Strach z blízkej budúcnosti - život overthinkera
Tento text bude asi dlhý a asi aj chaotický ale niekde sa potrebujem vyventilovať..
Od malého decka som sa strašne bála vojen a smrti netuším prečo nič zlé som nikdy nezažila ale ten strach vo mne bol vždy veľký. Postupom času v dospelosti to vo mne stále bolo.. posledné roky je to ale horšie. Už mám 36 a tri deti a najmladšie má 7 mesiacov. Ide o to že všetky tieto moje strachy komplikuje to, že ja neskutočne všetko analyzujem a nad všetkým premýšlam. Už som bola aj u psychológa sa vyrozprávať. Na psychiatra to podľa mňa nie je ten strach mi život zatiaľ nejak neovplyvňuje kedže mi to nezabránilo mať deti aj ked by ma lieky možno skľudnili...
Nedokážem si proste pomôcť ale v poslednej dobe mám neskutočne zlý zlý pocit ako keby sa malo udiať niečo zlé. Asi to bude šialené čo napíšem ale môj mozog dokáže premýšlať nad týmito všetkými vecami - nad tým že určite tu čoskoro bude vojna, potom nad digitálnou identitou .. ako vlastne vývoj technológií prišiel k tomu , že všetci sme od toho internetu závislí a tým nemyslím sociálne siete ale že všetko funguje cez internet a ešte len fungovať bude od nakupovania, zdravotníctvo, financie... že vlastne keď začne byť povinná digitálna identita tak vlastne kto ju nebude mať tak skončil ( som veriaca takže pre mňa je to predzvesť znamenia šelmy a nehodlám do toho ísť lebo mám s tým problém) ale čo potom moje deti? čo s nimi bude? Ale zároveň ak by som do toho šla a budem nejakými vecami "nepohodlnná" kedykoľvek mi môže byť zabránený prístup k niečomu dôležitému. Všetci sme určite už počuli ako funguje sociálny kredit v Číne.. takže aký to má zmysel?!
Ďalej ma napáda, čo ak príde dalšia pandémia .. prípadne nejaká katastrofa a budú ludí premiestnovať na iné miesto čo ak ma oddelia od detí..
Nový školský zákon.. .
veľký reset.. ako to bude prebiehať? Umelá inteligencia a roboty, drony... kontrola nad ľudmi... dalšia desivá vec...
a toto všetko sa odohráva v mojej hlave... dokážem si stáleužívať život ale podvedome je tam ten strach z tohto všetkého čo sa môže stať. Ja viem že tak žiť nemôžem lebo je to čisté psycho asi... a teda nepoznám žiadneho človeka čo by tak premýšlal ako ja ... ja proste stále čakam že sa ide niečo zlé udiať.
je to tak vo mne zakotvené od dieťaťa :(
už som premýšlala že sa niekam odsťahujeme daleko ale kam? začať život niekde preč tiež nie je jednoduché nikto tam na mňa nečaká a úroveň mojej angličtiny tiež nie je vysoká.
Ako si poradiť? Ja viem že nikto mi nemôže slubiť že sa nič nestane a všetko bude v poriadku ... ale chcela by som sa aspon z časti z toho vymotať..
zi pritomnostou, nemysli na to, co bolo, ani co bude, jedine co mas je okamih pritomnosti, tym, ze sa zaoberas buducnostou sa ho vzdavas
znie to ako velke klise, ale je to pravda
Keď si veriaca tak vieš čo Ježiš povedal svojim učeníkom aké veci sa budú diať krátko predtým ako prevezme vládu nad zemou a to čo sa deje v našej dobe ukazuje splnenie toho proroctva.
V knihe Daniel máš proroctvo ako skončia svetové mocnosti a potom pod vládou Ježiša nastane konečne pokoj a mier na zemi. Takže nás v skutočnosti čaká svetlá budúcnosť, len predtým na krátko nastane najťažšia doba aká v dejinách ľudstva doteraz nebola, lebo diabol vie že už sa blíži jeho koniec tak bude besnieť aby narobil čo najviac škody pred svojím koncom.
Ja som prisla po "predzvest znamenie selmy" a...podla mna ten psychiater nie je az taky blby napad...
