Striedavka, karanténa a preplatenie nákladov
Keďže teraz covid v rôznych variáciách "skáče" v rámci škôl a tried striedajú sa karantény...priateľov syn bol 3x u nás a teraz po druhý krát je u mamy v karanténe..striedajú si ho po týždni...prvu karanténu bol u nás 3 týždne, lebo jeho mama sa bála že sa nakazí...druhú dva týždne..pointa môjho príspevku...u nej bude teraz v tej skrátenej 5 dňovej, keďže on sám nie je pozitív ale spolužiak...a už po druhýkrát od nás pýta peniaze za tie dni čo jej u nej na viac...že kto jej preplatí náklady s tým spojené...je toto normálne aby vlastná mam žiadala preplatenie nákladov...ja už nerozumiem ničomu....
Nie je to normalne, to vies aj sama... to je na tom financne tak zle??
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.... Povedala by som jej nech si pyta nahradu nakladov od statu, nie od vas. Toto fakt jedna matka dokaze takto premyslat?? 🤦♀️🤦♀️
tak s tymto som sa este nestretla, a neviem ci je to ok, to ako keby si pytala peniaze zakazdym, keby ste boli u nej len tak na navsteve.
@anjelicek26 tak neviem...my platíme komplet všetko, škola, zdravotná starostlivosť, krúžky, oblečenie...minuly rok nám ešte smetí dala preplatiť...no aj tak môjmu priateľovi sa sťažuje, že nemá peniaze...to už berieme "normálne" ale to, že si bude pýtať za tých pár dní čo je u nej naviac 🤔 minule sme ho o tie dni na viac zobrali k sebe...ona robí vo výrobe, ale náklady nemôže mať až také horibilne...bývajú v 1izbaku...
Ze sa pri striedavej starostlivosti delia naklady napriklad na kruzky je asi normalne, ale tie smeti su uz fakt extrem... ked nema peniaze, nech si najde lepsiu robotu, na tuto "poziadavku" by som asi fakt nereagovala.
@anjelicek26 tak v našom prípade sa nedeli nič my platíme všetko resp. ona by nám mala posielať jarné oblečenie, ale odkedy je striedava neposlala ani raz...keď sme jej to napísali odpísala, že my máme začo kúpiť ona nie...inak to s tou karanténou neriešim len my to prišlo scestné 🤦♀️
@veronice áno a je toho viac...ale ostatné už ani neriešime, lebo to by bolo s ňou na dllllllho
Podla mna jej to financne nevychadza. Asi musela cerpat pn, ocr. Skus mozno zapojit empatiu. Vybrala si si muza so zavazkami, stale citi povinnost sa postarat aj o mamu svojho syna. Mne to je na nom sympaticke.
Asi by som si v takomto pripada poziadala o komplet zverenie syna do opatery... taketo dotahovacky stale riesit :(
@dadis on sa o mamu starať nechce a ani nemusí...financoval ju celý čas čo sedela doma nezamestnaná nie preto, lebo bola chorá alebo nemohla nájsť prácu skôr lebo sa jej nechcelo robiť...ona neplatí nič tých pár dní v karanténe si pýtať ako náhradu nákladov peniaze je zvláštne...
@anjelicek26 ja by som bola za...chlapec je u nás rád...
@anjelicek26 Vacsinou s tebou suhlasim, ale zverit syna mame na zaklade par staznosti jeho macochy 🙄..no takto...na Slovensku sa zenam samorodickam zije tazko. Ano, je krasne vidiet striedavku v Nemecku alebo Svedsku, u nas na Slovensku vacsina osamelych mam, aj napriek praci, su bohuzial na hranici chudoby. A striedava starostlivost tuto priepast medzi rodinami kompletnymi a rozvedenymi este zvyraznuje...
@dadis ja rozumiem, co chces povedat. Ale keby chlapec chodil k mame len na vikendy, mohla by zvolit aj inu pracu... nielen taku, kde je skoro doma, aby ho stihla vyzdvihnut... lepsie by zarobila, mala inu perspektivu... nizsie naklady... o tomto sa musia v klude porozpravat.
@anjelicek26 Predstav si to u seba a svojich deti
@dadis tak ja som realista, keby mi to nevychadza... ze nemam ani smeti, kruzky a oblecenie dietatu ako zaplatit, budem mysliet v prvom rade na ne a nie na seba... ostali by u manzela vo velkom dome... skusla by som tie vikendy(kazdy vikend), ved to moze byt docasne. Vravim na toto ma kazdy asi iny nazor, a hlavne nazor, kym nie je v tej situacii, ze ano...
Ak jej to nevychádza môže požiadať o výživné, strirdavka starostlivosť neznamená automaticky žiadne výživné, obzvlášť ak je životná úroveň rodičov diametrálne odlišná.
