icon

Strašná svokra a manžel vysiaci na nej

eny211
12. dec 2017

Čo by ste povedali na svokru, ktorá sa stavia medzi manželov...Ja taku mám, mne hučí až si urobím poriadok s manželom, az urobi to a hento a az ho donútiť a ona jemu huci proti mne, dokonca chodí roznasajuci hluposti, akoze nevarim, a ze manzel nemá nachystane jesť,ked pride z prace a nevarene, co nie je pravda, len to vecer vyhadzujem, lebo mi to neje. Naje sa v práci. A robi naprieky, dcerke kúpi bundu, ked poviem, ze ma dve. Tu co som kupila ja je podla nej hrôza, co je z takko fasion, pekna, moderna, kvalitná...ona kupi cinakovsky gycovy kus hrozy smejd, napriek. Trojročnej kupi nohavičky 170tky....och moj Bože a ten pes so svietiacimi ocami z hodov a hracky, ktorej sa dieta boji....a zacalo to strasnou satenovou oblieckou na krst a potom tie jej dristy...no valcuje so mnou hnev. Manzela nechala na ulici, ked mal 17a ona si uzivala s frajerom a on ju uprednostni predo mnou, tehotnou a dcérkou. Zastane aj keď nemá pravdu...hlupo naleti tupcom predajcom, jiooj toho by bolo na pisanie, no nerozcul sa, vsak idem prasknut zlostou. Mi to pride ako zlý sen, ako film s JLo....so svokrou. Kvoli nej lezim v nemocnici, bo hucala, ze toma mazel pprobit a ze mu to mam nakazat, no ja som to uz nechcela počúvať, tak som to spravila ja,lebo mala prist na návštevu, dokonca ma ako tehotnu seklo v krížoch a nemohla som ani chodit a bola som vyčerpaná a zaspavala som, tak ma zakazdym zobudila.tak som sa prvy krat ocitla v nemocnici...jej vyjadrenie, ze naco sme chceli druhe detsko, ma tiez dojalo, aj to ze mam drzat hubu a posluchat jej syna...v tejto dobe, nech sa zobudi a po pracu kyda ako na mna i na svojho milovaneho syna. Cim viac ju spoznávam, tým viac vidím aka je z nej sviňa.a mohla by som písať stále,no dufam, ze sa tu niekto najde, co si so mnou ponadava.

mihula
12. dec 2017

@eny211 no hroza to je,to ti verím.Vy bývate u svokry?

tamara263
12. dec 2017

No tak ti teda nezavidim ...mala by si asi razne povedat a staci mama nemama ty si tiez matkou deti jeho syna a jej vnucat nasla si obet a nou si ty nadavanie ti nepomoze ani rozculovanie akurat tak skodis srbe a babätku reci tipu naco ste chceli druhe na co ju je po tom jej ho date ? Ci to je otrasne co si kupila na co to bude ona nosit ? Vies kedy sa zeny takto spravaju ? Ked zavidia ocividne v mladosti chcela byt ako ty mat zivot ako ty a podobne nevie predychat ze sa asi vies postarat o muza a deti ked ona to nevedela vsetko si to teraz na tebe buri nema pravo nech ide do kostola a vyspoveda sa tam ju budu pocuvat a na tvojom mieate jedna nemiestna poznamka na teba otvorim dvere s vetou ak sa vam nepaci chodte a ak nechcete ist respektujte ze toto je moja rodina moja domacnost pekne v klude ...ja ma svokru super odkedy sme sa tak pohadali lebo mi rapli nervy sa uplne otocila o tisic stupnov a ked sa jej nieco nepaci zacina vetou ved je to vasa vec co spravite iba som povedala svoj nazor toť vse musis to zadtavit hned a razne TVOJ ZIVOT TVOJ MANZEL TVOJE DETI ...

tamara263
12. dec 2017

Co sa tyka manzela pri nom tiez razne treba jednat ked ani to nepomoze musis si to prestat vsimat ine to asi nebude hlavne je ked docielis aby nechala na pokoji teba ☺ mne sa doteraz vlasy dupkom stavaju ked ideme k svokre a zacne muza chvalit vychvalovat do nebies a on s usmevom 4 rocneho syna ze ho pochvalila 😅😅😅😅mam muza stopercentneho ale toto ma vie vytocit ....alebo jej hovori o kazdom kroku v zivote ignorujem to s tym sa neda nic robit 😅 bolo to horsie velmi tak som rada ze sme tam kde sme 😅😅😅😅

deti95060810
12. dec 2017

s touto harpiou bývate pod jednou strechou? už aj by som balila seba alebo ju....😀

