Stretnutia so svokrovcami po rozchode
Rozišli sme sa. Moja rodina vie a ex sa s nimi už nechce baviť. On svojej rodine však nechce povedať o rozchode, aby sa netrapili. Bývam zatiaľ u ex, platím všetko napoly, máme syna. Otázka je, zostali by ste v byte, v prípade návštevy jeho rodiny a tvárili sa, že je všetko ok? Zároveň chystali pohostenie a tak? Ja som aj rada, že môžem u neho byvat zatiaľ, keďže peniaze na bývanie ešte nemám dosť a kvôli synovi je to tiež lepšie keď môže bývať s obomi rodičmi, ktorých má rád.
Urcite by som sa netvarila, ze sa nic nedeje. A to dokedy im to chce tajit? Kto inicioval rozchod? Lebo ak on, tak je riadny zbabelec.
@amelie2017 ja
Netvarila by som sa zw je vsetko ok, a nwchystala by som ..pises ze platite pol na pol. Aj na syna ti plati? Ja by som sla k rodicom
@sense synovi kúpi oblečenie, mne neplatí, preplatí reálne náklady na neho.
@sense keď rodičov mám 100 km ďaleko od mojej práce a kde syn chodí do škôlky... To sa logisticky nedá zvládať.
najprv sa spýtam, či to nejde už zachrániť, keď máte dieťa. Preň je samozrejme najlepšie, ak rodičia žijú spolu, ale ak by malo byť svedkom hádok, osočovania, je lepšie odísť. Ak by to bolo len tak, že ste schopní spolu žiť ako spolubývajúci, chováte sa k sebe slušne, tak by som chvíľu vydržala, kým si budeš môcť zabezpečiť vlastné bývanie. Píšeš, že platíš polovicu, nezvládla by si ani podnájom v jednoizbáku?
@elizabet173 zachrániť sa to nedá. No hádky nie sú, skôr ignorácia, chlad... Jednoizbak v BA za 700e si veľmi nemôžem dovoliť.
určite by som nechcela bývať s ex pod jednou strechou... svokrovcom povedz na rovinu ako sa veci majú...a samozrejme pohostenie by som nechystala ani náhodou..
Inak mali sme v rodine keď synáčik tajil 10 rokov že je rozvedený... aj mu to vychádzalo, nakoľko od rodiny býval ďaleko...Takže poniektorí chlapi sú schopní všetkého...
Nechystala by som, neriešila by som. Odišla by som, urobila si voľno, nech sú s vnukom. Nech povie, že som v práci, alebo čo. Druhá vec je, že keď iniciujem rozchod, mám aj plán. Ty nemáš prachy na nájom. Zmenis prácu? Alebo čo?
Tak ja by som im povedala pravdu, že ako to máte medzi sebou, ale zatiaľ budeš bývať s ním. Neviem akých máš svokrovcov či by to pochopili alebo nie ?
No s tými bytmi to máš pravdu, ja niesom z BA ale tiež sa tu tie ceny pohybujú skoro rovnako ako u vás. Máš auto ? Jedine ak by si si našla niečo pri BA lacnejšie
Alebo odísť k vašim, zmeniť prácu aj školu, čo viem že nieje moc jednoduché ale veľmi nemáš na vyber 🤷🏼♀️
prepáč, ale iniciovala si rozchod a nemala si pripravený plán, čo ďalej? Keď ťa o mesiac vyhodí, tak urobíš čo? Inak pohostenie by som pre rodičov ex pripravila, ak máš s nimi pekný vzťah, oni predsa nemôžu za to, čo je medzi vami.
tak potom len dvojgarsónka, tá sa do 400 eur zohnať dá. Keď s tým mužom byť nechceš, tak to raz tak, či tak príde.
V byte by som ostala podla toho, ci sa na to citim. Netvarila by som sa ze nic, ale pohostenie by som prichystala, nie pre svokrovcov, ale pre starych rodicov mojho dietata. Tymi uz pre dieta ostanu navzdy. S "manzelom" by som sa dohodla, ci chce nieco povedat rodicom alebo nie. Nemam rada, ked sa veci zatajuju, ale neviem aki su svokrovci, aby po takomto oznameni nenasledovala seria prednasok o tom, ze musite ostat spolu za kazdu cenu alebo co. Hlavne, ak si rozchod iniciovala ty. Mozte pripadne spolu ostat kvoli dietatu, v tom pripade ani nie je nutne rodine nic oznamovat, ake city su medzi vami, moze ostat len medzi vami, aj ked dieta to vyciti. ale dospeli nie vzdy.
Pre Tvoje zdravie odíď, ak budes do 100 km od BA, verim, ze pracu si nájdeš. Počkaj najviac do prazdnin a od septembra uz moze ist syn do novej školy.. Toto nemá budúcnosť ak sa nemienite uzmierit. Radsej v klude a od seba..
Nie, nezostala by som s exom pod jednou strechou a tým by sa vyriešil aj problém s oboznámením jeho rodičov. Každopádne s jeho rodičmi by som vychádzala normálne - rozišla si sa s ním ako s partnerom, ale naďalej zostávate rodičmi a oni naďalej starými rodičmi. Nevidím dôvod ich odstrihnúť. A normálne by som aj pripravila pohostenie, akurát teda by som im povedala pravdu.
@sissy27 lenže to by musela mať pripravený plán B, nie iniciovať rozchod a nemať prostriedky na samostatnú existenciu. Tým som vôbec nemyslela, že má žena ostávať s mužom sa každú cenu, to ani náhodou.