Ja som prisla po "predzvest znamenie selmy" a...podla mna ten psychiater nie je az taky blby napad...
@anonym_b77c66 😂😂😂
@anonym_autor ziadne konicky nemas ked sa zaoberas blbostami
@anonym_autor mas teraz nejake tazsie obdobie,alebo vies definovat co je momentalne spustacom tychto myslienok? Pozri uz len z logickeho hladiska - nemozes ovplyvnit technologicky vyvoj, vojny, pandemie. Ono vsetko sa zo zaciatku javi desivo,ale treba sa na technologie pozerat ako na pomocnikov,nie na strasiakov. Resp s respektom k nim pristupovat. Na tvojom mieste by som urcite obmedzila sledovanie spravodajstva na minimum. Inak klobuk dole,ze mas cas overthinkovat s 3detmi. Ja mam tiez taku mysel,ale zvacsa zacne takto pracovat pri tazsich zivotnych situaciach. Ak si nevies dat rady skus psychiatra,ulavi sa ti.
prekliatie blahobytu - neriesis zradlo, teplo, a pod a tak riesis hocico hlavne aby sa riesilo a aby v hlave rec nestala. Obklop sa ludmi a osudmi ktore by si ten tvoj blahobyt chceli aspon skusit - dobrovolnictvo v starobincoch, atd , hned budes mat iny pohlad na svet
@anonym_autor mas teraz nejake tazsie obdobie,alebo vies definovat co je momentalne spustacom tychto myslienok? Pozri uz len z logickeho hladiska - nemozes ovplyvnit technologicky vyvoj, vojny, pandemie. Ono vsetko sa zo zaciatku javi desivo,ale treba sa na technologie pozerat ako na pomocnikov,nie na strasiakov. Resp s respektom k nim pristupovat. Na tvojom mieste by som urcite obmedzila sledovanie spravodajstva na minimum. Inak klobuk dole,ze mas cas overthinkovat s 3detmi. Ja mam tiez taku mysel,ale zvacsa zacne takto pracovat pri tazsich zivotnych situaciach. Ak si nevies dat rady skus psychiatra,ulavi sa ti.
@denithestrange1993 dakujem🙂
Neviem preco ale proste vo volnejsich chvilach napr vecer mne zacne hlava bezat na milion obratok.. oocas dna cas veru na to nemam…
@anonym_autor ziadne konicky nemas ked sa zaoberas blbostami
@anonym_d13669 inak to je fakt nicomu sa nevenujem odkedy mam deti
@anonym_b77c66 ale preco? Ja som veriaca a Je to v biblii ? Je. Digitalna identita je realna ? Je. A naozaj nechcem aby sa splnilo ze bez niecoho nenude sa moct predsvat ani kupovat
Keď si veriaca tak vieš čo Ježiš povedal svojim učeníkom aké veci sa budú diať krátko predtým ako prevezme vládu nad zemou a to čo sa deje v našej dobe ukazuje splnenie toho proroctva.
V knihe Daniel máš proroctvo ako skončia svetové mocnosti a potom pod vládou Ježiša nastane konečne pokoj a mier na zemi. Takže nás v skutočnosti čaká svetlá budúcnosť, len predtým na krátko nastane najťažšia doba aká v dejinách ľudstva doteraz nebola, lebo diabol vie že už sa blíži jeho koniec tak bude besnieť aby narobil čo najviac škody pred svojím koncom.
@anonym_fd0b3b no len by som to rada prezila to co ma prist. Resp
Je tam ten strach o moje deti…..
Ahoj. O všetkom o čom ty premýšľaš,aj ja viem. Rozdiel je ten že ja sa nebojím. Nepozeráš náhodou videá Kamila Jakuba? A čo manžel,bol by ochotný v prípade ze tu nastane ID sa odsťahovať s vami mimo EU?
Ten psychiater a lieky sú v tvojom prípade dobrý napad
zacni viac sexovat nech ti chlapec poriadne vytrasie hlavu
@anonym_fd0b3b no len by som to rada prezila to co ma prist. Resp
Je tam ten strach o moje deti…..