hviezda21
12. dec 2017

Muž opustí svoju matku a žena svojho otca. Vy ste nova rodina nový zväzok nové pravidlá nové povinnosti. Každý si nesie zo svojho domu vzory správania a zvyky a je dosť keď to máte vy dvaja zladiť nieto ešte s niekým iným. O vplyve príchodu deti na vzťah a výchovu deti nehovoriac. Zobrala si si muža nie jeho matku. Presne v tomto duchu sa musíš porozprávať s ním, to je základ. Tak s ňou, veľmi rázne a asertivne. Ak sa neznormalizuje tak proste bude chodiť 2x ročne na vianoce a narodeniny deti. Inak to nejde. Vidíš čo to spravilo. Pred manželom na ňu nekydaj, rozhovor o nej začni o svojich pocitoch a vašom vzťahu. Vašich deťoch zdraví. Ako to na vás vplyva. Nechci ju úplne zavrhnúť je aká je ale je to jeho mama. Pravidlá ale musia byť. A dary vezmi a daj iným. Alebo daj na charitu. Ja keď je veľmi obnosené deravé aj vyhodim alebo použijem v domácnosti. No čo proste keď sa zato hanbím keď mi dá po 4neteriach a ja mám svoje po 2chlapcoch nebudem sa hádať. Dobré mamka odložím, možno sa zíde niekedy. A je pokoj. Že to nikdy nedám viem len ja a môj muž. Moja svokra ale vždy slušne zavolá a pýta sa čo môže doniesť. Ak je niečo veľmi nevhodné (ešte sa nestalo) upozorním slušne a v dobrom že deti sa toho boja/ublizia si a pod. Podstatná je podpora teba tvojho muža, potom to už date. Teraz len lez a oddychu, ležala som pred rokom od 26tt. Nič iné nie je dôležitejsie ako bábätko.

eny211
autor
12. dec 2017

Nastastie s ňou nebyvam, ale ak jej to nevyjde s druhom, stavim sa,ze si hu k nam manzel nanominuje, ake he u nas casto, pride kedy sa jej zachce, si doma ajetam, najhorsie je ze to manzel dostal zrucaninu a spravil ju a mam dojem, ze jej ide o to ma vystvat, a co si myslim, lebo ani malu nema moc rada, kedze som ju pri jej pristrazeni malej dcérky pristihla aka je hnusna na nu, ked som sa potichu vratila o com mi vravela aj susedka, co ju pocula trojrocnemu dietatku nadava,...keby mala so mnou byvat 24 hodin by som si to pri nej hodila, alebo by som ju musela napadnut s toho pokritectva....ako priklad uvediem...väčšina z žien prve mesiace tehu nevykrikuje do sveta, nevedeli to ani mamy....no keď som bola hospitalizovana kvoli krizom na gynde, museli sme to mamam povedat a ona to roztrubila v robota, vo fabrike a vy sa to dozviete od cudzieho človeka,ze to ma od nej,lebo su kolegyne....a ona to poprie, keď jej to poviete, že to je klamstvo, najhorsie je, ze manzel na nej lipne😐 a vždy sa da na jej stranu...moja mama to skomentovala, ze musim najst rafinovanu taktiku, ze inak to nepojde...

lavieenrose
12. dec 2017

ja nechapem ze si si vzala maminho milacika..ja som takeho poslala k vode..a vtedy som pochopila ze muz sa koli zene nezmeni ..takze necakaj ze sa stane zazrak

maminuska
12. dec 2017

@eny211 vieš čo ? ja som u prvej svokry hľadala taktiky , chcela som byť asertívna a výsledok bol že som si vôbec nepomohla. Druhá manželka môjho exmanžela, ju po dvoch mesiacoch doslovne" poslala do p.i..e a má kľud.

eny211
autor
13. dec 2017

@lavieenrose Nevyzeralo to tak, to sa prejavilo az pri tom, ked sme sa z podnajmu presťahovali do chalupy, cize do mesta bližšie

eny211
autor
13. dec 2017

Takze podla viacerých si treba chytit svokru a riadne si to s nou vyjasniť...

eny211
autor
13. dec 2017

Alebo ju radsej ignorovat a kusnut si do jazyka, co som robila doteraz

eny211
autor
13. dec 2017

Hlavne ked manzel sa vyjadril pred mojou mamou, ze sa vzdy zastane mamy....ale ja si myslim, ze by to nepochopila...lebo je taka hlupa, ze naleti aj predavacke, co jej umyselne predava poskodeny tovar s tvrdenim, ze je dobry...na pozicky, ktore nepotrebuje...a klebeti o ludoch len.v zlom

