icon

Sú rodičia sebeckí?

1. máj 2023

S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.

Strana
z13
katkami123
6. máj 2023

V tomto prípade by som otvorene povedala, že načo fotka, keď jedine vnúča považujú za hladný krk, pritom ty od nich nič materiálne neocakavaš, viacej citu prejavujú k tomu dieťaťu cudzí ľudia ako oni, radšej pošleš fotku im. Zas treba mať mantinely komu dovolíš koľko si k tebe dovolí.

miadi
6. máj 2023

@lenrol001 Ved ty si tam Nebola. Mohla autorka nieco vynechat co by jej druha strana mohla vycitat. Ale aky zmysel mà klamat anonymne ze nieco povedali ? Je tehotna Tak je prirodzene ze chcela ozivit vztah s rodicmi . Nemusis verit reciam ale ciny su hlavne. Jej rodine staci ked dojde na vianoce Praha nie je daleko. Dovolenky existiju alebo aj na otocku vlakom na vikend by mama mohla dojst ked sa vnuca narodi. Posli fotku., sa vravi cudziemu cloveku . Alebo ked je medzi vami ocean . Nie ked je to na skok . Co mà z toho ze poohovara rodicov anonymne. Ano chcela pocut, ze su sebecki Lebo je zranena a ano su sebecki ked je problem vidiet dceru v lete Lebo klima. Ved dalo by sa aj inak povedat. Velmi radi budeme ked dojdete len je to moc stiesnene ked ste v obyvacke nemohli by ste ist do hotela ? Alebo radsej dojdem k vam .,

lenrol001
8. máj 2023

@miadi čítala si všetky príspevky autorky? Asi nie, ja nemám záujem tu klamať. Tak si prečítaj a potom píš!

taja567
9. máj 2023

@katkami123 No, najprv som ti odpovedala, ale zmazal som to, lebo sa nechcem zbytočne dostávať do konfliktu s niekym, kto mi tu dáva "školenie" na diaľku... Tak asi takto, ja sa starám o dve maličké detičky, 5 a 2,5 roka mojej nebohej sestry, a robím to dobrovoľne, z úprimnej lásky k mojej sestričke a jej deťom, ktoré ostali bez maminky. Dúfam, že sa mi podarí vidieť ich a zažiť aj ako dospelých a dúfam, že keď sa to stane a budú dospelí a budú žiť svoje vlastné životy, budú ma chcieť vidieť a navštevovať hlavne preto, aby sa so mnou porozprávali o živote, aby sa mi zdôverila so svojimi radosťami a starostami a aby som na nich videla, že im na mne záleží a ze ma majú radi. Nechcem, aby to bolo z vypocitavosti, takto na mňa autorka príspevku žiaľ pôsobí, bud mala napísať celú pravdu ako to je, alebo nepisat nič. A na margo jej manžela alebo priateľa, pokiaľ žijú v zahraničí, predpokladám, že išli za "lepším životom", tak si myslím, že servis a údržbu auta, by sa patrilo urobiť tam, kde žijú a domov k rodičom, by sa patrilo prísť práve preto, o čom som písala v úvode. Treba si zachovať k rodičom hlavne úctu a nie písať tu o "zdvihnútí rite", nech sa deje čokoľvek, takže asi tak.

katkami123
10. máj 2023

@taja567
Prečítaj si celu diskusiu ako sa rodicia k autorke spravaju. Čo jej povedali na tehotenstvo a narodenie dieťaťa. Viac k tomu nemám čo, takto sa milujúci rodič nespráva. Ak to tebe príde normálne, tak si asi jediná tu z prítomných.

miadi
10. máj 2023

@lenrol001 citala som vsetko. Ty si nejaka domyšlava. Obvinujes ju ze klame a mna ze som necitala vsetko. Mas bujnu fantaziu a predpokladas o druhych nieco co ani nie je realne.