@anonym_autor Načo si sa takýmto mentálnym nastavením vôbec množila? Z tvojich detí nevyrastú zdraví jedinci, budú to mať v génoch a život pri Tebe ich zničí. To ťa netrápi, že si priviedla na svet troch potenciálne duševne navždy poznačených jedincov a niekto sa o nich bude musieť starať, keď sa ty zblázniš? Už jeden magor je dosť, nieto traja.
@anonym_autor mam to úplne rovnaké. Ono keď si človek nedá na tieto myšlienky pozor, tak sa v tom tak zauzli, že až, to potom začneš rozmýšľať, načo sme vôbec mali deti a tak. A tu by som dala stopku. Tiež som veriaca a práve viera je mojím štítom. Nikto presne nevie ako, co a kedy sa stane, ale Ježiš nás na viacerých miestach v Biblii povzbudzuje: Nebojte sa.
Strach je dielom zlého, on zasieva strach a znepokojenie. My naopak ako veriaci ľudia, mame sa učiť veci odovzdávať Bohu. My nevieme co a ako, ale On vie, on sa postará. Tieto myšlienky plne úzkosti sú úplne zbytočné, treba ich vymeniť za modlitbu. Modliť sa pravidelne napríklad novenu odovzdanosti, primknut sa bližšie k Bohu a nezivit v sebe strach.
Mna vzdy pobavia odpovede "nepremyslaj nad tym, nesleduj" Ked zavrieme oci a usi, to sa to potom nestane? Ci bude vojna neviem, ale digialna identita a s tym spojene vsetky veci pridu a bude to asi skor, ako si myslime. A nie, nie som zrela na psychiatra, len nezatvaram oci a usi pred tym co sa deje. Odstahovat sa, no ale kam, ked tymto smerom sa to bude uberat vsade?
@anonym_b77c66 ale preco? Ja som veriaca a Je to v biblii ? Je. Digitalna identita je realna ? Je. A naozaj nechcem aby sa splnilo ze bez niecoho nenude sa moct predsvat ani kupovat
@anonym_autor No nechcem ta strasit, ale uz teraz peniaze "nie su realne". Su to len cisla. Ak by si naraz vsetci ludia chceli v banke vybrat peniaze, tak to nepojde. Ja fakf neviem, naco si si ty s tvojim nastavenim robila 3 deti. Ak by som mala pocuvat tieto kydy doma, idem radsej do decaku.
@denithestrange1993 dakujem🙂
Neviem preco ale proste vo volnejsich chvilach napr vecer mne zacne hlava bezat na milion obratok.. oocas dna cas veru na to nemam…
@anonym_autor kazdy ma v zivote milion otaznikov,a nikto nevie ako bude prebiehat buducnost. Len si spomen na covid. Keby sme vedeli co nas caka pred 20rokmi tiez by sme sa desili. A co sa stalo? Kazdy si presiel niecim zlym,ale nejako sme sa zariadili,pretrpeli a zivot ide dalej. Inak tomu nebude ani v buducnosti. Nase deti si pravdepodobne tiez niecim prelomovym prejdu ako kazda generacia, ale tomu nezabranis ani tym najvacsim overthinkom. Sustredit sa ma zmysel na veci,ktore vieme sktivne zmenit. So svetovou ekonomikou asi nepohnes...
Ahoj. O všetkom o čom ty premýšľaš,aj ja viem. Rozdiel je ten že ja sa nebojím. Nepozeráš náhodou videá Kamila Jakuba? A čo manžel,bol by ochotný v prípade ze tu nastane ID sa odsťahovať s vami mimo EU?
@klara546 ano bol by lenze napr digitalna identita vyzera ze bude vsade… ty to ako vnumas? Pozeram aj toho Kamila hej…
@anonym_autor mam to úplne rovnaké. Ono keď si človek nedá na tieto myšlienky pozor, tak sa v tom tak zauzli, že až, to potom začneš rozmýšľať, načo sme vôbec mali deti a tak. A tu by som dala stopku. Tiež som veriaca a práve viera je mojím štítom. Nikto presne nevie ako, co a kedy sa stane, ale Ježiš nás na viacerých miestach v Biblii povzbudzuje: Nebojte sa.
