icon

Stres z práce, choroba v rodine a život bez podpory

28. apr 2025

Ahojte, poprosím Vás o radu lebo neviem čo robiť. Momentálne mám dosť náročné obdobie čo sa odzrkadlilo aj v mojej práci kde som za posledné obdobie spravila niekoľko chýb a to viedlo k tomu že som dostala papier o porušení pracovnej disciplíny, pri ktorom mi hrozí že príde o prácu. Cele to začalo tým že sestre diagnostikovali rakovinu začiatkom roka, pokazilo sa mi staršie auto, zdvihli mi nájom, objavili sa nejaké zdravotné problémy ktoré si teraz riešim... Čiže celkovo dosť zle obdobie. Nemám partnera ani deti a žijem sama. Oporu nemám veľmi v kom mať. S kamarátkami sa vykecam ale pomáha to len krátkodobo. Od kedy sa to všetko začalo tak mam dosť stres. Viedlo to k tomu že nie som v práci dosť sústredená. A teraz keď som dostala to porušenie pracovnej disciplíny tak aj stres z toho že môžem zo dňa na deň prísť o prácu a ani len odstupné nedostanem. Stresuje ma to ako je na tom sestra, moje zdravotné problémy teraz aj práca a ostatné veci. O to viac ma to desí lebo spoliehať sa môžem iba sama na seba. Ak skončím bez práce tak ma ten stres asi úplne zabije. Každý deň chodím teraz do prace v strese, aby som nespravila žiadnu chybu, poobede mam nervy či som spravila všetko tak ako ma byt a vlastne do toho príde aj stres z ďalšieho dňa. Do každej pracovnej úlohy dá púšťam s nechuťou lebo sa bojím aby som nespravila žiadnu chybu. Neviem sa veľmi ukludnit ani rozptýliť. Cvičenie mi veľmi nepomáha, nejaká prechádzka vonku alebo iná aktivita pomôže ale len krátkodobo. Rozmýšľam že pôjdem k lekárovi predpísať si nejaké lieky na úzkosť. Úprimne, neviem čo mám ďalej robiť. Mam dosť veľký strach. Prešiel si niekto podobnou situáciou? Čo vám pomohlo? Dakujem

Strana
z2
biba_18
28. apr 2025

daj sa vypísať … aspoň na 2 týždne. aj viac…

autor
28. apr 2025
@biba_18

daj sa vypísať … aspoň na 2 týždne. aj viac…

@biba_18 to nie je veľmi dobrý nápad. Moje zdravotné problémy si nevyžadujú byť na Pnke. A len tak sa hodiť na PN mi výrazne zníži plat.

barborab1411
28. apr 2025

To upozornenie na porušenie pracovnej disciplíny by malo fungovať tak,že ukončiť pracovný pomer môžu ak tú istú chybu na ktorú ťa upozornili urobíš znova počas 6mesiacov.
Ak máš možnosť,chod za odborníkom ,pomôže ti identifikovať presne čo je zdrojom tvojich úzkosti ak bude treba nasadí aj medikaciu .Držím palce.

pe_mi
28. apr 2025

Ahoj,úplne ti rozumiem
Mám také tlaky v práci, mám veľmi zlú pamäť, veľmi precíznu papierovu prácu,často sa mýlim,nepamätám.neviem robiť pod tlakom.
Chcem začať užívať gynko/ginko,neviem s akým i /y sa píše
Najradšej by som si vzala 2 mesiace prázdnin, keď aj neplatené voľno.tak som mala svoju prácu rada.ale úplne sa strácam.som vyčerpaná

eeffka
28. apr 2025

S nadriadenym si komunikovala svoje problemy? Vsetci sme len omylni ludia, ci chyb uz bolo tolko ze doslo na pisomne porusenie?

autor
28. apr 2025
@eeffka

S nadriadenym si komunikovala svoje problemy? Vsetci sme len omylni ludia, ci chyb uz bolo tolko ze doslo na pisomne porusenie?

