvajko
11. nov 2013

Mile zeny, pisem preto, ze som naozaj uprimne zvedava na iny pohlad, pohlad nestrannej a nezainteresovanej osoby na moju a partnerovu situaciu. Ocenim vas nazor, ak budete mat zaujem reagovat. Teraz k mojmu problemu - s partnerom. Spolu sme 6,5 roka, mam 2 rocneho syna, ktoreho obaja velmi lubime. Nas vztah pred dietatom bol v podstate ok, niekedy hadky, v niecom sme si nesadli, ale inak to bolo fajn. Myslim, ze sme sa mali radi, tak ako ma byt. Ja som dieta velmi chcela, on dlho nie, nakoniec som ho k tomu dokopala, trvalo mi to cez 2 roky. Vedela som, ze bude mat otcovsky stav nakoniec rad a ze bude dobry otec a to sa aj potvrdilo. V tomto smere mu nemam co vycitat, malemu sa venuje, sice mu nikdy neprebaloval plienky, ani ho nikdy nekupaval, ale cita s nim knizky, ide s nim sam von ked idem cvicit, vyjadruje mu vela lasky atd. Nemam sa na co stazovat. Co sa tyka mna, nie je to uz vobec take ruzove. Z mojho pohladu je malo akcny, skoro nic nevybavi, a ked aj nieco uz konecne vybavi, trva mu to sto rokov. Spolocne byvanie som riesila iba ja, dovolim si povedat, ze jeho aktualny byt, ktory ma, ma iba vdaka mne (no a samozrejme jeho peniazom). Byt som pre nas hladala rok a pol, boli sme na cca 20 obhliadkach, vsetko som vzdy vybavovala iba ja. Rovnako som si musela vydupat dieta, ako som uz spominala, kebyze to necham na nom, nemala by som ho doteraz. Ak chcem do bytu zariadenie, navrhnem si ho sama, sama to vykomunikujem s firmou a je vybavene.Poviete si ok, ved preco sa v podstate stazujem. Momentalne som vsak uz vyse roka velmi nestastna, muz mi neprejavuje absolutne ziaden zaujem, da mi max pusu pred tym ako ide do roboty a to je naozaj vsetko. Zato si najde x dovodov, ktore mi vo viacmenej pravidelnych intervaloch vycita - zle skombinujem veci pri prami (neperiem biele a tmave spolu, samozrejme, ale napr. farebne tricko s bielym limcom sa nesmie prat s teplakmi), nevarim dost casto a dost dobre - varim tak 3x pocas pracovneho tyzdna, cez vikend sa varenia chopi on ale pritom ocakava, ze to mam robit ja. Nemala by som s tym najmensi problem, ak by zobral von maleho a nechal ma navarit. Jednoduche. On varenie zboznuje a rad sa hrabe v kucharskych knihach. Podla mna je posadnuty jedlom a ritualmi s tymi spojenymi. Pre neho je spolocny obed s upecenym masom absolutny zaklad rodiny. Pre mna je zaklad rodiny vzajomne porozumenie a varenie je jedna z cinnosti, ktora patri k zivotu, ale nepodriadujem sa jej az tak, ako by on chcel. Ked mi nahodou nieco kvapne v kuchyni, je z toho nervozny, hned vzdycha a ked sa spytam, co mu je, tak zacne neprijemnym a podrazdenym tonom vycitat, ze neviem po sebe upratat a potom sa to strhne do hadky, v ktorej mi povie, ze som ako dieta, ze neupratujem, nevarim bla bla. Nie je to pravda - kazdy den nalozim umyvacku, davam prat, vysavam 2-3x do tyzdna, poupratujem kuchynu kazde jedno rano... Ano, nie som posadnuta poriadkom a obcas mi nieco aj opakovane ujde. Podla mna to je uplne normalne, pre neho to je neprekonatelny problem. Pri dietati sa neda stihat vsetko 100%, to vsetky vieme. On to neuzna. Ja som sa 2 roky nebola nikde vecer vonku vyvencit, ulozim maleho zasadne iba ja a ked nahodou o 2 hodiny na to place, som mu k dispozicii a idem ho utisit iba ja (pyta si mamu a ja nemam to srdce od neho odist). Mam pocit, ze si to moj partner nevazi a kde ja ocakavam, ze mi bude vdacny za to, ze sa snazim byt vyborna mama a starat sa o domacnost, mi namiesto toho vycita nepodstatne detaily ako som opisala vyssie. Este z intimneho sudka - sex neinicioval uz 2 roky. Po porode sme spolu vobec nespavali, teraz prvy a zatial poslednykrat vysla iniciativa odo mna. Ked sa ho spytam preco ma za tie dva roky ani len nechytil za zadok, tak je ticho a potom povie, ze "napriklad laska prechadza cez zaludok" a tym sme zase pri obsesii jedlom a jeho vycitkach, ze malo varim a preto akosi nemam byt prekvapena, ze mi neprejavuje city. Podla mna to je uboha vyhovorka a dovod je niekde inde. Neveru vylucil on a ja ho z nej neupodozrievam, lebo bud je v praci alebo s malym, alebo niekde inde (vynimocne - neflaka sa ani nic podobne). Proste mu to asi nechyba, mne ano. Ja sa snazim mu vyhoviet v jeho poziadavkach, on mne zato vobec vsak neprejavi ziadne city navyse. Som z toho celeho uz deprimovana a rozmyslam, ci nebude lepsie sa od neho osamostatnit. Mam z toho vycitky, lebo vzdy som si hovorila, ze detom a rodine treba vsetko podriadit ale necakala som, ze budem zit ako 60 rocna starena s ufrflanym dedom ked mam 30 rokov. Uz mi toho tolko vycital, ze ho mam pravdu povediac plne zuby a prestavam ho mat rada aj ja.
Dakujem