miadi
10. máj 2023

@taja567 zas take mega zahranicie Praha nie je . Jej muz je čech. Tie gumy na aute co chcela aby im otec vymenil to je len taka prkotina co nejde o $ ale o to ze chcela aby sa mal jej muz a otec o com bavit. Videli sa par krat. V zahranici nikomu nepadaju pecene holuby do huby ale urcite nechcela rodicov vyuzit. To je tak nepodstatna vec . Ved len benzin hore dole by ich stal viac ako vymena gum. Je tehotna a chcela mat blizsii vztah s rodicmi. Som to googlila 25-50 euro to stoji vymenit gumy v cechach alebo ked chces 600-1200 kc .. netreba za vsetkym hladat vyuzivanie ale da sa na vec pozriet aj inak . Chcela aby mali zaujem aby pre nu nieco urobili. To ze otec je automechanik a mohol by Keby chcel.. bol len jej priklad ako si ona predstavuje ze by mal otec pre svoje dieta nieco urobit .

miadi
10. máj 2023

@taja567 a to nehovorim ze by to ten otec mal urobit ale to bol len priklad co ju trapi ze mà ine predstavy ako by to mohlo byt a ake to je. Ona k rodicom chcela prist. Ale mama jej povedala ze nie Lebo klima bude v lete .., ze maju dojst na Vianoce . Tak nasilu sa k nim hrabat nemoze ked ju tam v lete nechcu.

sisaka
10. máj 2023

@miadi podľa mňa si si to prikrášlila ty (a nielen ty) na základe autorkiných obkecov a už sa tu vymýšlaju pribehy, ktoré ani nie sú nikde napísané.
Nie je to prvý krat, že autori začnú meniť “scenár” keď zistia, že sa komentujucim niečo nezdá a začnú pridávať veci, aby z toho vyšli oni ako - ja nič, ja muzikant, to tí druhí sú zlí, zlí, zlí …
Mňa autorka teda nepresvedčila, ten prvý príspevok o aute je jasne formulovaný. “Potrebovali sme porobiť nejaké veci na aute ….” Jej dôvod letnej návštevy je jasný a aj očakávania, že to otec bude robiť. Ak sú cely život v rodine zlé vzťahy, tak by určite neoznamovala rodičom, že si prídu dať v lete porobiť veci na aute, ani by nečakala, že otec sa na to s nadšením vrhne. Nikoho nenapadlo, že milá dcérka sa neozve, nepríde ako je rok dlhý, len keď niečo potrebuje a rodičov to prestalo baviť ? Nie nenapadlo, lebo autorka sa už úspešne postavila do pozície chudinky, ktorú vlastná rodina nechce a ona sa tak veľmi snaží …

miadi
10. máj 2023

@sisaka a teraz zas prehanas ty . Ved na aute by dosli z Prahy tak nemoze ist o nejake mega opravy. Ved by to auto taku cestu nedalo .. Ona mala len predstavy ze by to mohol jej otec kuknut ale uz vie ze nema zaujem. Ved by dosli aj tak no bolo jej povedane nech nechodi do vianoc . Urcite by sa trepala tehotna v polorozpadnutom aute k rodicom .. len koli autu.

zoeeoz
10. máj 2023

@sisaka ja plne suhlasim..tiez som si tu dovolila napisat, ze sa hra na chudinku a jedna sa tu zjezila ako dikobraz :D

katkami123
10. máj 2023

@sisaka
Teba autorka presviedčať nemusí 😀 tak ako pre ňu nie je tvoj názor podstatný. A asi aj pre viaceré tu, nie je podstatný.

katkami123
10. máj 2023

@zoeeoz
Komu? Môžeš byt konkrétna? 😀

sisaka
10. máj 2023

@miadi ja nepreháňam, však to jasne píše v prvom príspevku, citujem:
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo.