eny211
autor
13. dec 2017

Najradsej by som ju dobila.v tom.hneve

cacianka
13. dec 2017

máš právo sa rozčuľovať a vybúriť svoj hnev a frustráciu, ale snaž sa ukľudniť pre svoje dobro a dobro a zdravie najmä psychické aj tvojich detí.
napíš si hoci aj poznámky čo ti povyvádzala a ako ublížila, ale nie veci typu bunda od Vietnamcov, hlavne útoky na tvoju osobu, na deti , na tvoju integritu, aj na tvoju domácnosť. aby si mala podklady na argumenty a netrepala od nervov iba blbé reči.
a potom len s kľudom angličana jej to pekne zrátaj bud pri nejakej návšteve ked začne opäť útočiť, alebo jej podla poznámok napíš veeeľmi slušný ale tvrdý list, keby si to nevedela zvládnuť osobne.
a kľudne aj tvojmu mužovi aj jej povedz, že dom je aj tvoj a v ňom privítaš a strpíš len také návštevy ktoré prídu v pokoji a mieri, dodržujú pravidlá slušného správania ako hostia. neželáš si aby ťa ktokoľvek buzeroval v tvojej domácnosti a ak to nemieni niekto dodržiavať, nemá vo vašom dome čo hladať, a je jedno či má rok alebo 100, či je žena a či muž, rodina či niekto cudzí.
tvoj dom tvoj hrad a ten má dvere otvorené iba pre dobro, zlo má vstup zakázaný. lebo tie dvere otvoríš a ak sa zlo zhmotní tak ho vyhodíš.
PS. ešte môžeš aj ignorovať, ale to sa asi nedá ked máš za pätami takýchto primitívov. alebo sa s niekým dohodni kto príde k vám viackrát a v podobnom duchu začne útočiť na tvojho muža, či si to všimne a ako zareaguje, a ako samu to bude páčiť po viacerých hustých návštevách, pár x do týždňa....

lujza123
13. dec 2017

Podla mna je tvoja svokra uplne typicka stara dedinska tetka... Neviem ti poradit ine ako nadych, vydych, klud.... Dost pomaha precitat si forum o svokrach, najdes tam ovela horsie pripady..

A co sa mne v zivote osvedcilo najviac je povedat co si myslim a co mi vadi, nie to dusit v sebe. Slusne, bez kriku ale na rovinu. Cize ak ti nieco na svokre vylozene vadi tak jej to povedat do oci, ona sa mozno zo zaciatku bude ofucavat ale casom si zvykne ze co na srdci to na jazyku..

No a naucit sa tolerovat veci co nezmenis, nerozculovat sa nad blbinami ako činske oblecky, toto robi aj moja exsvokra, presne aj toho priserneho hororoveho psa so svietiacimi ocami sme doma mali, som dostala taky zachvat smiechu na tom ako nikdy, dcera vtedy este len batola sa ho strasne bala... Je to jej dochodok, nech si ho teda oplieska na 3 zbytocne bundy za sezonu

sasa1310
13. dec 2017

@eny211 ja nechápem, čo ťa to tak všetko vytáča. Že kúpi druhú bundu? Super, nie? Koľké babky kašlú na svoje vnúčatá a prídu raz za rok a donesú iba žuvačky?

A že sa chová, ako sa chová? Jej chovanie nezmeníš. Akurát nechápem, prečo tvoj niečo nepovie a zastane sa jej. To by som na tvojom mieste riešila a jediné to by mi vadilo.
Ako tak čítam tie príspevky o svokrách, tak mám niekedy strach, čo mi domov donesú dvaja synovia.
A mimochodom, ty si na ňu určite milá

stanka2612
13. dec 2017

Nezvyknem reagovat na temy o svokrach,viem,ze toto zakladatelke nepomoze,no ja dakujem za svokru,ktoru mam...uzasna je a asi si ju budem este viac vazit...

oravocka
13. dec 2017

@stanka2612 ja tak isto🙂

lavieenrose
13. dec 2017

@stanka2612
@oravocka aj moja svokra je super sice to trochu skripalo ked mala mala tri mesiace a on hrrr na nu a iba s snou a nonstop....ale teraz si to uzivam :D

eny211
autor
13. dec 2017

Tak niekto ma stastie, to mala aj moja mama,no prave mame povedal manzel nieco, co ju tak soklo, ze mi to ani nepovie a ze ma nami radsej ako mna a dcérku a dietatko, co cakame😠

eny211
autor
13. dec 2017

@sasa1310 ja som na ňu milá, kusnem do jazyka a zeriem sa s manzelom, ibaže tu bundu napr kupila napriek tomu, ze som jej povedala ze nepotrebuje a ppdotykam, kupuje malej hrôzy, ako aj moja babka ma lepší vkus a to je o generáciu....len ked sa pyta,co jej ma kúpiť a ja jej poviem a ona napriek tomu urobi po svojom, je dost potupa, ako keby povedala ....mam ta....vies kde,a co sa tyka jej nakupovania, par krat kupila veci, co neviem, kde vyhrabala. No mala to nepretiahla ani cez hlavu a este so stitkami sa rozpadavali a to dobre bolo len pancusky a ovetar, ktory som si vybrala....len ona mi tymto dava najavo, akokeby som bola ja navyse. A este, malu nema rada....

ukulela
16. dec 2017

@eny211 veci - vsak ked ti ich netreba, vyhod. aj hracky. hotovo.
ze huci ro teba a ty si preto privodis hospitalizaciu, lebo ides daco opravovat, ci co? no to si sprosta ty.
nebyva s vami, tak si to kurde nepripustaj a nepocuvaj ju. nemusis jej papulovat, skratka ju ignoruj. ak malej nadava, tak jej to povedz - ze ju poculi ludia, susedia - a uz ju o strazenie nepros. a nech suseda povie aj chlapovi, ze pocula, ako malej nadava ...

xxxkatka
17. dec 2017

@eny211 tvoj problem nie je svokra, ale tvoj muz.