@anjelicek26 Uplne teoreticky si predstav len svoju rodinu, svoj prijem a naklady vasej rodiny. Len si to prepocitaj v hlave, ze s tymto prijmom ti ostanu vsetky naklady. A to nezijes na SK, kde mame rovnake ceny potravin ako v Nemecku pri 600 eurovych platoch zien. A pridavky 20 eur na dieta. Naozaj, ruku na srdce, radsej by si dala deti ich otcovi, aby si im zarobila na zivotny standard? A tu mame pohlad len nejakej macošky, co si to ani nevyskusala sa sama starat o dieta..ano striedava je vyborna pre deti, maju kontakt s oboma rodicmi, ale je to neskutocne draha starostlivost. Dieta musi mat vsetko 2x, byvat v 2 bytoch s dvoma hypotekami. Ale ak jeden rodic vidi, ze druhy to nezvlada, je prirodzene ze pomoze..ved ide o dobro dietata a nie o nejake prachy...zachvilu syn vyrastie a o to viac si bude vazit otca, ze je ludsky a ze ma jeho mamu rad
Je to na zamyslenie ano.ja ti poviem ze my to mame podobne ale mamka ma z coho a aj tak
dakedy mi rozum stoji co vedia pytat alebo nekupit
@dadis ale tak tu evidentne ma aj otec dietata novu rodinu, to neznamena, ze plave v peniazoch. Keby byval len u otca - nemusi mat vsetko 2x... bude to mat raz a zbali si na vikend k mame proste svoje veci a zasa donesie nazad... aspon by sa nad tym mohli zamysliet. Kazdy vikend u maminy nie je zasa az tak malo... mohla by po neho chodit v piatok skor po skole a mat ho cely vikend...
@anjelicek26 Alebo moze byt dieta u mami a otec platit vyzivne 🤷♀️
@dadis tak moze. Ale evidentne mamina robi vo vyrobe, na smeny, aby dieta stihla vyberat, zarobi zle...perspektivne do buducna potrebuje inu pracu, aby sa lepsie postavila na nohy... ked bude mat dieta cely cas, uz ani smeny nebude moct menit... zas zarobi horsie ako ked ma nocnu...
@dadis ako nehnevaj sa...ty si vstala hore zadkom, alebo čo??? Ja si vyprosim pomenovanie "macoška" chlapec je radšej s nami ako s vlastnou mamou....ona žije v jedoizbaku zaplatí nájom...stravu a veci pre seba....pre chlapca nekupuje nič nula....všetko financujem my...a keď už ju tak ľutuješ tak ako ja...ty a aj ona má možnosť zmeniť prácu...keď jej nevychádza...ona je jednoducho nasra...ta že už nedostáva výživné...veď nech požiada o výživné my s tým nemáme problém ale potom všetko pôjde na polovicu...
@dadis a už len tak na okraj...my sme jej spočiatku stále helfli práve lebo ide v prvom rade o syna...ale keď nás začala pre somariny nahlasovať na sociálku tak sme sa s tou pomocou "zabrzdili"
Ano vstala som hore zadkom 🤭. To je zaujimave, ze malokedy sa tu stazuje nejaky muz na to, ze musi dietatu platit kruzky, oblecenie...vzdy len jeho nova partnerka. Tak naco si hladate frajerov s deckom?
A za matku svojho dietata si tu pani vybral tvoj muz a nie ja, tak staznosti smeruj tym smerom, asi ma zly vkus na zeny..
Tiež som v pozícii "macochy" a rozvedenej,deti máme dokopy celkom dosť.😉Takže aby sa niečo riešilo,to musí tvoj priateľ,dieťa je jeho.Takisto u nás,síce sa dohodneme,ale hlavné slovo má manžel a jeho ex,oni sú v prvom rade rodičia aj keď aj ja prispievam k výchove a starám sa a bla bla.Financie sú vždy v takýchto vzťahoch kameňom sváru a preto je najlepšie mať to na papieri,čo odišlo k ex z vášho účtu,bločky čo kto synovi financuje a samozrejme termíny trávenia s deťmi je naj mať tiež súdom určené, vyhnete sa problémom pri ústnych dohodách resp.striedavka je podľa mňa extrém na psychiku dieťaťa a neschvaľujem ju,ale to je môj osobný názor a nechcem tu nikoho štvať.Ty ako macoška sa hlavne upokoj,aj keď cítiš nespravodlivosť,to budeš cítiť asi vždy,snaž sa aby dieťa sa cítilo o.k a oficiálne veci nechaj na otca,dokelu šak on je kde?Ty hľadáš rady a asi sa aj trápiš,on má toto riešiť.Co sa týka karantén,mamina má nárok na ocr ak nie je chlapec už veľký.My sme v karantene už asi 5ty krát s každým dieťaťom,alebo sa to prelína a to mám aj ja pýtať od exa peniaze alebo manželova ex od môjho🤦
@dadis ja sa nesťažujem na tie krúžky a pod. mne prišlo zvláštne, že matka ktorá je konkrétne v tomto prípade 2 dní naviac so svojím vlastným synom pýta náhradu nákladov 🤣🤣🙉🤦♀️ môj partner má už teraz dobrý vkus na ženy 😉. A áno každá minca má dve strany...no žena, ktorá si "dá spraviť dieťa" odmietne ponuku na sobáš...a ešte počas šestonedeli sa odsťahuje od otca dieťaťa a požiada o výživné "nezaváňa" to tak trošku vypočíravosťou čo ty na to?
Ja nepoznam teba, tvojho partnera ani tu pani. Ale ako si moj ex vybral dobre mna, tak ani od jeho novej partnerky som nepocula ponosy, ze detom treba platit. Za toto si ju velmi vazim ❤
@kubkovamama veď áno u nás co bol po prvýkrát 3 týždne sme robili na striedačku homeoffice...ja v tom nevidím problém...veď nikto predsa nemôže za karanténu tam kde je dieťa tak tam je v karanténe...ani by mi nenapadlo pýtať peniaze 🤦♀️

No comment...