Sorry ale 1 izbak ani v ba nestojí 700€. Pozerala som teraz ponuky. A radšej žiť v garsónke za 300€ sama ako s bývalým pod jednou strechou. A k otázke, nie netvárili by som sa, že je to v poriadku, lebo už by som tam nebola
@elizabet173 to som si prečítala až dodatočne, že nerozmýšľala čo ďalej. No ale každopádne jednoizbák nestojí v BA 700€, videla som nedávno ponuky okolo 400€. To sa z platu a výživného utiahnuť dá. Len teda aj to výživné treba vyriešiť...
@sissy27 asi tak, ja som tiež pozerala, nie je to ľahké stáť na vlastných, ale raz to bude musieť urobiť a je lepšie mať časovú rezervu, v kľude si nájsť bývanie, ktoré vyhovuje, je blízko práce, škôlky, ako potom v chvate zobrať čokoľvek
Priprav pohostenie a povedz im akp sa veci maju. Ste hadam dospeli
...ja si matne spomínam na diskusiu, zrejme od zakladateľky, ktorá predchádzala tomuto stavu. Nechce sa mi to hľadať. Fakt je, že ten rozchod Nedomyslela. Vysoky nájom je výhovorka.
Nie je to trošku vypočítavosť rozísť sa s frajerom ale žiť s ním pod jednou strechou lebo ťa polovičné náklady vyjdú lacnejšie než by si mala byť so synčekom sama?
Ja chápem, že život samoživiteľky s malým dieťaťom je ťažký, ale rozchod si si mala veľmi dobre premyslieť a zvážiť si, či máš na to aby si sa osamostatnila. Možno je aj dobre, že jeho rodičia to ešte nevedia lebo ktovie či by sa im páčila myšlienka, že ty si ho poslala do hája ale bývať u neho ti nie je trápne.
Ono by to bolo iné keby bol byt spoločný, že do doby kým sa vysporiadate, ale ak spoločný nie je, je to veľmi divné. Aj keď na druhej strane verím, že expartner v tomto prípade prihliada viac na syna než na teba.
Mne by to samej bolo neprijemne keby som sa rozisla s otcom svojho dieťaťa a bývala stále u neho. Rovnako by mi bolo nepríjemné keby to bolo aj opačne, keby som bola vlastník nehnuteľnosti ja.
@kitycat to áno, ale on to ešte nechce oznámiť, keď jej večer povie, že má do týždňa vypadnúť, tak urobí čo? Nie sú manželia, že by ju nemohol vyhodiť, on môže kľudne svoj byt predať, kúpiť si iný, nemyslím, že jej je povinný zháňať ubytovanie. Možno má to dieťa rád, že by to v živote neurobil, možno mu to je jedno, to nevieme.
Je to tazka situacia, zvlast ak sa vezme, ze ty si iniciovala rozchod, ale potrebujes u neho byvat a tak asi bue vyzadovat od teba, aby si tak povediac hrala jeho hru. No osobne neviem, mna by zamrzelo ak by sa dozvedeli, ze ste to na nich nejaky ten cas len hrali, ze je vsetko ok
Ďakujem za komentáre. Rozchod som mala domysleny, že v najhorsom prípade do toho podnájmu pôjdem. Ja sama som sa ho pýtala či sa mám odsťahovať a aj to navrhla, on to nechcel, lebo chce byť so synom. Výživné platiť nechce, jemu vyhovuje, že zaplatí synovi len oblečenie. Že by som ho vyuzivala sa mi nezdá, keďže mu platim ciastocne najom a aj iné náklady. V byte upratujem len ja atd. On je názoru, že zatiaľ mám bývať u neho, kvôli synovi, plus sa môžem pripravovať finančne na odchod.
A nájmy sú v BA ako som písala, treba tam zarátať aj energie. Teraz sú možno lacnejšie kvôli korone, ale to sa môže rýchlo zmenit. A nezdá sa mi vhodné riešenie ťahať dieťa po podnajmoch, kde nič nebude moje a ani súkromie.
A v byte mám aj ja podiel, nechce ma z neho zatiaľ vyplatiť, ja by som si mohla kľudne zobrať hypotéku. Takže mám to domyslene, akurát situácia nejako dozrieva, nedá sa hneď všetko vyriešiť zo dňa na deň.
veď ani v tomto byte nie je nič tvoje. Chápem, že pre neho je to maximálne výhodné - zaplatíš mu polovicu nájmu, poupratuješ, navaríš, o dieťa je postarané. Ale je to výhodné aj pre teba? Ak áno, prečo si iniciovala rozchod?
prepáč, až teraz som si prečítala, že máš v tom byte podiel. Neviem síce aký, či polovicu, či koľko, nepísala si to v úvodnom príspevku. Nechce ťa vyplatiť. A keď to bude tvrdiť ďalej? Budete sa ťahať po súdoch, či? Takže to až tak domyslené nemáš. S dieťaťom by mohol byť tiež, mohli by ste mať neobmedzený styk, jasné, že pre dieťa je lepšie, keď sú rodičia spolu, ale škôlkár už nie je bábätko, vníma a cíti, ako to je medzi vami. Takže ty potrebuješ ten podiel z bytu, aby si si mohla zobrať hypo, to je lepší nápad, ako podnájom, ale ako ho chceš k tomu dokopať?

Uf tazka situacia, ale treba povedat svokrobcom, ze ste spolu len kvoli malemu. Poznala som jeden par, ktory takto zil spolu len kvoli dietatu a aj kym, zena nesla do prace aby si mohla platit vlastný najom.