Striedavka a mimoškolská aktivita
Ahojte. Chcem sa poradit s mojim problemom po pravnej stranke ale aj ci mate niekto osobnu skusenost a ako ste to riesili.
Problem je, ze chcem aby deti chodili cez tyzden aspon 2x na mimoskolsku aktivitu ale ex nechce, ze im staci len cez vikend co maju program.
Ja s tym vsak mam zasadny problem a chcem aby sa deti venovali niecomu aktivne a pravidelne. Jeden chce chodit na futbal co je 3x do tyzdna, a druhy sice moc nechce nikam ale presvedcil som ho aby aspon nieco skusil.
Skusal som uz mam pocit vsetko ako ju presvedcit,navrhol som ze deti odveziem aj priveziem k nej,pripadne ze si mozme vymenit tie dni starostlivosti ked maju kruzky tak si ich zoberiem ja a zase v tyzdni ked mam deti ja a nebudu mat kruzky tak si tie dni vynahradia...
Aby s tym proste nemala ziadnu starost...ale narazil som na zasadny odpor.Ja proste jej zmyslaniu jednoducho nechapem, ked sa opytam na dovod tak ze sa nemam starat do casu ked ma deti ona. Ona sa tvari ze ja deti do toho nutim, co pri starsom sice troska pravdy je ze musim pouzivat presvedcovacie prostriedky ale to je predsa podla mna normalne, nechcem aby deti vysedavali doma a nic nerobili.
Pohrozil som jej uz aj ze to budem riesit sudnou cestou ale ani to nezabralo. Otazka je, ze ak by som isiel do takeho extremu a dal navrh na sud ci sa to vobec da a ci sa s tym niekto stretol. Dat nejaky navrh aby mala povinnost strpiet 2-3 x do tyzdna navstevu kruzku, treningu a umoznit mi aby som zabezpecil odvoz a dovoz deti. Pripadne ziadat upravu casu-vymenu dni aby deti pocas dni ked maju kruzok boli u mna ...alebo ako?
A prosim nerozoberajte co preco ako za co ale len ak sa viete vyjadrit k veci ci pravne alebo skusenostami.
Dakujem
@cililing1123
gratulujem ze ste obaja rozumni, tak by to malo byt...ale ked to nejde tak to nejde

od zaciatku fungovania "striedavky" velmi dobre uvedomujem, ze robenie si napriek by vyznam nemalo. Jedine, komu by sme ublizovali by bolo nase dieta. A tak ako by som robila napriek jemu - ze mu
ju napr. nedam ked ju chce, tak by mohol robit on napriek mne -
nedal by mi vyzivne (aj to sme si urcili my, nie sud). Vsetko je to o dohode. Bez tej si to neviem predstavit. Prajem Ti vela sil do boja... a deti urcite vekom pochopia, ktory rodic im chcel dobre a ktory si riesil len komplexy...