Strach je dielom zlého, on zasieva strach a znepokojenie. My naopak ako veriaci ľudia, mame sa učiť veci odovzdávať Bohu. My nevieme co a ako, ale On vie, on sa postará. Tieto myšlienky plne úzkosti sú úplne zbytočné, treba ich vymeniť za modlitbu. Modliť sa pravidelne napríklad novenu odovzdanosti, primknut sa bližšie k Bohu a nezivit v sebe strach.
@anonym_c44f0a snazim sa ale asi mam ozaj slabu vieru…. Lebo ten strach valcuje..
Mna vzdy pobavia odpovede "nepremyslaj nad tym, nesleduj" Ked zavrieme oci a usi, to sa to potom nestane? Ci bude vojna neviem, ale digialna identita a s tym spojene vsetky veci pridu a bude to asi skor, ako si myslime. A nie, nie som zrela na psychiatra, len nezatvaram oci a usi pred tym co sa deje. Odstahovat sa, no ale kam, ked tymto smerom sa to bude uberat vsade?
@anonym_19aa4e ano ved presne to tak vyzera ze to bude vsade. Ked to odmietnem tak co ako budem zit? Bez zdravotnej starostlivosti, bez jedla… stale nad tym premyslam ze ako by sa to dalo zvladnut
Joj aki ste niektori neprijemni….
Deti som mala lebo ich milujem, lebo clovek stale vnutri dufa aj ked sa boji ze vsetko dobre dopadne.
A nebojte sa svoje deti doma nedeptam mojimi myslienkami nemusia to pocuvat nerobim z nich psychopatov. Bavim sa o tom ked tak s muzom alebo si to riesim sama v sebe.
Nemyslim ze som zrela na psychiatriu nikomu tymito myslienkami nenicim zivot. Max sama sebe.
Proste mam toho len v hlave velmi vela a vela si toho vnutri riesim. Ci ja mozem za to ze od dietata som sa takych veci bala? Chcela som len pocut nazory inych ci aj niekto iny nad tym premysla aspon z casti alebo je to ludom jedno pripadne ci ma niekto nejake riesenie ako napr zvladnut to co nas caka?
Ja viem ze je to blbost dopredu sa obavat ale nedokazem byt voci takymto veciam slepa ani hlucha. Len chcem byt pripravena
Joj aki ste niektori neprijemni….
Deti som mala lebo ich milujem, lebo clovek stale vnutri dufa aj ked sa boji ze vsetko dobre dopadne.
A nebojte sa svoje deti doma nedeptam mojimi myslienkami nemusia to pocuvat nerobim z nich psychopatov. Bavim sa o tom ked tak s muzom alebo si to riesim sama v sebe.
Nemyslim ze som zrela na psychiatriu nikomu tymito myslienkami nenicim zivot. Max sama sebe.
Proste mam toho len v hlave velmi vela a vela si toho vnutri riesim. Ci ja mozem za to ze od dietata som sa takych veci bala? Chcela som len pocut nazory inych ci aj niekto iny nad tym premysla aspon z casti alebo je to ludom jedno pripadne ci ma niekto nejake riesenie ako napr zvladnut to co nas caka?
Ja viem ze je to blbost dopredu sa obavat ale nedokazem byt voci takymto veciam slepa ani hlucha. Len chcem byt pripravena
@anonym_autor Ja by som to riesila s psychologom pokial nemas v okoli cloveka, s ktorym to mozes pekne rozobrat. Treba riesit tie strachy, lebo strach mohol mat clovek v kazdej dobe, od praveku, ci ho nezozerie medved, cez stredovek, ci ta nahodou neupalia na hranici a pod. alebo len z nedavnejsej historie vsetky vojny, konflikty, perzekucie. Obavy tu vzdy boli aj budu, ale treba ich mat pod kontrolou a zamerat sa na pozitivne veci, ktore mozes ovplyvnit.