Strana
z5
breky
7. jan 2014

z vlastnej skusenosti....chlapa nikdy k nicomu nechci dokopat....ja som byvaleho dokopala spolocnemu byvaniu, chcela dokopat k svadbe a aj k dietatu ale k tomu sa vyhybal ako cert krizu....tak som to vzdala a po necelych 5rokoch som odisla a teraz som stastne vydata a mam vytuzeneho syna s inym.....len tolko ze ked dieta nechcel a ani spolocne byvanie tak ma to byt pre teba signal ze uz v tedy nieco nieje v poriadku....vela sil ti prajem hoci ako sa rozho
dnes ale ked to niekde nefunguje je to chyba dvoch nielen jedneho....mne tvoj pribeh pripomenul ten moj predosly len bez dietata .....

travisek
8. jan 2014

@slozika Po precitani Tvojho prispevku si dovolim vpisat len taky maly dodatok. Co sa tyka clhlapov, ze nie je mozne aby vydrzali dlho bez sexu. Ako kazda alebo aj kazdy dobre vieme, ze chlapi maju ten ' svoj vlastny sposob " ako sa vedia o tom postarat / kedme sme dospel, nebudeme rozpisovat podrobne do detailov/.Takze existuje a je sposobov dost, ktorym si oni vynahradi akoze sex namiesto mat ho so zenami. Poznam vela znamich slobodnych c rozvedenych ktori ziju takto uz roky a vyzera, ze im to celkom vyhovuje. Potom zasa je vela aj takych pripadov, ze chkapi za to vlastne ani nemozu kd im nechyba sex a reaguju tak " zvlastne " podla nas zien. Skryvat za mozu casto aj vaznejsie zdravotne priciny, co sa stalo mojej kamoske, ktora si stazovala na nedostatok sexu s manzelom, jeho nervozitu a nesppkojnost a mnoho dalsich inych priznakov. Vzalo to dlhsi prces ale nakoniec sa mu istila skryta choroba pret tak aktoval, cize v podstate chudak on sam za to ani nemohol. Tiez si tak, nezelal on sam byt, le robila to s nim skryta nemoc. takze netreba sudit a odsudzovat a hned od chlapov utekat co najdalej ako tuna niektore pisete. Ak niekto niekoho naozaj lubi a zalezi mu na nom, tak pojdu aj cez tazke obdobie a krizy prekonavaju. Trpezlivost a trpezlivost, korej niky nie je dost ...

