Sú rodičia oprávnení tlačiť na dovolenku?
Potrebovala by som nestranny nazor na tuto situaciu..
Moji rodicia od leta do nas hucia,ze chcu zobrat buduci rok nasu 4r dceru s nimi na dovolenku do Turecka.okrem nej maju dalsie 3 vnucky,ale tie nechcu vziat..my s tym nesuhlasime,uz sme im to x krat vysvetlili,no nedaju si povedat.otec bookuje dovolenku v decembry aby mal lepsiu cenu a uz bol vcera dost neprijemny,ze on ju potrebuje nahlasit do cestovky a mala stale nema urobeny pas,ze mu mam dat splno.ocnenie a on jej ho da spravit a my to zaplatime.tak ma to vytocilo,ze uz som vybuchla.absolutne neberu nas nazor,ze my sme rodicia,my za nu zodpovedame a raz ked poviem ze s tym nesuhlasim tak to plati.namiesto toho dieta od leta manipuluju,rozpravaju jej ako s nimi pojde lietadlom,ako sa tam bude mat dobre.otec mi povedal,ze sme jej znicili radost,a ze jej to mame my vysvetlit.a ze uz nam nikdy nic take neponuknu.
Pre objasnenie situacie preco s tym nesuhlasime:
Dcera je multialergik,hlavne potravinovy.moji rodicia absolutne nedodrziavaju jej jedalnicek ked je u nich na vikend,co jej zabalim je pre nich fuj,tolko jej to tlacia do hlavy az mi potom dcera doma odmieta jest.namiesto toho jej tlacia vsetky alergeny,cokolady,arasidy,sladkosti co nesmie.
Potom mi po takomto vikende doma hnackuje,ma ekzem,a ja len lietam po doktoroch a kupujem drahe kremy a lieky.neviem si predstavit,co by s nou bolo v Turecku,co by tam jedla,a co by robili ked by chytila alergicku reakciu.
A druha vec,co nas stve je,ze chodia do hotelov ktore niesu pre deti.obaja su dochodcovia,co travia 10 dni dovolenky pri bazene na lehatku,drink v ruke,grilovat sa cely den ako kura,vecer v restike posediet.do mora ani za nic.co by tam s nimi robila?
Dcera ma momentalne obdobie,kedy sa viac pyta za nami,casto nam volaju aby sme cez vikend prisli po nu,lebo si nevedia dat s nou rady,place ze chce mamu..ked si nevedia dat 2 dni s nou rady,co by s nou robili 10 dni tam?
Vsetky tieto argumenty sme im predlozili,no nepomohlo..spravili zo mna krkavciu mater,co nechce dozicit decku dovolenku. Pustili by ste takto dieta?
@evaachesa no lebo dieta by bolo zadarmo 🤷🏽♀️ tak “to treba využiť keď davaju”….to je jediný dôvod. to ostatne si už nejako nepripúšťajú že dietatu sa treba aj venovať a prispôsobiť mu denný rezim. že ich predstava ako sa budú smazit cely deň na lehátku a dieta bude ticho na lehátku sedieť, je nereálna….nehovoriac že keď doteraz si to nevyskúšali ani na viac dni na slovensku, tak čo vymýšľajú s tureckom 🤦🏽♀️
Odhliadnuc od vsetkych tvojich dost vaznych dovodov, pre ktore by som dieta nedavala rodicom ani na postrazenie na par hodin a nieto este na dovolenku... Tak ci tak by som male 4-rocne dieta nepustila s nikym na tak dlho prec, jedine s aspon jednym rodicom, ktory to dieta pozna a v pripade akejkolvek krizy tak daleko od domova mu bude vediet poskytnut dostatocnu istotu a bude vediet ako reagovat. A uz vobec by som nepustila do krajiny, ktora predsa len je bezpecnostou trochu inde a plati tam uplne ine mentalita a ine zakony. Este ked sme zazili, ze kvoli korone alebo kvoli vojnam sa zatvarali hranice a vytvarali kolony a podobne veci.
Ine by bolo, keby chceli ist s vnuckou stari rodicia co ja viem do Prahy na vikend, co je pomerne blizko, je tam rovnaka mentalita ako u nas, dorozumie sa clovek bez vacsich problemov aj ked ochorie a podobne a jedlo je bezpecne podobne ako u nas... Ale takto dovolenka v takom veku a v takej krajine... A nehovoriac o tom, ked ma alergie, ved to uz je hazard nieze so zdravim, ale so zivotom, poslat ju do krajiny na tak dlho s ludmi, co nerespektuju jej alergie a pritom tam strava nie vzdy je uplne bezpecna. Nech sa urazia. Radsej by som sa s nimi hoci prestala uplne bavit, dcerka bude trochu smutna, ale prejde ju to (keby jej cudzi clovek na ulici povedal, ze pod, vezmem ta do Turecka a mamka je zla, ze ti to nechce dopriat, ked ja ta chcem vziat, nedala by si, aj keby bola smutna, lebo vies, co je pre nu bezpecne). Ale riskovat jej zdravie, to za to nestoji.

Mám 4 ročné dieťa a bez nás ešte nikde nebolo. K starým rodičom chodí s radosťou, ale prespať tam nechce.
V tvojom prípade nerozumiem prečo ju vôbec k starým rodičom posielaš keď vidíš že sa o ňu nevedia postarať a ešte jej ničia zdravie.
Za druhé, nechápem ako im len mohlo napadnúť zobrať 4 ročné dieťa na tak dlho a na takú diaľku bez rodičov. Zbláznili sa? Nejaké zatmenie mozgu? 😱🤷
Za tretie, keď už, prečo vám nenavrhli spoločnú dovolenku aby ste šli s nimi? Vôbec tomu nerozumiem aká je ich predstava dovolenky s malým dieťaťom bez rodičov.
Absolútne si to nedokážem ani len predstaviť že by som moje dieťa poslala do cudzej krajiny bezo mňa alebo manžela so starými rodičmi. Naši majú dosť už po pár hodinách. Až mi prišlo zle pri tej predstave. A ešte keď píšeš aká je ich predstava o dovolenke. 😳🤷🤦🏻♀️