Štvorročné dieťa a rozvod

hladampomoc
3. jún 2015

Ahojte mamicky.S manzelom stojime pred rozvodom,mame 4 rocneho synceka,ktoreho velmi lubime a on to vie a lubi nas oboch.Ako deti znasaju rozvod svojich rodicov ak ich oboch velmi lubia?Je mi z toho strasne smutno,ale uz skoro tri roky sa snazim manzelstvo zachranit,ale neide to.Ako to bude znasat dieta?

lubinkas
3. jún 2015

@hladampomoc je mi luto ze sa manzelstvo nepodarilo zachranit ale niekedy je pre dieta lepsie ked sa manzelia rozvedu ako nefungujuca umelo udrziavana rodina len kvoli dietatu.
Velmi zavisi ako sa vy s manzelom budete k sebe spravat. Syncek je este malicky a urcite bude mat v hlavke zmatok ale pokial vy nebudete zbrojit proti sebe, robit si nspriek, dotahovat sa pred nim a pod. Tak to prenho.bude urcite jednoduchsie. Verim ze ste rozumni dospeli ludia a nebudete sa dotahovat cez dieta. To by bolo prenho to najhorsie.

sissy27
3. jún 2015

@hladampomoc rozvodom sa končí manželstvo, nie rodičovstvo...ak budete na toto obaja myslieť, tak nebude problém... hlavne pre dieťa je lepšie žiť s jedným rodičom v kľude, ako s oboma v nejakých hádkach či napätí...

hradnapani
3. jún 2015

@hladampomoc ak budete po rozvode vzajomne s muzom slusne komunikovat, vychadzat si v ustrety, obaja budete travit s dietatom primerany cas, prezije to bez vacsej ujmy. Treba sa vsak pripravit, ze sa bude casto a vela pytat "preco",mozno sa zacne pocikavat alebo nejako inak odburavat stres, ale to berte ako prirodzenu sucast tejto zmeny. Urcite vsak navstivte uz teraz detskeho psychologa, ktory vas moze vyzbrojit dobrymi radami, ako tymto prejst co najlepsie.

tova
3. jún 2015

@hladampomoc najlepsie by bolo keby ste sa dohodli v klude ako sa budete o nho starat, napr. suseda ma tak, ze dcera byva s nou ale k otcovi moze ist kedykolvek obycajne tam chodi kazdy druhy vikend, ale ked chce ist uz v sobotu k mame tak otec bez problemov ju donesie, naopak ak chce ist k otcovi obycajne lebo je nejaka oslava alebo sa niekam ide aj mimo "urcenych " dni tak mama s tym nema problem, cize maju napapieri urcene dni, ale nechavaju na dcere rozhodnut sa uz par rokov, dievca ma 8r. a je vesela, nema problem, obaja rodicia uz su znova zobrati a maju dalsie deti, s otcom a jeho zenou a synom idu v lete na dovolenku a dievca sa tesi. A hlavne je aby ani otec ani mama nerozpravala dietatu zle veci na toho druheho

bonaqa2013
3. jún 2015

vačšina detí rozvod rodičov prijíma ťažko. To len môj syn nemal ešte ani 1 rok - takže pre neho som bola tá najdôležitejšia osoba ja - ocinka si asi moc nepamatal, neustále bol preč, málokedy doma.
asi by bolo najlepšie keby ste aj naďalej ostali bývať spolu - ale načo by ste sa potom rozvádzali že? aj sa to troška dá, tak zostaňte aspoň priatelia, niekedy sa spolu stretnite, choďte na výlet, na spol. obed.... Myslím, že to by bol ideál. vzťah dvoch rozvedených rodičov a ich vzťah po rozvode.
Tiež som rozvedená, ale my s mojim exmanž. ani po mnohých rokoch si nevieme prísť na meno.....

nestastny13
4. jún 2015

ja som v tej istej situaciii,maly ma 4 roky a so svojou zenou sa rozchadzame,je mi z toho na nic,som na tabletkach,tazko to nesiem,ale zit sa musi dalej a ja sa budem snazit maleho mat co najviac.Ale este jedna vec je pre mna prioritna postupom casu ak to bude este mozne tak sa budem snazit dat dokopy s mojou zenou,lebo ju stale lubim a viem ze je ta zena do voza aj do koca.

lienkan
5. jún 2015

Rozvadzam sa aj ja - manzel nas opustil pre inu znamost. Starsia to zvlada tazsie, mladsia ho videla 2 krat. Rada by som s nim prisla na rozumnu rec, no tym, ze nepristupujem na jeho podmienky je to horsie. Olivku si kupuje hrackami ...
Deti v skutocnosti trpia najviac - co mne je osobne strasne luto .... Pritom, kolko nas tu je? Podvedene, odvrhnute, urazane, bez peniazkov atd.
Doba sa moc zmenila - drzim aj Vam palce mila maminka, aby bolo vase trapenie co najkratsie a vedeli ste komunikovat... vtedy to syn pociti najmenej.