travisek
8. jan 2014

@slozika Potom kdesi som sa docitala aj to, ze i chlapi mozu mat cosi s hormonmi. Tak ako my zeny , aj oni mozu mat nevyrovnanost niektorych hormonov, nedostatok aleb prebytok / napr. testosterone /.To sa potom vraj preukazuje a sposobuje nizsiu sexualnu cinnost atd.

travisek
8. jan 2014

@klincek Lebo to su typy chlapov tzv. uboziaci !

travisek
8. jan 2014

@libka1 Cauky. Dobra rada, docela by som s nou suhlasila aj ja, ale vsak sa vravi, ze s krikom a hnevom sa veci neriesia a vraj prihorsuju, tak neviem.

travisek
8. jan 2014

@klincek Ahoj, pripajam sa k Tvojmu prispevku a tiez si myslim, ze moze byt za tym cosi ine, ako som uz dopisovala tuna, ze niekedy je u muzov aj mnoho inych " skrytych " pricin , ktore sa odhalia az je niekedy vo vztahu uz neskoro / depresie, ukostlive stavy a viacej /.

travisek
8. jan 2014

@kveta No vidis a uz je to tuna, aj Tvoj nazor , suhlasim, moze byt, nikdy clovek nevie co sa s nimi vnutri odohrava.

travisek
8. jan 2014

@mimka11111 Hlavne, ze ty si si nasla toho praveho ! To niktora z nas predsa nevieme ci si zvolime toho spravneho, darmo sa nevravi, ze vsetko je loteria a s manzelstvami je to iste nikde nie je zarucene ani nikto ci to bude v tom spolocnom vztahu klapat alebo ci to nezacne neskor skripat...

travisek
8. jan 2014

@natinecka Rozumiem Ti ae podla niektorych tuna sme len hlupe sluzky , upratovacky a opatrovatelky v domacnosti aj ked my mame mozno na to iny nazor...

libka1
8. jan 2014

@travisek ja viem, ale ked je taky tapeny tak ho treba nejak prebrat 😅 nevravim ze je to najlepsia rada, ale niekedy na ignorantov co si idu svoje zaberie, ja som to spravila len raz v zivote take cosi a ten dotycny vyvaloval oci, lebo to necakal 😅 to je uz roky dozadu a u nas to zabralo, sme spolu uz 10 rokov a pohadame sa mozno 5x do roka (ale panvice o zem uz hadzat nemusim 😀 )

ivuska6
8. jan 2014

dva roky sa ta nechytil a nemali ste sex ? chlapom o nic ine nejde len o sex takze ten tvoj ked chodi cvicit but tam ma neaku a to ti nepovie skor neprizna alebo je teply ...

hoblinka13
8. jan 2014

@travisek "Ja som dieta velmi chcela, on dlho nie, nakoniec som ho k tomu dokopala, trvalo mi to cez 2 roky. " toto svedci o vsetkom. ale nevravim,ze je to zle,len tvrdim,ze sa nudis a vymyslas.vadi ti,ze partner stale chce jest,vymysla jedla a co?ved je zdravy chlap,ktory sa chce najest.ja by som bola tiez nahnevana,keby som mala par minut na jedlo a ziadne nebolo,ale s tym rozdielom,ze my zeny si ho musime pripravit 😀 namiesto hnevu na moju reakciu by si sa mala zamysliet a porozmyslat,co urobit,aby bol vas vztah lepsim. a nemyslim si,ze ked zena z lasky pripravi manzelovi veceru,tak je rovno sluzkou. preco by som mala byt leniva a nepripravit milovanemu cloveku jedlo,ked ho tak miluje?zabije ma to?chapem,ze niektore zeny nebavi varit,ale tak predsa za nieco som mu vdacna a chcem ho aspon takto potesit.ty nejedavas?preco ti vycita,ze nie je navarene?

