Sú rodičia sebeckí?
S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.
Mama povedala jasne, že v lete vôbec nemáme chodiť a tak to zaobalila rečami o klíme.
Možno už majú iný program,len ti to nechcela hovorit
aky full service? ved nic take nepise.. ja ked idem domov tak si nakupim navarim ..upracem mame cely byt , nez odidem zas si po sebe upraceme ,opereme,..mama nema ziadne starosti .. len sa raz za rok troska venovat vnucatu ... vy ste s rodinou niekolko x do mesiaca ale autorka raz max 2 za rok .. ro by rodicia mohli byt mily ..a iste dopredu daju vediet ze pridu ... tiez sa da chodit len ak su detske prazdniny-ak maju deti etc
tak ja teda neviem, ale podľa tvojho príspevku mi prídeš sebecká skôr ty ako tvoji rodičia....ak sa mýlim prepáč, ale naozaj by bola iná situácia keby si sa spýtala ty ich či môžete prísť a kedy.....a teda ak už prídete raz 2x do roka, tak určite nie na 2dni......
@elizabet173 Toto je krásne, to Ti v dobrom závidím. To isté by som urobila ja keby mám deti, veď občas sa treba obetovať pre druhého. Ja tu pre svoje deti budem 24/7, čokoľvek budú potrebovať, budem tu stále pre ne.
Na rovinu by som sa spytala, kde je problem. Mozno tvoj manzel, mozno vase spravanie u nich v dome, mozno to, ze zas nieco potrebujete (opravit auto - tam kde zijete, nie su autoservisy? ), mozno si povedala / urobila nieco co ich urazilo a ani o tom nevies, mozno nejaka klebeta…
A na druhej strane ak sa uz roky stretavate 2-3x do roka, tak tie vztahy nebudu bohvieco. Pridete na svk autom, takze nezijete v australii, ako sa inak zaujimate o rodicov? Zobrali ste ich niekedy k vam, na spolocnu dovolenku, volate si pravidelne, zaujimate sa o nich, pomohli ste s niecim…?
@elizabet173 S mamou si volám, ale nie často. Chodíme málo, nechceme ich obťažovať, tak prídeme len cez sviatky a už aj to je vidieť, že proste majú radi svoje pohodlie.
obdivujem takých rodičov... lebo ja by som sa pre svoje deti aj rozdala, najradšej by som za ne aj dýchala....
rodičia majú právo na svoj život .... máš predsa svoju rodinu, svojho manžela s ním rieš svoje problémy....aj auto
Ja by som to nedokázala povedať svojim deťom - a preto to aj tak so mnou vyzerá....
človek by mal byť troška sebecký a myslieť aj na seba - čo ja evidentne tiež nikdy nebudem
Vieš možno je problém tam, že chodíte za nimi veľmi málo. Starší ľudia sú takí, cítia sa dotknutí a potom reagujú rôzne. My by sme im mali pomáhať, vieš a nie prísť na krátku dovolenku v lete a čakať že miesto trávenia času spolu bude otec ešte zamestnaný autom. Voláte si aspoň často?
@elizabet173 Veď ja tiež keď sme u nás idem nakúpiť, navarím, poupratujem, všetky veci po nás vyperiem, vyžehlím..
ja len ziram a nechapem, ako niekto moze 3 mesiace pred letom riesit a planovat, ci bude mat v lete zapnutu klimu alebo nie, to akoby risil, ci si 25.jula obuje tenisky alebo sandalky.....
Nejaké vrelé vzťahy nemáme. Ale to je na ďalšiu debatu.
a teda ked uz to takto povedali a ty si im povedala, ze klima ti je sumafuk, ako zareagovali?
@elizabet173 Ja sa takto k svojim deťom správať nebudem nikdy..
@tenerifka To hlavne otcovi že by vadilo, lebo jemu sa strašne teplo a potrebuje mať zapnutú klímu. A klíma je v obývačke, kde by sme boli my. Ja som povedala, že ok, veď to nevadí a mama že poznám otca aký je, že má rád svoj kľud. Tak ok.
tak nech to nezvaluju na klimu
Ja to vidim trochu inak, prides dva krat do roka, prisla si na Velku noc a planujes prist v lete, dobre ste v zahranici, ale preco v lete len na tri dni, ja mam pocit, ze ani ty s nimi netuzis byt dlhsie, prist na tri dni, naozaj nemusis ani chodit, dovolenky mate isto viacej, mne ako tvojim rodicom by sa to tiez nepacilo.
A možno im vadí krik deti,tvoj muž,ty,vaše správanie,vaša výchova,vaše zvyky.
no poznam z okolia taky podobny pripad, tam mama detom vykrikovala uz od puberty, ze kvoli nim nema klud a tesi sa kedy sa odstahuju, ze stale po nej nieco chcu ( typ navarit). Deti dospeli, odstahovali sa a teta s manzelom su sami. Cely den pozeraju televizor a spokojni, detom zatelefonuju raz mesacne na minutu ale nemaju potrebu sa vidiet ani vnucata. Spociatku chceli tie dospele deti udrziavat ako taky kontakt, no videli, ze nie su moc vitani, aj si nakupili aby sa nevravelo ze ich vyzieraju, no rodicia o to nemali zaujem, chceli mat pokoj a vidiet sa raz rocne im staci aby ludia nepovedali ze deti na nich kaslu. Ak by sa nebali co povedia ludia v dedine, tak sa nestretavaju vobec. Studeny odchov.
Tak ďakujem za názory 🙂
No pride mi trochu cudne nanominovat sa k nim na 2 dni s jasnym cielom ,,urobit nejake veci na aute". Hoci ty tvrdis, ze to nebol dovod, viacere sme to tu tak pochopili a zrejme aj tvoji rodicia. Vies to je ina generacia a oni nevedia na rovinu povedat, ze si myslia, ze ich len vyuzivas, cez rok nemas moc zaujem a cas, ale ked treba nieco na aute, tak velavazene teda na az 2 dni prides. Zrovna ked nieco potrebujes. Nahoda? Aby s tebou nesli do konfliktu ti teda trepli blbost o klime. Zrejme je im tiez luto, ze nemate ktovieake vztahy a zamrzelo ich, ze dovod na navstevu je len sviatok alebo problem s autom.
Dievčatá tie čo tak autorku odsudzujete za to , že príde na 2-3 dní tak pokiaľ sa rodičia počas jej návštevy správajú vlažne a vidieť, že všetko ich obťažuje asi nikto z nás by sa tam nezdržal dlhšie.
Autorka alebo príďte zarezervujte si hotel príďte na hodinu na kávu a choďte na výlet.

@matullienka S malým bábätkom ani nebudem cestovať a ani na tie Vianočné neprídem, aj tak im chýbať asi nebudeme. Len mi to príde smutné. Veď my nečakáme, že sa okolo nás budú točiť.