To, že potrebuju niečo opraviť ešte neznamená, že sa im ide auto rozpadnúť…

sisaka
10. máj 2023

@katkami123 keď napíšem niekde, tak asi chcem počuť názory druhých ľudí.
Aké názory sú podstatné? Len tie, ktoré pritakajú autorovi a poľutujú ho?

miadi
10. máj 2023

@sisaka Ved Asi nejde o financne narocne opravy. Co by sa stalo keby mali cely rok zimne gumy? Nic ., zas chodia tam 2x za rok na 5dni ako mozu rodicov tak strasne vyuzit? Nemaju super vztahy a je uplne jedno koho je to vina to tu nezistime. Ale nech by som mala akokolvek zle vztahy s dietatom na vnuca sa nevyjadrim ze dalsi hladny krk a potom posli foto ked sa narodi.

zoeeoz
10. máj 2023

@katkami123 co komu? Mas na mysli kto? 🤣

sisaka
10. máj 2023

@miadi ja nevychádzam z naivnej predstavy, že nám tu autorka všetko popisala. Ja sa len domnievam, že verzia rodičov môže byt úplne iná, lebo to zväčša tak je.
Asi ako
Peter: mamaaaa! Jano ma bije! A čo si mu spravil? Ja? Nič!
Jano: Peter mi včera rozbil autíčko, ktoré som cely deň hľadal a dnes som ho našiel pod posteľou, to je už 4. tento týždeň…..

katkami123
10. máj 2023

@sisaka
Myslím, ze som ti to vysvetlila po lopate. Tvoj názor je len jeden z mnohých. Nikto nie je povinný ťa o niečom presviedčať.

sisaka
10. máj 2023

@katkami123 ja to presviedčanie myslím v inom význame. Pod vyjadrením autorka ma nepresvedčila myslím, že jej príspevky nie sú presvedčivé a nemôžem sa tým pádom postaviť na jej stranu a dať jej za pravdu. Aby som mohla adekvátne zareagovať na nejaký problém a pripadne ho vyriešiť potrebujem mať všetky informácie.
V práci mám nepísanú pozíciu troubleshootera a vyslovene neznášam, keď mi ľudia nepovedia naraz celú pravdu, čo všetko s prepáčením posrali, lebo riešenie sa hľadá ťažšie, keď nemám všetky info, nie je nezvyčajné, keď po polhodine pridem na to, čo vlastne tí ľudia urobili a musím ich usvedčiť, že museli urobiť to a to, preto sa to stalo. Keby mi to povedali hneď na začiatku vyriešila by som problém oveľa rýchlejšie, lenže ľudia sa často boja/nechcú priznať pravdu, tak sa radšej hrajú na sprostých a tvária sa, že nevedia, ako sa TO posralo.
Tu na MK často krat autori nechcu skutočne riešenie, nechcu počuť, že majú na niečom spoluvinu, chcú len potlapkat po pleci akí sú oni nevinní. Niekedy sú, ale v tomto prípade ma autorka nepresvedčila a tak som to aj myslela.
Je mi jasné, že ma nemusí presviedčať, som nikto a môj názor ju naozaj nemusí zaujímať, stačí, že presvedčila 90%, ktorí jej uznali, že je týrané chúďatko a mala to cely život s rodičmi ťažké

taja567
10. máj 2023

@sisaka presne tak to chápem celé aj ja, ja som sa vyjadrila tiez k pôvodnému príspevku, to ze sa neskôr k príspevku pridáva a nabaluje, má v podstate nezaujíma, autorka chce čo najviac pozitívnych názorov v jej prospech tak z toho urobí debatu na mesiac, to potom treba hneď v úvode "vyložiť karty na stôl", môj názor, som rada, že nie som jediná,co to tak vníma.

katkami123
10. máj 2023

@sisaka
Tak ty si jej zas naložila, jing a jang v tejto diskusii je vďaka tebe v rovnovahe a môžeš ísť spokojne spať 🙂.

lenrol001
14. máj 2023

@miadi 🤦😁😁😁

Strana
z13