hoblinka13
8. jan 2014

@travisek tvoje ustipacne reakcie svedcia o vela veciach.ak si takato aj vo vztahu,potom nema zmysel chciet nieco napravit.v prvom rade si uvedom,ze na chyby su vzdy dvaja a ked chces pracovat na vztahu,musis sa pozriet aj na seba.ja netvrdim,ze zivot s chapom,ktory do teba vecne pinda je uzasny,ale to,ze je pedant a puntickar si si musela vsimnut uz davno.to je prve,co som si vsimala ja napr. na chlapoch,ked som zacala randit s niekym.vacsina zien sa necha buzerovat a keby sa to uz mne stalo jasne by som mu vysvetlila,ze si to neprajem.a

mimka11111
8. jan 2014

@travisek bud taká dobrá a odpusti si blbé pripomienky na môj komentt!!!!!!!...nevidím na ňom nič poburujúce a to,či som si našla toho pravého ....teba do toho vôbec nič nie je!!!!!, nie ja tu riešim problémy vo vzťahu a to, že nedokážeš prijať aj iný názor od toho tvojho, je len a len tvoj problém....za tú "krátku" dobu,čo si tu, si dokázala vytvoriť celkom pekný počet príspevkov,prečo asi? si zavesená na MK celý deň??? alebo je to zase len nejaký "nový" nick kôli tvojej anonymite?...svoj život si zariad ako ty chceš, len by si sa mala naučiť akceptovať aj iný názor, hoc s ním súhlasiť nemusíš.......

slozika
8. jan 2014

@travisek ako pisete vela rozvedenych a slobodnych, ale on je zenaty 🙂

slozika
8. jan 2014

@hoblinka13
@mimka11111 komenty mas asi na kazdeho, ma problem sama so sebou, asi sa nudi

slozika
8. jan 2014

@travisek jedna vec je ak je skryta choroba, ale to chovanie to neospravedlnuje. a ak sam citi ze nie je v poriadku, mal by sa liecit

cecil36
8. jan 2014

@travisek o akych muzskych pracach hovoris? O akej prirode? Ja som ti nic take nepisala.....

cecil36
8. jan 2014

@slozika ved to, komentuje kazdeho v teme, nejako ten chybajuci sex treba vykryt 🙂

hoblinka13
8. jan 2014

@zvajko a predtym ti tak malo lasky daval?niektori chlapi to proste nevedia.my zeny od nich ocakavame romanticke sceny ako z filmu,ale nevedia to.a niektorym prepne a zacnu ziarlit na dieta,beru uz zenu ako matku,nie ako manzelku (raz som pocula ako chlap rozpraval druhemu chlapovi,ze jeho zena je DOJKA a ze sa mu zhnusila,ked ju vidi behat okolo decka a kojit) bola som zhrozena,mozno ten chlap ani nemohol za svoje pocity,urcite si ich neprial,ale aj tak je to strasne.

mne moj tiez jeduje svojim vecnym hladom.prideme vecer domov a on cely vecer basni o jedle a co si spravime a co zjeme a vkuse rabuje chladnicku.mne jedno,co dam do ust a on by len dobrotky vkuse jedol,ale nie je nervozny,takze mi to nevadi 😀

travisek
13. jan 2014

@mimka11111 Ubohy koment ....lutujem Ta.

mimka11111
13. jan 2014

@travisek mala by si sa nad sebou vážne zamyslieť, zjavne ti v živote niečo chýba 🙄

travisek
13. jan 2014

@mimka11111 Hlavne, ze ty mas vsetko v zivote pani chytra, len si moc nevyskakuj, este nevies co Ta v zivote caka....Cas pre Teba tiez sa zamysliet...takych ako si ty tiez uz bolo a doskakali...

dellfi
11. apr 2019

@travisek a čo s toho máš? To čo tu opisuješ by ma teda riadne ubijalo.

Strana
z5