@eeffka áno, manažérka vie čo sa deje. A uvedomujem si že tých chýb už bolo viacero opakovaných. Nepridalo ani k tomu to že z ročného hodnotenia som nevyšla práve najlepšie.

pe_mi
28. apr 2025

Skús si hľadať novú prácu, aj ja uvažujem

tinka_1807
28. apr 2025

Určite odporúčam PN. Aj keď sa ti to nezdá, toto je už stav, ktory si vyžaduje PN a trochu oddych + minimálne psychologickú pomoc. Alebo potom ešte je možnosť odísť z práce. Ak si pracovala viac ako 2 roky máš nárok čerpať podporu v nezamestnanosti 6 mesiacov. To je fajn. Priestor na oddych a zároveň hľadanie novej, možno menej náročnej práce.

autor
28. apr 2025
@pe_mi

Ahoj,úplne ti rozumiem
Mám také tlaky v práci, mám veľmi zlú pamäť, veľmi precíznu papierovu prácu,často sa mýlim,nepamätám.neviem robiť pod tlakom.
Chcem začať užívať gynko/ginko,neviem s akým i /y sa píše
Najradšej by som si vzala 2 mesiace prázdnin, keď aj neplatené voľno.tak som mala svoju prácu rada.ale úplne sa strácam.som vyčerpaná

@pe_mi áno... V tomto ťa úplne chápem. Mam to dosť podobne. Začnem robiť chyby a už to ide. Pripadám si potom ako keby som tam bola mesiac a nie už 5 rokov.

pe_mi
28. apr 2025

Presne ako ja .tak neviem,či je to pozitívne,ale nie si v tom sama.ja veľmi zvažujem zmenu práce.pravdepodobne aj úplne iné zameranie,čo by som predtým robiť nechcela.nie som šťastná,vyšťavena a cítim sa totálne neschopná.

autor
28. apr 2025
@tinka_1807

Určite odporúčam PN. Aj keď sa ti to nezdá, toto je už stav, ktory si vyžaduje PN a trochu oddych + minimálne psychologickú pomoc. Alebo potom ešte je možnosť odísť z práce. Ak si pracovala viac ako 2 roky máš nárok čerpať podporu v nezamestnanosti 6 mesiacov. To je fajn. Priestor na oddych a zároveň hľadanie novej, možno menej náročnej práce.

@tinka_1807 psychologičku mam kvôli iným veciam a teraz len čakám na termín. So všetkým sa jej určite zdôverim. Na PN by som šla až v krajom prípade. Tak isto ísť na podporu. Bude to o dosť menej peňazí a len tak tak postačí na pokrytie nájmu a iných bežných výdavkov. Toto len v krajnom prípade. Sama neviem či nebude lepšie si hľadať inú prácu. 😔

autor
28. apr 2025
@pe_mi

Presne ako ja .tak neviem,či je to pozitívne,ale nie si v tom sama.ja veľmi zvažujem zmenu práce.pravdepodobne aj úplne iné zameranie,čo by som predtým robiť nechcela.nie som šťastná,vyšťavena a cítim sa totálne neschopná.

@pe_mi miestami sa aj ja cítim ako úplný debil. A k tomu ešte strach že si nenájdem tak dobre platenú prácu aby som sa uživila.

marca12
28. apr 2025

Nemozes ist za veducim alebo sefom a vysvetlit mu svoju situaciu? U nas vo firme,ak sa niekomu nieco deje,ideme za sefom a vysvetlime,lebo tiez robime chyby,ked mame tazke zivotne udalosti.

autor
28. apr 2025
@barborab1411

To upozornenie na porušenie pracovnej disciplíny by malo fungovať tak,že ukončiť pracovný pomer môžu ak tú istú chybu na ktorú ťa upozornili urobíš znova počas 6mesiacov.
Ak máš možnosť,chod za odborníkom ,pomôže ti identifikovať presne čo je zdrojom tvojich úzkosti ak bude treba nasadí aj medikaciu .Držím palce.