toto je tvoj problem -
som veriaca takže pre mňa je to predzvesť znamenia šelmy
@anonym_autor Ahoj autorka, ja ta nejdem sudit, to, ze mas deticky, neznamena, ze ich krmis svojimi myslienkami a strachmi. Verim, ze im doprajes pekne a hrave detstvo, ake deti maju mat. Kazdopadne, pises, ze uz si sa bola vyrozpravat k psychologovi, on ti co odporucil? Ako ta nasmeroval, aby si si pomohla k zlepseniu? Konas tak, ako ti poradil? Kolko krat si mala s nim sedenie? Vies lebo pises,ze mas od malinka tieto strachy, takze to nie je zalezitost chvilkova, z toho co sa deje/bude diat vo svete. Myslim si, ze by si k nemu mala chodit na sedenia min.dokym sa nedas ako tak do poriadku. Aplikovat to, co ti on povie, co mas robit, aby ti bolo lepsie. Taketo strachy ti mozu vyvolavat uzkosti, resp. sa to moze casom zhorsit, ze sa do toho tak zacyklis, ze potom uz ozaj by bol ten psychiater na mieste. A vobec to nie je hanba. Ked si chora ides k obvodnemu, ked mas zlomenu ruku, tak ides k chirurgovi a aj dusa a myslienky ma svojho lekara, aby sa vyliecili a tebe bolo lepsie. Skus ozaj ci uz castejsie a dlhsie terapie u psychologa s tym, ze budes poctivo aplikovat do zivota, co ti on povie, alebo psychiater-aj ked si ty nemyslis, ze to nie je na psychiatra, ako inak si chces s tymito stavmi pomoct? Nedajboze sa ti to zhorsi a zacnes to nevedome prenasat na deti, bude to podla teba lepsie? Lebo s takymto niecim ti ozaj tu nikto neporadi nejak lepsie ako lekar ci terapeut. Mozeme ti tu napisat cokolvek, ale ty neovplyvnis, kedy ti tie myslienky opät pridu na rozum. Sprav to aspon pre svoje deticky, potrebuju vyrovnanu maminu a ty nedovol, aby to zaslo dalej nez to je. Je pekne,ze pocas dna fungujes, aj si zivot uzivas ako pises, ale podvedome, ked mas toto v hlave, tak si to urcite neuzivas tak uvolnene, ako by si mohla. Skus teda najprv dlhodobejsie chodit psychologovi a ked nebudu vysledky, vobec sa neostychaj ist k psychiatrovi. Ale myslim si,ze ked ta psycholog nasmeruje a budes denne dodrziavat co ti on odporuci, tak by sa ti mohlo ulavit. Drzim ti palce🍀
toto je tvoj problem -
som veriaca takže pre mňa je to predzvesť znamenia šelmy
@natalka13 preco by to mal byt problem? Vies o tom ze aj neveriaci ludia mozu mat problem s digitalnou identitou? Uvedomujes si ze ide o totalnu stratu sukromia a nie len o moje nabozenske presvedenie?
@anonym_autor Ja by som to riesila s psychologom pokial nemas v okoli cloveka, s ktorym to mozes pekne rozobrat. Treba riesit tie strachy, lebo strach mohol mat clovek v kazdej dobe, od praveku, ci ho nezozerie medved, cez stredovek, ci ta nahodou neupalia na hranici a pod. alebo len z nedavnejsej historie vsetky vojny, konflikty, perzekucie. Obavy tu vzdy boli aj budu, ale treba ich mat pod kontrolou a zamerat sa na pozitivne veci, ktore mozes ovplyvnit.
@domculik ano to mas pravdu… vzdy bolo nieco. S psychologickou som to uz riesila a ja si to vsetko uvedomujem len to neviem aplikovat.
Ale dakujem aj taketo sprqvy mi pomahaju.
Rozpravam sa o tom s muzom aj sestrou ale niekeds ich nechcem tym zahlcovat stale..
riesis svoje pocity s psychlogickou, a teda ano je to tvoj hlavny problem.
digitalna identita je jasna a nic s tym neurobime, preco kvoli tomu nespat a nat z toho desy?

@anonym_autor netreba čítať všetky negatívne škandalózne veci na nete, každý chce niečím zaujať, výmyslov plný internet, iné médiá detto, čím väčšia špekulácia, tým viac sledovanosti.... netreba si vsetko pripúšťať .