@barborab1411 áno viem že keď tam bude chyba opäť o 6 mesiacov. Ale povedali mi že teraz tri mesiace ma budú sledovať. To je väčší stres pre mňa. A potom netušim čo. Ú nás sa končí zo dňa na deň bez upozornenia. Čize aj tých 6 mesiacov bude pre mňa plných stresu.

vler
28. apr 2025

Zacni si hladat inu pracu uz teraz: k nicomu ta to nezavazuje, a uvidis ake ine moznosti mas

vakatko
28. apr 2025

Na tvojom mieste by som odišla z práce, si pod veľkým tlakom, psychicky to nezvládaš, onedlho sa to začne prejavovať aj na fyzickom zdraví.
Daj si 2-3 mesiace pauzu a potom začni hľadať novú prácu. Máš len jedno zdravie, telo nie je stroj potrebuje oddych psychický aj fyzický + čas načerpať energiu.

balerina2025
28. apr 2025

zacnisi hladat menej stresujucu pracu.

vler
28. apr 2025
@vakatko

Na tvojom mieste by som odišla z práce, si pod veľkým tlakom, psychicky to nezvládaš, onedlho sa to začne prejavovať aj na fyzickom zdraví.
Daj si 2-3 mesiace pauzu a potom začni hľadať novú prácu. Máš len jedno zdravie, telo nie je stroj potrebuje oddych psychický aj fyzický + čas načerpať energiu.

@vakatko autorka nechce ist ani na PN kvoli tomu ako by sa jej znizil prijem, a ty radis aby odisla z prace a ostala bez prijmu?

vakatko
28. apr 2025
@vler

@vakatko autorka nechce ist ani na PN kvoli tomu ako by sa jej znizil prijem, a ty radis aby odisla z prace a ostala bez prijmu?

@vler má nárok na podporu ak nemá našetrené peniaze.

vler
28. apr 2025
@vakatko

@vler má nárok na podporu ak nemá našetrené peniaze.

@vakatko ma narok na podporu ak z vlastnej vole odide z prace?

janickacrazy
28. apr 2025
@vler

@vakatko ma narok na podporu ak z vlastnej vole odide z prace?

@vler samozrejme, že má, to je jedno, či odíde sama alebo ju prepustia

vler
28. apr 2025
@janickacrazy

@vler samozrejme, že má, to je jedno, či odíde sama alebo ju prepustia

@janickacrazy aha, to som nevedela, ze niekto kto dobrovolne odide zo zamestnania ma narok na podporu

balerina2025
28. apr 2025
@vler

@janickacrazy aha, to som nevedela, ze niekto kto dobrovolne odide zo zamestnania ma narok na podporu

@vler musi mat 730 dni odpracovane za posledne 4 roky aby mal narok na podporu

ivangeline
28. apr 2025

Tak pridaj relaxáciu. Meditácia vi modlitba, šport a iná fyzická aktivita, turistika, umenie, kreslí, spievaj, tvor..:

autor
28. apr 2025
@ivangeline

Tak pridaj relaxáciu. Meditácia vi modlitba, šport a iná fyzická aktivita, turistika, umenie, kreslí, spievaj, tvor..:

@ivangeline pridávam... Cez víkend som bola na túre, úplne som oddýchla a vypla. Ale prišla nedeľa večer a stresy nastúpili.

balerina2025
28. apr 2025

naozaj zmen pracu.

autor
28. apr 2025
@balerina2025

zacnisi hladat menej stresujucu pracu.

@balerina2025 možno menej stresujuce ale aj menej zaplatené. A tam je riziko že jednoducho by som sa neuživila. 😔

balerina2025
28. apr 2025

tak sa musis uskromnit, mas tu moznost? radsej menej zarobit, utiahnut opasok ale sa takto stresovat, je to vsetko na ukor tvojho zdravia

biba_18
28. apr 2025

psychické problémy sú tak isto dôvodom na pn ako zlomená noha…

leni2121
29. apr 2025

Ahoj, napis mi spravu ak chces . presne moja situacia. Pred rokmi som si myslela ze neriesitelna dnes s odstupom casu to vidim uplne inak, mozeme si popisat o tom

Strana
z2